το ίδιο είναι Θοδωράκο μου...
Ο νους είναι μέσα στο αστρικό

και αφορά το κατώτερο νοητικό πεδίό...Η λέξη "κατώτερο" δεν αφορά στην μόρφωση, κάτι που συγχέουν πολλοί άνθρωποι...Θεωρούν ότι η μόρφωση θα τους βγάλει από το αστρικό τους πεδίο...
Η ερμηνεία του "κατώτερου" αφορά μόνο τήν περιορισμένη αντιληπτικότητα...Όταν η αντίληψη κινείται στα πλαίσια των αισθήσεων και των συναισθημάτων, τότε είναι οι πληροφορίες που σου δίνει είναι περιορισμένες και ελεγχόμενες από ένα σύνολο ψυχολογικών παραγόντων και προγραμματισμών.
Ο νους κάποτε φαίνεται να δημιουργεί σκέψεις ανεξάρτητες από τα συναισθήματα και τότέ λέμε πως μιλάει η λογική, αλλά στην ουσία πίσω από τις σκέψεις της λογικής, υπάρχουν δεύτερες και τρίτες που εκφράζουν εντελώς τον συναισθηματικό κόσμο του ανθρώπου που δεν είναι ολοκληρωτικά συνειδητός και με αυτόν τον τρόπο κυριαρχούν στις πράξεις του...Έτσι, άλλα σκέφτεται και άλλα κάνει...
Η υπέρβαση τον βγάζει μόνο από εκεί...Και ο μόνος που μπορεί να το κάνει είναι ό Εαυτός μας, όχι το εγώ μας.
Σκέψου πόσοι άνθρωποι λένε "μα φυσικά θέλω να θεραπευτώ" και πόσοι λίγοι θεραπεύονται πραγματικά, για να βγάλεις τα συμπεράσματά σου...