ΓΝΩΣΕΙΣ...

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Re: ΓΝΩΣΕΙΣ...

Δημοσίευση από Vasoula »

Όμως, Τασούλη μου, αν δεν ήξερες πως το εννοούσε, τότε δεν είναι δυνατόν να κάνεις διάλογο μαζί της, και με κανέναν άνθρωπο, για πιο ουσιώδη πράγματα...
Να της μιλήσεις για ποιο πράγμα, αν δεν ξέρεις πως σκέφτεται?

Αν σ' αυτό που της λες, απλά ρωτάει ποιός το είπε, σαφώς δεν έχει καταλάβει ότι τα αυθεντικά πράγματα δεν τα λέει κάποιος ντε και καλά, γιατί κυριαρχούν μέσα στην Ζωή μας, έτσι κι αλλιώς, σαν Νόμοι...

όπως αυτό που σου είπα με την Ελεύθερη Βούληση...Γι' αυτό δηλαδή χρειάζεται κάποιος να στο πει? Δεν είναι αυτονόητο ότι ο καθένας θα σωθεί (θεραπευτεί) με τον τρόπο που επιθυμεί΄και μας απαγορεύεται να επεμβαίνουμε με τον δικό μας σωστό τρόπο?
Δεν είναι αυτονόητο? χρειάζεται ο θεός να στο πει ή ένας σούπερ δάσκαλος?

Καμιά φορά δεν χρειάζονται απαντήσεις, πέρα από το αυτονόητο...Και η Ζωή μας μόνο προς το αυτονόητο μας δίνει και επιχειρήματα...

Όσο για την θρησκεία, που δεν ακολουθεί, επέτρεψέ μου να έχει αμφιβολίες, όχι μόνο για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, αλλά για όλους...
Πως ξέρει κανείς ποιό είναι το καλό και το κακό? Από που το έμαθε, αν όχι από την θρησκεία του, την οικογένειά του και τα ήθη της κοινωνίας του?

Απλά ρωτάω...

:x :x :x :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

Ναι ηταν λιγο ποιο γενικη η συζητηση δεν μπορω να πω οτι μπηκαμε στην ουσια του θεματος και δεν μπορεσα δηλαδη για να ειμαι ειλικρινης γιατι αντιμετωπισα καπως αμφισβητιση και δεν ειμουνα σε θεση να φερω επιχειρηματα με αποδειξεις(Γιατι αραγε..)
Το μονο επιχειρημα που ειχα προς το παρον ηταν οτι ο Ανθρωπος που μου τα ειπε οτι τον εμπιστευομαι με την καρδια μου σε αυτα που λεει οτι ειναι αληθινα και απο την ιδια του την ζωη σαν χειροπιαστο παραδειγμα(το λεω χειροπιαστο γιατι κατι τετοιο ζητουσε). :x
Αλλα παρολαυτα οτι ειναι ο δικος σου δρομος βασουλα μου,η δικια σου αληθεια και οτι αυτη ισως να προτιμουσε καποιον αλλον δρομο που θα ενιωθε ποιο αληθινο.. :-??

:x >:d<
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Συγνώμη που επιμένω βρε Τασούλη μου, αλλά θα ήθελα να καταλάβω...

ζητούσε χειροπιαστό παράδειγμα ή αποδείξεις για το ποιός είπε ότι απαγορεύεται να κάνουμε ρέικι σε κάποιον που δεν το έχει ζητήσει?

Και αν ζητούσε αυτό, σου λέγω ότι δεν είναι ο δικός μου Δρόμος μόνο που το ορίζει αυτό σαν νόμο, αλλά ο Νόμος της Ελεύθερης Βούλησης, που ισχύει για όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους, ακόμα κι αν δεν τον σέβονται...

όπως πχ. και την υπευθυνότητα, δεν την ορίζει ο δικός μου Δρόμος, αλλά ο Νόμος της Αιτίας και του Αποτελέσματος, που ισχύει για όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους, ακόμα και αν δεν τον υπολογίζουν ή τον υπολογίζουν μόνο με ότι φαίνεται...
Όταν θα φας βαριά, θα βαρυστομαχιάσεις πχ.
Αν καταπονείς τον εαυτό σου, θα αρρωστήσεις πχ.
Αν κάνεις ότι θέλουν οι άλλοι, θα νιώθεις κενότητα πχ.
μερικά από τα απλά παραδείγματα, για να μην πιάσω τα πιο εσωτερικά και φανούν πολύπλοκα...

Ακόμα κι αν οι άνθρωποι δεν ξέρουν τους Νόμους και την αυθεντικότητά τους, την ζουν καθημερινά, ονομάζοντάς την μοίρα...

μα αυτό δεν είναι ο δικός ΄μου Δρόμος...Απλά εγώ τον εκπληρώνω, ενώ κάποιοι άλλοι ακόμα αντιστέκονται στους Νόμους...

τόσο απλά... :-??

όσο για το ότι με εμπιστεύεσαι... :whistle: :)) :)) :))

Εικόνα

Δημοσίευση από Βικούλα »

Vaso έγραψε:όπως πχ. και την υπευθυνότητα, δεν την ορίζει ο δικός μου Δρόμος, αλλά ο Νόμος της Αιτίας και του Αποτελέσματος, που ισχύει για όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους, ακόμα και αν δεν τον υπολογίζουν ή τον υπολογίζουν μόνο με ότι φαίνεται...
Όταν θα φας βαριά, θα βαρυστομαχιάσεις πχ.
Αν καταπονείς τον εαυτό σου, θα αρρωστήσεις πχ.
Αν κάνεις ότι θέλουν οι άλλοι, θα νιώθεις κενότητα πχ.
μερικά από τα απλά παραδείγματα, για να μην πιάσω τα πιο εσωτερικά και φανούν πολύπλοκα...

Ακόμα κι αν οι άνθρωποι δεν ξέρουν τους Νόμους και την αυθεντικότητά τους, την ζουν καθημερινά, ονομάζοντάς την μοίρα...
@};- @};- @-)
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Κατσε να το παρω απο την αρχη γιατι ισως δεν ειμουν πολυ κατανοητος στο πως κυλησε η κουβεντα μαζι της..
Ειπαμε για αρχη για το ρεικι με την αφορμη τα διαφορα πνευματικα συστηματα και οταν εξηγησα δυο πραγματακια γιαυτο αναφερα οτι σαν μοναδικο νομο οτι δεν δινουμε ρεικι σε καποιον που δεν εχει δεχτει να λαβει.
Μαζι με ολο αυτο ομως της ειπα για την εργασια που κανει ο καθενας ανθρωπος με το ρεικι και μεχρι που μπορει να φτασει οσο αντεχει...
Οτι και εγω εχω καποιον οδηγο στο ρεικι ωπου μεσα απο την ζωη του μπορω να τον εμπιστευτω οτι δεν πουλαει εφε και κουλτουρα δηθεν πνευματικου ανθρωπου που ακουμε κατα καιρους.
Με ολο αυτο αναρωτηθηκε πως μπορεις να ξερεις αν οντως αυτα που λεει ο Ανθρωπος αυτος ειναι αληθεια και εκει εξηγησα οτι αυτος ειναι ο δρομος του δικου μας οδηγου και οτι εχει περασει μεσα απο την ασθενεια πρωτα επισης(μιας και λεγαμε για τα δικα της προβληματα υγειας)αλλα χωρις να εχει την αναγκη να πεισει καποιον οτι ειναι ετσι οπως ακριβως τα λεει χωρις να ερευνησουμε και εμεις τον δικο μας δρομο και οτι γενικος το ρεικι δεν ειναι καποιο δογμα που σου λεει αυτο ειναι και τελος.
Συνοπτικα τα εγραψα τωρα καπως...

Δηλαδη οτι αναρωτηθηκε δεν ηταν για τους νομους συγκεκριμενα αν ειναι αληθινοι και που το ξερουμε αλλα σε ολο το συνολο της κουβεντας περι πνευματικων...
Οχι πως δεν θα θελε να κατεβει καποιος απο τα πνευματικα επιπεδα και να της πει οτι ακου να δεις ετσι ειναι το σωστο στο ρεικι :-D
Παρολαυτα της αρεσει να εξερευνησει παραπερα αλλα απο την αλλη περιμενει κατι εξω απο αυτην ισως για να την πεισει αν καταλαβα καλα... :-??

όσο για το ότι με εμπιστεύεσαι...
Ελααα μωρε βασουλααα :-(
Ενταξει οταν μιλαει το (ΕΓΩ) μου ναι εκει πολλα ξερει να πει ειδικα οταν θυμωνει με τις αληθειες σου @};-
Οταν ειμαι ο Εαυτος μου ομως που μπορει εστω για μια στιγμη μεσα απο τις χαραμαδες να βλεπει το φως... :x :x :x
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

α, εντάξει, Τασουλίνο μου, τώρα κατάλαβα...
Με μπέρδεψε η λέξη "έρευνα"...
Δεν κάνει λοιπόν έρευνα ο συγκεκριμένος άνθρωπος, απλά γεμίζει την περιέργειά του...
Τώρα συνεννοηθήκαμε... :))
Ενταξει οταν μιλαει το (ΕΓΩ) μου ναι εκει πολλα ξερει να πει ειδικα οταν θυμωνει με τις αληθειες σου
ε, μα αυτό εννοούσα, καρδούλα...
γι' αυτές τις στιγμές που η επαφή με τον Εαυτό σου έχει χαθεί...και ίσως αυτήν την στιγμή είναι πολύ περισσότερες! :)

>:d< >:d< >:d< >:d< >:d<

Εικόνα

Δημοσίευση από Stefanos »

:* >:d< >:d< >:d<
Όσο πιο μακριά ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω...
Η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει.
Αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!!!
O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

:shifty: :x >:d<
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Ο τίτλος που θα έδινα σήμερα στην ανθρωπότητα είναι "περιμένοντας τον σωτήρα"...Είναι και ο τίτλος του νέου βιβλίου μου...
:bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :x :x :x
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”