Κάθισα και είδα και τα τρία βιντεάκια...
Καλά, εκτός ότι κρατάω πάντα πάρα πολύ κριτική στάση σε αυτά (γέλασα π.χ. πάρα πολύ όταν κατηγουρούσε τους πολιτικούς ότι πείθουν τον κόσμο για μία πραγματικότητα επαναλαμβάνοντας συνέχεια το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά - ενώ τα ίδια τα βιντεάκια επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά το ίδιο πράγμα για σχεδόν μία ώρα), και γενικά βρήσκω μερικά "φάλτσα" σε αυτά, που δεν έχει νόημα να τα κουβεντιάσω, μου δημιουργήθηκε πάλι η ίδια αίσθηση που έχω πάντα όταν παρακολουθώ τέτοια βίντεο: φόβος και αδυναμία.
Και αυτό, γιατί φαίνεται ότι τα έχουν σχεδιάσει όλα, τα έχουν προγραμματίσει όλα, και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αντίδρασης και αλλαγής. Ναι, οκ, θα μας αναγκάσουν για το τσιπάκι. Και τότε ο μόνος άλλος δρόμος, είναι να αρνηθούμε, να αποκοπούμε από το σύνολο, και να πάμε "στην σπιλιά", καλλιεργόντας την τροφή μας κλπ - βέβαια, αν έχει μείνει κανένα φυτό όρθιο από τα μεταλλαγμένα, ή τους ψεξασμούς, ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Και ενώ για αυτήν μας την ακεραιότητα δεν θα σταυρωθούμε, παρ'όλ'αυτά θα υποφέρουμε (σε υλικό επίπεδο) αρκετά...
Ουφ, τι θέλω και τα βλέπω όλα αυτά... Πάλι μέσα στον φόβο θα είμαι σήμερα...