ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Πως μπορεί να γίνει διαλογισμός με τα μάτια ανοιχτά , κάνοντας μια άσκηση απο αυτε που αποκαλούμε ασκήσεις συγκέντρωσης?
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς οταν λες διαλογισμό και τι σκοπό έχει..
Εγώ προσωπικά την έννοια του διαλογισμού ή όπως αλλιώς ταιριάζει στον καθένα να αποκαλεί την αφιέρωση χρόνου στο μέσα του , την αντιλαμβάνομαι ώς άδιασμα του νου και χαλάρωση απο την υπερλειτουργία του!υπενθυμίζω ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνουμε και απλά παράθεσα την δική μου εμπειρία στο ξεκίνημα της αναζήτησης μου ως προς αυτό το κομμάτι!ο καθένας όμως έχει τη δική του συνταγή και τη δική του πορεία ψυχής!ας μην κολάμε όμως τόσο σε τρόπους και μεθόδους γιατί αυτές ίσως να εξυπηρετήσουν στην αρχή που και πάλι δεν είναι και σίγουρο!εγώ βοηθηθηκα!σε καμία περίπτωση όμως η ώρα που αφιερώνω πλεον για τη δουλειά μου δεν έχει να κάνει με κλειστά, ανοιχτά ή μισόκλειστα μάτια!θεωρώ όμως πως όπως στον πρώτο βαθμό του Ρέικι μαθαίνουμε τεχνικές και θέσεις χεριών αλλά αργότερα νιώθουμε τον εαυτό μας ελευθερο να ακουμπήσουμε τα χέρια μας όπου μας πάει η διαίσθηση, την ίδια μορφή παίρνει και ο λεγόμενος διαλογισμός!ξεκινάνε κάποιοι με τεχνικές και συνταγές και αφήνονται στη συνέχεια στην πορεία της ψυχής τους! :)
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Εάν διαλέξεις έναν τυχαίο άνθρωπο απ΄το πλήθος πως θα του δώσεις να καταλάβει να βρεί τα ’’συμπλέγματα’’ του, πως να καταλάβει το σώμα του, τι αντιπροσωπεύουν οι’’ αρρώστιες’’ του;;;;
Δεν θα το έκανα ποτέ. Εκτός κι αν δεν κατάλαβα το νόημα της ερώτησης..
Θεωρώ οτι είναι επικίνδυνο να φερω ένα ανθρωπο , αντιμέτωπο με τον εαυτό του, αν εκείνος δεν το θέλει και αν δεν είμαι απολύτως σίγουρη για το πως θα το κάνω.
Και δεν είμαι ψυχιάτρος..... αλλά απο τα λίγα που γνωρίζω και που εχω πάθει, δεν θα επιχειρούσα να ανατρέψω το οικοδόμημα ενός άλλου , ακόμη κι αν μπορούσα να δω ...
Ισως το μόνο που θα έκανα να ήταν η προσπάθεια να τον πληροφορίσω πολύ γενικά ρίχνοντας μια ιδέα στον αέρα ...με την ελπίδα να ψάξει μόνος του.

Τελικά συζητώντας χθες για το θέμα << διαλογισμός>> με φίλους, είδα οτι όλα είναι και δεν είναι ....ο καθένας ακολουθεί την δική του μέθοδο.

:)
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

:wink: :D

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Να πω οτι δεν ξέρω πως λειτουργεί το Ρέικι , και πιθανώς να μην μπορώ να κάνω τις συνδέσεις ...
Αετέ, θα σου εξηγήσω μερική μόνο θεώρηση του ρέικι, όσο θα μου επιτρέψουν οι λέξεις, που νιώθω ότι μπορούν να μεταφερθούν στο χαρτί, χωρίς να χάσουν την ιερότητά τους.

Το ρέικι δεν είναι παρά μια ονομασία, ένας φυσικός όρος για μια αφυπνιστική διεργασία που συμβαίνει.
Θα συνέβαινε έτσι κι αλλιώς, αν έπαιρνες την μύηση και δεν ήξερες ότι είναι μύηση ρέικι, αλλά πχ. μύηση πνεύματος!
Μην μένεις λοιπόν στο ρέικι, αλλά διεύρυνε την αντίληψή σου στην ενέργεια, που είναι πανταχού παρούσα.
Η διαδικασία έχει να κάνει με την τροφοδότηση των ενεργειακών κέντρων μας, ώστε την στιγμή της μύησης να είναι σε θέση να λάβουν, μέσω των χεριών του δότη, μια πνευματική ενέργεια που αφυπνίζει εσωτερικές λειτουργίες που βρίσκονται σε λήθη.

Πιστεύω ότι γνωρίζεις την εσωτερική δομή του ανθρώπου, ώστε να κατανοήσεις πιο εύκολα πως η ενέργεια «μπλοκάρει» σε συγκεκριμένα σημεία αυτής της δομής και τι είναι αυτό το μπλοκάρισμα, που πολλές φορές σε εμποδίζει να αντιληφθείς την αληθινή του σημασία στην φυσική σου ζωή.

Η ενέργεια με την οποια είσαι συνδεδεμένος την ώρα της «θεραπείας» (και όχι μόνο), αρχίζει να κατανέμεται σ’ όλη τη δομή σου, ώστε να μπορέσεις να δραστηριοποιήσεις την διαδικασία της εσωτερικής ανάπτυξης και να αντιληφθείς πιο ξεκάθαρα τις αιτίες που το σώμα σου βρέθηκε σε αδυναμία και να ασθενήσει, αρχικά. Στην συνέχεια αυτή η επίγνωση διευρύνεται, ώστε να την πας και πιο βαθιά, βρίσκοντας και την σημασία αυτών των αιτιών και να τις νιώσεις σαν οργανικές δυσκολίες που σε εμπόδισαν να βιώσεις την πνευματική δύναμη της φύσης σου.

Οι αισθήσεις αμβλύνονται με την χρήση της ενέργειας και έρχεσαι πολλές φορές σε επιγνώσεις μέσω αυτών, διαδικασία βέβαια που χρειάζεται χρόνο και εξάσκηση, όχι για να λειτουργήσει, αλλά για να δώσεις την ευκαιρία στον εγκέφαλο να νιώσει, αντί να σκεφτεί.
Αυτή η εντολή του είναι άγνωστη, αφού οι σκέψεις συνυπάρχουν με τις αισθήσεις και αντίστοφα.
΄Όταν ο εγκέφαλος εμπιστευθεί, τότε αφήνεται στο αίσθημα που του προκαλεί η επαφή με το σώμα, από εσωτερική σκοπιά ιδωμένη, και νιώθει τα συναισθήματα που το έχουν κάνει άκαμπτο και σκληρό στην αφή. Είναι μια διαδρομή που χρειάζεται αφοσίωση και αφιέρωση και δεν γίνεται μαγικά, μόνο και μόνο γιατί πήρες ρέικι!
Νιώθεις, χωρίς σκέψη, σημαίνει ότι αφήνεσαι ολοκληρωτικά στην εμπειρία και την βιώνεις μέσα από ένα πνευματικό άνοιγμα, που σε φέρνει αντιμέτωπο με αλήθειες, που μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχες αντιληφθεί.

Είναι μια εσωτερική διαδρομή κι αυτή, όπως αυτές που ακολουθούν σε σχολές εσωτερισμού, με την διαφορά ότι εδώ έχεις εσύ την αρχική σου δύναμη, να χειριστείς την ενέργεια σε χρόνο δικό σου, αποδεκτό, να ενεργοποιήσεις εσύ μόνη σου την κάθαρση που ακολουθεί κάθε αφύπνιση, και να βοηθήσεις τον εαυτό σου να αντιληφθεί μέσα από την πνευματική ενέργεια (συμπαντική την λένε…) τις απεριόριστες δυνατότητες του πνεύματος που έρχεται σε κάθοδο, το ίδιο δυναμικά με τον εαυτό σου που έρχεται σε άνοδο, μέσα από μια ισάξια διαδικασία αλληλοκατανόησης και ταύτισης, μέχρι της τελικής ένωσης, που συμβαίνει στο κέντρο της καρδιάς.

Την ώρα λοιπόν της «αυτοθεραπείας» σου, οι αισθήσεις λειτουργούν προς τα μέσα, για να ανιχνεύσεις και να αφουγκραστείς τους ήχους που κάνει ένα μπλοκάρισμα, ένα πονεμένο όργανο, να το αγκαλιάσεις με αγάπη και αποδοχή, να βιώσεις το αίσθημα που σου προκαλεί ο πόνος από την ρίζα του και να φέρεις το φως της επίγνωσης στην συνείδηση σου.

Είναι ιερές οι στιγμές με το ρέικι, μα μην νομίζεις ότι όλοι εργάζονται μαζί του με αυτόν τον τρόπο.
΄Εχει σημασία για μένα, ο σκοπός κάθε εσωτερικής αφύπνισης.
Αν σταματά στα όρια της φυσικής μας ζωής ή διευρύνεται σ’ ολόκληρη την ζωή…
Γιατί στο πρώτο, το ρέικι δεν θα λειτουργήσει μαγικά, αλλά χαλαρωτικά, ενώ στο δεύτερο θα λειτουργήσει διευρύνοντας, φωτίζοντας και βοηθώντας την ανθρώπινη αυτοπραγμάτωση.
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Και δεν είμαι ψυχιάτρος..... αλλά απο τα λίγα που γνωρίζω και που εχω πάθει, δεν θα επιχειρούσα να ανατρέψω το οικοδόμημα ενός άλλου , ακόμη κι αν μπορούσα να δω ...

ούτε εγώ είμαι ψυχολόγος (αυτό μάλλον εννοείς΄ε?)
αλλά η επιστήμη αυτή λίγα μου λέει, χωρίς την συμμετοχή του πνεύματος.
Η ψυχή είναι ένα σύνολο και δεν μπορώ να σκεφτώ ότι θα βαδίσω μαζί της με επιστημονικούς όρους και οδηγίες που ισχύουν για όλους, όπως πχ. σε περίπτωση συγκεκριμένής ασθένείας.
Ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ευαισθησίες, όρους, αξίες, ηθική και δεν μπορείς να του τις ανατρέψεις. Να σου πω, δεν θέλω κι όλας!

Η αφύπνιση δεν έχει να κανει με ανατροπή...
΄Εχει να κάνέι με εξήγηση...

Η ανατροπή δεν έρχεται μεμιάς, αυτό είναι αδύνατον, ακόμα και αν το θέλεις συνειδητά!

Η σπουδαιότητα στην εργασία με τους ανθρώπους, είναι να συναισθάνεσαι...Να μην τοποθετείς τον εαυτό σου και την θέση που βρίσκεσαι σε προτεραιότητα, γιατί τότε όχι μόνο δεν θα φέρεις ανατροπή, αλλά ούτε καν θα είσαι αληθινή σ' αυτό που προτίθεσαι να κάνεις...

Εγώ έχω μάθει να είμαι καλά μέσα σε όλους τους ανθρώπους, αφήνοντας το ανθρώπινο μέρος μου να λειτουργήσει ακόμα και με αυτούς που δεν έχουν ιδέα από το πνεύμα.
Παρατηρώντας γύρω μου τις λέξεις, αντιλαμβάνομαι πόσο οι άνθρωποι δεν μπορούν να είναι ούτε καν άνθρωποι, μερικές φορές.

Παλαιότερα με "εξόργιζε" η πνευματικότητα, σαν μορφή διαχωρισμού...Τώρα ούτε καν αυτή...
Παρ'ολα αυτά σε πολύ ιδιαίτερους ανθρώπους για μένα, με συγκλονίζει η παραπλάνησή τους...Λυγίζω, και είναι ακόμα μια διαδικασία του δρόμου μου που πρέπει να φωτιστεί...

Είναι τρομερό το "χάρισμα" να μπορείς να αντιλαμβάνεσαι τις παγίδες που στήνουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους, για να του δώσουν δικαιολογίες...΄Εχω ζητήσει πολλές φορές, να φύγει αυτό "το "ποτήρι" από εμένα, γιατί μερικές στιγμές δεν το αντέχω...

Ξέρεις λοιπόν τι λέω? ΄Οποιο κι αν είναι το οικοδόμημα, ευλογημένο είναι...γιατί αυτή είναι η φυσική ζωή. Να μεγαλώνουμε, να κάνουμε παιδιά, να αρρωσταίνουμε, να πεθαίνουμε, να χαιρόμαστε με πολλά, να κλαίμε για τα λιγότερα, να αγωνιούμε, να ερωτευόμαστε και να πληγωνόμαστε...

Κοινά, να ζούμε σαν να μην πεθάνουμε ποτέ...και να πεθαίνουμε σαν να μην ζήσαμε ποτέ! Σε ορισμένους υπάρχει και μια ελπίδα, σε άλλους καμία. Και σε πολύ λιγότερους υπάρχει η δύναμη να είναι ο Εαυτός τους, ακόμα και αν αυτή η δύναμη τους κάνει κατακριτέους...

Διαβάζω στην Μπλαβάτσκι...

"ένας μυημένος πρέπει να ασκεί όλες τις αρετές που κατέχει: δικαιοσύνη, πιστότητα, ελευθεροφροσύνη, σεμνότητα, εγκράτεια. Οι αρετές αυτές κάνουν τους ανθρώπους να ξεχνούν τις ιδιότητες που μπορεί να τους λείπουν..."

Οι θεϊκές αυτές αρετές έχουν χτιστεί μέσα στο οικοδόμημα που λέγεται εγώ! Και να θέλεις να το ανατρέψεις, τελικά δεν μπορείς.
Αξίζει όμως τον κόπο να προσπαθήσεις να το ταρακουνήσεις...

΄Ετσι τουλάχιστον θεωρώ εγώ! Σωστό λάθος? η πορεία μας σαν ανθρωπότητα θα δείξει...

Εικόνα

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Μου λείπεις Βάσω...........και κάθε φορά που σε "βρίσκω"Με θυμαμαι πιο συνειδηρά πιο απλά πιογήινα.Και ανακαλύπτω το ζω συνειδητά μεταφρασμένο:
"΄Οποιο κι αν είναι το οικοδόμημα, ευλογημένο είναι...γιατί αυτή είναι η φυσική ζωή. Να μεγαλώνουμε, να κάνουμε παιδιά, να αρρωσταίνουμε, να πεθαίνουμε, να χαιρόμαστε με πολλά, να κλαίμε για τα λιγότερα, να αγωνιούμε, να ερωτευόμαστε και να πληγωνόμαστε...
Κοινά, να ζούμε σαν να μην πεθάνουμε ποτέ...και να πεθαίνουμε σαν να μην ζήσαμε ποτέ! Σε ορισμένους υπάρχει και μια ελπίδα, σε άλλους καμία. Και σε πολύ λιγότερους υπάρχει η δύναμη να είναι ο Εαυτός τους, ακόμα και αν αυτή η δύναμη τους κάνει κατακριτέους...
Σε αγαπω γιατί και στην θεωρία ΖΕΙΣ,ΥΠΑΡΧΕΙΣ,ΕΙΣΑΙ.
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Οι αισθήσεις αμβλύνονται με την χρήση της ενέργειας και έρχεσαι πολλές φορές σε επιγνώσεις μέσω αυτών, διαδικασία βέβαια που χρειάζεται χρόνο και εξάσκηση, όχι για να λειτουργήσει, αλλά για να δώσεις την ευκαιρία στον εγκέφαλο να νιώσει, αντί να σκεφτεί.
:oops: :oops: :oops: :oops: .............. και μέχρι να καταφέρει να νοιώσει, σπας τα νεύρα των άλλων ..........
Την ώρα λοιπόν της «αυτοθεραπείας» σου, οι αισθήσεις λειτουργούν προς τα μέσα, για να ανιχνεύσεις και να αφουγκραστείς τους ήχους που κάνει ένα μπλοκάρισμα, ένα πονεμένο όργανο, να το αγκαλιάσεις με αγάπη και αποδοχή, να βιώσεις το αίσθημα που σου προκαλεί ο πόνος από την ρίζα του και να φέρεις το φως της επίγνωσης στην συνείδηση σου.
΄Όταν ο εγκέφαλος εμπιστευθεί, τότε αφήνεται στο αίσθημα που του προκαλεί η επαφή με το σώμα, από εσωτερική σκοπιά ιδωμένη, και νιώθει τα συναισθήματα που το έχουν κάνει άκαμπτο και σκληρό στην αφή.
........... και μετά από αυτή την διαδικασία νοιώθω ανεξέλεγκτο θυμό να φουντώνει μέσα μου. Τον δέχομαι, δεν τον αγαπώ όμως και θέλω να τον αποβάλω. Πως ??? :evil:
Αμέσως μετά την θεραπεία του συκωτιού νοιώθω ότι πρέπει να κάνω ρέικι στην καρδιά μου.
Ελπίζω να μην χρειαστεί να περιμένω την ίαση του για να ξεπεράσω τον θυμό.
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Σε αγαπω γιατί και στην θεωρία ΖΕΙΣ,ΥΠΑΡΧΕΙΣ,ΕΙΣΑΙ.
σφαιρούλα... :cry: :cry:

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

και μετά από αυτή την διαδικασία νοιώθω ανεξέλεγκτο θυμό να φουντώνει μέσα μου. Τον δέχομαι, δεν τον αγαπώ όμως και θέλω να τον αποβάλω. Πως ???
Αμέσως μετά την θεραπεία του συκωτιού νοιώθω ότι πρέπει να κάνω ρέικι στην καρδιά μου.
Ελπίζω να μην χρειαστεί να περιμένω την ίαση του για να ξεπεράσω τον θυμό

Αχ ΄Ελλη μου, αγαπη και για το θυμό…ένα απλό συναίσθημα είναι κι αυτό!

Θα τον αποβάλλεις να πάει που? Που αλλού εκτός από την επίγνωση?
΄Ανοιξε την πόρτα για να έρθει…καλωσόρισε τον και νιώσε τον, βαθιά και αγαπημένα. Υπάρχει αιτία που σου χτυπάει την πόρτα…Αλλιώς θα έμενε σιωπηλός εκεί κάτω και θα δρούσε υπόγεια….

Τα συναισθήματα μην τα χωρίζεις σε καλά και κακά…όλα είναι ευλογημένα γιατί όλα εμείς τα δημιουργήσαμε! Αν αρχίζεις να νιώθεις, όλα θα είναι φως, ακόμα και ο θυμός σου!

Τα κέντρα της ύλης γίνονται κι αυτά πνευματικά, όταν αφήσεις οτιδήποτε «κακό» να λουστεί με το πνεύμα… Αρκεί να το εγκρίνεις!

‘ Όπως και τα κέντρα του πνεύματος γίνονται ύλη, για να μπορείς να συνυπάρξεις αρμονικά με όλον τον Εαυτό σου…μην τον διαχωρίζεις! Γιατί, εδώ ζεις!!! Δεν ζεις σε άλλη διάσταση…

Και έτσι μόνο σκοτάδι-φως γίνεται αλήθεια και όχι απαραίτητα μόνο ομορφιά!

Το είπαμε άλλωστε…

Εικόνα

Δημοσίευση από Ellaki »

Εαν κατάλαβα καλά μου λες να αποδεχτώ τον θυμό και να μην προσπαθώ να τον αποβάλω αλλά να τον αγαπήσω. Με αυτούς που ζουν μαζί μου όμως τι κάνω?
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Με αυτούς που ζουν μαζί μου όμως τι κάνω?
Η αρχή όλων των επιγνώσεων είναι ότι ο δρόμος μας περνά αρχικά από την εξατομίκευση...

Εσύ με εσένα...Στις ιδιαίτερες στιγμές σου...

Οι "άλλοι" θα υπάρχουν στο σκηνικό σου, και θα παίζεις το "δράμα" μια χαρά, σαν κωμωδία (που είναι...)

Για σκέψου το...Λίγο σύμπραξη με τον "σκηνοθέτη" χρειάζεται και μετά είναι όλα πιο εύκολα...

Το ίδιο έκανα κι εγώ...Αλλιώς δεν γίνεται... :wink:

Εικόνα

Ομορφα που είναι να διαβάζω μερικές φορές, σαν μουσικη είναι τα λόγια σου...
Είναι τρομερό το "χάρισμα" να μπορείς να αντιλαμβάνεσαι τις παγίδες που στήνουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους, για να του δώσουν δικαιολογίες...
Δεν ξερω αν ειναι χάρισμα η αν εχει να κάνει με την αυτογνωσία, αλλα σίγουρα είναι ''παράξενο'' το συναίσθημα που προκαλεί όποτε το αντιλαμβάνεται κανείς.
Αυτό ακριβώς εννοούσα οταν εγραψα οτι << δεν θα το εκανα>>
Δεν ξερω αν εχει κανείς το δικαίωμα να γνωστοποιήσει σε κάποιον μια αντίδραση του που ισως να μην μπορεί να διαχειριστεί. Μερικες φορές η ΄΄παγίδα'' αν και λανθασμένη λειτουργεί σαν άμυνα απέναντι σε κάτι που φοβόμαστε.
Βέβαια , αυτό δεν την αθωώνει , ουτε την επικροτεί.
Για μενα το πιο ενοχλητικό είναι η ανέυερεση των δικών μου παγίδων [ αν και μερικές φορες εχει την αντίθετη αίσθηση], που δεν κρυβω οτι είναι ''θεσπέσιες''... :oops:

Εαν κατάλαβα καλά μου λες να αποδεχτώ τον θυμό και να μην προσπαθώ να τον αποβάλω αλλά να τον αγαπήσω. Με αυτούς που ζουν μαζί μου όμως τι κάνω?
Για να είναι μαζί σου, εχουν κάτι να δούν και αυτοί...
Οταν αντιστεκόμαστε σε ενα συναίσθημα , αυτό βρίσκει άλλους τρόπους να εκδηλωθεί πολλές φορές εντελώς αντίθετες απο το ίδιο.
Δηλαδη ενας θυμός καλυμμένος μπορεί να ''κρυφτεί '' πίσω απο μια πλαστή ανωτερότητα η μια απάθεια ... πίσω απο τον θυμό ομως συνήθως είναι ο φόβος και η συνήθεια ...
Είναι πρακτικά ανάποδη η αντίσταση στην εναρμόνιση που θέλουμε να πετύχουμε.
Ενω αν δούμε τον θυμό σαν κάτι ''ζωντανό'' που μας χρειάζεται για να θεριεύει και αν δούμε την απελπισία του,,τότε τον αγαπάμε και αυτός γλυκαίνει και μετατρέπεται.

Μερικές φορες το γραψιμο ως κατάθεση, χρησιμέυει στο να ελαχιστοποιούμε με την ένταση ενός συναισθήματος μια και η παραδοχή του το ''μικραίνει'' στα ματια μας και ετσι το κοιτάμε απο ψηλά...

:D
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Αετέ δεν κρύβω τα συναισθήματά μου αλλά τα εκφράζω κι όποιον πάρει ο χάρος.
Βέβαια η μέγιστη διάρκεια του θυμού μου είναι 5 λεπτά κι από εκεί και πέρα αρχίζω να ψάχνω τι τον προκάλεσε.
Δεν μπορώ όμως να δείχνω θυμό σε ένα παιδάκι και να αφήνω το συναίσθημα να μας παρασύρει σε διαξιφισμούς χωρίς λόγο και νόημα, ανατρέποντας την ευγνωμοσύνη.
Θεωρώ ότι το σωστό είναι, ναι μεν να εκφράσω το συναίσθημα που νιώθω, αλλά και να προσπαθήσω να βρω την αληθινή πηγή του έτσι ώστε όπως λέω και στον γιό μου <να μην χαλάσουμε την υπέροχη ημέρα που ζούμε γιατί είναι μια και μοναδική>.

Η Βάσω το τοποθέτησε πολύ σωστά :
Εσύ με εσένα...Στις ιδιαίτερες στιγμές σου...
Οι "άλλοι" θα υπάρχουν στο σκηνικό σου, και θα παίζεις το "δράμα" μια χαρά, σαν κωμωδία (που είναι...)

........ και τα λόγια της λειτούργησαν (όπως πάντα) με έναν μαγικό τρόπο ο οποίος μου επέτρεψε να δω ότι είχα ήδη εγκρίνει ένα γερό λούσιμο με το πνεύμα και απλά άνοιξα την τάπα για να φύγουν τα απόβλητα.
Όσο για αυτούς που είναι δίπλα μου, είμαι πλέον σίγουρη ότι εαν παίξω τα δράμα σωστά θα γελάσουν με την ψυχή τους.
Επισκέπτης

Ναι , τα λόγια της Βάσος είναι σαν σοκολατένιες καραμέλες , και εμένα μου αρέσουν.

Ελλη συμφωνώ μαζί σου ως προς την ανάλυση και εμβάθυνση των αιτιών. Οταν είπα ομως έκφαση του θυμού δεν εννουσα την εξωτερική εκδήλωση του [ φωνές , νεύρα κλπ αν και μερικες φορές είναι δύσκολο να συγκρατηθούμε ] αλλά την εσωτερική επίγνωση αυτού. Δλδ να αφεθούμε να τον νιώσουμε αντί να τον απωθήσουμε... Ως συνήθως εδω μεσα όλοι τα ίδια λέμε... :lol:
Δεν μπορώ όμως να δείχνω θυμό σε ένα παιδάκι και να αφήνω το συναίσθημα να μας παρασύρει σε διαξιφισμούς χωρίς λόγο και νόημα, ανατρέποντας την ευγνωμοσύνη.
Δεν ξέρω...εγω εδω εχω ενα ''παιδάκι'' που αν θέλει μπορεί να με κάνει να μοιάζω σαν να με εχει κτυπήσει το ρευμα... :evil:
Εσενα κάνει πατίνι επάνω στα χαλιά .....η παίζει μπάλα στο τοίχο του χωλ σας? :twisted:

Τεστ εγκράτιας περνάω κάθε ημέρα...χα χα
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”