ΚΑΛΗΜΕΡΑ...ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!!!
- Madraoulas
Βασουλα μου αυτο εννουσα κι εγω...δεν το εγραψα σωστα ο αχρηστος....
Οι ανθρωποι ειπαν οτι τους τα 'φορτωσαν' οι θεοι για να εχουν αλλοθι να κανουν παπαριες μεταξυ τους(και βεβαια μονοι τους οι ανθρωποι φορτωθηκαν και φορτωνονται με ψεματα και αηδιες)
Οι ανθρωποι ειπαν οτι τους τα 'φορτωσαν' οι θεοι για να εχουν αλλοθι να κανουν παπαριες μεταξυ τους(και βεβαια μονοι τους οι ανθρωποι φορτωθηκαν και φορτωνονται με ψεματα και αηδιες)
ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΩ ΟΛΟΥΣ!!..ετσι απλα....
''΄Όταν μέσα μας έχουν εκλείψει οι αιτίες της πράξης, τότε η πράξη η ίδια δεν άγεται από τα συμπτώματα, αλλά εκδηλώνεται αυθόρμητα και αυτούσια, ως αγαθοσύνη. "
''΄Όταν μέσα μας έχουν εκλείψει οι αιτίες της πράξης, τότε η πράξη η ίδια δεν άγεται από τα συμπτώματα, αλλά εκδηλώνεται αυθόρμητα και αυτούσια, ως αγαθοσύνη. "
ΔΩΡΟΥΛΑ " θα τα πούμε το Σαββατοκύριακο προσωπικά συνadmin :lol: :lol: :lol: :lol: ''
καλά βρε Μαρδυ τα εξώγαμα των Ολύμπιων τα γνωρίζω 8)
για τα εξώγαμα των Ολύμπιων που κυκλοφορούν ανάμεσα μας σήμερα άργησα να το πιάσω
καλά βρε Μαρδυ τα εξώγαμα των Ολύμπιων τα γνωρίζω 8)
για τα εξώγαμα των Ολύμπιων που κυκλοφορούν ανάμεσα μας σήμερα άργησα να το πιάσω
και μη χειρότερα! :lol: :lol:Ευτυχώς που δεν μας έχουν "σκάσει" ακόμα τα εξώγαμα του Δία...
ακου πως πάει...
μαζεύτηκαν οι παπάδες και είπαν..πως θα φέρουμε τον κόσμο υπό τον έλεγχό μας? Κάποιος έξυπνος πετάχτηκε και είπε...
Να τους πούμε για τα Μυστήρια...χαζοί είναι θα το φάνε...
Και έτσι βρήκαν τον γάμο!!
Να τους βάλουμε και χαλιά? αναρωτήθηκε ο ένας...
Και δεν τους βάζουμε...
Πολυέλαιο?
Και δεν τους βάζουμε...
Να βάλουμε και λίγο τον θεό στο κόλπο?
Και δεν τον βάζουμε? ΄Ετσι κι αλλιώς ότι και να κάνουμε, εκείνος δεν μιλάει, δεν φέρνει αντίρρηση, ποιός το ξέρει όμως?
Και έτσι ο θεός μπήκε στην μέση, για να ευλογήσει τον γάμο!
Για να το κάνουν και πιο πιστευτό, σκέφτηκαν και είπαν
Να το προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο για να φοβηθούν?
Και δεν το προχωράμε?
Να τους πούμε ότι ο θεός θυμώνει άμα χωρίζουν..
Και δεν το λέμε..
Και έτσι δημιουργήθηκε η ακλόνητη οικογένεια, που κάνει τα παιδιά δυστυχισμένα από την ένταση και την αδιαφορία στο σπίτι...αλλά ο θεός όμως είναι ευχαριστημένος!!!!!
Θεέ......που είναι μωρέ τα κεραμμύδια σου? Για ποιόν τα φυλάς?????
μαζεύτηκαν οι παπάδες και είπαν..πως θα φέρουμε τον κόσμο υπό τον έλεγχό μας? Κάποιος έξυπνος πετάχτηκε και είπε...
Και δεν τους βάζουμε...
Πολυέλαιο?
Και δεν τους βάζουμε...
Και δεν τον βάζουμε? ΄Ετσι κι αλλιώς ότι και να κάνουμε, εκείνος δεν μιλάει, δεν φέρνει αντίρρηση, ποιός το ξέρει όμως?
Και δεν το προχωράμε?
Και δεν το λέμε..
Και έτσι δημιουργήθηκε η ακλόνητη οικογένεια, που κάνει τα παιδιά δυστυχισμένα από την ένταση και την αδιαφορία στο σπίτι...αλλά ο θεός όμως είναι ευχαριστημένος!!!!!
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Και δεν τους βάζουμε...
Πολυέλαιο?
Και δεν τους βάζουμε...
Και δεν το προχωράμε?
Και δεν το λέμε..

Vaso έγραψε:
καταρχην σου επιτρεπω να με φωναζεις Γιαννη
κατα δευτερον χτιζω ενα εξοχικο στο χωριο και πρεπει να φτιαξω την στεγη
κανα δυο μου περισσευουν θελεις να τα φουνταρω σε κανεναν αρχιδεσποτη?
Μπορώ να σε λέω με το μικρό σου? Αχ, ευχαριστώ!!!
Λοιπόν Γιάννη, κράτησε τα κεραμμύδια για την στέγη, θα σου χρειαστούν...
Δεν πτοούνται αυτοί μωρέ μόνο με κεραμμύδια, τό κατάλαβα!!!
΄Εχω καλύτερη ιδέα, αν συμφωνείς!
Να κάνουμε την "αποκάλυψή" σου πιο εύκολη...
Ετσι οι άνθρωποι δεν θα τους έχουν αναγκη μωρέ!!!
Αυτή κι αν είναι κεραμμύδα...
Ε? Τι λες? :roll:
Λοιπόν Γιάννη, κράτησε τα κεραμμύδια για την στέγη, θα σου χρειαστούν...
Δεν πτοούνται αυτοί μωρέ μόνο με κεραμμύδια, τό κατάλαβα!!!
΄Εχω καλύτερη ιδέα, αν συμφωνείς!
Να κάνουμε την "αποκάλυψή" σου πιο εύκολη...
Ετσι οι άνθρωποι δεν θα τους έχουν αναγκη μωρέ!!!
Αυτή κι αν είναι κεραμμύδα...
Ε? Τι λες? :roll:

αρκεί να ξέρω ότι θα κρατήσεις την συμφωνία!!!
και η Χάρη σου θα έχει την τιμή να αποκαλυφτεί, με τον "εξαγνισμό" τους!
Δηλαδή... θα τους πω να μείνουν μακρυά από τα "κεραμμύδια"...ΠΑΝ ΣΤΕΡΕΟ ΠΟΝΑΕΙ...
καλύτερα κάτι σε "ατμοειδές"...ε? :roll:
δεν με νοιάζει κιόλας ε?
αρκεί να ξέρω ότι θα κρατήσεις την συμφωνία!!!
και η Χάρη σου θα έχει την τιμή να αποκαλυφτεί, με τον "εξαγνισμό" τους!
Δηλαδή... θα τους πω να μείνουν μακρυά από τα "κεραμμύδια"...ΠΑΝ ΣΤΕΡΕΟ ΠΟΝΑΕΙ...
καλύτερα κάτι σε "ατμοειδές"...ε? :roll:

Και δεν τους βάζουμε...
Πολυέλαιο?
Και δεν τους βάζουμε...
Και δεν το προχωράμε?
Και δεν το λέμε..
Εισαι παθουσα και μαθουσα ;
Ή "Αλλος" σου τα σφυριξε ;
Αν συμβαινει το πρωτο, τι ανακατευεσαι ;
Γιατι φυτρωνεις εκει που δε σπερνουνε και χαλας τα πραγματα στους αλλους ;
Γιατι εμποδιζεις τους ανθρωπους να μαθουν και με αυτο τον τροπο ;
Δικο σου προβλημα ειναι η πορεια που θα ακολουθησει ο καθενας και οι επιλογες που θα κανει ;
Γιατι δεν κοιταζεις τη δικη σου τη δουλεια και την αρμοδιοτητα και κατηγορεις τους αλλους ;
Ποιος σε διορισε Γενικο Εισαγγελεα και Δημοσιο κατηγορο στη "Δικη" Της Εκκλησιας ;
Αν συμβαινει το δευτερο, τοτε εχεις τα μεγαλα μεσα και δεν " παιζεσαι "...
Μιλας εκ του ασφαλους, εκφεροντας μια αποψη η οποια δεν μπορει αντικρουστει αμεσα ως ανωθεν προερχομενη...
Στην περιπτωση αυτη, επιβαλλεται να αποκαλυψεις τις πηγες σου, για να κρινουμε την φερεγγυοτητα τους...
Αλλιως μπορει να θεωρηθουν τα οσα λες και ως απλη συκοφαντικη δυσφημηση...
Και εσυ, ξερεις απο πρωτο χερι τι σημαινει αυτο...
Υπαρχει και μια τριτη εκδοχη...
Αυτη που λεει οτι πολεμαω κατι που νιωθω οτι με απειλει και δεν μου επιτρεπει να εξαπλωσω τις ιδεες μου και τις πεποιθησεις μου και τα βιωματα μου οσο θα ηθελα και σε αλλους...
Και αυτη την τακτικη την ακολουθει και η Εκκλησια χαρακτηριζοντας αιρετικους και πολεμωντας ανηλεως οσους την απειλουν και διαστρεβλωνουν τα δογματα της.
Αυτην μιμεισαι ;
Τελος ( τεταρτη εκδοχη γιατι... μιλωντας ερχεται η "εμπνευση" ) αυτη η γενικως αντιδραστικη σταση και κατασταση, ειναι ενα γενικευμενο χαρακτηριστικο της εποχης μας, οπου ολοι ( αντε σου κανω τη χαρη οχι ολοι αλλά πολλοι ), μη εχοντας τι αλλο να κανουν για να νιωσουν οτι υπαρχουν, υποτασσονται στο ρευμα και στρεφονται εναντιον αλλων.
Αυτο συμβαινει ;
Σε παρασυρει και σενα το ρευμα ;
Αυτα ! 8)
Τα υπολοιπα ενδεχομενα ( που δεν υπαρχουν, αλλά λεμε τωρα ), τα αφηνω σε σενα καλη μου...
Η "Συνειδηση" σου ! ! ! :shock: :shock: :shock:
Ή αλλιως
skapaneas, Σκαπυ, Σκαπμαν, Σκαπανές, Σκαπανευς
Σκαναπεδάρας!
Σκανάπιος
Σκαπανίτσας
Σκάπανδρος
Σκαπουτσίνος
Σκαπανάκης
Σκαπανόγλου
κλπ
Σκαπ-whatever...πολυωνυμε!!
...και να δω, τι αλλο θα ακουσω... :roll:
Δεν θα σου απαντήσω με λεπτομέρεια...
Νομίζω ότι είναι περιττή...
Δεν είπα τίποτα για την θρησκεία, που το εσωτερικό της μήνυμα το σέβομαι, όσο εσύ δεν μπορείς να το κατανοήσεις...
Το καραγκιόζ-μπερντέ όμως που έχουν στησει γύρω από αυτήν, θα το φωνάζω...και κανεις δεν μπορεί να μου το απαγορεύσει...
Μην το ακολουθείς...Δεν το περίμενα άλλωστε!!
Να μου απαγορεύσεις όμως να μιλάω, δεν μπορεις...εκτός αν για άλλη μια φορά ακόμα με "σταυρώσεις"...
Κάνε το...Στο όνομα της νέας αγάπης, που δεν περιέχει τους όρους των ρασοφόρων, αλλά του αγνού πνεύματος μου!!!!!!
Σου αρέσει, δεν σου αρέσει "αδερφέ" Ανδρέα...εγώ, μόνη μου, θα γκρεμίσω, αυτόν τον τοίχο, μήπως και η ανθρωπότητα κάνει ένα βήμα προς την αγνότητα ξανά!!!!!!!!!
Εσύ μπορείς να καλυπτεις την σκουριά!!!
Εγώ όμως δεν μπορώ πια να κουβαλάω "σκουριασμενα καρφιά" στα χέρια μου!!!!
Και αν θέλεις...πλησιασε να στα εναποθέσω!
Δεν είπα τίποτα για την θρησκεία, που το εσωτερικό της μήνυμα το σέβομαι, όσο εσύ δεν μπορείς να το κατανοήσεις...
Το καραγκιόζ-μπερντέ όμως που έχουν στησει γύρω από αυτήν, θα το φωνάζω...και κανεις δεν μπορεί να μου το απαγορεύσει...
Να μου απαγορεύσεις όμως να μιλάω, δεν μπορεις...εκτός αν για άλλη μια φορά ακόμα με "σταυρώσεις"...
Κάνε το...Στο όνομα της νέας αγάπης, που δεν περιέχει τους όρους των ρασοφόρων, αλλά του αγνού πνεύματος μου!!!!!!
Σου αρέσει, δεν σου αρέσει "αδερφέ" Ανδρέα...εγώ, μόνη μου, θα γκρεμίσω, αυτόν τον τοίχο, μήπως και η ανθρωπότητα κάνει ένα βήμα προς την αγνότητα ξανά!!!!!!!!!

θα προσθέσω στα παράπάνω λόγια ένα καθημερινό παράδειγμα έναν εκβιασμό στον οποίο δυστυχώς υποκείπτουν πολλά ζευγάρια
πήγε ο Γιάννης στην ενορία του να πάρει ένα χαρτί για το μυστήριο του γάμου που επέλεξε να τελέσει
ο πάπας του ζήτησε 150 ευρώ και μάλιστα 100 του λέεί για σένα :!: :!: :!:
τρελάθηκε ο άνθρωπος και μόνο που δεν τον έπιασε απο το λαιμό γύρισε ο παπάς και του είπε ότι τα θέλει για να ταίζει τους φτωχούς :!:
μάλιστα του είπε ότι τι σε πειράζει αφου θα τα πληρώσουν οι κουμπάροι :!:
έφυγε εν εξάλω ο Γιάννης και πήρε στην Μητρόπολη να το καταγγείλει όπου του απάντησαν ότι έχει καθε δικάιωμα να το κάνει ο παπάς
τελικά έψαξε και κατάφερε να το πάρει απο αλλόυ χωρίς να δώσει δεκάρα, αντιστάθηκε για τον εαυτό του και την αλήθεια του
σε αυτον και σε πολλούς άλλους εκβιασμούς της ελευθερίας και της ψυχής μας υποκύπτουν πολλοί άνθρωποι μη αγωνιζόμενοι γαι το δικαίωμα τους να ζήσουν το μυστηριο όπως το νοίωθουν μέσα απο το πνέυμα και την αγάπη
ε ναι λοιπόν θα τα φωνάζουμε και θα ενημέρωνουμε όσους θέλουν ακούσουν
Την απορια μου εξεφρασα "αδελφη" Βασω με το "εξειδικευμενο" "μενος" σου προς την Χριστιανικη Εκκλησια.Vaso έγραψε:Δεν θα σου απαντήσω με λεπτομέρεια...
Προθεση μου προφανως δεν ειναι να σε φιμωσω, αλλά να "κατανοησω" γιατι "πολεμας " ειδικα τον Χριστιανισμο...
Και μαζι με μενα να το κατανοησεις και συ.
Αλλά μαλλον αυτο το γνωριζεις ηδη...
Υπαρχουν κι αλλες θρησκειες στον κοσμο και στην Ελλαδα, αλλά δεν σε ακουω να λες κατι γι΄αυτες...
Ειναι αραγε "καλες" ολες τους ;
Γιατι εξειδικευεις τη "δραση" σου στο λεγομενο χριστιανισμο και μαλιστα στον ορθοδοξο χριστιανισμο ;
Αν η θρησκεια αποτελει εμποδιο, για τη συνολικη ή πιο απλα ομαδικη εξελιξη ολων μας και εννοω ολων των ανθρωπων της Γης, τοτε ολες οι θρησκειες ειναι " αχρηστες " και επικινδυνες ή το λιγοτερο επιζημιες και αναχρονιστικες και αρα φρενοφορες...
Δεν αμφιβαλλω επισης οτι σεβεσαι το εσωτερικο μηνυμα της θρησκειας, της όποιας θρησκειας προφανως, γιατι Ο Θεος δεν εχει χρωμα, φυλη, τοπο, γλωσσα, μορφωση, εθνικοτητα και... πλουτο.
Και ειναι Ο Ιδιος για ολους τους ανθρωπους, οσον αφορα στο τροπο που μας δεχεται και μας φροντιζει και μας διδασκει για να μαθουμε να φροντιζουμε οι ιδιοι τον εαυτο μας...
Και γι΄αυτο αυτο το μηνυμα, το μηνυμα που κρυβεται σε ολες τις θρησκειες, πρεπει να ξεσκεπαστει, με το γκρεμισμα του τοιχου που θελεις να γκρεμισεις μονη σου και αλλων πολλων...
Ομως στο χριστιανισμο υπαρχει μια σοφη ρηση που λεει οτι, ουτε στον παραδεισο δεν μπορει να παει κανείς μονος του...
Τωρα πως θα τα καταφερεις εσυ μονη σου, ειναι ενα "μυστηριο"...
Και μαλιστα σε μια εποχη που οι ατομικες προσπαθειες ανηκουν στο περελθον, οπως εχεις πολλες φορες πει και οτι το μελλον ανηκει στις ομαδες...
Ακομα και Ο Ιησους οταν ζουσε σωματικα αναμεσα μας βρισκοταν μεταξυ των διαφορων κυκλων μαθητων ή αδελφων του οπως τους αποκαλεσε αργοτερα.
Και αν θελεις να βγαλεις τα σκουριασμενα καρφια απο τα χερια σου χωρις να τα αποθεσεις στα χερια αλλων, γιατι Ο Χριστος δεν τα αποθεσε σε αλλον, ανοιξε ενα δρομο, μια θυρα, ενα παραθυρο, ενα topic ειδικο εδω σε αυτο το forum και αρχισε συστηματικα και με περισκεψη να καταθετεις τις ανακολουθιες του Χριστιανισμου, γκρεμιζοντας τον τοιχο της μισαλλοδοξιας και της παρανοησης του εσωτερικου νοηματος της θρησκειας, που ειναι καταβαραθρωμενο κατω απο τονους τυπολατρειας και στυγνης ανθρωπινης εκμεταλλευσης, που εχει το λαμψη του χρηματος και τη γοητεια της εξουσιας, στο ονομα Του Χριστου.
Και κοντα σε αυτο το topic ανοιξε και απο ενα για καθε αλλη θρησκεια...
Και οσο για μενα να εισαι σιγουρη οτι, στην πραγματικοτητα δεν εισαι σε θεση να γνωριζεις τι να περιμενεις απο μενα και τι οχι...
Ομως για ενα και μονο πραγμα μπορεις να εισαι σιγουρη : για την αγαπη μου για σενα !
Εστω κι αν δεν εισαι σε θεση να... την κατανοησεις ! 8)
Φίλοι, όχι και εδω η θρησκεία και οσα αυτη φέρνει ανάμεσα μας.
Εν ονόματι της αγάπης , μισησαν οι άνθρωποι ο ένας τον αλλον.
Εν ονόματι των ιδεών, χάσαμε την πραγματικότητα και την ανθρωπιά μας.
Εν ονόματι του Θεού, αιματοκύλησε η ανθρωπότητα , κατα των απίστων.
Παντου και πάντα ο διαχωρισμός .....
Η θεότητα είναι προσωπική υπόθεση και αντίληψη του καθενός.
Η σύνδεση με τον θεό της καρδιάς μας , δεν μπορεί να τεθεί κατω απο όρους και τεχνικές, ουτε μπορεί να εκφραστεί με στοιχεία διαβιώσεως και τελετουργίες. Ολα αυτά είναι ''ανθρώπινα'' , απλώς ανθρώπινα, εδω κατω που βρισκόμαστε.
Η διδασκαλία είναι μια και ίδια σε όλα τα συστήματα , και οσο κανείς τα μελετά παρατηρεί τις ομοιότητες. Ο θρησκευόμενος νους , δεν είναι αυτός που συνάδει με μια συγκεκριμένη θρησκεία αλλά αυτός που αισθάνεται την επαφή με το Θείο και την αλήθεια του.
Οπως ελέγε και ενα κείμενο που διάβαζα πρόσφατα
<< ας μην ξεχνάμε οτι κάθε άνθρωπος, ακόμη και αυτοί που η προσωπικότητα μας δεν θέλει να αντικρίζει , περιέχει την ίδια πνοή θεικής ουσίας με εμας και κάποτε, όσο κι αν αυτό μας ενοχλεί , θα το κατανοήσουμε και θα εξοικιωθούμε μαζί του>>
Καληνύχτα σε όλους
Εν ονόματι της αγάπης , μισησαν οι άνθρωποι ο ένας τον αλλον.
Εν ονόματι των ιδεών, χάσαμε την πραγματικότητα και την ανθρωπιά μας.
Εν ονόματι του Θεού, αιματοκύλησε η ανθρωπότητα , κατα των απίστων.
Παντου και πάντα ο διαχωρισμός .....
Η θεότητα είναι προσωπική υπόθεση και αντίληψη του καθενός.
Η σύνδεση με τον θεό της καρδιάς μας , δεν μπορεί να τεθεί κατω απο όρους και τεχνικές, ουτε μπορεί να εκφραστεί με στοιχεία διαβιώσεως και τελετουργίες. Ολα αυτά είναι ''ανθρώπινα'' , απλώς ανθρώπινα, εδω κατω που βρισκόμαστε.
Η διδασκαλία είναι μια και ίδια σε όλα τα συστήματα , και οσο κανείς τα μελετά παρατηρεί τις ομοιότητες. Ο θρησκευόμενος νους , δεν είναι αυτός που συνάδει με μια συγκεκριμένη θρησκεία αλλά αυτός που αισθάνεται την επαφή με το Θείο και την αλήθεια του.
Οπως ελέγε και ενα κείμενο που διάβαζα πρόσφατα
<< ας μην ξεχνάμε οτι κάθε άνθρωπος, ακόμη και αυτοί που η προσωπικότητα μας δεν θέλει να αντικρίζει , περιέχει την ίδια πνοή θεικής ουσίας με εμας και κάποτε, όσο κι αν αυτό μας ενοχλεί , θα το κατανοήσουμε και θα εξοικιωθούμε μαζί του>>
Καληνύχτα σε όλους