Στέλνω όλες μου τις ευχές σ' αυτόν, για να βρει την διαδρομή του, μακρυά από τις "εφήμερες" απολαβές.
Ας μην θεωρούμε μάταιο να σκεφτόμαστε με αγάπη, αυτούς τους ανθρώπους που θεωρούν την φωτιά "παιχνίδι".
Ας μην αντιδρούμε στην δική τους αντίδραση.
Η δράση θά ήταν ο καθένας μας, μόνος του ή σε ομάδες, να μπορέσουμε να περιφρουρήσουμε ότι απόμεινε.
Η αντίδραση είναι να τους "καταριόμαστε" και να τους "μισούμε", συνεχίζοντας το "παιχνίδι"...
΄Ομως μόνο οι "εμπρηστές" είναι?
Ποιός αγοράζει τα σπίτια που χτίζονται, αν όχι εμείς?
Ποιός τους δίνει "δικαιολογίες" για να συνεχίζουν, αν όχι εμείς?
Η κοινωνία είναι και δικός μας καθρέφτης και αυτό μην το ξεχνάμε!
Δεν έχει σημασια αν εμείς λέμε πως "διαφέρουμε".
Δεν αρκεί μόνο να ενοχοποιούμε τους "ενόχους".
Μου θυμίζει τον "πόλεμο" του καναπέ...τότε που όλη η Ελλάδα έβλεπε τις βόμβες των Αμερικάνων να σκάνε στα σπίτια, από την τηλεόραση.
Ανίκανη η ανθρωπότητα να δράσει...Μόνο να αντιδρά ρίχνοντας "ανάθεμα"...
Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και οι "εθελοντές" πυροσβέστες...
Το΄γνωρίζω, γιατί μου ζητήθηκε βοήθεια στο θέμα της έγγραφης διατύπωσης και προώθησης, γι' αυτήν την λειτουργία, την ευθύνη της οποίας έχει αναλάβει ένας δημοτικός σύμβουλος των Θρακομακεδόνων, που είναι φίλος μου.Και έτσι έμαθα ότι κάθε Δήμος ή Κοινότητα είναι υποχρεωμένος να βοηθήσει ενεργά στο θέμα του εθελοντισμού. Σε όλη την Ελλάδα. Και μάλιστα με την βοήθεια του Πυροσβεστικού Σώματος.
΄Οσοι μπορούμε ας παρακινήσουμε τους Δήμους μας, να κάνουν, να δράσουν!!!! Μην περιμένουμε από μόνοι τους να κάνουν κάτι.
Εμείς είμαστε ο Δήμος, μην το ξεχνάμε...Ας μην περιμένουμε, αντιδρώντας με "ανάθεμα"...Δεν έχει νόημα, αφού το βλέπουμε.
΄Ολοι όσοι έχουμε ρέικι, ας στείλουμε την ενέργεια σε δράση. Ο καθένας όπως θέλει και μπορεί.
Αλλά παράλληλα, ας δράσουμε, με ότι μέσον έχέι ο καθένας μας.
Αλλιώς θα μείνουμε κι εμείς "σαν στήλη άλατος" να κοιτάμε την καταστροφή, προσπαθώντας να γλιτώσουμε μόνο τον εαυτό μας, σαν άλλος "Λωτ"!!!