ΣΩΤΗΡΑΣ & ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΖΩΗΣ!

fab1612

Δημοσίευση από fab1612 »

Aetos γκρ εγώ!!! :D

Please και ξανά please μην μου λες για πιο εξελιγμένες εκφράσεις ομάδων.
Δεν υπάρχουν άλλες ομάδες. Όταν έχεις κοινό σκοπό είσαι ομάδα και στην ομάδα κάποιος έχει την τελευταία λέξη.

Η φιλία μπορεί να θέλει ένα άνοιγμα ψυχής, ένα κλείσιμο, ένα χοροπηδητό…. Τι σχέση έχει όλο αυτό με την διδασκαλία?
Εσύ πιθανόν να χρειάζεσαι φιλία, και να πας για έναν καφέ, και να μιλήσεις για πνευματικά θέματα και για μονοπάτια…………..

Για μένα ισχύει κάτι άλλο.
Μιλάμε σοβαρά για αυτά τα θέματα (τότε που πρέπει), και υπάρχει σεβασμός, και δεν χοροπηδάμε, και προσέχουμε, και δεν προβάλλουμε την προσωπικότητα όσο μπορούμε, και δεν το παίζουμε έξυπνοι σε αυτόν που διαθέτει τον χρόνο του για να μας ξεστραβώσει.
Ή μιλάμε για διάφορα πίνοντας καφέ και κάνουμε και τις μπουρδίτσες μας, και γελάμε, και χορεύουμε και τέλος πάντων ότι μας έρθει. Εκεί κανένα πρόβλημα.

Θα έλεγα ότι δεν ακολουθώ και ένα άλλο σύστημα, ακολουθώ ένα σύστημα
Και θα έλεγα ότι η διδασκαλία δεν είναι μπαρότσαρκα.

Έχεις τι ιδέες σου έχω τις δικές μου, τόσο απλά. :D
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

χμ...fab!

από τον τρόπο που ξεχωρίζεις την διδασκαλία από τις ανθρώπινες εκφράσεις, νιώθω ότι ακόμα στέκεσαι στον έναν ή στον άλλο πόλο, αξιολογώντας!

Θα σε προσκαλέσω σε ένα σεμινάριο, για να δεις ότι το γέλιο και η χαρά δεν εμποδίζουν την διδασκαλία να απορροφηθεί, αν αυτή δεν δίνεται με στόμφο αυθεντίας και δογματισμού...

Αυτό βέβαια μπορούν να σου το επιβεβαιώσουν οι άλλοι και όχι εγώ...
Αλλά τολμώ να πω ότι νιώθω τι γινεται την ώρα που το 5ο κέντρο αποδέχεται με χαρά και μέσα από το 4ο, αυτό που το τροφοδοτει το 7ο!!!

χρειάζεται μόνο να νιώθεις την ενέργεια! Τα άλλα είναι απλά!
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Αν δεν νοιώσεις ότι εχεις την τελευταια λέξη πως θα νοιώσεις και την ξεχωριστικότητα σου;Ολοι ισα κι ομοια;Επιβάλεται ο σεβασμός και η σοβαρότητα ......δεν εμπνέεται.....οπως στις "μπαρότσαρκες"! :roll:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος galazia_sfaira την 20 Ιούλ 2008 3:28 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ω fab, σε παρακαλώ, μην το πάρεις σαν κριτική!

Εχω όμως έρθει αντιμέτωπη με την σοβαρότητα της πνευματικότητας, μέσα από πολλούς ανθρώπους που την προβάλλουν με στόμφο, και μέσα σ' αυτό κρύβεται ο φόβος!

Τον νιώθω τόσο έντονα πίσω από τις μάσκες της "διδασκαλίας", όσο το νιώθω έντονα και πίσω από τα ράσα...

Καποιος είπε ότι το πνευμα είναι σοβαρό και προσπαθούν να το αποδειξουν μέσα από το ξεχώρισμα των φυσικών ιδιοτήτων...

Και το μην γελάς και χοροπηδάς μου θύμισε το μην κάνετε έρωτα, των παπάδων...

Η σοβαρότητα την ώρα της διδασκαλίας δεν είναι τρόπος έκφρασης, αλλά λαχτάρα να εκδηλώσεις το πνεύμα στο φυσικό σου περιβάλλον. Και έτσι από μόνο του αυτό αποκτά την σοβαρότητα, όπου και να βρίσκεσαι... :D

Εικόνα

Δημοσίευση από fab1612 »

Galazia sfaira

Το πειθαρχώ έχει μέσα το ελέγχω και το περιορίζω.
Η ομάδα δεν σιωπά έχει δικαίωμα να ρωτήσει και να λάβει απάντηση

Ένας εξωτερικός παρατηρητής δεν θα καταλάβαινε τίποτα γιατί εάν καταλάβαινε δεν θα ήταν εξωτερικός παρατηρητής. Θα έβλεπε μόνο προσωπικότητες να λένε διάφορα και θα αντιλαμβανόταν ότι υπάρχουν κανόνες συγκεκριμένοι.

Δεν ξέρω εάν είναι ή θέλουν να είναι, δεν ξέρω εάν φοβούνται, δεν ξέρω εάν ανέχονται, θα έπρεπε εάν μπορούσες να ρωτήσεις τους ίδιους.

Θα έλεγα να μην το μπλέκεις τόσο πολύ. Έχεις συνδέσει την πειθαρχία με κάτι έντονα δυσαρμονικό και αυτό σε οδηγεί σε όλες αυτές τις σκέψεις. Από μόνη της η πειθαρχία είναι τέτοια, δυσαρμονική, αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Περιορίζεσαι για να απλωθείς. Όμως αυτό το κάνεις μόνος σου. Μην φαντάζεσαι δυνάστες που τρομοκρατούν ανθρώπους για να τους έχουν υπό έλεγχο.

Εγώ ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να μιλήσω. :D
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Το πειθαρχώ έχει μέσα το ελέγχω και το περιορίζω.
Αυτο μου αρκει,πνίγηκα!

οσον αφορα τον "παρατηρητή"εννοώ (παντα εινα καλο να εξηγείς καθε έννοια τι σημαίνει γαι σενα)αν μπορουσαν οι ίδιοι να σταθούν απέναντι στον εαυτο τους παρατηρώντας ,έξω απο κεινους τους ίδιους,ΑΝ τοτε θα εβλεπαν αρμονία ηρεμια !

Μα εγω σου εδωσα την ευκαρία;Μιλας και εκφραζεις τοσα πραγματα ... :D

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ένας εξωτερικός παρατηρητής δεν θα καταλάβαινε τίποτα γιατί εάν καταλάβαινε δεν θα ήταν εξωτερικός παρατηρητής. Θα έβλεπε μόνο προσωπικότητες να λένε διάφορα και θα αντιλαμβανόταν ότι υπάρχουν κανόνες συγκεκριμένοι.
εσύ όμως σαν εξωτερικος παρατηρητής της ομάδας σου τι μπορείς να νιώσεις βλέποντάς την?

αν πάρεις τον ρόλο του παρατηρητή, φεύγεις και από το συγκινησιακό πεδίο του "ανήκω" και έτσι μπορείς να βγάλεις πιο αυθεντικά συμπεράσματα για την λειτουργια και την αποδοχή των πνευματικών αξιών που διέπουν την ομάδα σου...

Η αξία του παρατηρητή συμβαίνει να κλίνει περισσότερο προς την αυθεντικότητα, επειδή αφήνεται στην ενορατική αρχή του πνεύματος.

Ενώ σε μια ομάδα λειτουργούν οι φυσικές αισθήσεις και παίζει μεγάλο ρόλο το συγκινησιακό πεδίο των μελών της, στον παρατηρητή λειτουργούν οι εσωτερικές αισθήσεις και παίζει ρόλο η εξαγνιστική διάθεση της κρίσης του.

Καμιά φορά οι ρόλοι έχουν εσωτερική αξία και προάγουν την ατομική διερεύνηση της ψυχοπνευματικής ιδιοσυγκρασίας του ατόμου, ειτε σαν παρατηρητή, είτε σαν μέλος, είτε σαν εκπαιδευτή...
αφού ο τελικος στόχος είναι η ένωση με την θεότητα!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Vasoula την 20 Ιούλ 2008 4:13 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Εικόνα

Δημοσίευση από fab1612 »

Δεν το παίρνω ως κριτική
Το ξέρω ότι όσα λέω είναι κάπως και εύκολα μπορούν να παρερμηνευθούν γιατί συγχρόνως είναι κάπως κάθετα, θα πρέπει να το αναγνωρίσω.

Οι άνθρωποι Vaso μου έχουν περάσει άσχημες καταστάσεις στην ζωή τους και προσπαθούν να πιαστούν από οτιδήποτε ως σανίδα σωτηρίας. Αυτή η σοβαρότητα που αναφέρεις είναι το καλύτερο που μπορούν να κάνουν για να επιβεβαιώσουν στον εαυτό τους ότι δεν είναι και τόσο χάλια η ζωή τους ή η ζωή γενικώς.

Εγώ δεν είπα να μην γελάμε και να μην χοροπηδάμε αλλά φαντάζομαι πως την ώρα που κάνεις σεμινάριο εάν εμφανιζόμουν με ένα ουισκάκι στο χέρι ένα τσιγάρο στο στόμα και ένα κασετόφωνο ανά χείρας γιατί έτσι εγώ θεωρώ ότι πρέπει να γίνονται τα σεμινάρια, θα μου έλεγες ευγενικά ότι μάλλον πρέπει να επανεξετάσω την αντίληψη που έχω για το όλο θέμα και με όλη την γλυκύτητά σου θα με παρακαλούσες να αποχωρήσω.

Σχετικά με το έξω και πίνω καφέ συζητώντας. Δεν εννοούσα ότι απαγορεύεται να πίνουμε καφέ μιλώντας γι΄αυτά τα θέματα, εννοούσα ότι οι άνθρωποι πανεύκολα περνούν τα όρια και σκέφτονται «έλα μωρέ πήγαμε για 2 ποτά είπαμε και κάτι κουφά για την Ιεραρχία, εντάξει καλά ήταν.»

Ελπίζω να είναι σαφές το πνεύμα που μιλώ. Αλλά κι αν δεν είναι καλή καρδιά. :D

Galazia sfaira μου η έμπνευση από την επιβολή χωρίζονται από μια κλωστή, θέλει κότσια και δουλειά για να τα διακρίνεις ορθά. Και ναι δεν είναι όλοι ίσα κι όμοια. Ίσως να μην σου αρέσει αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι γι΄αυτό. Οι προσωπικότητες είναι άνισες. :D
fab1612

Δημοσίευση από fab1612 »

Παιδιά δεν σας προλαβαίνω, θα μου επιτρέψετε να απαντήσω λίγο αργότερα ή αύριο εάν δεν τα καταφέρω σήμερα. :D
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Εγώ δεν είπα να μην γελάμε και να μην χοροπηδάμε αλλά φαντάζομαι πως την ώρα που κάνεις σεμινάριο εάν εμφανιζόμουν με ένα ουισκάκι στο χέρι ένα τσιγάρο στο στόμα και ένα κασετόφωνο ανά χείρας γιατί έτσι εγώ θεωρώ ότι πρέπει να γίνονται τα σεμινάρια, θα μου έλεγες ευγενικά ότι μάλλον πρέπει να επανεξετάσω την αντίληψη που έχω για το όλο θέμα και με όλη την γλυκύτητά σου θα με παρακαλούσες να αποχωρήσω
ω ποτέ δεν μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο! :oops: :lol: :lol:

΄Ισως είναι και ένα "τραβηγμένο" παράδειγμα!

΄Ομως σίγουρα μου έχει συμβεί να νιώθω ότι ήρθε η ώρα για διάλειμμα, γιατί οι άνθρωποι θέλουν να χαλαρώσουν με ένα τσιγαράκι!!!

Θα σου πω μια αληθινή ιστορία που μου συνέβη πρόσφατα.

Συναντήθηκα με ένα άνθρωπο, στα πλαίσια μια φιλικής διαπροσωπικής σχέσης, χωρίς να γνωριζόμαστε...

Πήγαμε σε ένα μπαράκι στο Φάληρο (άγνωστο για μένα) και φυσικά ο νεαρός κύριος ήλπιζε σε κάτι περισσότερο από ό,τι εγώ... :lol: :lol:

Το αποτέλεσμα? Εκείνος έπινε το ένα ουίσκι μετά το άλλο και μου μιλούσε για την ψυχή του και εγώ με το νεράκι μου στο χέρι, άγγιζα αυτό το μοίρασμα με αγάπη και αποδοχή, εξηγώντας του τα συναισθηματικά μπλοκαρίσματα...
Βούρκωσε...κι όλα αυτά με το ποτό στο χέρι μέσα σ' ένα μπαρ (ευτυχώς η αυτοπροστασία των αυτιών μου λειτούργησε καταλυτικά :lol: )

΄Οταν χωρισαμε, με φίλησε στο μάγουλο και μου είπε "ευχαριστώ"...
΄Εκανα σεμιναριο μέσα σ' ένα μπαρ, αν μπορείς να το κατανοήσεις...Τίποτα δεν έχασα από τον αυτοσεβασμό μου όμως!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Vasoula την 20 Ιούλ 2008 4:30 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Παιδιά δεν σας προλαβαίνω
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Εικόνα

Galazia sfaira μου η έμπνευση από την επιβολή χωρίζονται από μια κλωστή, θέλει κότσια και δουλειά για να τα διακρίνεις ορθά. Και ναι δεν είναι όλοι ίσα κι όμοια. Ίσως να μην σου αρέσει αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι γι΄αυτό. Οι προσωπικότητες είναι άνισες. Very Happy
Eίμαι σε θέση να ξέρω ότι απαιτείται δουλειά για την διά-κριση μεταξύ των δύο(επιβολής και έμπνευσης)Θέλει να μπορείς να έρθεις σε επαφή με τον εσωτερικό σου κόσμο και να αποδέχεσαι ότι το ενα σε δημιουργεί κουραση,φόβο,δυσαρμονία,ενω το αλλο άφημα,γαλήνη ,εμπιστοσύνη.Ευκολο το εχεις να μπορουν άνθρωποι βουτηγμένοι μεσα στα προτυπα και την ανασφάλεια τους να εχουν αυτην την διέξοδο;Εξ'αλλου αυτος ειναι ο λογος που δημιουργούν εντεχνως επιτηδιοι ενοχές και τιμωρίες......για τον πλήρη έλεγχο,την επιβολή και την αδυναμία διακρισης!

Οσον αφορα ότι οι προσωπικότητες είναι άνισες.....συμφωνώ μαζί σου γιατι σίγουρα το Εγω του καθενός ειναι μεγαλύτερο απο του αλλου, μιας και ο μόνος λογος ύπαρξης τους ειναι ακριβώς η υπεροχή έναντι των αλλων.Ειμαι σίγουρη όμως ότι ο καθένας μπορεί να κάνεις πολλά ,,αρκει να δεί τους ανθρωπους και το ποσο ολοι είναι Θεϊκοί αρκεί να τούς εν-συν-αισθανθεί!
Η προσωπικότητα δια-χωριζει και συν-κρίνει!
Η ψυχή ενώνει ,εναρμονίζει ενσυναισθάνεται!

ΑΑΑΑΑΑΑΑ και μην ανησυχείς μπορείς να απαντήσεις με τον χρονο σου μπορέις κι όχι.

"Αφίεσθε Ημών"
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Φαμπουλίνι μου
Η φιλία μπορεί να θέλει ένα άνοιγμα ψυχής, ένα κλείσιμο, ένα χοροπηδητό…. Τι σχέση έχει όλο αυτό με την διδασκαλία?
Αν μεσω αυτής της διδασκαλίας δεν μπορούμε να νιώσουμε την φιλία και να ανοίξουμε την ψυχή μας ....αν μεσα απο την διδασκαλία δεν μπορούμε να νιωσουμε τα χάδια του ανέμου ....και τον ήχο των θαλασσών.....αν μέσα απο αυτήν δεν μπορούμε να πούμε << ευχαριστώ Κύριε για ολα αυτά που δημιούργησες..την ώρα που θαυμάζουμε το ηλιοβασίλεμα...αν μεσα απο άυτήν διαχωριζόμαστε αντί να αγκαλιάζουμε ο ένας τον αλλο , ανεξαρτήτως χρώματος, μορφής και εξέλιξης ...τότε τι να την κάνω???

Δεν την θέλω αν δεν εχει επαφή με αυτά....
Εγώ αυτά ήθελα να δω και να μπορέσω να τα εκφράσω, να τα ζήσω και να τα μεταδώσω...αυτή είναι και όλη η μαγεία της ζωής μας...τέλος πάντων...

Εχω ήδη φύγει ΄πρός το παρόν..

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, σου ευχομαι...φιλιά.
fab1612

Δημοσίευση από fab1612 »

Galazia sfaira

Αν θα μπορούσαν να σταθούν απέναντι στο εαυτό τους παρατηρώντας έξω από εκείνους θα ήταν ή τρελοί ή Δάσκαλοι και για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω πραγματικά τι είναι ο κάθε ένας.

Βεβαίως είσαι σε θέση να ξέρεις τι χρειάζεται. Εγώ δεν έχω τίποτα εύκολο, εάν το έκανα εγώ το κάνουν όλοι, ο ένας δίνει τις ενδείξεις και τις ελπίδες σε όλους και για όλους.

Οι άνθρωποι Καλλιόπη προσπαθούν να επιβληθούν γιατί είναι στην φύση τους.
Το εγώ δεν έχει ως λόγο ύπαρξης την υπεροχή του απέναντι στους άλλους. Το εγώ μας χρησιμεύει για την εδώ ζωή, δεν θα μπορούσαμε αλλιώς να εξελιχθούμε γρήγορα. Αυτό που διαπιστώνεις είναι κάτι που καλούμαστε να διαχειριστούμε.

Θα ήθελα να διατηρήσω τις επιφυλάξεις μου για το τι κάνει η προσωπικότητα και τι η ψυχή.
fab1612

Δημοσίευση από fab1612 »

Εγώ Vaso δεν είμαι εξωτερικός παρατηρητής κανενός, δεν με ενδιαφέρει κανένας, δεν ασχολούμαι με κανέναν. Έρχεσαι με ρωτάς κάτι και εάν ξέρω σου απαντώ εάν όχι σου λέω δεν ξέρω ή κάτι, φεύγεις δεν σε ξαναβλέπω, έληξε. Μου μιλάς έχει καλώς, δεν μου μιλάς ξανά έχει καλώς. Εάν μπορώ να κάνω κάτι να διευθετήσω τις σχέσεις μας το κάνω εάν δεν μπορώ δεν το κάνω.

Δηλαδή δεν ενδιαφέρομαι να βγάλω κανένα συμπέρασμα για τις πνευματικές αξίες της ομάδας. Συνδέομαι θετικά και έληξε. Όταν θα διαπιστώσω ότι συνδέομαι αρνητικά θα προσπαθήσω να το διορθώσω, δεν θα το καταφέρω, έφυγα.

Δεν ασχολούμαι με κανέναν γιατί θα ασχοληθεί η προσωπικότητα με προσωπικότητες και αυτό που θα προκύψει είναι το κουτσομπολιό. Όταν ασχολούμαι με κάτι υπάρχει λόγος, κατά την δική μου αντίληψη πάντα.

Αντιλαμβάνομαι τι μου λες για τον παρατηρητή αλλά είναι μια λειτουργία που δεν την κάνω.

Ούτε εμένα μου έχει συμβεί ποτέ αυτό που περιέγραψα με τον τύπο, πως θα μπορούσε άλλωστε να πλησιάσει κάποιος και να κάνει όλα αυτά θα φοβόταν τι θα του σούρω. :lol:

Μα βεβαίως και δεν θα χάσεις τίποτα από τον αυτοσεβασμό σου, αυτός δεν εξαρτάται από τον χώρο που κινείσαι. Τώρα τι έλεγε την επόμενη μέρα ο νεαρός δεν θα βάλω και το χέρι μου στο ευαγγέλιο και όχι γιατί δεν έκανες εσύ σωστά που λειτούργησες έτσι, όχι γιατί δεν μπόρεσες σε ένα μπαρ να εκφραστείς όπως έπρεπε και ένιωθες αλλά γιατί, κατά την ταπεινή μου άποψη, αλκοόλ και πνευματικότητα δεν συμβαδίζουν. Φυσικά θα πω συνέχισε να το κάνεις γιατί ποτέ δεν ξέρεις.

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”