lazaros έγραψε:Πως να αφυπνίσω την αθωότητα μου;;την βλέπω μέσα μου...δεν την αφήνω να βγεί λόγο των γονιών μου που δεν μου επετράπει να είμαι αθώος αφού αθώα ήταν η μαμά μου και είναι ακόμη....δύο αθώοι μαζί θα πνιγούν απο τα θηρία...αλλά άραγε τα θηρία που με απειλούν είναι έξω ή μέσα μου..;;; Και επιπλέον είχα και την θρησκεία όπου εκεί δεν έπρεπε να είμαι αυθόρμητος άρα και αθώος όχι ότι είναι το ίδιο αλλά η αθωότητα έρχεται νομίζω αυθόρμητα...αλλά ακόμα και αν αντιστέκεται σε όλους...αρχίσεις σιγά-σιγά να σε κοιτάνε και οι πιο κοντινοί σου άνθρωποι περίεργα...και εκεί απελπίζεσαι...ο μόνος τρόπος νομίζω να σωθείς είναι να τρελαθείς....για αυτό κάποια στιγμή πουλούσα τρέλα για να μπορώ να είμαι ελεύθερος...αλλά τώρα τρελάθηκα στα αλήθεια...

Λαζαράκο μου η Αθωότητα με την μορφή που την έχουν ερμηνεύσει οι άνθρωποι, βρίσκεται μόνο στο βρέφος...όλα τα άλλα είναι ένοχα και αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη...όχι από τους άλλους μόνο, αλλά από εσένα τον ίδιο πρώτα.
Ο Αθώος είναι ερμηνευμένος σαν τον αφελή...Και τούτος ο φόβος είναι που σε κάνει να νομίζεις ότι οι άλλοι σε κρίνουν σαν τρελό...
Όσο εσύ αναπτύσσεσαι προς την Αθωότητα, τόσο περισσότερο νιώθεις ποιός Είσαι, τόσο που δεν θα σε κοιτάξει κανείς πια με αμφιβολία, γιατί θα την έχεις εσύ πρώτα μέσα σου απορρίψει...
Αυτό που μας κάνει να νιώθουμε τους άλλους εχθρικούς, είναι η δική μας αμφιβολία πρώτα στις ερμηνείες...Η έλλειψη εμπιστοσύνης δεν προκύπτει από τους άλλους...Η Πίστη είναι φαινόμενο που συμβαίνει μόνο μέσα μας και αυτό που συμβαίνει μέσα μας, είναι εκείνο που μετακινεί βουνά.