Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ
Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ
Το θέμα των αξιών, των ποιοτήτων και των δεξιοτήτων της Προσωπικότητας ενός Ανθρώπου, έχει γίνει κοινωνικό φαινόμενο…
Μα όμως αφορά ένα Πνευματικό φαινόμενο…
Μια υγιής προσωπικότητα αναπτύσσεται φυσικά, συναισθηματικά, νοητικά και πνευματικά, με ενθάρρυνση, επιβράβευση και ακεραιότητα, δομώντας έτσι μια Συνείδηση που εξελίσσεται μέσα στην ίδια της την Ύπαρξη...
Ένας υγιής άνθρωπος εμπιστεύεται και εντάσσεται οικειοθελώς μέσα στην ευρύτερη ανθρώπινη οικογένειά του, μέσα απο την αυτο-διάθεση να αγαπάει, να είναι συμπονετικός, να επικοινωνεί, να προστατεύει τον Εαυτό του και τους άλλους, να σέβεται τον Εαυτό του και τους άλλους.
Ο ρόλος της οικογένειας χρειάζεται να είναι υποστηρικτικός στην όλη διαδικασία της Πνευματικής Ανάπτυξης ενός ανθρώπου και να επιτρέπει την εξελικτική διαδικασία του…
Αντίθετα η οικογένεια και η θρησκεία απευθύνονται σε πνευματικά «ανάπηρους» ανθρώπους και τους εξαρτούν συναισθηματικά από την σχέση «άνθρωπος-θεός» σε αναλογία με την σχέση «επιβράβευση-τιμωρία»…
Έτσι δεν είναι η Προσωπικότητα το δύσκαμπτο φαινόμενο της πνευματικής εξέλιξης, αλλά η απαγόρευση της υγιούς δομής της και της δυνατότητας χρήσης της Ελεύθερης Βούλησης.
Η Προσωπικότητα διχάζει την Συνείδηση σε φυσική, νοητική και συναισθηματική, αντί να την ενώνει μέσα από την Πνευματική Ελευθερία της ίδιας της της Ύπαρξης, με αποτέλεσμα να εμφανίζει το εσωτερικό φαινόμενο του διαχωρισμού και στον κόσμο…
Οι μηχανισμοί του διαχωρισμού είναι υπεύθυνοι για την ελλιπή εσωτερική ακεραιότητα στην Συνείδηση ενός ανθρώπου και όχι η Προσωπικότητά του αυτή καθεαυτή…
Ο άνθρωπος παλεύει συνεχώς να κατακτήσει ένα πεδίο, του οποίου τις ποιότητες αφαίρεσε μόνος του. Ο Φυσικός Κόσμος «εξαιρέθηκε» από τον Θεό de facto…
Ο Θεός δεν βρίσκεται σε ένα άλλο πνευματικό πεδίο…Παρ’ όλα αυτά, ο κάθε άνθρωπος μεγαλώνει με αυτήν την πεποίθηση, δομώντας μέσα στην Συνείδησή του τον φόβο και την απώλεια, προσπαθώντας να «μικρύνει» τις αποστάσεις που πήρε από τον Θεό, από τον ίδιο του τον Εαυτό και από την Αγάπη…
Η διάκριση χωρίζεται σε συναισθηματική και νοητική…
Αλλα νιώθει ένας άνθρωπος, άλλα σκέφτεται και άλλα πράττει…
Και αυτό δεν είναι ελάττωμα του Φυσικού Κόσμου, η οδύνη δεν προκύπτει από την ελαττωματική φύση του κόσμου, αλλά από την πνευματική τιμωρία, που βαραίνει την ανθρωπότητα…
Χρειάζεται άμεσα να επιλέξουμε την Πηγή που θα μας δονεί…
Kάποτε χρειάζεται να σταματήσει το «κύριε ελέησον» και να βρούμε τους αυθεντικούς Δρόμους του Πνεύματος, που ένας Άνθρωπος κατάφερε να ανοίξει, μαγνητίζοντάς μας στην Καρδιά…
Οποιοσδήποτε άλλος μαγνητισμός αφορά μόνο το στομάχι μας…Αυτό ικανοποιείται αφήνοντας την Καρδιά μόνη μέσα στην λειτουργία άμυνα-επίθεση, απλά γιατί δεν γνωρίζουμε πως είναι να Αγαπάς, να Σέβεσαι και να Επικοινωνείς με τον Εαυτό σου και με τον Θεό, με αυθεντικό τρόπο…
Και λέει ο Ποιητής...
Το πραγματικό ταξίδι της ανακάλυψης
δεν απαιτεί μόνο την αναζήτηση νέων τόπων
αλλά και το να έχεις καινούργια μάτια
«Marcel Proust»
Μα όμως αφορά ένα Πνευματικό φαινόμενο…
Μια υγιής προσωπικότητα αναπτύσσεται φυσικά, συναισθηματικά, νοητικά και πνευματικά, με ενθάρρυνση, επιβράβευση και ακεραιότητα, δομώντας έτσι μια Συνείδηση που εξελίσσεται μέσα στην ίδια της την Ύπαρξη...
Ένας υγιής άνθρωπος εμπιστεύεται και εντάσσεται οικειοθελώς μέσα στην ευρύτερη ανθρώπινη οικογένειά του, μέσα απο την αυτο-διάθεση να αγαπάει, να είναι συμπονετικός, να επικοινωνεί, να προστατεύει τον Εαυτό του και τους άλλους, να σέβεται τον Εαυτό του και τους άλλους.
Ο ρόλος της οικογένειας χρειάζεται να είναι υποστηρικτικός στην όλη διαδικασία της Πνευματικής Ανάπτυξης ενός ανθρώπου και να επιτρέπει την εξελικτική διαδικασία του…
Αντίθετα η οικογένεια και η θρησκεία απευθύνονται σε πνευματικά «ανάπηρους» ανθρώπους και τους εξαρτούν συναισθηματικά από την σχέση «άνθρωπος-θεός» σε αναλογία με την σχέση «επιβράβευση-τιμωρία»…
Έτσι δεν είναι η Προσωπικότητα το δύσκαμπτο φαινόμενο της πνευματικής εξέλιξης, αλλά η απαγόρευση της υγιούς δομής της και της δυνατότητας χρήσης της Ελεύθερης Βούλησης.
Η Προσωπικότητα διχάζει την Συνείδηση σε φυσική, νοητική και συναισθηματική, αντί να την ενώνει μέσα από την Πνευματική Ελευθερία της ίδιας της της Ύπαρξης, με αποτέλεσμα να εμφανίζει το εσωτερικό φαινόμενο του διαχωρισμού και στον κόσμο…
Οι μηχανισμοί του διαχωρισμού είναι υπεύθυνοι για την ελλιπή εσωτερική ακεραιότητα στην Συνείδηση ενός ανθρώπου και όχι η Προσωπικότητά του αυτή καθεαυτή…
Ο άνθρωπος παλεύει συνεχώς να κατακτήσει ένα πεδίο, του οποίου τις ποιότητες αφαίρεσε μόνος του. Ο Φυσικός Κόσμος «εξαιρέθηκε» από τον Θεό de facto…
Ο Θεός δεν βρίσκεται σε ένα άλλο πνευματικό πεδίο…Παρ’ όλα αυτά, ο κάθε άνθρωπος μεγαλώνει με αυτήν την πεποίθηση, δομώντας μέσα στην Συνείδησή του τον φόβο και την απώλεια, προσπαθώντας να «μικρύνει» τις αποστάσεις που πήρε από τον Θεό, από τον ίδιο του τον Εαυτό και από την Αγάπη…
Η διάκριση χωρίζεται σε συναισθηματική και νοητική…
Αλλα νιώθει ένας άνθρωπος, άλλα σκέφτεται και άλλα πράττει…
Και αυτό δεν είναι ελάττωμα του Φυσικού Κόσμου, η οδύνη δεν προκύπτει από την ελαττωματική φύση του κόσμου, αλλά από την πνευματική τιμωρία, που βαραίνει την ανθρωπότητα…
Kάποτε χρειάζεται να σταματήσει το «κύριε ελέησον» και να βρούμε τους αυθεντικούς Δρόμους του Πνεύματος, που ένας Άνθρωπος κατάφερε να ανοίξει, μαγνητίζοντάς μας στην Καρδιά…
Οποιοσδήποτε άλλος μαγνητισμός αφορά μόνο το στομάχι μας…Αυτό ικανοποιείται αφήνοντας την Καρδιά μόνη μέσα στην λειτουργία άμυνα-επίθεση, απλά γιατί δεν γνωρίζουμε πως είναι να Αγαπάς, να Σέβεσαι και να Επικοινωνείς με τον Εαυτό σου και με τον Θεό, με αυθεντικό τρόπο…
Και λέει ο Ποιητής...
«Marcel Proust»
- Συνημμένα
-
- come_together-forum.jpg (8.71 KiB) Προβλήθηκε 3006 φορές
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Ας είμαι και ο μόνος ΄Ανθρωπος που πιστεύει στην Δύναμη της Αγάπης, δεν παίρνω ποτέ τον Λόγο μου πίσω...Θα την υπηρετώ, ακόμα κι αν μείνω μόνη και αξιοκατάκριτη από αυτούς που όφειλαν να είναι οι αγαπημένοι μου... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ!!!!
Re: Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Πίστη και εμπιστοσύνη στο ότι όλα γεννήθηκαν για εσένα και εσύ γεννήθηκες για όλα, χωρίς να είσαι το κέντρο του Σύμπαντος, αλλά να νιώθεις σαν κέντρο σου το Σύμπαν...

Vaso έγραψε: Και λέει ο Ποιητής...
«Marcel Proust»

Η εσωτερική σπουδαιότητα του ανθρώπου είναι το Φως που τον ακολουθεί, όπου και να βρίσκεται...Να πολεμάει γι' αυτήν την σπουδαιότητα είναι το ζητούμενο

Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. 

στις σκέψεις μου είσαι:

Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου

Πολέμα και Οραματίσου
Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό.

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό.

Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή
Πολέμα και Οραματίσου !!!
Πολέμα και Οραματίσου !!!
Vaso έγραψε:Χρειάζεται άμεσα να επιλέξουμε την Πηγή που θα μας δονεί…

Vaso έγραψε:Και λέει ο Ποιητής...
«Marcel Proust»

""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου!
Πολέμα και οραματίσου!

"Ευχαριστώ που βρίσκομαι μεσα στην Ανάσα Σου"!
----------------------------
Πολεμα και Οραματισου!
----------------------------
Πολεμα και Οραματισου!
Βάσω έγραψε:Μια υγιής προσωπικότητα αναπτύσσεται φυσικά, συναισθηματικά, νοητικά και πνευματικά, με ενθάρρυνση, επιβράβευση και ακεραιότητα, δομώντας έτσι μια Συνείδηση που εξελίσσεται μέσα στην ίδια της την Ύπαρξη...
Βασούλα,Βάσω έγραψε:Το πραγματικό ταξίδι της ανακάλυψης δεν απαιτεί μόνο την αναζήτηση νέων τόπων αλλά και το να έχεις καινούργια μάτια

There's no point in Living if you can't feel the Life!!!
Vaso έγραψε: Και λέει ο Ποιητής...

Vaso έγραψε: Χρειάζεται άμεσα να επιλέξουμε την Πηγή που θα μας δονεί…
Και λέει ο Ποιητής...
«Marcel Proust»

Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει