ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ...

η σχέση με την ενέργεια, εμπειρίες, αποδοχή ή αμφισβήτηση

Συντονιστής: Vasoula

Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος

Re:

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Vaso έγραψε:η τελευταία Αρχή του Ρέικι...

Τίμα τους γονείς σου και τους δασκάλους σου

ή στην νεότερη εκδοχή

Να είσαι καλός με τους συνανθρώπους σου (Hito ni shinsetsu ni)

Είναι Νόμος της Ζωής η Καλοσύνη! Δεν είναι ένας θρησκευτικός κανόνας, αλλά μια αρχέτυπη κατάσταση του Συνειδητού Ανθρώπου, αρκεί βέβαια να είναι Συνειδητός!

Μέσα στον αρχέτυπο κώδικα της Καλοσύνης περικλείεται η Αγάπη, η Συγχώρεση, η Ευγνωμοσύνη, η Επιείκεια, το ΄Ελεος και η Δικαιοσύνη και όλα μαζί τοποθετημένα στους ΄Αξονες της Ανθρώπινης ΄Υπαρξης «Αγάπη-Σοφία»

΄Ολες αυτές οι καταστάσεις συνείδησης κατακτιούνται σαν αυτό που είναι…αρχέγονες, όμως μόνο όταν ο άνθρωπος αποφασίσει συνειδητά να μπει στον Δρόμο της Αφύπνισης. Αλλιώς είναι εφαρμόσιμοι κανόνες που επιδέχονται επικρίσεις, απογοητεύσεις και κυρίως προσπάθεια.

Οτιδήποτε γίνεται με προσπάθεια, δεν έχει «κατακτηθεί» στο βάθος της Συνείδησης. Πάντα θα υπάρχουν «τμήματα» της Ζωής που θα το προσβάλλουν και θα του εναντιώνονται, μέχρι η Συνειδητή Ζωή να κυριαρχήσει σε όλα τα επίπεδα του Ανθρώπου.

Η διάκριση που μπορεί ένας άνθρωπος να έχει στην ζωή του είναι ένα δίκοπο μαχαίρι μια και, συνήθως, αντί να γίνει εσωτερικό «όπλο», χρήσιμο για τον ατομικό Δρόμο της Κατανόησης, γίνεται εξωτερικός διαχωρισμός της άκαρπης διανόησης!

΄Ετσι οι άνθρωποι μπορούν να γνωρίζουν το ωφέλιμο γι’ αυτούς διανοητικά, αλλά παίρνουν αποστάσεις, από αυτό, συναισθηματικά και αυτό σημαίνει ότι στο φυσικό τους επίπεδο δεν μπορούν να δράσουν σαν ανθρώπινες υπάρξεις…αλλά αντιδρούν με βάση τις εγωιστικές τους προτιμήσεις που μένει στο ασυνείδητο σαν «μνησικακία».

Είναι καλοί και γεμάτοι αγάπη και συγχώρεση κατόπιν προσπάθειας! Πολλές φορές ούτε καν προσπαθούν…Τους αρκεί που φαντασιώνονται ότι είναι…

Παρατηρώντας τις συμπεριφορές μας, σίγουρα θα κατανοήσουμε ότι αυτό που τις υποκινεί είναι ένας ατέλειωτος φόβος της ασημαντότητας. Δεν συγχωρούμε όσους μας θεωρούν ασήμαντους, όπως δεν συγχωρούμε όσους θεωρούμε σημαντικούς!

Γονείς και ανθρώπινοι δάσκαλοι, όσοι έχουν «παίξει» έναν «καθοδηγητικό» ρόλο στο δράμα της ζωής μας, κατακρίνονται και στο βάθος μισιούνται για ότι μας έκαναν.
Τους αποδίδονται ασυνείδητα όλα μας τα ελαττώματα, μαζί με τον βασικό μας φόβο, και έτσι απέχουμε από το να ωριμάσουμε μέσα στην πνευματική μας Ζωή.

Ο πατέρας, η μητέρα, ο δάσκαλος, είναι άνθρωποι που είχαν έναν λειτουργικό ρόλο στην φυσική μας ζωή, μέχρι αυτή να γίνει Συνειδητή Πνευματική Ζωή…
Αυτός ο ρόλος τους είχε σημασία μόνο όσο ήμασταν περισσότερο ασυνείδητοι, από συνειδητοί και χρειάζεται να αντιληφθούμε ότι δεν φταίνε αυτοί για την έλλειψή μας, αν αυτή συνεχίζεται σε όλη την διάρκεια της φυσικής ζωής μας.

Ο εσωτερικός πόλεμος δεν θα τελειώσει ποτέ, αν η ευθύνη της ζωής μας αφήνεται διαρκώς σε καθοδηγητές, τους οποίους στο βάθος μισούμε για τον ρόλο που τους αφήνουμε να παίξουν στην ζωή μας.

Η Καλοσύνη, λοιπόν, είναι μέρος της ωρίμανσής μας σαν συνειδητές ανθρώπινες υπάρξεις, που δεν έχουν ανάγκη την αναγνώριση από τις δογματικές πεποιθήσεις των άλλων. Η Ελευθερία να είμαστε ότι είμαστε, προϋποθέτει και την αντοχή μας στο ασυνείδητο των ανθρώπων, που θα μας πολεμήσει για ότι εκείνο δεν έχει καταφέρει να είναι.
Αν αυτή η επίγνωση μπορέσει να γίνει και συνειδητοποίηση, τότε έχουμε ανοίξει τον Δρόμο για την Πνευματική μας Ζωή, που δεν περιέχει προσπάθεια για την Ζωή, ούτε κανόνες ανταπόκρισης, αλλά υπακούει στους εσωτερικούς Νόμους του Αγαθού!

Αν πιστέψουμε βαθιά ότι ο Νόμος είναι Δίκαιος, τότε δεν θα έχουμε καμία ανάγκη να τον πραγματώσουμε εμείς φυσικά, αλλά θα τον εκπληρώσουμε εσωτερικά, με αγνότητα και χωρίς καμία προσπάθεια.

Το να είναι κανείς καλός με τους συνανθρώπους του, αποτελεί κίνητρο για να αναγνωρίσει τις εστίες «πολέμου» εντός του!

:x

Τοσο ομορφο... και συγχρονικο... Τελικα τετοια "ξεθαψηματα" χρειαζονται που και που... :x
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Αμαλία

Re: ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ...

Δημοσίευση από Αμαλία »

έχω βαρεθεί να μην εμπιστεύομαι τον εαυτό μου και την ζωή.
με έχει κουράσει η αμφισβήτιση των πάντων, ο έλεγχος των πάντων.
το ξέρω οτι για να τα εξαλείψω αυτά θέλει δουλειά και δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη... I'm working on it :D

αλλά αυτή τη στιγμή, αισθάνομαι να πω το...

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ...

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΦΗΝΟΜΑΙ...

ή δύο σε ένα...

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΦΗΝΟΜΑΙ ΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ... :x :x :x
Εικόνα

Είναι βολικό να γίνεσαι καλός άνθρωπος από φόβο, από το να γίνεσαι συνειδητός στην Αγάπη και να τους έχεις όλους εναντίον σου...
Άβαταρ μέλους
Fotinoula

Δημοσίευση από Fotinoula »

:romance-heartbeating:
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
Giotoula

Δημοσίευση από Giotoula »

:x :x :x
"Πολέμα και Οραματίσου"...
Άβαταρ μέλους
Λιζούλα

Δημοσίευση από Λιζούλα »

:x :x @};-
Ας είμαι και ο μόνος ΄Ανθρωπος που πιστεύει στην Δύναμη της Αγάπης, δεν παίρνω ποτέ τον Λόγο μου πίσω...Θα την υπηρετώ, ακόμα κι αν μείνω μόνη και αξιοκατάκριτη από αυτούς που όφειλαν να είναι οι αγαπημένοι μου... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ!!!!
Άβαταρ μέλους
Annoula
Site Admin

Δημοσίευση από Annoula »

Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

Αμαλάκι μου :cry: @};- >:d< >:d< >:d<
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
xristinaki

Δημοσίευση από xristinaki »

Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

@};- :x >:d<
Άβαταρ μέλους
Ελενα Κ.

Δημοσίευση από Ελενα Κ. »

O:-) >:d< >:d< >:d<
Το Θέλημά ΣΟΥ είναι Θέλημά μου
Άβαταρ μέλους
eirini

Δημοσίευση από eirini »

Αμαλιτσα μου >:d< >:d< >:d<
Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής

Δημοσίευση από ALEXOULA »

:x :x @};- @};-
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

Δημοσίευση από Αμαλία »

παιδάκια >:d< >:d< >:d< >:d<
Εικόνα

Είναι βολικό να γίνεσαι καλός άνθρωπος από φόβο, από το να γίνεσαι συνειδητός στην Αγάπη και να τους έχεις όλους εναντίον σου...
Άβαταρ μέλους
konstantinos s.

Δημοσίευση από konstantinos s. »

Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Αμαλίτσα :-( :x :x :x :x :x
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:

Επιστροφή στο “ΤΟ ΡΕΪΚΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ”