Αν κάποιος αναζητήσει τις τακτικές του ΔΝΤ στις χώρες που έχει "μπει" θα δει ότι το πρώτο που πάντα στόχευε ήταν το νερό. Στην Χιλή ποτάμια ολόκληρα έχουν δωθεί σε εταιρείες εξόρυξης μεταλευμάτων και οι ντόπιοι ινδιάνοι των ανδεων δεν ποτίζουν τα χωραφια τους. Η αριστερή κυβέρνηση που έχει βγει δεν έχει καταφέρει να το ανατρέψει φοβουμενη ίσως τις μακροχρόνιιες συμβάσεις που έχουν υπογραφει και την δυναμη των εταιρειών.
Το ιδιο συμβαίνει και στην ελλάδα, μια ιταλική εταιρεία (δεν θυμαμαι τώρα το όνομα) που δραστηριοποιείται σε εκμετάλλευση νερού στο τρίτο κόσμο έχει αρχίσει να παίρνει μέσω χρηματιστηρίου κομμάτι των μετοχών στην εταιρεία υδρευσης θεσσαλονίκης περιμένοντας το ολικο πουλημα.
το ερώτημα είναι γιατί πρώτα το νερό;
γιατί το νερό είναι 75% του φυσικού σώματός μας;
γιατί απο εκει γεννήθηκε η ζωή στον πλανήτη;
γιατί χωρίς νερό δεν μπορούμε να ζήσουμε;
γιατί είμαστε νερό;
τα υδρουλεκτρικά εργοστάσια επίσης στην Ελλάδα έδιναν το 2002 που θυμάμαι στοιχεία το 23% της ενέργειας για ρεύμα
εχώ μια απορία βάσω (που συνδέεται με προηγούμενο θέμα) την μάχη για το νερό "που δεν πρέπει να χάσει κανένας μας" θα την δώσουμε μόνο ενεργειακά χωρίς κοινωνικούς αγώνες; έχει κοινά αποτελέσματα;
είναι πραγματική ερώτηση περιέργειας
την απόφαση για τον εαυτό μου να περιορίσω τις κοινωνικές δράσεις την έχω πάρει στα σίγουρα
εχω ασχοληθεί αρκετα , για τις επόμενες πέντε ζωές ίσως...

Ας αφησουμε την κριτική για τους ανθρώπους γύρω μας και ας ακολουθησουμε τον δρόμο που δείχνει η καρδιά μας.