Φωνές...

Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Re: Φωνές...

Δημοσίευση από Δωρουλα »

@};-
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Θ' ΑΠΕΡΓΗΣΩ?

Tου Χ. Μπέλμπα ΠΕ04
Αναπληρωτής εκπαιδευτικός
Αντιπρόεδρος Πανελλήνια. Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών

Θα απεργήσω;
Θα απεργήσω.
Θα απεργήσω γιατί λατρεύω την δουλειά μου, και δεν θα αφήσω κανένα τροϊκανό απολειφάδι να με πετάξει όπως η τρίχα απ’ το ζυμάρι.
Θα απεργήσω γιατί μαζί μου θα σταλούν στην ανεργία τουλάχιστον 10.000 συνάδελφοι.
Θα απεργήσω γιατί φέτος χάθηκαν 32.000 διδακτικές ώρες εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικών.
Θα απεργήσω γιατί με 650 ευρώ που παίρνει ο πρωτοδιόριστος δεν ζει, επιβιώνει.
Θα απεργήσω γιατί δεν θέλω να διαλυθεί η οικογένεια κανενός συναδέλφου επειδή η υπηρεσία τον μετακίνησε στην άλλη άκρη της Ελλάδας, μακριά απ’ τα παιδιά του.
Θα απεργήσω γιατί δεν θέλω τα 5 τμήματα της Α λυκείου να γίνουν 4 ή 3 στην Β.
Θα απεργήσω γιατί δεν θέλω οι μαθητές να γίνουν 30 στην τάξη.
Θα απεργήσω γιατί θέλω τα βιβλία να ανήκουν στους μαθητές για να μπορούν να εκφράζονται πάνω τους κι όχι να τους τα δανείζει το κράτος για 1 χρόνο.
Θα απεργήσω για να μην ξαναζήσω την κατάντια να κρυώνουν οι μαθητές μου, επειδή το καλοριφέρ άναψε πρώτη φορά στα μέσα Δεκεμβρίου.
Θα απεργήσω για να μπορούν τα ΑΜΕΑ να πηγαίνουν σχολείο.
Θα απεργήσω γι’ αυτά που μπροστά στο μέγεθος της κοινωνίας φαντάζουν ‘μικρά’.

Θα απεργήσω όμως και για τα άλλα τα ‘μεγάλα’.
Θα απεργήσω γιατί ξέρω ότι αν κάποια στιγμή σε κάποιο σημείο δεν σταματήσει η κυβερνητική πολιτική εγώ κι οι νεότεροι θα ζήσουμε ένα κοινωνικό στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Θα απεργήσω για να μπορούν οι μαθητές μου κι αργότερα τα παιδιά μου να φοιτούν Δωρεάν στο Σχολείο και στο Πανεπιστήμιο.
Θα απεργήσω για Δημόσια Δωρεάν υγεία για όλους.
Θα απεργήσω ώστε οι μαθητές, οι γονείς τους , οι φίλοι μου, οι συγγενείς μου να βρουν μια αξιοπρεπή δουλειά για μια αξιοπρεπή ζωή.
Θα απεργήσω για να ρίξω αυτό το καθεστώς που είτε δέρνει, είτε επιστρατεύει, είτε κανιβαλίζει όποιον τολμάει να σηκώσει κεφάλι. Γιατί θέλω να ζω σε μια κοινωνία με δημοκρατία και ελευθερία κι όχι σε μια κοινωνία φόβου και Χούντας.
Θα απεργήσω γιατί θέλω ο λαός να κάνει κουμάντο, αφέντης και κύρης στον τόπο του, όχι οι τσανακογλείφτες των τραπεζών των βιομηχάνων των εφοπλιστών.

Θα με λοιδορήσουν;
Θα με λοιδορήσουν.
Ποιοι; Όλοι αυτοί που δεν ασχολήθηκαν με όλα τα παραπάνω όταν εγώ τα φώναζα
Μαζί τους κι οι άλλοι, αυτοί που λένε ότι ‘ η χώρα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της’ ή ‘ αν δεν πάρουμε την δόση θα πτωχεύσουμε’ ή ‘ αν δεν πάρουμε αυτά τα μέτρα θα βγούμε έξω απ’ την ευρωζώνη’
Μαζί τους θα μπουν κι οι φασίστες
Μαζί τους κι οι άλλοι, απλοί άνθρωποι δυστυχώς, που δεν βλέπουν το δάσος, και μένουν στο μικρό ξεβόλεμά τους.

Όλοι αυτοί που τους φαίνεται αδιανόητο ότι υπάρχει κόσμος στην εκπαίδευση που ολοένα και πιο συχνά σφίγγει τα δόντια με οργή και βουρκώνει όταν βλέπει το σχολείο και την κοινωνία σε αυτή την εξαθλίωση και τους μαθητές να λιώνουν σαν κεριά..

Θα με επιστρατεύσουν;
Θα με επιστρατεύσουν.

Θα με χτυπήσουν;
Θα με χτυπήσουν.

Θα νικήσω;
Μπορεί. Αν η πλειοψηφία του κόσμου αντιληφθεί ότι η παιδεία, η υγεία, η εργασία, ο μισθός, τα κοινωνικά αγαθά, δεν χάνονται από μια απεργία στις πανελλαδικές –δηλαδή μερικές μέρες καθυστέρηση – αλλά μπορεί να κερδηθούν από αυτήν. Αν αυτό το μούδιασμα που αισθάνονται όλοι για το μέλλον γίνει αποφασιστικότητα, αγώνας, πείσμα, για την ανατροπή της εξαθλίωσης που ζούμε.

Κι αν χάσω;

Αν χάσω, θα χάσω μερικά μεροκάματα
Αν χάσω μπορεί να με τρέξουν στα δικαστήρια
Αν χάσω μπορεί να έχω φάει ξύλο απ’ τα ΜΑΤ

Σίγουρα όμως αν αγωνιστώ και χάσω, θα μπορώ να ξανακοιτάξω τους μαθητές, τους συναδέλφους, τους φίλους, τους γονείς, την κοινωνία, στα μάτια με ψηλά το κεφάλι. Γιατί…

‘ Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντας το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.’

Πηγή: Pitsirikos
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί απεργούν τώρα. Το νομοσχέδιο άρχισε να συζητιέται πριν το πάσχα, ενώ και μερικά άλλα παρόμοια νομοσχέδια άρχισαν να περνάνε από το 2010.

Μου μυρίζει λίγο ότι τα σωματία συννενοήθικαν με τις κυβερνήσεις... Και όλο αυτό για να φανεί η "επιστράτευση" ως επιθυμητή από την κοινή γνώμη... Οπότε και να την χρησιμοποιούν όλο και πιο συχνά, καταργώντας έτσι το δικαίωμα στην απεργία...

Πραγματικά στεναχωριέμαι για αυτό... :cry: :-(
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί απεργούν τώρα.
Γιατί φαντάζομαι ότι τώρα την περίοδο των Πανελλαδικών, θα μπορούσαν να πιέσουν περισσότερο την κατάσταση.
Μου μυρίζει λίγο ότι τα σωματία συννενοήθικαν με τις κυβερνήσεις... Και όλο αυτό για να φανεί η "επιστράτευση" ως επιθυμητή από την κοινή γνώμη...
Τα σωματεία των εκπαιδευτικών εννοείς? Δε νομίζω.. Άλλωστε είναι γνωστή η τακτική της συγκεκριμένης κυβέρνησης να εκμεταλλεύεται την ταλαιπωρία του κόσμου (όπως τότε με την απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς) έτσι ώστε να στρέφει τις διάφορες κοινωνικές ομάδες σε σύγκρουση μεταξύ τους, για να βγαίνει αυτή η "καλή" και να επιβάλλει επιστρατεύσεις με τη σύμφωνη γνώμη τους.

Η γνωστή τακτική του "διαίρει και βασίλευε". Είναι τόσο φανερό που στραβώνει!
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

ARTYADIS έγραψε:
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί απεργούν τώρα.
Γιατί φαντάζομαι ότι τώρα την περίοδο των Πανελλαδικών, θα μπορούσαν να πιέσουν περισσότερο την κατάσταση.
Μου μυρίζει λίγο ότι τα σωματία συννενοήθικαν με τις κυβερνήσεις... Και όλο αυτό για να φανεί η "επιστράτευση" ως επιθυμητή από την κοινή γνώμη...
Τα σωματεία των εκπαιδευτικών εννοείς? Δε νομίζω.. Άλλωστε είναι γνωστή η τακτική της συγκεκριμένης κυβέρνησης να εκμεταλλεύεται την ταλαιπωρία του κόσμου (όπως τότε με την απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς) έτσι ώστε να στρέφει τις διάφορες κοινωνικές ομάδες σε σύγκρουση μεταξύ τους, για να βγαίνει αυτή η "καλή" και να επιβάλλει επιστρατεύσεις με τη σύμφωνη γνώμη τους.

Η γνωστή τακτική του "διαίρει και βασίλευε". Είναι τόσο φανερό που στραβώνει!
Μα είναι τώρα ακριβώς που την κάνανε, που στρέψανε όλη την κοινή γνώμη εναντίον τους, για να φανεί η επιστράτευση επιθυμητή, αυτό σου λέω. Ή ήταν προμελετημένο να γίνει τώρα (κοινώς, το "έσπρωξε" εμμέσως η κυβέρνηση, για να πετύχει τον σκοπό της), ή δεν το σκεφτήκαν καλά. Μου φάνηκε πολύ "φάουλ" αυτή τους η κίνηση... :-??
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Όπως και να'χει Θοδωρή μου, καλά θα κάνουν και τα παιδιά και οι γονείς τους να σκεφτούν σοβαρά και να βρουν έστω κι ΕΝΑΝ καλό λόγο για τον οποίο θα πρέπει να δώσουν εξετάσεις σπάζοντας την απεργία!

Είναι το λιγότερο γελοίο να δίνεις εξετάσεις για να πάρεις πτυχίο σουβλατζή!
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Είναι το λιγότερο γελοίο να δίνεις εξετάσεις για να πάρεις πτυχίο σουβλατζή!

αρχιτεκτονικής πτυχίο χρειάζεται ο σουβλατζής ή φιλολογίας? Είναι μια απορία που δεν έχω λύσει ακόμα...

:roll:
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Βασούλα μου δεν την έχεις λύσει ακόμα γιατί είτε το ένα έχεις, είτε το άλλο, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο!

Θα μυρίζεις τσίκνα και τζατζίκι! :)) :)) :))

Δημοσίευση από Fotinoula »

Η απατη του Λονδίνου και το στημένο σκηνικό μιας δολοφονίας!!

Πηγή: http://www.awakengr.com/2013/05/blog-po ... z2UHhNGmf2" onclick="window.open(this.href);return false;
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike

http://www.awakengr.com/2013/05/blog-post_5100.html" onclick="window.open(this.href);return false;
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Valia

Δημοσίευση από Valia »

ε, ναι... ήταν όντως λίγο περίεργο..!
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

:?
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

>:)
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Ελενίτσα

Δημοσίευση από Ελενίτσα »

:? :?
Ο ΄Ανθρωπος δεν έχει απλά την νοημοσύνη του λεξικού, αλλά την Σοφία του θεού…Και για να την εκφράσει, χρειάζεται πρωτίστως να αφοσιωθεί σ’ αυτό που Είναι… B.N.

Είμαι Άνθρωπος! @};-
O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

Μαλιστα μαλιστα >-)
Άβαταρ μέλους
eirini

Δημοσίευση από eirini »

κατάντια
Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”