Πάντα ένιωθα την ενέργεια σαν ωκεανό, και εγώ μια σταγόνα του...
Από μικρό παιδάκι μπορούσα να την αντιληφθώ, μα δεν ήξερα τι ήταν...΄Εμαθα για το ρέικι και έζησα με αυτό, στην ηλικία των 18 ετών! Χωρίς μυήσεις όμως...
΄Οταν επιτέλους μπόρεσα και προχώρησα στις μυήσεις, όσα έμαθα για το ρέικι δεν με κάλυπταν, σε σχέση με αυτήν την εσωτερικότητα που μπορούσα να αντιληφθώ στην ενέργεια...
΄
Πήρα τις εκπαιδεύσεις και τις μυήσεις δύο φορές, μήπως και κάτι άλλαζε...
Δεν άλλαξε τίποτα!!!
Μου πήρε αρκετό χρόνο για να μπορέσω να οριοθετήσω την διαφορετικότητα που μου προέκυπτε...
Και όταν αναγνώρισα ότι αυτή η διαφορετικότητα ήταν η αποκλειστική "θεραπεία"...αποφάσισα να το διδάξω! ΄Ετσι όπως το ένιωσα εγώ...
΄Ηρθα σε αντίθεση με οτιδήποτε "παραδοσιακό"...Με αποτέλεσμα να εγείρω την "κριτική" και την αμφισβήτηση για την παράδοση του ρέικι!
Μα δεν ήταν ο σκοπός μου το ρέικι! ΄Ενιωσα ότι απλά βρήκαν όνομα οι αναζητήσεις μου με το θεϊκό και την ενέργεια του!
΄Οτι γνώρισα για μένα, μπήκε σε πλαίσιο και έτσι μου έδωσε την δυνατότητα να το μεταδώσω...
Η αδερφή μου μού είπε..."γιατί το λες ρέικι? Αυτό δεν είναι ρέικι, αλλά ολίγον ρέικι και πολύ αυτογνωσία..."
Ζορίστηκα...και άρχισα να επανεξετάζω...
Λες? :roll: Σκέφτηκα πόσο αληθινή ήμουν σε αυτό που έκανα!!!
΄Ενιωσα την "αγκαλιά" του Ουσούι σε κάθε μύηση...Και όχι μόνο!!!
Λες? Αναρωτήθηκα πολλές φορές...
Γνώριζα ότι ο Ουσούι "δίδασκε" τους "μαθητές" του, όχι πως θα κάνουν καλά το σώμα τους, αλλά πως θα οδηγηθούν στην "φώτιση"...
Ο Αρζάβα μου έδωσε και το υπόβαθρο της ιστορίας του...
Ο Χαγιάσι δεν πήρε "έγκριση" από τον Ουσούι...Απλά άνοιξε την δική του σχολή, βασιζόμενος στις δικές του δυνάμεις!!!!
Το ρέικι που έφτασε στην δύση ήταν από τον Χαγιάσι...
Οι παραδόσεις του Ουσούι παρέμειναν "κρυφές" για την δύση...
Που, σαν δύση, δεν μπορούσε να εντρυφήσει στην πνευματικότητα του ρέικι και παρέμεινε στην επιφανειακή του ωφελιμότητα!!!
Γιατί οι δυτικοί, δεν αναγνωρίζουν την φώτιση...λόγω της θρησκείας τους!!!
Δεν μου έκανε η "επιφάνεια"...Δεν την αναγνώριζα!
΄Οπως δεν αναγνώρισα ποτέ την "φώτιση", σαν νιρβάνα!!!!
Κάποια στιγμη η αδερφή μου, γνωρίζοντας πολυ καλά αγγλικά, μπήκε σε σάιτ ιαπωνικά, και διάβασε για την αλήθεια του Ουσούι...
Μου είπε..."συγνώμη, σε παρεξήγησα! Αυτό είναι το ρέικι! Συνέχισε λοιπόν έτσι, έστω και αν έρχεσαι σε αντίθεση με ό,τι παραδοσιακό!!"
Η "θεραπεία" που επιφέρει το ρέικι, δεν έχει να κάνει με το σώμα!
΄Εχει να κάνει με την ανθρώπινη φύση και αυτή χρειάζεται ολική "θεραπεία"...
Συνέχισα...αλλά πάντα ήθελα να γνωρίζουν οι άνθρωποι που έρχονταν σε μένα, τι ακριβώς θα πάρουν! Και έτσι έδινα εξηγήσεις!!!
Τους έδινα την δυνατότητα να ωριμάσουν για την "θεραπεία" τους!!!
΄Ημουν στο Μόναχο! Είχα καθίσει σε ένα πάρκο στο Perlach, για να καπνισω ένα τσιγάρο, μια και απαγορεύεται παντελώς σε οποιοδήποτε χώρο της εταιρίας μου!!!
Δέχτηκα, εκείνη ακριβώς την στιγμή (και το τονίζω αυτό, γιατί οποιαδήποτε άλλη στιγμή δεν θα μπορούσα να απαντήσω) ένα τηλέφωνημα από έναν άγνωστο φίλο...
΄Ηταν ρέικι μάστερ...Κουβεντιάσαμε για το ρέικι
Μου είπε ότι το ρέικι που έχουμε στην δύση, βασίζεται στον Χαγιάσι, ο οποίος δεν ήταν καθόλου πνευματικός! ΄Ηταν απόστρατος αξιωματικός και δεν μπορούσε να νιώσει την πνευματικότητα, γι' αυτό και ο Ουσούι ποτέ δεν θα του επέτρεπε να έχει δικούς του "μαθητές", με την θέλησή του...
Η καρδιά μου άρχισε να χτυπάει δυνατά...
Ο Ουσούι, μου είπε, ήταν ένας πολυ πνευματικός άνθρωπος, που ήθελε να βοηθήσει τους ανθρώπους στο θέμα της "θεραπείας", για να τους οδηγήσει με αφοσίωση στην φώτιση...
Η διδασκαλία του, δεν έχει σχέση με το επιφανειακό υπόβαθρο του ρέικι, έτσι όπως το μαθαίνουμε...Βασίζεται στην πνευματικότητα του Τσι Γκονγκ και οι μυήσεις ήταν το "κλειδί" για το άνοιγμα σ' αυτήν...
Να σας πω ότι ένιωσα μεγάλη ευγνωμοσύνη, δεν χρειάζεται!!! Νομίζω το νιώθετε...
Και ο άγνωστος αυτός φίλος, ήταν μόνο 19 ετών!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν έχει ηλικια η αλήθεια της ψυχής μας!!!
Και γι' αυτό τον ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τόσο πολύ!
Τον ευχαριστώ γιατί μίλαγα μαζί του, σαν να μιλάω με τον Εαυτό μου...Ο ήχος της φωνής μου, έγινε σιωπή και Λόγος!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΟ!!!!!!!

΄Ηθελα απλά να το μοιραστω μαζί σας!