ΓΝΩΣΕΙΣ...

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Re: ΓΝΩΣΕΙΣ...

Δημοσίευση από Vasoula »

Με ρωτησαν και πως ξερουμε αν αυτοι οι νομοι ειναι αυθεντικοι και ποιος τους οριζει οτι πρεπει να ειναι ετσι ;
Επισης του φανηκε πολυ εγωκεντρικο η καπως ετσι μου το ειπε,δηλαδη γιατι να περιστρεφονται ολα γυρω απο τους ανθρωπους.
Αν και αυτο προερχεται απο την αγαπη του για τα ζωα και προφανως απογοητευση απο τους ανθρωπους απο οτι καταλαβα γιατι δεν μπορουσε να δεχτει οτι τα ζωα δεν εχουν ψυχη οπως οι ανθρωποι.
Δεν εκατσα να επιμεινω και εξηγησα οτι ο καθενας ερευνα μονος του και οτι νιωθει ποιο αληθινο τοτε το εμπιστευεται με την καρδια του και το ακολουθαει.
Τασούλη, δεν το ξέρουμε ότι είναι αυθεντικοί, γι' αυτό κατάντησαν έτσι οι άνθρωποι...γιατί δεν θέλησαν ποτέ να το μάθουν τι σημαίνει αυθεντικός, σε μια άλλη ερμηνεία...Όμως η Ζωή αποδεικνύει, κανείς άλλος δεν μπορεί...
Και κάποιος μπορεί να φτάσει στο τέλος του χρόνου του και να μην έχει βρει τις αποδείξεις που ζητούσε...Ε και? τι σημασία έχει?
Ο καθένας αναζητάει αυτό που αντέχει η καρδιά του ή ο νους του...Κανείς όμως δεν δίνει σημασία στο τι αντέχει ο Εαυτός του...

όσο για τα ζώα...Εκείνος που σου είπε ότι δεν πιστεύει ότι τα ζώα δεν έχουν ψυχή, πιστεύει άραγε ότι ο άνθρωπος έχει?
Η Ψυχή είναι κάτι πολύ γενικό και αόριστο, για να μπορούν να συγκριθούν τα όντα μεταξύ τους, με βάση μια λέξη...
Η Ψυχή δεν είναι όμως μια λέξη...είναι μια Σύνθεση συνειδητών και ασυνείδητων στοιχείων και δεν πιστεύω με τίποτα ότι τα ζώα είναι ασυνείδητα προς την Φύση τους...Η Ψυχή του Βασίλειου των Ζώων δεν τους έδωσε Ελεύθερη Βούληση ώστε να γίνουν και αυτά περισσότερο ασυνείδητα, απ' ότι συνειδητά στην Φύση τους, όπως ο άνθρωπος...

Αντε όμως να εξηγήσεις σ' αυτόν τον άνθρωπο, ότι είναι ασυνείδητος περισσότερο ως προς την Φύση του, παρά συνειδητός!

Γι' αυτό καλύτερα είναι να μιλήσετε για ποδόσφαιρο...Εκεί έχεις περισσότερες ελπίδες να συνεννοηθείτε...

Ο καθένας είναι ότι επιλέγει...Αυτή είναι η Ελεύθερη Βούληση!
Η Ζωή όμως έχει άλλα κριτήρια για να μας καθοδηγεί...

>:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Βικούλα »

Vaso έγραψε:Η Ψυχή δεν είναι όμως μια λέξη...είναι μια Σύνθεση συνειδητών και ασυνείδητων στοιχείων και δεν πιστεύω με τίποτα ότι τα ζώα είναι ασυνείδητα προς την Φύση τους...Η Ψυχή του Βασίλειου των Ζώων δεν τους έδωσε Ελεύθερη Βούληση ώστε να γίνουν και αυτά περισσότερο ασυνείδητα, απ' ότι συνειδητά στην Φύση τους, όπως ο άνθρωπος...
:-( @};- @};-
Vaso έγραψε:Φοβάσαι…φοβήθηκες…θα φοβάσαι πάντα να αγαπήσεις…
Και μέσα σ’ αυτήν την κατάσταση, η Ζωή πάντα θα σου φέρνει μπροστά σου την Αγάπη για να την διώχνεις, κάνοντάς της αυτό που φοβάσαι ότι θα σου κάνει…

Εγκαταλείποντας…

Κανέναν δεν μπορείς όμως να εγκαταλείψεις, εκτός από τον Εαυτό σου…Αυτό το σκέφτηκες άραγε?
@};- @};- @-)
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
Stefanos

Δημοσίευση από Stefanos »

Vaso έγραψε: Ο καθένας είναι ότι επιλέγει...Αυτή είναι η Ελεύθερη Βούληση!
O:-) :* :*
Νιώθω τυχερός που βρίσκομαι Εδώ.
Πόσες φορές μου έχεις πει την ίδια κουβέντα στο περίπου και κάθε φορά
, να την αντιλαμβάνομαι διαφορετικά.
Να λέω τώρα το έχω 8-} 8-} 8-}
Και έρχεται η στιγμή, που ανακαλύπτω, ότι ούτε ξυστά δεν πέρασε.
Σε Αγαπάω :* :* :*
Όσο πιο μακριά ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω...
Η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει.
Αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!!!
O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

Ο καθένας είναι ότι επιλέγει...Αυτή είναι η Ελεύθερη Βούληση!
Υποτιθεται πως τα εχει ψαξει λιγο παραπανω αλλα ποτε δεν εψαξε γιατι η ζωη της φωναζει να το παρει αλλιως...Δεχοταν οτι οι ασθενειες ξεκινανε απο την ψυχη αλλα οτι η ψυχη της φωναζει να ακουσει μπααα...προτιμαει να σωζει ζωακια,ποιο σωτηρας πεθαινεις.
Ατομο με διαβητη,ζαχαρο απο πολυ μικρη ηλικια και καποιο προβλημα στο στομαχι :roll:

Βασουλα :x :x :x
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

α γυναίκα ειναι?

χαιρετίσματα...

:-D

Εικόνα

Εικόνα :-D
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Και επειδή μας διαβάζουν κι άλλοι αναγνώστες, να διευκρινίσω λίγο την έκφρασή μου αυτή, γιατί εύκολα γίνεται παρεξήγηση...
α γυναίκα ειναι?

χαιρετίσματα...

:-D

σε κάθε γυναίκα θα συνιστούσα να νιώσει πόσο αποδέχεται την πολικότητά της, προτού βγει να εκθειάσει τα προτερήματα της γυναίκας...

τούτος ο αντροκρατούμενος κόσμος, γεννήθηκε και μεγάλωσε από μια γυναίκα...Το μίσος περιστρέφεται, ανακυκλώνεται και ξαναγυρίζει σε εμένα τον ίδιο, αν δεν καταφέρω μέσα στην ίδια μου την πολικότητα να αναπτύξω την Ανθρώπινη Φύση μου, παράλληλα με την Αληθινή μου Φύση...

Ναι η γυναίκα είναι καταπιεσμένη, αδικημένη θα έλεγα από την διάκριση του φύλου της, σε τούτον τον κόσμο, αλλά ποιός μεγαλώνει τα παιδιά του με την ίδια διάκριση που μεγάλωσε και ο΄ίδιος? ο γείτονας? (έχει την τιμητική του σήμερα :)) )
Ποιός υπακούει σε μια θρησκεία που τον κάνει ακόμα πιο ένοχο, που γεννήθηκε γυναίκα?
Πάλι ο γείτονας...

Ποιός φοβάται, μνησικακεί προς το ανθρώπινο Ον, επειδή είχε την "τύχη" να γεννηθεί άντρας?
Ποιός τους καθιστά ανάπηρους?

Ποιός ελέγχει τα πάντα?

Ποιός κρύβει την ταπείνωση του, σαν ανθρώπινη ύπαρξη με την μέγιστη αλαζονεία, δημιουργώντας στον κόσμο άντρες και γυναίκες σαν υποτιμημένους ανθρώπους?

Και ποιός μπορεί ΄να ανυψωθεί, με την ύψιστη των Αρετών πάνω από΄το στομάχι του?

άντρες-γυναίκες είναι σε ένα τσουβάλι...Και κάποιον αφήνουμε να τραβά κλήρο, σε ποιόν θα ξεσπάσει η μπόρα της ασθένειας...

τούτος ο κόσμος έχει μια μητέρα, πίσω από το κάθε τι...Κάποιον που γεννάει τα αβγά των ίδιων όρνεων που μεγάλωσε...

Και σε όποιον δεν αρέσει τούτος ο κόσμος, ας Αγαπήσει τον Κόσμο του Ανθρώπου...

Είναι τόσο απλό!

>:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<

Εικόνα

Δημοσίευση από Βικούλα »

@};- @};- @};-
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

@};- @};- @};-
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
eirini

Δημοσίευση από eirini »

αηδια με πιασε.... Συχαμα...
Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
Άβαταρ μέλους
Stefanos

Δημοσίευση από Stefanos »

=((
Όσο πιο μακριά ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω...
Η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει.
Αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!!!
O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

σε κάθε γυναίκα θα συνιστούσα να νιώσει πόσο αποδέχεται την πολικότητά της, προτού βγει να εκθειάσει τα προτερήματα της γυναίκας...
Καλα δεν υπηρχε στην συζητηση θεμα εκθειασμου των γυναικων η καποια αντιπαραθεση απλα αναρωτιοταν για το πως ξερουμε αν κατι ειναι αυθεντικο μεσα σε αυτους τους νομους με τα πνευματικα συστηματα.
>:d< :x
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

δηλαδή, για να καταλάβω Τασούλη μου, της φαίνεται παράλογο να μην επιδρά κανείς στην Ελεύθερη Βούληση του άλλου, θεωρώντας ότι θα τον σώσει?

Αυτό χρειάζεται να κατέβει ο Θεός, να της το πει? δεν είναι κάτι πολύ Λογικό?
Χρειάζεται να το δει γραμμένο σε διαθήκη για να το νιώσει κανείς σαν σωστό?

Μερικές φορές ψάχνουμε το αυθεντικό και το σωστό, υπολογίζοντας σε κάποια αυθεντία να το πει, αλλά τέτοια αυθεντία δεν υπάρχει...
Ερεύνάς, νιώθεις και προχωράς...
Αλλιώς γίνεσαι πιστός σε μια θρησκεία, σε μια οικογένεια, σε μια κοινωνία και ακολουθείς τους νόμους που σε στρέφουν ενάντια στην ίδια σου την Φύση, χωρίς να έχεις την παραμικρή ελπίδα να νιώσεις Άνθρωπος...

Αλλά είπαμε...ο καθένας επιλέγει στην ζωή του ή να περιμένει τον σωτήρα, ή να σωθεί μόνος του...

Ο τίτλος που θα έδινα σήμερα στην ανθρωπότητα είναι "περιμένοντας τον σωτήρα"...Είναι και ο τίτλος του νέου βιβλίου μου...

:x :x :x

Εικόνα

Δημοσίευση από AMALIA »

@};- @};-
O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Δεν ειμαι σιγουρος να σου πω πως το ενοουσε :-?
Ουτε με την πλευρα της θρησκειας παντως δηλωνει..χμμ

Μαλον αυτο που λες οτι ποιος σωτηρας ειναι ο αληθινος για να μπορει να τον ακουλουθησει @};-

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”