Vaso έγραψε: απλα ειναι τα πράγματα...Στον κόσμο τούτον μόνοι μας ήρθαμε, και μόνοι μας θα φύγουμε...Δεν θα πάρουμε κανέναν μαζί μας από τους δυσαρεστημένους και τους ευχαριστημένους...Ο Εαυτός μας όμως θα είναι εκεί...μαζί μας! Και αυτό φαινεται να ξεχνάμε εντελώς!
Vaso έγραψε:απλα ειναι τα πράγματα...Στον κόσμο τούτον μόνοι μας ήρθαμε, και μόνοι μας θα φύγουμε...Δεν θα πάρουμε κανέναν μαζί μας από τους δυσαρεστημένους και τους ευχαριστημένους...Ο Εαυτός μας όμως θα είναι εκεί...μαζί μας! Και αυτό φαινεται να ξεχνάμε εντελώς!
![]()
![]()
Στον κόσμο τούτον μόνοι μας ήρθαμε, και μόνοι μας θα φύγουμε...Δεν θα πάρουμε κανέναν μαζί μας από τους δυσαρεστημένους και τους ευχαριστημένους...Ο Εαυτός μας όμως θα είναι εκεί...μαζί μας! Και αυτό φαινεται να ξεχνάμε εντελώς!
Vaso έγραψε: Εγωισμός είναι μια κατάσταση φόβου και τίποτα άλλο... Δεν υπάρχουν "θέλω" μέσα στον εγωισμό, υπάρχουν μόνο΄"πρέπει"...
![]()
![]()
Giota_ έγραψε: Πόση Αλήθεια στο Λόγο σου!!![]()
Από τότε που με θυμάμαι αυτό γινόταν, προσπάθεια να ελέγξω τα πάντα με στόχο συγκεκριμένο αποτέλεσμα και συνεχές άγχος, γι΄αυτή τη "θετική κρίση των άλλων" που αναφέρεις... Πουθενά τα Θέλω μου...
Τώρα επιλέγω την πρόκληση του να κάνεις πάντα αυτό που Θέλεις.
Δύσκολος ο αποπρογραμματισμός, δε λέω...
Αλλά έχουμε ήδη ξαναρχίσει από την Αρχή!![]()
![]()
και έτσι, για να μην τους στενοχωρήσεις, είτε γιατί έχεις ανάγκη ακόμα την αποδοχή, συνήθως παραιτείσαι από τα δικά σου θέλω, και υιοθετείς τα πρέπει των άλλων, απλά γιατί δεν μπορείς να ελευθερώσεις αυτήν την αίσθηση του "δεν με ενδιαφέρει ποιόν θα δυσαρεστήσω"
αυτό δημιουργεί την πολυπολοκότητα, γιατί ειναι πολλοί τελικά που δεν θέλεις να δυσαρεστήσεις και ένας που θέλεις να ευχαριστήσεις.
Ετσι η ζυγαριά μέσα σου γέρνει ποσοτικά και όχι ποιοτικά...
Για να τους έχεις όλους ευχαριστημένους, χάνεις τον Εαυτό σου...
και έτσι ζυγίζεται η απώλεια με ποσοτικά κριτήρια και όχι ποιοτικά...
απλα ειναι τα πράγματα...Στον κόσμο τούτον μόνοι μας ήρθαμε, και μόνοι μας θα φύγουμε...Δεν θα πάρουμε κανέναν μαζί μας από τους δυσαρεστημένους και τους ευχαριστημένους...Ο Εαυτός μας όμως θα είναι εκεί...μαζί μας! Και αυτό φαινεται να ξεχνάμε εντελώς!
ΑλέξανδρεΤο «τέλειο» το δημιούργησε νοητικά ο άνθρωπος και το έβαλε πολύ ψηλά να μη το φτάνει…
Τυφλός όμως… δε βλέπει ότι η ίδια η Θεϊκή Ζωή του είναι τέλεια και δεν χρειάζεται να την φτάσει… απλά να την Ζήσει…
απλα ειναι τα πράγματα...Στον κόσμο τούτον μόνοι μας ήρθαμε, και μόνοι μας θα φύγουμε...Δεν θα πάρουμε κανέναν μαζί μας από τους δυσαρεστημένους και τους ευχαριστημένους...Ο Εαυτός μας όμως θα είναι εκεί...μαζί μας! Και αυτό φαινεται να ξεχνάμε εντελώς!
Το «τέλειο» το δημιούργησε νοητικά ο άνθρωπος και το έβαλε πολύ ψηλά να μη το φτάνει…
Τυφλός όμως… δε βλέπει ότι η ίδια η Θεϊκή Ζωή του είναι τέλεια και δεν χρειάζεται να την φτάσει… απλά να την Ζήσει…
Κι όμως.. όπως έχει πει μια Ψυχή..Άλλωστε δεν είναι και εύκολο να νιώθεις καλά με το να είσαι ατελής στην εικόνα σου.