Βάφτιση... τί συμβαίνει?

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

καλά κλαίώωωωω!!!

κανείς σας δεν μου είπε πόσο ξανθιά είμαι.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Αυτό το ποστ που έγραψα, ήθελα να το γράψω στην ΣΥΓΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ...χαχαχα...

Λοιπόν το γράφω κι εκεί, για να μην με περάσουν για τελείως ξανθιά ε?? χαχαχα

Μόλις το δεις αετέ μου, κάνε κόπυ και το δικό σου, για να το σβύσω από δω, προτού μας πάρουν είδηση...χαχαχαχα!!!!
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Xa xa , πρέπει να βάψω την ρίζα ..τουλάγχιστον ....
Ουτε εγω πήρα χαμπάρι τι είχε γίνει, μέχρι τώρα, αλλά σε εμένα είναι γενικό το πρόβλημα, αυτές τις ημέρες.
:D
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

΄Οταν ήμουν μικρή και η μητέρα μου με πήγαινε στην εκκλησία στις γιορτές, ένιωθα να χάνω όλη μου την ενέργεια, μου ερχόταν να λιποθυμήσω και να νιώθω πολύ αδύναμη...
Δεν μπορούσα τότε να καταλάβω τι συμβαίνει...Η μητέρα μου είχε τρομάξει...΄Ομως το ίδιο μου συνέβαινε και σε άλλους χώρους με πολυκοσμία!!!

΄Αρχισα να φοβάμαι...
Αργότερα κατάλαβα για το ευαίσθητο ενεργειακό μου πεδίο και εκει άρχισα να κατανοώ και την "διαφορετικότητά" μου!

Δεν είναι καθόλου θετικη η ενέργεια που βγαίνει από τους ανθρώπους, ακόμά και στην εκκλησία...Γιατί η κατάνυξη εκεί μέσα, είναι από πεποίθηση στους περισσότερους και όχι από ψυχική ευφορία!!!!! Δυστυχώς!

Η Εμμανουέλα λιποθυμούσε κάθε φορά που βρισκόμασταν στην εκκλησία...Την μεταφέραμε έξω και τρομάζαμε να την συνεφέρουμε... Το απέδωσε η ίδια στο "λιβάνι"...Εγώ δεν της είπα τίποτα άλλο!!! ΄Ηθελα να το ανακαλύψει μόνη της...

Δυστυχώς, όσες φορές βρέθηκα σε ναούς με κόσμο, αντιλήφθηκα τόσο δυσάρεστα συναισθήματα να αναδύονται από τους ανθρώπους, που κρατούσαν μακρυά κάθε πνευματική ενέργεια!

΄Ετσι κατέρριψα τον μύθο, περί ευλογίας κλπ. σε τέτοια μέρη, όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν να ανακαλύψουν την εσωτερική αγάπη και ανάταση, παρά μόνό το τυπικό καθήκον!!!

Το γνωρίζω το σύμπτωμα , αλλά όποτε το περιέγραψα η απάντηση ήταν οτι η ευθύνη για το ''αδειασμα '' είναι δική μου επειδή δεν ξέρω πως να ''απομονωθώ'' , δλδ να κλείσω τα κέντρα.

Τελικά η πτώση της ενέργειας προέρχεται απο την επηροή των άλλων η απο την προσωπική κατάσταση του καθενός?

πχ αυτες τις ημέρες , απο διάφορα που συνέβησαν, τα δικά μου επίπεδα ήταν στο ναδίρ, αλλά νομίζω οτι σε εμενα ωφείλεται οτι συνέβη και οχι στο ενεργειακό πεδίο άλλων..Εκτός κι αν η ταραχή, μας κάνει πιο ευάλωτους , οπότε προσλαμβάνουμε και αυτά που αλλιώς δεν θα μας αγγίζαν.

Τι να υποθέσω?
Ichor

Δημοσίευση από Ichor »

Οι ιερείς, κάνουν τη μύηση στο μυστήριο, ως εντέλονται, φορώντας και το πετραχήλι, που τους κάνει αγωγούς και όχι θεουργούς.
Το πως γίνεται (το τελετουργικό) και το τι πραγματικά είναι το μυστήριο του Βαπτίσματος, απέχουν, λόγω της άγνοιας των "πιστών". Πάμε στην εκκλησία για να κάνουμε το χρέος μας απέναντι σε αυτό που μας παρέδοσαν οι γονείς μας, χωρίς ποτέ να ψάξουμε, τι τελικά είναι το μυστήριο του Βαπτίσματος?
Και εν γένει...... γιατί βαπτίστηκε ο Ιησούς?, Τι συμβολίζει ο Ιωάννης ο Βαπτιστής?, Γιατί ο "Ηλίας" και συνεπώς ο Βαπτιστής (είναι το ίδιο πρόσωπο) "έρχεται πάντα πρώτος..!" κατά τας γραφάς?

Είναι πολλά αυτά που θα 'πρεπε να μας βάλουν σε σκέψη.
Θα προσπαθήσω λοιπόν να συσκεφθώ μαζί σας, μιας και τέθηκε το ερώτημα. (ίσως δεν είναι τυχαίο ότι το σ/κ πήγα σε ένα γάμα και δύο βαφτίσεις....οπου άκουγα με προσοχή και παρατηρούσα...!!!)
Να σημειωθεί ότι δεν το έχω απαντήσει και ούτε έχω σαφή απάντηση.....απλά είναι ευκαιρία να ψάξω....! και ευχαριστώ τον WonderBoy...! :) :) :idea: :idea:

Στο πρώτο μέρος του Βαπτίσματος λοιπόν, ο ιερέας αρχικά επικαλείται τις δυνάμεις του Πατρός του Υιού και του Αγίου Πνεύματος για βοήθεια.
Βάζει το χέρι στο κεφαλάκι του και επ' ονόματι του Κυρίου (άρα ως αγωγός), του ζητά να πάρει υπό την σκέπη του την ύπαρξη.
"..Καταφηγείν επί το άγιο όνομά σου, και υπό την σκέπη των πτερύγων σου διαφυλαχθήναι..." και ζητά από τον Μονογενή Υιό (την Χριστότητα), να ενωθεί μαζί του. Ζητά από την ανώτερη Ουσία, να παραμείνει συνδεδεμένη, και να καθοδηγεί έχοντας ανοικτά τα ώτα.
Η επόμενη πράξη, είναι καθαρισμός των πεδίων, όπου καλεί τις "σκιές" να φύγουν στο όνομα του Θεού, της ανώτερης ουσίας, που είναι πάνω από τα Χερουβίμ, τους Αγγέλους, Αρχαγγέλους...
"...φοβήθητι, έξελθε, και υπαναχώρησον από του πλάσματος τούτου, και μη υποστρέψεις, μηδέ υποκρυβής εν αυτώ, .....φοβήθητι τον Θεόν τον καθήμενον επί των Χερουβίμ, και επιβλέποντα αβύσσους, ον τρέμουσιν ’γγελοι, Αρχάγγελοι, Θρόνοι, Κυριότητες, Αρχαί, Εξουσίαι, Δυνάμεις, ...ον τρέμει ο ουρανός και η γη, η θάλασσα και πάντα τα εν αυτοίς......"
Εδώ το "ον τρέμουσιν" δεν έχει την έννοια του τρόμου, αλλά της "δόνησης"....!"στο όνομα του οποιου δονούνται..."

Μετά ζητά να ανοίξουν τα κανάλια επικοινωνίας...:
"Ο Ων Δέσποτα Κύριε, ο ποιήσας τον άνθρωπον κατ' εικόνα...λυτρωσάμενος εκ της δουλείας του εχθρού, ... Διάνοιξον αυτού τους οφθαλμούς της διανοίας.... Συζευξον τη ζωή αυτή ΄Αγγελον φωτεινόν, .... διαφυλάξας αυτόν..."
και να τον προφυλάσσει από κάθε αρνητική σκεπτομορφή.
Αφού η νέα ύπαρξη, μέσω του αναδόχου, αποδεχθεί τον καθαρισμό της, προχωράμε στην ευλογία.
Στην τελετή, την ώρα αυτή ο ιερέας αλλάζει ιερατική στολή (φορά τη λευκή), ανάβουν τα κεριά και θυμιατίζουν.
Το θυμίαμα, σε όλα τα τελετουργικά, έχει την θέση της προστασίας από αρνητικές δυνάμεις..... (φοβάται σαν το διάολο... το λιβάνι...!)

Μετά γίνεται η δέηση και δοξολογία, για την ένταξη της υπάρξεως, καθαρής πια στην κοινωνία του θανάτου και της αναστάσεως, και...
"...υπέρ του αρραβώνα του Πνεύματος, άσπιλον και αμώμητον....
...υπέρ του ρυσθήναι αυτόν τε και ημάς από πάσης θλίψεως, οργής κινδύνου και ανάγκης...."

Κατόπιν φυσά στο νερό τρις και σφραγίζει την δεξιά και επεύχεται λέγων:
"...Συντριβήτωσαν υπό την σημείωσιν του τύπου του τιμίου Σταυρού σου πάσαι αι ενάντιαι δυνάμεις...υποχωρησάτωσαν ημίν πάντα τα εναέρια και αφανή είδωλα, ....δεόμεθά σου Κύριε, πνεύμα πονηρόν, σκότωσιν λογισμών και ταραχήν διανοίας, επάγον..."
:arrow: :arrow: :arrow:
Το "παιχνίδι" της ψυχής είναι μεγαλειώδες! Δεν την νοιάζει ποιός θα κερδίσει, αρκεί να "παίξει"!! {Βάσω}
η "Εξέλιξη", είναι ο νόμος της Ζωής, ο "αριθμός", είναι ο νόμος του Σύμπαντος, η "ενότητα", είναι ο νόμος του Θεού.
Ichor

Δημοσίευση από Ichor »

Μετά σειρά έχει το "χρίσμα"
¨"...Χρίεται ο δούλος του Θεού, έλαιον αγαλλιάσεως, εις το όνομα...κλπ....
"....Εις ίασιν ψυχής και σώματος
"...εις ακοήν πίστεως..

Μετά εμβαπτίζεται στο αγιασμένο νερό, ωστε να ξεπλυθούν και να μείνουν στο νερό, ότι απεκολήθει από την αύρα της υπάρξεως... (κάτι σαν το στρώσιμο της αύρας μας μετά από συνεδρία...!)

Η υπόλοιπη τελετή, είναι μια κατήχηση, στο ότι μπήκαμε στο δρόμο του Ιησού, και τελικά αν το επιθυμούμε μπορούμε να έχουμε και την ολοκληρωτική Χριστοποίησή μας...

"...Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθημεν, εις τον θάνατον αυτού εβαπτίσθημεν, Συνετάφημεν ουν αυτόν..... Ει γαρ σύμφυτοι γεγόναμεν των ομοιώματι του θανάτου αυτού, αλλά και της αναστάσεως εσόμεθα, τούτο γινώσκοντες, ότι ο παλαιός ημών άνθρωπος συνεσταυρώθη, ίνα καταργηθεί το σώμα της αμαρτίας,.... Ούτως και υμείς λογίσζεσθε εαυτούς είναι νεκρούς μεν τη αμαρτία, ζώντας δε τω Θεώ εν Χριστώ Ιησύ τω Κυρίω...."

:?: :?: :idea: :idea: :?: :?:
Το "παιχνίδι" της ψυχής είναι μεγαλειώδες! Δεν την νοιάζει ποιός θα κερδίσει, αρκεί να "παίξει"!! {Βάσω}
η "Εξέλιξη", είναι ο νόμος της Ζωής, ο "αριθμός", είναι ο νόμος του Σύμπαντος, η "ενότητα", είναι ο νόμος του Θεού.
Ichor

Δημοσίευση από Ichor »

Στο δια ταύτα, εμένα δεν με πειράζει αν λέω
"Ωσανά.." ή "Ευχαριστώ.."

Το σημαντικό είναι η πρόθεση, το κίνητρο, πόσο αγνά προσεγγίζω τις μυήσεις της ζωής μου, μέχρι τον τελικό προορισμό.

Νοιώθω ότι πρέπει να πειθαρχήσω στο κοινωνικό κατεστημένο, όχι ολοκληρωτικά όμως
Θα συμφωνήσω με τη Βάσω, ότι σε μια κοινωνία σαν τη δική μας, δεν θα μπορούσα να βαφτίσω το παιδί μου στο ποτάμι......!
Σε τίποτα όμως αυτό, δεν μειώνει την Αγάπη μου για τον Ιησού....
και τη λαχτάρα μου να τον συναντήσω....!

:!: :!: :!:
Άβαταρ μέλους
WonderBoy

Δημοσίευση από WonderBoy »

Lexor πολύ όμορφα και προσεκτικά τα σχολιά σου :wink: :wink:
και μόνο που είσουνα σε ένα μυστήριο και παρατήρισες τα λεγόμενα και τις κινήσεις του ιερέα και τα κατάλαβες είναι μεγάλη υπόθεση :thumbsup:
Εγώ μίλησα με τον ιερέα που βάφτισε τη μικρή μου και με περιμένει την κυριακή να ακούσω τη λειτουργία και μετά να κάτσουμε να μιλήσουμε περι αυτού(είναι ένας νέος και ανοιχτόμυαλος ιερέας).
Του είπα τις σκέψεις μου(όχι περι κλειδωμάτων κλπ)απλά οτι ομ κοσμος εχει αγνοια πάνω στα μυστήρια και η εκκλησία είναι απαθής και επαγγελματίες,λές και χτυπάνε κάρτα και άντε σπίτι σας πήρατε την ευλογία του θεου.
Αυτά και πολά αλλα του ειπα και και μου έκανε την προσκληση :D :D

Είμαι και εγώ της αποψης οτι αν κάνεις κάτι με αγάπη μόνο κάτι καλό θα βγεί αλλά (αποψή μου) ομως υπάρχουν παπάδες και παπατζήδες και αυτό με κάνει να λέω πως ήτε βάφτιση ήτε όπιο άλλο μυστήριο καταντισε ένα κοσμικό γεγονός και οι παπάδες μόνο αγάπη για το μυστήριο δεν έχουν.Εντάξει δε μπορώ να βαφτίσω στο ποτάμι αλλα και έτσι τί κάνω?Απλά προσυπογράφω σε κάτι σκάρτο-θεατρικό?

θα ξαναπώ κάποια πράγματα σε αλλη φάση γιατι τωρα είμαι σε σεμινάριο σε διάλειμα :D :D
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

WonderBoy έγραψε:Εγώ μίλησα με τον ιερέα που βάφτισε τη μικρή μου και με περιμένει την κυριακή να ακούσω τη λειτουργία και μετά να κάτσουμε να μιλήσουμε περι αυτού(είναι ένας νέος και ανοιχτόμυαλος ιερέας).
Ανυπομονώ να ακούσω ..που φτάνει το άνοιγμα του μυαλού του, τη Δευτέρα!!!!! :?
Μην ξεχάσεις να πεις !! Εεεεε απολωλό Wonderboy??????? :lol: :lol: :lol: :lol:

Ιexor , από που πήρες τόσες πληροφορίες?? :wink:
Και εγώ αισθάνομαι την μυστικιστικη χροιά που έχει το μυστήριο!!!!
(Θα γίνω νουνά στις 19/7- oh yes!!!!ήταν μιά υποσχεση που είχα δώσει πριν αλλάξει το Σύμπαν μέσα μου) :wink:
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

:roll: :roll: Πέννη????
μαγνητοφωνάκι είχες?

:lol: :lol: :lol: :lol:

Κοινωνικό γεγονός είναι Ντάννυ μου, γι' αυτό μην πτοείσαι...
Ακριβώς όπως και ο γάμος!
Μυστήριο που μόλις απομακρυνθεις από την εκκλησία, αρχίζει ο αγώνας υπερίσχυσης και βολέματος!!! Τέλειο μυστήριο!!! :D :D

Το μυστήριο του γάμου, είναι η "άδεια" της εκκλησίας και της κοινωνίας να κάνεις παιδιά... :cry: :cry: :cry:

΄Ομως αυτοί ειναι οι "νόμοι" της ύλης...Αλλιώς δεν θα υπήρχε, βρε παιδιά, αυτό το πεδίο... :wink:

Εικόνα

Δημοσίευση από Ichor »

Πέννη????
μαγνητοφωνάκι είχες?
όχι καλέ........
το "μικρό ευχολόγιο" της εκκλησίας, που γράφει τα μυστήρια.

Το είχα αγοράσει πριν κανα τρίμηνο.......διότι ήθελα να μάθω...! :D :D
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

τελικά...έμαθες?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Εικόνα

Δημοσίευση από Ichor »

Δεν θα διαφωνίσω, στο ότι έχουμε εμπορευματοποιήσει τα μυστήρια
άλλωστε στις γραφές, ο Ιησούς κλώτσησε τους πάγκους στον Ναό του Πατρός, Τελώνες και Φαρισαίοι.
Δεν με εκπλήσει....! Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να Πιστεύει στον Πατέρα.....! ούτε τον απέτρεψε στο να βαπτιστεί.....! απλά δεν το έκανε στο Ναό..... ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ....?
Απλά, αγνόησε τους βέβηλους, συγχώρεσε τους μη γνωρίζοντες......... και τράβηξε το δρόμο του....
Τον δικό του ΜΟΝΑΔΙΚΟ δρόμο....!

Σε όλα τα μυητικά συστήματα, κάποτε εισχωρούν, βέβηλοι.
Αυτό σημαίνει ότι φταίει το σύστημα....?
Οι φαρισαίοι που το λειτουργούν φταίνε.

Εμείς απλά καλούμαστε να νοιώσουμε με το δικό μας μοναδικό τρόπο, αυτό που η ψυχή μας δηλώνει ως αλήθεια.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Τον δικό του ΜΟΝΑΔΙΚΟ δρόμο
τι καλά που τον μοιράστηκε...

για να γνωρίσουμε ότι το πνευμα μας δεν συνδέεται με κανένα σύστημα!!! Ούτε καν τον Χριστιανισμό!

Ο Ιησούς δεν ήταν Χριστιανός... :wink:

και τουλάχιστον η δική μου ψυχή, αυτό βιώνει σαν αλήθεια!

Εικόνα

Δημοσίευση από Ichor »

Vaso έγραψε:τελικά...έμαθες?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Είδα τη διαφορά Βάσω μου.

Αυτό που προσπάθησαν χρόνια να μου περάσουν, με αυτό που τελικά είναι.

Είναι πράξη μυητική, κάθαρση και είσοδος, στην προσωπική πορεία.

Το ότι κάποιοι το εκμεταλεύονται, για δικό τους όφελος, νομίζοντας ότι έχουν την απόλυτη εξουσία να θεουργούν, ήταν αναμενόμενο και φαίνεται διάχυτο στις γραφές.

Οι οποίες γραφές, αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν πολλές φορές αλλοιωθεί, κατά το δοκούν του γράφοντος και ανατυπωθηκαν, από μοναχούς και πατριάρχες, οι οποίοι ρητά έχουν δηλώσει ότι έχουν αφαιρέσει τα "επίμαχα", για την εποχή τους σημεία.....!!!!!! :!: :!: :!: Όπως του Γρηγορίου το 320 (νομίζω), που χαρακτήρισε και "πόρνη" την Μαγδαληνή, με διάταγμα παρακαλώ......!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

και την μετενσάρκωση κάπως έτσι την "έφαγαν"...

με διάταγμα!! :cry: :cry:

και στην θέση της έφτιαξαν έναν κόσμο "νεκρών" που περιμένει την Παρουσία...για να κριθεί... :cry: :cry: :cry:

ω άμοιρε φυσικέ κόσμε, ώ άμοιροι άνθρωποι!!! :cry: :cry: :cry:

Χρειάζονται σύστημα για να ζήσουν και τον θεό από κοντά!

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”