ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ο φόβος στην φυσική μου ζωή, ήταν μία κατάσταση που έζησα πολύ έντονα...
Φοβόμουν τα πάντα, χωρίς διάκριση...

Βρήκα τις αιτίες των περισσότερων φόβων μου...φαντάσματα, κατσαρίδες, ύψος, κόσμος, συνωστισμός, μμμ....δεν θυμάμαι κάτι που να μην φοβόμουν!!

΄Ομως την αλήθεια του φόβου δεν την είχα βρει...έτσι δεν μπορούσα να γλυτώσω από αυτό το βασανιστικό συναίσθημα, που μάλλον ελαφρά το λέω συναίσθημα, γιατί ήταν μια τρομαχτική κατάσταση...που δεν μου επέτρεπε να ζήσω!

΄Όταν αποφάσισα να ζήσω, τότε μπόρεσα πραγματικά, βαθιά, εσωτερικά, να ζήσω...και αυτόματα (τρόπος του λέγειν) εξαφανίστηκε και ο οποιοσδήποτε φόβος ή καλύτερα φοβία...

Από εκεί και πέρα, αετέ, συμβάντα στην ζωή μου δεν με έφερναν πια στην κατάσταση του φόβου, αλλά πάντα της γνώσης για ένα κομμάτι ακόμα από την ζωή, που δεν είχα εξερευνήσει...

΄Ισως ήταν και η απομυθοποίηση των ρόλων μας που με έκανε να αγγίζω με θάρρος και ελευθερία την ζωή.

΄Ομως ναι, το λέω και με σιγουριά ότι δεν φοβάμαι και στην φυσική μου ζωή...Και δεν είναι πλασματική η κατάσταση, ή δημιουργήμά μου, αλλά κατανόηση και έχει μεγάλη σημασία.
Εμπιστεύομαι τους ανθρώπους στις επιλογές τους, ακόμα και αν αυτές εμένα με στενοχωρούν ή μου κάνουν κακό, στην ανθρώπινη πορεία μου.
Μια κατάσταση λύπης ή πένθους, δεν με κάνει να απομοιώνω την ζωή, αλλά να την βιώνω με όλες της τις δομές, που στον φυσικό κόσμο, πολλές φορές μοιάζουν και με θάνατο.

Δεν αλλάζει απλά η οπτική μας, αλλάζει η εσωτερική αντίληψη για την ζωή, γιατί πια δεν την βλέπεις μονοσήμαντη.
Η εμπειρία της στον φυσικό κόσμο, είναι μόνο μια όψη...
Αν την έχεις αναγνωρίσει σαν ζωή, δεν μπορεί απλά μία της όψη να σε φοβίσει πια!
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Για να αποσυμφορήσω την ένταση 8)

καλά ολα τα άλλα ...
αλλά αυτό με τις κατσαρίδες ..μπιάχ!!!!
Οχι τίποτα άλλο , αλλά εχω και τον μικρό να μαζεύει κάτι τεράστια εντομα απο ενα περιοδικό....και με κυνηγάει ....:twisted:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

αλλά αυτό με τις κατσαρίδες ..μπιάχ!!!!
εσύ κάνεις απλά μπλιάχ!!!

Εγώ πέταγα τραπέζια, καρέκλες, και πιο πολύ τις τρομοκρατούσα εγώ, παρά αυτές εμένα...χαχαχαχα!!!

Είναι αστείο και μόνο που το σκέφτομαι!!!

αλλά να σου πω, ότι φοβόμουν και τις μύγες, δεν θα με πιστέψεις...

και να φανταστείς ότι μέχρι την ηλικία των 7 ετών, δεν φοβόμουν τίποτα!!!!
Κοιμόμουν σε νεκροταφειο, και η μάνα μου φρίκαρε...χαχαχα

΄Οχι για να ξέρετε όσοι έχετε παιδάκια, πόσο εγκλωβίζουμε το θάρρος και την ελευθερία, με τις ανόητες ανησυχίες μας!!

Κάποια στιγμή θα σας διηγηθώ, τι με έκανε να φοβάμαι και θα φρικάρετε...

Εικόνα

Δημοσίευση από Victoria »

Να ρωτήσω βρε παιδιά κάτι και εγώ, σε συνέχεια του θέματος που ανέφερε η Danny? Πήρα α' βαθμό πριν δύο Σ/Κ και από τότε κάνω κάθε μέρα 1-2 θεραπείες ρέικι στον εαυτό μου. Μάλλον είμαι και λίγο βιαστική, γιατί θέλωντας να βιώσω κάποια στιγμή εμπειρίες, δουλεύω αρκετή ώρα κάθε μέρα με τον εαυτό μου.

Όμως πώς ακριβώς πρέπει να κάνω διαλογισμό για να βοηθήσω αυτές τις εμπειρίες (σαν αυτές που περιγράφει η Danny) να έρθουν? Προς το παρόν δε κάνω κάποιο άλλο τρόπο παρά μόνο τη συγκέντρωση στην αναπνοή ή σε ένα κερί, τη μη σκέψη και την προσπάθεια να μείνω ξύπνια. Είναι αρκετό αυτό ή θα με ωφελούσε να δοκίμαζα cd διαλογισμού όπως η Danny?

Ξέρω ότι το μονοπάτι καθενός διαφέρει και δε χρειάζεται να ειναι ίδιο για να είναι αποτελεσματικό, σίγουρα όμως μια υπόδειξη από τους πιο έμπειρους θα ήταν χρήσιμη.
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Προσωπικά αυτό που με έχει βοηθήσει πολύ είναι η υπομονή, η επιμονή και η συστηματική εξάσκηση κάποιου συγκεκριμένου καθημερινού προγράμματος που για τον καθένα μπορεί να περιλαμβάνει διαφορετικά πράγματα ξεκινώντας απο έναν διαλογισμό και καταλίγοντας σε Ρέικι!εξασκούσα έναν πολύ συγκεκριμένο διαλογισμό εδώ και πολύ καιρό και αυτό με βοήθησε πολύ, γιατί αλλάζοντας τρόπους συνέχεια δεν μπορούσα να αντιληφθώ τη διαφορά απο φάση σε φάση!Στην αρχή βέβαια πειραματίστικα για να βρω αυτό που μου ταιριάζει, αλλά μόλις κατέλιξα, εξάσκησα τον ίδιο τρόπο για καιρό και έτσι αφουγκραζόμουν τα βήματα ανόδου σταδιακά, ώσπου άλλαξαν πολύ τα πράγματα και έφυγαν οι μέθοδοι, οι τρόποι, τα σύμβολα του Ρέικι και όλα έγιναν ένα με πολύ λίγες διαφοροποιήσεις!Έτσι το βιώνω τουλάχιστον εγώ....!Πάντως ο διαόγισμ'ος με ανοιχτά μάτια συγκεντρωμένα στη φλόγα ενός κεριού ήταν πολύ αποτελεσματικός και ε΄υκολος συγκριτικά με τα κλειστα μάτια!Ενα αδάμαστο μυαλό αρχικά είναι πολύ δυσκολότερο να δαμαστεί όταν τα μάτια κλείνουν και αρχίζουν να περνάνε συνέχεια εικόνες και σκέψεις!παντα μιλάω για το τι βόλεψε εμένα καλύτερα!ο καθένας έχει τη δική του συνταγή!
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Qisan

Δημοσίευση από Qisan »

ANGELS ON EARTH έγραψε:Προσωπικά ,......................
....!Πάντως ο διαλογισμός με ανοιχτά μάτια συγκεντρωμένα στη φλόγα ενός κεριού ήταν πολύ αποτελεσματικός και ευκολος συγκριτικά με τα κλειστα μάτια!Ενα αδάμαστο μυαλό αρχικά είναι πολύ δυσκολότερο να δαμαστεί όταν τα μάτια κλείνουν και αρχίζουν να περνάνε συνέχεια εικόνες και σκέψεις!παντα μιλάω για το τι βόλεψε εμένα καλύτερα! ο καθένας έχει τη δική του συνταγή!
Καλη σου μερα Δωρα ... χαιρομαι ιδιατερα με αυτα που λες στο ποστ σου ... Μου ακουστηκαν σαν Πρωτομαγιατικο Δωρο απο την Δωρα ... :lol: :lol:
Βρισκομαι σε πολυ παραπλησια συμπερασματα ... αλλα εγω δεν εκανα οπως εσυ ολους τους πειραματισμος ... Ετυχε !;; ( ισως συνχρονικοτητα ) να διαβασω ενα βιβλιο που ελεγε :
Οταν κατα τον διαλογισμο τα ματια ειναι ολανοιχτα εχουμε την ταση να στεφομαστε προς τα εξω .
Οταν τα ματια ειναι κλειστα εχουμε την ταση να περναμε στη σπηλια της φαντασιας .
Καλυτερο ειναι να χαμηλωνουμε τα ματια και να κραταμε μισοανοικτα - μισοκλειστα , εστιασμενα σε ενα συγκεκριμενο σημειο της επιλογης μας .
Το εφαρμοζω χρονια . Μα εσυ τα βρηκες μονη σου ... :!: :!: :!:
Καπου αλλου εμαθα οτι τα ματια ειναι η πορτα της ψυχης ... το καταλαβα σχεδον αμεσως . Μαλλον το εχεις ακουσει και εσυ .
Αυτο που ακουσα και εκανα χρονια να αρχισω να συνειδητοποιω ειναι το εξεις : Με τα ματια καλουμε το πνευμα . . . Ακομα δουλευω πανω σε αυτο . . . .

Θα χαρω ιδιαιτερα αν με αυτο που μοιραστικα μαζι σας καποιος/καποια βοηθηθει .

ΝαμασΤΕ
.
La culture c est comme la confiture , moins on en a plus on l etale
Άβαταρ μέλους
Victoria

Ευχαριστώ για τις συμβουλές, Angels on Earth και Qisan!! :D

Τελικά και εγώ κατέληξα σε συνδιασμό ρέικι και διαλογισμό μετά με ένα άναμμένο κερί. Θα ακολουθήσω για λίγο καιρό αυτό το σχήμα. Απλώς σαν αρχάρια και γω δε ξέρω πώς κάποιος θα καταλάβει ότι αυτό που κάνει δεν είναι αρκετά αποτελεσματικό, ώστε να δοκιμάσει κάποια άλλη μέθοδο πριν χάσει πολύ χρόνο...
Rainmaker

Δημοσίευση από Rainmaker »

Victoria.. νοιώσε κατα πόσο είναι αποτελεσματικός για εσένα ο διαλογισμός.. κατα πόσο εσυ αφήνεσαι... μην σε απασχολεί το χάσιμο χρόνου.. Μέσα απο τα όσα δοκιμάζουμε κερδίζουμε εμπειρίες.. που μας βοηθάνε να βρουμε το "καλύτερο" για εμας...
Άβαταρ μέλους
Victoria

Αχ Ηλία μου πόσο δίκιο έχεις. Είναι αλήθεια ότι αν και έχω καταφέρει να τιθασεύσω τον νου μου και να τον καθαρίσω από σκέψεις και εικόνες την ώρα που διαλογίζομαι, ωστόσο δεν έχω καταφέρει ακόμα να τον κάνω να μην αξιολογεί.

Έχει την "κακιά συνήθεια" να ζητά αποτελέσματα (π.χ. κατά πόσο νιώθω την ενέργεια να κυλά στα χέρια μου, ή κατά πόσο μου έχει περάσει ο πονοκέφαλος μετά το ρέικι ή κατά πόσο ένιωσα κάτι πρωτόγνορο κατά το διαλογισμό) για να κρίνει αν έκανα ή όχι σωστά το ρέικι ή το διαλογισμό. Διαισθάνομαι ότι όσο ζητά αποτελέσματα ΔΕΝ πρόκειται να δω αποτελέσματα. Εδώ χρειάζεται πίστη και όχι αποδείξεις.

Το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να σταματήσω να ζητώ αποτελέσματα και απλά να κάνω ό,τι κάνω χωρίς προσδοκίες και χωρίς να το κρίνω μετά.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

΄Οχι Βικτώρια, δεν είναι θέμα πίστης το ρέικι...

Είναι απλά θέμα εμπιστοσύνης...τίποτα άλλο!

΄Οταν θεωρείς ότι ο νους είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού τον αφήνεις να ελέγχει και τις αισθήσεις σου...Τίποτα άλλο δεν συμβαίνει...

Εμπιστοσύνη στο εσωτερικό "άκουσμα" χρειάζεται...Αλλιώς πως θα βρεις τον εαυτό σου? Κοιτώντας λες τα μάτια σου? Δεν θα δεις παρά το χρώμα τους... :wink:

Εικόνα

Ναι - εμπιστοσύνη εννούσα και εγώ Βάσω μου, η λέξη πίστη μου βγήκε βιαστικά και δεν ήταν η κατάλληλη, έχεις δίκιο :flower:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

:D :D :D :D

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Victoria έγραψε:Να ρωτήσω βρε παιδιά κάτι και εγώ, σε συνέχεια του θέματος που ανέφερε η Danny? Πήρα α' βαθμό πριν δύο Σ/Κ και από τότε κάνω κάθε μέρα 1-2 θεραπείες ρέικι στον εαυτό μου. Μάλλον είμαι και λίγο βιαστική, γιατί θέλωντας να βιώσω κάποια στιγμή εμπειρίες, δουλεύω αρκετή ώρα κάθε μέρα με τον εαυτό μου.

Όμως πώς ακριβώς πρέπει να κάνω διαλογισμό για να βοηθήσω αυτές τις εμπειρίες (σαν αυτές που περιγράφει η Danny) να έρθουν? Προς το παρόν δε κάνω κάποιο άλλο τρόπο παρά μόνο τη συγκέντρωση στην αναπνοή ή σε ένα κερί, τη μη σκέψη και την προσπάθεια να μείνω ξύπνια. Είναι αρκετό αυτό ή θα με ωφελούσε να δοκίμαζα cd διαλογισμού όπως η Danny?

Ξέρω ότι το μονοπάτι καθενός διαφέρει και δε χρειάζεται να ειναι ίδιο για να είναι αποτελεσματικό, σίγουρα όμως μια υπόδειξη από τους πιο έμπειρους θα ήταν χρήσιμη.
Αγαπημένη μου Victoria,
επειδή για μένα ο 1ος βαθμός είναι μόνο λίγοι μήνες πριν, θα σου πω πως όταν ξεκίνησα δεν έιχει πάψει το μυαλό μου να δουλεύει και να επεξεργάζεται σκουπίδια ποτέ!! (Ισως θα έπρεπε να με ναρκώσουνε) :lol:
Οταν πήρα τον 1ο βαθμό όμως και έμαθα την λειτουργία των ενεργειακών κέντρων, σε κατάσταση ηρεμίας και κάνοντας αυτοθεραπεία, μιλούσα αρχικά στο σώμα μου και σε κάθε σημείο ξεχωριστά, αναλόγως που έδινα Ρεικι, κατευθύνοντας το .Ζητούσα να ξεπλύνει , να ηρεμήσει, να καθαρίσει οτιδήποτε το βαραίνει σε σωματικό, συναισθηματικό, νοητικό επίπεδο .
Ολα τα σώματα μας χρειάζονται προετοιμασία και χρόνο για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Εαυτού μας και να έρθουν πιό κοντά του, διότι χρειάζεται και η βοήθεια του για αυτό το ταξίδι.
Το σίγουρο είναι ότι εάν το θέλεις θα συμβεί :lol:
Κάποια στιγμή μετά από ένα μήνα, ήταν ευνόητο για το σώμα ότι κάθε φορά που ρέει το Ρεικι ,και είχα εμπιστοσύνη ότι συνεβαιναν όλα αυτά που ζητούσα. :lol:
Μόλις αποκτήσεις την εμπιστοσύνη, μόλις αρχίσεις να βλέπεις καθημερινά μικρά θαύματα στη ζωή σου, η ενέργεια και ο Ανώτερος Εαυτός σου θα σε πάει εκεί που χρειάζεσαι , ίσως μακρύτερα κι από εκεί που έχουμε πάει όλοι μας!!! :wink:
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Καλημέρα .
Δεν θέλω να φανώ αντιδραστική αλλά υπάρχουν, μερικά πράγματα σχετικά με αυτα που διαβάζω που δεν μπορω να τα κατανοήσω..
Μερικες ερωτήσεις...

Πως μπορεί να γίνει διαλογισμός με τα μάτια ανοιχτά , κάνοντας μια άσκηση απο αυτε που αποκαλούμε ασκήσεις συγκέντρωσης?
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς οταν λες διαλογισμό και τι σκοπό έχει..

Για μένα ο διαλογισμός προϋποθέτει , ησυχία [ τουλάγχιστον στην αρχή ] , χαλάρωση οσο περισσότερη γίνεται και στροφή προς τα μέσα με στόχο την απελευθέρωση του νου απο τα εξωτερικά ερεθίσματα και τον στοχασμό του επάνω στο θέμα που μας ενδιαφέρει.
Πολλές φορές , μπορούμε να ''επισκεφτούμε'' αυτά τα μέρη μόνο και για την γαλήνη που μας παρέχουν.
Τα ''ταξίδια '' θα τα ονόμαζα ως οραματισμό [ πράξη που ομολογώ μου αρεσει αρκετά] και εχουν πολλούς σκοπους ανάλογα του τι τους προσδίδουμε.

έμαθα την λειτουργία των ενεργειακών κέντρων, σε κατάσταση ηρεμίας και κάνοντας αυτοθεραπεία, μιλούσα αρχικά στο σώμα μου και σε κάθε σημείο ξεχωριστά, αναλόγως που έδινα Ρεικι, κατευθύνοντας το .Ζητούσα να ξεπλύνει , να ηρεμήσει, να καθαρίσει οτιδήποτε το βαραίνει σε σωματικό, συναισθηματικό, νοητικό επίπεδο
Συγνώμη αλλά εμένα αυτό δεν....
Τα ενεργειακά κέντρα δεν μαθαίνονται διαβάζοντας....
Επίσης, αν δεν βρούμε τα συμπλέγματα που εχουμε , ωστε να τα αναγνωρίσουμε, πως θα ''καθαρίσουν'' μόνο με την χρήση ενέργειας?
Θέλω να πω οτι μπορεί για λίγο να ηρεμίσουν [ και αυτό το εχω δει] αλλά αν δεν μάθουμε τι θέλουν να μας δείξουν , τότε θα είμαστε μόνιμα εξαρτημένοι απο την ενέργεια και δεν θα σταθεροποιηθούμε ποτέ.

Να πω οτι δεν ξέρω πως λειτουργεί το Ρέικι , και πιθανώς να μην μπορώ να κάνω τις συνδέσεις ...
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

αετος έγραψε: Συγνώμη αλλά εμένα αυτό δεν....
Τα ενεργειακά κέντρα δεν μαθαίνονται διαβάζοντας....
Επίσης, αν δεν βρούμε τα συμπλέγματα που εχουμε , ωστε να τα αναγνωρίσουμε, πως θα ''καθαρίσουν'' μόνο με την χρήση ενέργειας?
Θέλω να πω οτι μπορεί για λίγο να ηρεμίσουν [ και αυτό το εχω δει] αλλά αν δεν μάθουμε τι θέλουν να μας δείξουν , τότε θα είμαστε μόνιμα εξαρτημένοι απο την ενέργεια και δεν θα σταθεροποιηθούμε ποτέ.

Να πω οτι δεν ξέρω πως λειτουργεί το Ρέικι , και πιθανώς να μην μπορώ να κάνω τις συνδέσεις ...
Πριν το Ρεικι νόμιζα ότι διαλογισμός είναι κάτι που το κάνουν στην Ανατολή κάποιοι χορτοφάγοι που δεν δουλευουν και δεν έχουν προβλήματα.
Ποτέ δεν πίστευα ότι σήμερα θα μιλαω εγώ για αυτό το θέμα 8) .
Το Ρεικι είναι το εργαλείο. Για μένα τουλάχιστον.
Μετά τους πρώτους συντονισμούς του 1ου βαθμού, κυριολεκτικά άνοιξαν οι ουρανοί! Ολα αυτά που διάβαζα μέχρι τότε, τα ένιωθα ότι είναι ή δεν είναι έτσι διαισθητικά, απέκτησα αντίληψη της δικής μου παρουσίας στο Σύμπαν, και επαναπροσδιορίστηκα. Η ακτίνα του Ρέικι -πάντα όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ- μετέφερε τις πληροφορίες στα κύταρα μου, ξέπλενε τον αρνητισμό μου (τον στόκο που είχε κολλήσει πάνω μου τις ταμπέλες ότι είμαι τέλεια, δεν χρειάζομαι να αλλάξω κάτι από τον Εαυτό μου, για όλα φταίνε οι άλλοι, είμαι πολύ έξυπνη, πολύ άτυχη κλπ), Φωτισε την Υπαρξή μου ολόκληρη.
Η ενέργεια από μόνη της δεν κάνει τίποτα μαγικά!!! Αλλά ’’μαγικά’’ σε φέρνει μπροστά από ότι είσαι έτοιμος να αφήσεις, ή να γνωρίσεις... :lol:
Εάν διαλέξεις έναν τυχαίο άνθρωπο απ΄το πλήθος πως θα του δώσεις να καταλάβει να βρεί τα ’’συμπλέγματα’’ του, πως να καταλάβει το σώμα του, τι αντιπροσωπεύουν οι’’ αρρώστιες’’ του;;;;
:shock:
Πόσοι είναι αυτοί που δουλεύουν με τον Εαυτό τους , ανεξάρτητα εάν ακολουθούν κάποιο πνευματικό σύστημα.;;;
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”