Χωρισμός..

Συντονιστής: Emmaki

Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Είναι επικίνδυνη η φράση "είναι ότι πιο όμορφο έχω στην ζωή μου"... στο λέω με αγάπη! Και από όλη την ιστορία σου στάθηκα σ' αυτήν, την τόσο φυσιολογική για τους άλλους, φράση...
Συμφωνώ κι επαυξάνω ευρισκόμενη μαλιστα σε μια περιοδο που εισπραττω ακριβως αυτο απο το παιδι μου "δεν ειμουν μόνο μια καλη μαμά" αλλά και ολα τα αλλα μου.
Θάθελε απο μενα να ειναι ότι καλυτερο και μοναδικό στην ζωή μου αλλά γαι μενα ολη μου οι ζωή ,ολοι οι ρόλοι που εχω κληθεί να παίξω παραμενουν οι καλυτεροι της ζωής μου.
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Βασω μου ειναι τοσο μεγαλο το θεμα που ολες οι αποψεις χωρανε!

γιατι απλουστατα καθε περιπτωση ειναι μοναδικη...

Η μεγαλη διαφορα της δικης σου ιστοριας με την δικη μου ειναι οτι εσυ ησουν μαζι με την κορη σου... κοιμοσασταν μαζι, τρωγατε μαζι, διαβαζατε μαζι, γελαγατε μαζι, κλαιγατε μαζι...

επειτα μιλαω σε ενεστωτα και γραφω την αληθεια ...

Αλλωστε τι να πω? οτι το ομορφοτερο πραγμα στην ζωη μου ειναι το σπιτι μου? ή το αυτοκινητο μου? ή η νεραιδα που ερωτευτηκα αλλα...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ακόμά και έτσι να μην ήταν, θα έβρισκα τρόπο να είμαι η τροφός της ψυχής της, γιατι αυτό με ενδιέφερε...

Δεν σου είπα ότι οι ιστορίες μας είναι ίδιες.

Σου είπα για το "ο,τι πιο όμορφο"

Η ζωή σου είναι το πιο όμορφο...Γιατί έτσι κατανοείς και την ζωή των άλλων, ακόμα και αν αυτοί οι άλλοι είναι τα παιδιά σου.

Αν δεν έχεις βρει την δική σου ομορφιά, πάντα θα στηρίζεσαι στο παιδι σου για να την νιώσεις...

Και αυτό θα είναι το "βάρος" του και το "βάρος" σου...

Το να είσαι ουσιαστικά κοντά στο παιδί σου, για μένα σημαινει να του λες μόνο την αλήθεια...για όλα!!!!
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Vaso έγραψε: Η ζωή σου είναι το πιο όμορφο...Γιατί έτσι κατανοείς και την ζωή των άλλων, ακόμα και αν αυτοί οι άλλοι είναι τα παιδιά σου.
τωρα συμφωνουμε!!!

νομιζεις παιζει ρολο η ηλικια στο να του λεω την αληθεια για ολα? ειναι πεντε χρονων..
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

άσε την ψυχή σου να σε οδηγήσει...

΄Ενα παιδάκι 5 χρόνων είναι ακόμα σε επαφή με το πνεύμα του...

Η αποχώρηση αρχίζει από τα 7!

Αρα να ξέρεις ότι θα σε βοηθήσει το ίδιο, να του πεις την αλήθεια...Πολλοί λίγοι γονεις το γνωρίζουν αυτό...

εύχομαι καλά ταξίδια με τον γιόκα σου...Είναι το πιο πολύτιμο έργο της ανθρώπινης φύσης, να φροντίζει τις ψυχές που ενσαρκωνονται και γεννιούνται μέσα από το σώμα μας! Και η αιώνια δημιουργία της θεότητας που συντονίζει αυτό το έργο, με σοφία. :D

Εικόνα

Δημοσίευση από angela_al »

Καλέ μου silver29 καμιά λογική μαμά δεν "καταδικάζει" έναν σωστό γονιό σε μπαμπά του Σαββατοκύριακου. Αν οι χιλιομετρικές αποστάσεις δεν είναι μεγάλες, γιατί να μην μπορείς να δεις το γιο σου και Τρίτη ή Πέμπτη, να πάτε μια βόλτα, να του διαβάσεις ένα παραμύθι, να παρακολουθήσετε μια παράσταση ή απλά να κοιμηθείτε ένα μεσημέρι μαζί;
Σαφώς και το παιδί πρέπει να έχει μια σταθερότητα, αλλά αυτό δεν θα χαλάσει αν του χεις κι εσύ ένα δικό του χώρο στο σπίτι σου, όπου θα νιώθει εξίσου άνετα.
Οι εργαζόμενες μητέρες που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τη μέριμνα ενός μικρού παιδιού δε μπορείς να φανταστείς πόσο ανακουφίζονται όταν έχουν κάπου να το αφήσουν με εμπιστοσύνη.
Διευκόλυνε την μητέρα του και απόλαυσε την παρέα με το γιο σου.
Να θυμάσαι όμως πάντα κάτι: Πικρίες, φόβοι, ενοχές, χρεώσεις μακριά. Οι κεραίες των παιδιών αντιλαμβάνονται πολύ μα πολύ περισσότερα από όσα νομίζουμε. Αν θέλουμε να είναι ευτυχισμένα πρέπει να ευτυχήσουμε εμείς πρώτα.
Καλώς ή κακώς, τα ζευγάρια χωρίσουν και μοιράζουν σπίτια, αυτοκίνητα, έπιπλα, κατοικίδια... Τα παιδιά παραμένουν αμοίραστα γιατί απλά δεν είναι κανενός ιδιοκτησία και με κανέναν τρόπο. Αν μπήκες στο τρυπάκι να θεωρείς τον εαυτό σου αδικημένο μπαμπά του Σ/Κ, δες και την όψη της προνομιούχας μαμάς:
Όταν εσύ ξενυχτάς με φίλους και νέο αίσθημα πίνοντας μπύρες είναι αυτή που αλλάζει τα βρεγμένα πανιά στο κεφάλι του παιδιού για να πέσει ο πυρετός. ’υπνη πάει στη δουλειά και τη σιχτιρίζει ο εργοδότης αν τολμήσει να ζητήσει να φύγει μια ώρα νωρίτερα.
Όταν σε πιάνει ανία και θλίψη σε άδειο σπίτι, εκείνη μαζεύει δικαιολογητικά για να γράψει το μικρό σε παιδικό αλλά δυστυχώς όλο κάτι δεν επαρκεί... είναι που δεν έχει το μικρό-μεγάλο δόντι ξέρεις, την πιάνει απελπισία, τι θα γίνει αν δεν τον πάρουν στον παιδικό, οι ιδιωτικοί είναι απλησίαστοι, πώς θα τα φέρει βόλτα...
Όταν ψωνίζεις τα ακριβότερα παιχνίδια για να χαρίσεις στο παιδί του ...Σ/Κ, εκείνη ψωνίζει από κινέζους σε λαικές γιατί το σπίτι έχει τόσα έξοδα... το έγραψε πρόσφατα κολυμβητήριο κι αγγλικά, του αγόρασε κι υπολογιστή με δόσεις...

Να μην συνεχίσω άλλο όμως γιατί δεν έχω σκοπό να σε κακοκαρδίσω, ούτε εσένα ούτε πολλούς μπαμπάδες. Ό,τι έγραψα πιο πάνω, υπήρξε δική μου αλήθεια.
:wink:
L' Amor che move il sole e l'altre stelle
Dante Aligieri
Επισκέπτης

Αντζελα συμφωνω απολυτα μαζι σου και απο την στιγμη που χωρισα προσπαθησα και το εχω καταφερει να γινω ο καλυτερος φιλος της μαμας του θεμη αφου θεωρησα οτι τιμωρια μας ηταν ο χωρισμος και δεν ειχαμε τιποτα αλλο να μοιρασουμε πια...

ξαναλεω εχεις απολυτο δικιο

ομως οταν ξεκινησα να γραψω κατι γι αυτο το θεμα δεν εγραψα κανενα υμνο για τους μπαμπαδες...

προσπαθησα να εκφρασω μια αποψη μεσα απο τα ματια ενος μικρου παιδιου...
Επισκέπτης

θα μπω ομως στο τρυπακι να σε ρωτησω κατι...

Αναρωτηθηκες ποτε, οταν εσυ εκανες πρωτοχρονια με το παιδι σου αναμεσα σε συγγενεις και φιλους ο μπαμπας να σου ειπε ψεμματα απο εγωισμο οτι θα ειναι με φιλους, ενω μπορει να πηγε ολομοναχος σε καποιο καζινο γιατι δεν ηθελε να παει πουθενα αλλου και να τον λυπουνται επειδη ηταν μαγκουφης?
και οταν αλλαξε ο χρονος να κοιταζε αμηχανος τους αλλους που ευχονταν χρονια πολλα ο ενας με τον αλλον?
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

α Γιάννη...τι λες τώρα...

Η "μαγκουφιά" δεν συμβαίνει επειδή δεν είσαι με το παιδί σου...

Η "μαγκουφιά"συμβαίνει επειδή δεν είσαι ούτε καν με τον εαυτό σου...

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ξέρεις πόση "μαγκουφιά" έχω νιώσει σε ζευγάρια που, μαζί με τα παιδιά τους, πήγαν σε κάποια εκδήλωση?

αααα, τι να λέμε τώρα! :wink: :wink:

Η μοναξιά είναι το χάος που έχεις με τον εαυτό σου!
Δεν περνάς καλά μαζί του, γιατί, απλά, δεν τον γνωρίζεις!!!!

Εικόνα

η αληθεια ειναι οτι μιλαω πολυ με τον εαυτο μου και νιωθω οτι τον γνωριζω καλα...

απλα καποιες φορες του καταλογιζω ευθυνες για καποιες λαθες επιλογες ή πραξεις και τον τιμωρω...
Άβαταρ μέλους
angela_al

Συνήθως τις γιορτές η κόρη μου τις έκανε με το μπαμπά της. Ή Χριστούγεννα μαζί μου- Πρωτοχρονιά με εκείνον.
Πάντως τα πρώτα χρόνια στις γιορτές ήμουν σχεδόν πάντα σε κρυφή κατάθλιψη, με ή χωρίς το παιδί. Κανείς δεν παντρεύεται με σκοπό να χωρίσει ξέρεις. Πιθανόν και να υπέβαλα τον εαυτό μου σ΄αυτή την ταλαιπωρία τις μέρες των γιορτών από κρυφές ενοχές. Δεν άξιζε να χαρώ; "Κι αν έμενα, αν άλλαζε, αν έκανα υπομονή για το παιδί..."
Μου πήρε χρόνο για να με συγχωρήσω. Για να με αγαπήσω. Να στηρίξω τις επιλογές μου, εμένα και το παιδί μου στη συνέχεια.
Ουσιαστικά, θυμάμαι κάπου 2-3 χρόνια μετά να είμαι σε θέση να μεγαλώσω σωστά την κόρη μου. Κρίμα που έγινε έτσι...
Πίστευα ότι έφταιξε που ο πατέρας της δεν είχε σταματήσει να ελπίζει σε επανασύνδεση. Αυτό με βόλευε. Και καλά ότι τον λυπόμουν, ένιωθα τύψεις, υπεύθυνη που δεν προχώρησε στη ζωή του.
Όταν επιτέλους αποδεσμεύτηκα, καλωσόρισα τα πάντα με ανακούφιση, τα νέα δεδομένα στη ζωή μου. Και πήγαν όλα καλά στη συνέχεια, ακριβώς γιατί ήμουν εγώ καλά.
:wink:
Dante Aligieri
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

μα δεν μπορείς να κάνεις μόνο το σωστό...Και άλλωστε τι σημαίνει σωστό? Και τι λάθος?

Η τιμωρία είναι η άρνηση της εμπειρίας, Γιάννη μην το ξεχνάς!

Γιατί άλλωστε ειμαστε εδώ?

Εικόνα

απλα καποιες φορες του καταλογιζω ευθυνες για καποιες λαθες επιλογες ή πραξεις και τον τιμωρω
Διάβασε τι έγραψα παραπάνω Γιάννη. Όσο τιμωρείς και τιμωριέσαι πας πίσω αντί για μπροστά. Μάλλον δεν θα θέλεις να συμβεί το ίδιο και σε σένα, να χάσεις πολύτιμο χρόνο. :wink:

Κάτι απλό κι ωραίο που διάβασα στο εφηβικό λεύκωμα της κόρης μου (είναι ήδη 15) και πάει μ' όλα σαν την ...cocacola:
Αν θέλεις να χαρείς για μια στιγμή εκδικήσου
Αν θέλεις να χαίρεσαι για πάντα συγχώρεσε

:D

Συγχώρεσέ τον λοιπόν το Γιάννη και τράβα μπροστά!
Dante Aligieri
Επισκέπτης

Vaso έγραψε: Γιατί άλλωστε ειμαστε εδώ?
τι ακριβως εννοεις?

θα το ξαναπω οτι στο θεμα σχεση και ειδικοτερα σε εναν γαμο δεν υπαρχουν κανονες ουτε μπορουμε να δωσουμε συμβουλες του τυπου εκανες αυτο αλλα επρεπε να κανεις το αλλο κλπ.

θα το εξηγησω με ενα παραδειγμα..

μια γυναικα χωριζει γιατι της φερεται ασχημα ο συζυγος της την βριζει την μειωνει κλπ

μια αλλη χωριζει γιατι ο συζυγος της, της κανει ολα τα χατηρια, δεν παιρνει καμια πρωτοβουλια και ετσι αισθανεται ανασφαλεια.Επιπλεον θα ηθελε να τρωει που και που και καμιια σφαλιαριτσα να αισθανεται οτι εχει εναν ανδρα διπλα της

Τωρα τι συμβουλη να δωσεις σε εναν υποψηφιο γαμπρο αν σου την ζητησει?

να εχεις την γυναικα απο κατω και προσοχη κακομοιρη μου να μη σου παρει τον αερα?

ή προσεχε καημενε να εισαι ρομαντικος και τρυφερος μαζι της γιατι θα σου φυγει?

Επιστροφή στο “ΣΧΕΣΕΙΣ”