ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ
Τι χρειαζόμαστε:
• 300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 1/4 κ.γ αλάτι
• 125 γρ βούτυρο
• 200 γρ ζάχαρη
• 3 αυγά
• 1 βανίλια
• 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες
• 4 κ.σ. γάλα
• 180 γρ κουβερτούρα σε νιφάδες
• 100 γρ καρύδια
Πως το κάνουμε:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190oC.
2. Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σ' ένα μπολ.
3. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμώδες.
4. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν.
5. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τις 2 μπανάνες (που προηγουμένως έχουμε λιώσει με ένα πηρούνι).
6. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το γάλα.
7. Τέλος προσθέτουμε στο μίγμα τις νιφάδες σοκολάτας και τα τριμμένα καρύδια.
8. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 20 σκεύη για μάφινς, τα οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει νωρίτερα.
9. Ψήνουμε για 15 λεπτά.
συνήθως του βάζω μόνον 100 γρ έτοιμες σταγόνες κουβερτούρας, δλδ ένα φακελάκι
το ψήνω σε φόρμα για κέικ γιατί δεν έχω μικρά σκεύη
έχω αντικαταστήσει την μισή ζάχαρη (100 γρ), με στέβια (προσοχή είναι 1 προς 5 συνήθως), ή φρουκτόζη (προσοχή 70 γρ είναι αρκετά) για να μειώσω την ζάχαρη
το αποτέλεσμα είναι άψογο και το κέικ απλά φουσκώνει λιγότερο
καλή επιτυχία
