ΣΚΕΨΕΙΣ

Άβαταρ μέλους
Ellaki

Re: ΣΚΕΨΕΙΣ

Δημοσίευση από Ellaki »

:-( @};-
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Φωτεινή μου, ακριβώς αυτό σκέφτηκα και εγώ... Μα ακριβώς... Τι πρέπει να γίνει πια για να καταλάβει ο άνθρωπος πως η δυστυχία του διπλανού του τον αφορά? Είμαστε πάρα πολύ διαχωρισμένοι από το Όλον, για να μην αντιλαμβανόμαστε τόσο σαφή σημάδια... :-(
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Εμείς οι άνθρωποι έχουμε έναν συγκλονιστικό τρόπο να καταπιέζουμε την ευαισθησία των παιδιών, προσπαθώντας να τους επιβάλλουμε κανόνες, αντί για απαλά όρια.
'Εχουμε επινοήσει τρόπους να μην απαντάμε στις ερωτήσεις τους, γιατί ίσως δεν αντέχουμε την αφοπλιστική τους ειλικρίνεια.

Συνήθως η διάρκεια της αθωότητας σταματά εκεί γύρω στα 5...Μετά τα παιδιά ακολουθούν την μάζα και δεν θέλουν να διαφέρουν. Αν δεν έχει εκπαιδευτεί ένα παιδί να μην συγκρίνεται, στα πρώτα του χρόνια, ακολουθεί τις τάσεις των συνομηλίκων του μετά τα 6 του χρόνια.
Τούτες οι μαζικές τάσεις ορίζουν και τις γενιές...

Ένα παιδί εκπαιδεύεται μέχρι τα 5 του χρόνια από τους γονείς (συμπεριλαμβανομένων και των παππούδων). Μετά το αναλαμβάνει η κοινωνία, για να προσθέσει κανόνες και πρότυπα στα ήδη υπάρχοντα...
Να είσαι υπάκουος, να μην έχεις δικές σου ανάγκες, να μην εμπιστεύεσαι, να μην γίνεσαι ενοχλητικός, να μην είσαι χαρούμενος, να γίνεις τέλειος, είναι μερικές μόνο από τις εντολές, που ορίζουν και την ζωή του παιδιού, στην μετέπειτα πορεία του.

Οι εκπαιδευτές των παιδιών δεν σκέφτονται ότι έχουν να κάνουν με τον παρορμητισμό και την αθωότητα της Ψυχής, συγχρόνως, δεν ξέρουν πως να θέσουν απαλά όρια στον παρορμητισμό, χωρίς να καταπιέσουν την αθωότητα...
Τα παιδιά που μένουν χωρίς όρια, που νιώθουν ότι είναι ο σκοπός των γονιών τους, θεωρούν ότι ο κόσμος τους ανήκει...
Τα παιδιά που καταπιέζονται με βία, θεωρούν ότι δεν ανήκουν σε τούτον τον κόσμο...
Καταπιεστές και καταπιεζόμενοι...Ρόλοι που ο ενήλικας δεν μπορεί να ξεπεράσει στην πορεία της ζωής του και τους εναλλάσσει, ανάλογα με την περίπτωση...

Οι αρχές του σεβασμού είναι να ανακαλύπτουμε τις ιδιαιτερότητες της αθωότητας και να επιτρέπουμε την δόμηση της προσωπικότητας του παιδιού, περιορίζοντας τον παρορμητισμό του. Αν οι γονείς έχουν λιγοστή αυτοπεποίθηση και σχεδόν καθόλου αυτοσεβασμό, δομούν μια υπερφίαλη προσωπικότητα, σε αντίθεση με γονείς που έχουν ισχυρή προσωπικότητα και δεν αφήνουν το παιδί να δομήσει την δική του.

Και οι δύο περιπτώσεις διαπαιδαγώγησης δεν διαφέρουν μεταξύ τους, παρά μόνο στα επίπεδα εγωισμού και εικόνας, που "χτίζουν" τοίχους μέσα στον ενήλικα και δημιουργούν τις ασυνείδητες συμπεριφορές.
Προφανώς είναι αναπόφευκτο να χάνεται η αθωότητα και να μπλοκάρει η αυθεντικότητα μέσα στον άνθρωπο, έτσι ώστε η επιστροφή του στον Άνθρωπο που είναι, να έχει την δική του Βούληση...

Κάποιες όμως ηθικές αξίες, έχουν διαχρονικότητα στην ανάπτυξη αυτής της ιδιαίτερης και προσωπικής Θέλησης στον ενήλικα, που θα τον κάνουν στην πορεία να υπερβεί τους κοινωνικούς και θρησκευτικούς του φόβους.

Παρακολουθώντας αυτό το βίντεο, δεν τράβηξε την προσοχή μου το παιδί, αλλά η μητέρα...

Εκείνη έτρωγε κρέας...Την συγκίνησε η ευαισθησία του παιδιού, που ήθελε τα ζώα να παραμείνουν ζωντανά και να μην καταλήγουν στο πιάτο και χωρίς να εξηγήσει στο παιδί αυτήν την ανάγκη, την υιοθέτησε για τον εαυτό της και την οικογένειά της.
Δεν θα ξαναφάμε κρέας...
Το παιδί, αργότερα, θα γίνει επικριτικός με όσους τρώνε κρέας...
Όμως και τα λαχανικά έχουν μια μορφή ζωής...Η διαφορά είναι στην αντίληψη των επιπέδων πόνου...

Είναι σαν να υποφέρει ένας μουγκός, αλλά επειδή δεν μπορεί να φωνάξει, δεν αντιλαμβανόμαστε ότι υποφέρει...

Ο τρόπος που μεγαλώνουν σήμερα τα ζώα, για να καταλήξουν στο πιάτο μας, είναι απαράδεκτος, αλλά ακολουθεί την ανθρώπινη συμπεριφορά της επέκτασης. Όσο πιο πολύ φροντίζουμε μόνο την διαιώνιση και τον καταναλωτισμό, τόσο πιο αδιάφορος θα μας είναι και ο τρόπος που βρίσκουμε τροφή μα και το οτιδήποτε...Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στα ζώα, αλλά και στα φυτά. Συμβαίνει σε όλα...
Για να ντυθούμε εμείς πχ., κάποιοι υποφέρουν, και αυτοί δεν είναι μόνο τα ζώα...Είναι αυτές οι επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους σε χώρες που δεν έχουν πολιτιστικό know-how...

Δεν νομίζω ότι είναι ηθική αξία να μην τρώει κάποιος κρέας...Αυτό που χρειάζεται να σταματήσει είναι η παντός είδους εκμετάλλευση σε ότι ζει στον Πλανήτη μας.

Όλα τούτα σκεφτόμουν, όσο έβλεπα το βίντεο...

:x :x :x :x :x

Ο μικρός Luiz Antonio από τη Βραζιλία εξηγεί στη μαμά του γιατί δεν θέλει να φάει το χταπόδι, με ένα πολύ αστείο και συγκινητικό τρόπο.

H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από elenaki »

Δεν νομίζω ότι είναι ηθική αξία να μην τρώει κάποιος κρέας...Αυτό που χρειάζεται να σταματήσει είναι η παντός είδους εκμετάλλευση σε ότι ζει στον Πλανήτη μας.
@};-

Αυτη η Αθωοτητα τους ειναι τοσο συγκινητικη..αλλα θελει κι αλλο τοσο προσοχη γιατι ευκολα παρασυρεσαι στο να δημιουργησεις μια προσωπικοτητα με ολα τα παρελκομενα..Τα ζουμε καθημερινα ξεκινωντας απο εμας τους ιδιους. :-(

Ευχαριστουμε Βασουλα μας! @};- :x >:d< >:d< >:d< >:d<
"Ευχαριστώ που βρίσκομαι μεσα στην Ανάσα Σου"!
----------------------------
Πολεμα και Οραματισου!
Άβαταρ μέλους
Λιζούλα

Δημοσίευση από Λιζούλα »

@};- @};- :x
Ας είμαι και ο μόνος ΄Ανθρωπος που πιστεύει στην Δύναμη της Αγάπης, δεν παίρνω ποτέ τον Λόγο μου πίσω...Θα την υπηρετώ, ακόμα κι αν μείνω μόνη και αξιοκατάκριτη από αυτούς που όφειλαν να είναι οι αγαπημένοι μου... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ!!!!
Άβαταρ μέλους
eirini

Δημοσίευση από eirini »

Vaso έγραψε:Να είσαι υπάκουος, να μην έχεις δικές σου ανάγκες, να μην εμπιστεύεσαι, να μην γίνεσαι ενοχλητικός, να μην είσαι χαρούμενος, να γίνεις τέλειος, είναι μερικές μόνο από τις εντολές, που ορίζουν και την ζωή του παιδιού, στην μετέπειτα πορεία του.
Vaso έγραψε:Τα παιδιά που καταπιέζονται με βία, θεωρούν ότι δεν ανήκουν σε τούτον τον κόσμο...
Καταπιεστές και καταπιεζόμενοι...Ρόλοι που ο ενήλικας δεν μπορεί να ξεπεράσει στην πορεία της ζωής του και τους εναλλάσσει, ανάλογα με την περίπτωση...
:cry: :cry: :cry:
Vaso έγραψε:Δεν νομίζω ότι είναι ηθική αξία να μην τρώει κάποιος κρέας...Αυτό που χρειάζεται να σταματήσει είναι η παντός είδους εκμετάλλευση σε ότι ζει στον Πλανήτη μας.
:x :x :x
Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
Άβαταρ μέλους
Annoula
Site Admin

Δημοσίευση από Annoula »

@};- @};- @};-
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

@};- :x
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής

Δημοσίευση από ALEXOULA »

:x :x @};- @};-
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

Δημοσίευση από AMALIA »

@};- :x
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

:cry: @};- @};- @};-
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Giotoula

Δημοσίευση από Giotoula »

@};- @};- :x
"Πολέμα και Οραματίσου"...
Άβαταρ μέλους
Βικούλα

Δημοσίευση από Βικούλα »

:-( @};- @};- @};-
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Το παιδί, αργότερα, θα γίνει επικριτικός με όσους τρώνε κρέας...
Όμως και τα λαχανικά έχουν μια μορφή ζωής...Η διαφορά είναι στην αντίληψη των επιπέδων πόνου...

Είναι σαν να υποφέρει ένας μουγκός, αλλά επειδή δεν μπορεί να φωνάξει, δεν αντιλαμβανόμαστε ότι υποφέρει...
Ουφ, πες τα ρε Βάσω. Είχα κι εγώ μία φίλη στο facebook που κάθε μέρα έβαζε διάφορα σφαγμένα ζώα και έλεγε διάφορα περί χορτοφαγίας. Σιχάθηκα και την έσβησα. Προσπάθησα κάνα-δυο φορές να κάνω συζήτηση με χορτοφάγους, λέγοντας ακριβώς αυτό το πράγμα που λες κι εσύ, αλλά έπεφτα σε τοίχο. Αυτό που έχω παρατηρήσει, είναι πως όλοι οι χορτοφάγοι που έχω συναντήσει (εκτός από σένα), είναι τόσο επικριτικοί, νευρικοί, και "ξυνοί", που λέω τι να το κάνω και αν δεν τρως κρέας;; @};- @};-
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

είναι τόσο επικριτικοί, νευρικοί, και "ξυνοί", που λέω τι να το κάνω και αν δεν τρως κρέας;;
το θέμα είναι ότι φαίνεται ότι ενδιαφέρονται για την ζωή των ζώων, αλλά δεν έχουν καμία δικαιολογία για την ζωή των ανθρώπων, θεωρώντας πάντα ότι το ζώο δεν έχει τρόπο να αμυνθεί, ενώ ο άνθρωπος έχει...Κούνια που τους κούναγε, δηλαδή...

Ποιός έχει τρόπο να αμυνθεί εναντίον των αστρικών του σκεπτομορφών, αν δεν ξέρει καν τι κάνει μέσα στο ασυνείδητο του?

Ο άνθρωπος πολύ περισσότερο από τα ζώα, δεν έχει τρόπο να προστατευθεί, όχι από τους άλλους, αλλά από τον εαυτό του.

Αυτό όμως τους διαφεύγει, γιατί παρατηρούν συνεχώς τους άλλους από την κλειδαρότρυπα του ασυνείδητου...
Εγώ είμαι εγώ, εσύ είσαι ο ελαττωματικός, ανήθικος κλπ κλπ.

όμως πρέπει να διακρίνουμε την ζωή από την Ζωή...Όλοι παίρνουν αυτό που θέλουν τελικά...

:x :x :x :x :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ”