Αυτό που θυμάμαι είναι η μέρα που είπα στα δικά μου παιδιά....:
"Είμαστε συνοδοιπόροι...." Αυτό έκανε τη διαφορά. Από τότε καμαρώνω όταν μου λένε ότι δεν "είμαι μια συνηθισμένη μαμά"

έχει βέβαια το κόστος του αυτό και σε εμένα και σε αυτά....!
Τα παιδιά που φέρνουμε στον κόσμο, είναι παιδιά του κόσμου τούτου - όχι κτήμα μας...!
Είμαστε "υπεύθυνοι" σε ότι έχει να κάνει το φαγητό, το ντύσιμο, τις παροχές προς αυτά, όσο δεν μπορούν να τα κάνουν μόνα τους...!
Τα υπόλοιπα........είναι απλά αγάπη.........!
Είναι ο σταθερός τρόπος και δρόμος μέσα από τα παιδιά να μάθουμε να αγαπάμε τους ανθρώπους έξω από εμάς.
Όσο για τα παιδιά σαν άλλοθι στην οικογένεια, θα 'πρεπε αυτοί που το χρησιμοποιούν πρώτα να σκέφτονται, τι "πρότυπο" οικογένειας περνάνε στα παιδιά τους.
Μιας οικογένειας χωρίς αγάπη, με συμβιβασμούς. Τα ρώτησε κανείς πως νοιώθουν? Τα ρώτησε τι σκέφτονται όταν ο μπαμπάς κοιμάται στον καναπέ...... ή όταν "τυχαία" πέρνει ο ύπνος τη μαμά στον καναπέ? Τα ρώτησε πως νοιώθουν όταν οι γονείς τους περνάνε πλάτη πλάτη από τον διάδρομο για να μη διασταυρωθούν οι ματιές τους?
Όταν το μόνο πράγμα που συζητάνε οι γονείς τους είναι πόσα χρήματα χάλασαν στο μανάβη και πόσο ήρθε ο λογαριασμός του ρεύματος? α και πού 'σαι... άσε 100 ευρώ το πρωί πρέπει να πληρώσω το αγγλικά του παιδιού.....!
Έχει αναλογιστεί κανείς το βάρος στις πλάτες τους, όταν γνωρίζουν ότι για αυτή την κατάσταση φταίει το γεγονός ότι για να σπουδάσουν πρέπει να πάνε φροντιστήριο.....?
Διότι τα παιδιά είναι ευφυέστατα.........καταλαβαίνουν περισσότερα από όσα καταλαβαίνουμε εμείς, που είμαστε ολημερίς απασχολημένοι.
Τα παιδιά επιθυμούν "οι δυο γονείς τους να είναι καλά, όπου κι αν είναι....!"
Έχουν το μεγαλείο της αγάπης. Όταν οι γονείς δεν μπαίνουν στην αντίδραση της κατηγόριας και της βρισιάς μεταξύ τους, τα παιδιά μπορούν καλύτερα από τον κάθε άλλο να αγαπάνε και τους δυό και να περνάνε καλά και με τους δυό....χωρίς μίση και πάθη!
Μόνο στην περίπτωση που ο ένας βρίζει τον άλλο τα παιδιά μπαίνουν στη διαδικασία επιλογής. Αλλιώς...... απλά ΑΓΑΠΑΝΕ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ.
Μην αφήνετε τα παιδιά να σηκώνουν το βάρος της αποτυχίας του Γάμου. Ο Γάμος είναι υπόθεση μόνο των δυο συντρόφων.
Με ρωτούν συχνά, πως τα παιδιά έχουν πάρει τόσο απλά το γεγονός του διαζυγίου.
Απαντώ......: Δεν ήταν ποτέ δική τους υπόθεση και το γνωρίζουν
καλά αυτό....!
Δική τους υπόθεση ήταν και θα είναι το παιχνίδι τους, το σχολείο τους και η αγάπη τους για τους γονείς τους........όπου κι αν είναι....!
Δεν είναι εύκολο........σήμερα όμως βλέπω......πως άξιζε τον κόπο....!
Η ζωή μας αποτελεί το παράδειγμα για τη δική τους ζωή, όχι η τιμωρία, ούτε η συμβουλή. Πως θα μας εμπιστευτούν όταν άλλα τους λέμε για τη ζωή τους......και άλλα κάνουμε στη δική μας ζωή....? Ε????????
Μην χρησιμοποιείται τα παιδιά........ Δεν μας ανήκουν....!
Ανεξάντλητο θέμα........! Μπορώ να γράψω βιβλίο....! γι' αυτό σταματώ εδώ....!
Με πολύ αγάπη
στα παιδιά....!