Και μετά ετεροχρονισμένα λέμε "κοίτα να δείς, που είχε γίνει
αυτό κι εκείνο..." κτλ.
Σε μένα τουλάχιστον έχει συμβεί πολλές φορές αυτό..
Πιστεύω ολοένα και περισσότερο ότι όλοι είμαστε
συνδεδεμένοι με όλους και με τα πάντα...
Βάσω αυτά σου τα λόγια αν τα έβλεπα πριν λίγο καιρό μπορεί να έβγαινα τελείως απο το δίλλημα και οι τύψεις να μην έπαιρναν θέση πουθενά στο μυαλό μου!!Φοβόμαστε να ακολουθήσουμε το άγνωστο, ακόμα και αν η ψυχή μας μάς σπρώχνει εκεί. Δεν παραδεχόμαστε την αλήθεια της και η λογική μας την εξουδετερώνει.
΄Ετσι χάνουμε πολλές φορές τις ευκαιρίες για ευτυχία και ολοκληρωμένη εμπειρία.
Eμμανουέλα, η διαδρομή της απενοχοποίησης είναι κι αυτή μέσα στον "λαβύρινθο". Χρειάζεται χρόνο και κόπο για να την περάσεις...Δεν λειτουργούν τα λόγια τόσο πολύ, όσο τα βιώματα. Γι' αυτό τώρα τα αναγνωρίζεις και επιβεβαιώνεις...Emmanouela έγραψε:και οι τύψεις να μην έπαιρναν θέση πουθενά στο μυαλό μου!!
Με πολλές μορφές - αντανακλάσεις του εαυτού μας.Ολοι απέναντί μας καθρεφτίζουν τα δικά μας κομματια.Είναι οι καθρέφτες μας και οι αντανακλάσεις τους.Μολις κοιτάξουμε μεσα μας και αρχίζουμ ενα αναγνωρίζουμε τα συναισθήματά μας,τότε συνηδειτοποιούμε ότι απλά προβαλουμε στον έξω κόσμο τις εσωτερικές μας διαμάχες.Ετσι μπορούμε να τις αναγνωρίσουμε και να τις αντιμετωπίσουμε.Το βίωμα θα έρθει με πολλές μορφές... "συντρόφου", "συγγενούς", "φίλου", κλπ. ΄Ολα έχουν την ίδια ρίζα...Κάθε φορά θα ξεκολλάς και ένα κομματάκι της και θα είσαι ολοένα και πιο αληθινή.
Στον κόσμο όμως, όταν χρειάζεται να νιώσουμε την αλήθεια, δεν επιτρέπουμε συμμετοχή της ψυχής, γιατί φοβόμαστε ότι θα "ξεφύγουμε" από τα όρια, που το εγώ μας θέτει για τις επιλογές μας. Στην κοινωνία αισθανόμαστε κίνδυνο και θέλουμε να "παίξουμε" με τους όρους της!
Το "παιχνίδι" της ψυχής είναι μεγαλειώδες. Πιστέψτε με!
Δεν την νοιάζει ποιός θα κερδίσει, αρκεί να "παίξει"!!
Και εμείς της το απαγορεύουμε.
Γιατί χρειαζόμαστε κάποιον νικητή καί κάποιον νικημένο!!!
Δεν παραδιδόμαστε στην ψυχή, γιατί "πρέπει" να επιβιώσουμε!
Είμαστε όμως ευτυχισμένοι?
Και αν δεν είμαστε, γιατί εξακολουθούμε να "παίζουμε" με όρους της κοινωνίας?
Ιδού η Ροδος...!!!
Δεν ξεπερνιέται με ποιά έννοια το λες?Διοτι το προγραμμα της "Ψυχης" δεν ξεπερνιεται με τιποτα.
Συμφωνώ και αν δεν μάθουμε, τότε θα πνιγούμε η θα είμαστε μονίμως σαν βρεμμένες γάτες
Δυστυχώς τα κοινωνικά πρότυπα μας ΄''διδάσκουν '' να μεταφιεζόμαστε και να προβάλλουμε αυτό που νομίζουμε οτι θα μας
καταξιώσει και θα μας ανεβάσει στα μάτια τα δικά μας και των αλλων επίσης τυφλών.