ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΨΥΧΗ – «ΕΓΡΗΓΟΡΟΣ»

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Όπως βλέπεις το θέμα είναι πρακτικό και για τους δυο μας, απλά η πρακτική του καθενός αποβλέπει σε διαφορετικό σκοπό και χρησιμοποιεί διαφορετικά μέσα.
Αλήθεια λυπάμαι που δεν παρέμεινες, dortias...
Γιατί έτσι χάσαμε και οι δυό (και όλοι οι φίλοι εδώ μέσα) την ευκαιρία να πάρουμε πιο βαθιές πληροφορίες, μέσα από την διαφορετικότητα των Δρόμων μας.

΄Ισως εγώ θα μπορούσα να σε βοηθήσω να φέρεις γαλήνη στις σκέψεις σου και εσύ ίσως θα μπορούσες να με βοηθήσεις να κατανοήσω γιατί οι εσωτεριστές αναιρούν τα ευρήματα, ο ενας του άλλου και να αντιληφθώ τον πειραματισμό τους, πάνω στην Φύση τους!

Με όσους ήρθα σε επαφή, το κυριότερο μήνυμα που πήρα είναι ότι αναζητούσαν μια επιστημονική θέαση της Φύσης με μελέτες, έρευνα και πειράματα, αφήνοντας έξω από όλο αυτό τον Εαυτό τους. Το φυσικό τους σώμα και η κοινή τους ζωή με άλλους ανθρώπους, ήταν πάντα σε ταραχή και έτσι δεν μπορούσαν να μου "επιτρέψουν" να αντλήσω γνώση από την εμπειρία τους.

Βέβαια ήταν και η αφορμή να σταφώ προς τον δικό μου Δρόμο, παρ' όλα αυτά είμαι τόσο ανοιχτή στο να κατανοήσω την οπτικη τους για τα "θαύματα", όσο κανείς!
Αυτές οι διαφορετικές πορείες που έχουμε επιλέξει μου έδειξαν ότι δεν έχω τίποτα ούτε να σας προσφέρω, ούτε να μου προσφέρετε
Δεν θα έλεγα ποτέ ότι δεν έχω να προσφέρω ή δεν έχει κάποιος άνθρωπος να μου προσφέρει τίποτα.
Η ζωή μάς έχει αποδείξει ότι είναι μια όμορφη πολυπλοκότητα, που την συνθέτουν άνθρωποι σαν και εσένα και σαν και εμένα, dortias.

΄Οταν οι άνθρωποι "συμφιλιώνονται" προκύπτουν τα θαυμάσια επιτεύγματα του Ουρανού και της Γης!

Σ' ευχαριστώ που πέρασες από αυτόν τον χώρο, έστω και σαν επισκέπτης...
Οι απόψεις σου, όπως και όλων μας, έχουν καταγραφει στην άχρονη "ζώνη" έτσι κι αλλιώς!

΄Ετσι αποδεικνύουμε ότι ο Ανθρωπος μπορεί να φαίνεται "λίγος" μέσα στην Φύση, αλλά τελικά έχει εκείνο το μεγαλείο, να μένει αιώνια Μεγάλος, μέσα από την ίδια του την Υπαρξη!

Να είσαι καλά, φίλε! @};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

Βασω μου συγνωμη που παρεμβαινω σε αυτην την συζητηση, ξερω πως ζητησες να μην παρεμβουμε οσον αφορα τον φιλο DORTIA, αν και θεωρω πλεον το θεμα εχει ληξει και γι αυτο γραφω.

εγω δηλωνω "εσωτεριστης" αν και ισως θα ηταν πιο εκφραστικο για μενα να αποποιηθω οποιαδηποτε ταμπελα,

και αν και ισως πολλοι απο τους φιλους στο φορουμ που δεν δηλωνουν εσωτεριστες εγω απο τα γραφομενα εδω εγω τους θεωρω εσωτεριστες, οπως θεωρω και εσενα, και πιο πολυ μαλιστα απο τους περισοτερους εσωτεριστες που εχω γνωρισει, και αυτο λοφγο του νοηματος αυτης της λεξης, δηλαδη θεωρω εσωτεριστη οσους ασχολουνται με τον εσωτερικο τους κοσμο και οχι απαραιτητα οσους διαβαζουν "εσωτερικα" βιβλια η ανηκουν σε καποια "εσωτερικη παραδοση" η μελετη μιας παραδοσης η νοητικη και ορθολογιστικη προσεγγιση αυτης, η επιγχειρηματολογια που ακητε απο "εσωτεριστες " υπερ η κατα καποιας παραδοσης η διδασκαλιας η αγχωτικη "μανια" και επιμονη για το τι ειναι η καθαροτητα του "δογματος" μιας " παραδοσης" , η αλλιως η "θεολογικη" προσεγγιση μιας παραδοσης η μιας διδασκαλιας κλπ,
ο επιστημονικος πειραματισμος πανω σε καποια "φαινομενα" ολα αυτα για μενα δεν ειναι εσωτερισμος!!!!! η δεν ειναι εσωτερισμος αν δεν συνοδευονται ισσοροπημενα απο πραγματικη εσωτερικη εργασια επι του εαυτου με βαση την αυτογνωσια και τον νομο της αναλογιας μικροκοσμου μακροκοσμου η την σχεση εαυτου-κοινωνιας (συμπαντος)-Θεου, οσον αφορα την νοητικη προσεγγιση αλλα παντα ισοροπημενη με την καρδια και το βιωμα. σχεση και ισοροπια αισθους-νοησης η στην ανωτερη μορφη τους Αγαπη-Σοφια,
αυτη εν ολιγης ειναι η αποψη μου σε καποιο βαθμο για το τι ειναι εσωτερισμος, και η ενασχοληση με τον ουσιαστικο εσωτερισμο αν και μπορει να μην φερει αυτην την ονομασια φερνει καποια αποτελεσμετα με τον εαυτο μας , πχ, αγαπη και αποδοχη του εαυτου και κατ επεκταση προς καθε ον , συνθεση αντι για διαχωριστικοτητα, ανοχη και αποδοχη της διαφορετικοτητας αλλαγη του ειναι μας (εσωτερικη γνωση, και οχι αυξηση και κατανομηση πληροφοριων και αποψεων καποιων ανθρωπων
(εστω και Δασκαλων), η βιβλιων ,( εστω και "θεοπνευστων") που μπορει να γραφτηκαν η να δοθηκαν καποια συγκεκριμενη εποχη κατω απο συγκεκριμενες συνθηκες , και σε καποια , και για καποια , συγκεκριμενα ατομα. η μελετη η αυτη η προσεγγιση οσο και αν δεν αρεσει ο ορος ειναι "θεολογικη" και δεν ειναι εσωτερισμος, παντα κατα την ταπεινη μου γνωμη,

συγνωμη αν κουρασα,
:x
Ultimately, you must forget about technique. The further you progress, the fewer teachings there are. The Great Path is really No Path.
Morihei Ueshiba
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Zήτησα να μην αναφερθείτε στον φίλο dortias, μια και αποφάσισε να διαγραφτεί από το φόρουμ, ώστε να μην τον αναγκάζουμε να απαντά, όπως είναι το δικαίωμά του. :x

Το τόπικ παραμένει ενεργό όμως και όλοι μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας, χωρίς να θίξουμε κανέναν! :-D

Ξέρεις, Κωνσταντίνε, ότι εκτιμώ την άποψή σου, λόγω της πολύχρονης εμπειρίας σου και συμφωνώ μαζί σου.

Αλλά όμως έχει επικρατήσει άλλη άποψη σχετικά με τους δρόμους του εσωτερισμού και έχουν χωριστεί σε αποκρυφισμό, πρακτικό εσωτερισμό, μυστικισμό, κλπ κλπ!! Οφείλω να το σεβαστώ, παρ' ότι δεν κατανοώ την διαφοροποίηση αυτή στην ουσία της.

Για την δική μου κατανόηση η ηθική τελείωση της προσωπικότητας μέσα από τους άξονες Αγάπη-Σοφία, είναι απαραίτητη για την επισκίαση της απο τον Ανώτερο Εαυτό, έτσι ώστε η Δύναμη να συνοδεύεται και από την Θέληση, για να μην γίνει αρωγός "κακού" για τον Εαυτό μας και τους άλλους...

Αλλά όσες οι ψυχές των ανθρώπων, τόσα και τα σχέδια και οι δρόμοι...

Αυτό που μπορεί να κάνει ο καθένας μας ειναι να προσπαθεί απο τον ατομικό του Δρόμο, να διαμορφώνει εστίες Αγάπης στην ανθρωπότητα, σύμφωνα με το υπάρχον εξελικτικό της στάδιο.

Σ' ευχαριστώ για όσα μοιράστηκες και φυσικά δεν μας κουράζεις...το ξέρεις άλλωστε! :-D

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Κωνσταντίνε! @};-
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Kωνσταντίνε

Βασούλα

@};- @};- @};- @};-
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος

Re: ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΨΥΧΗ – «ΕΓΡΗΓΟΡΟΣ»

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Για να ξεθάψουμε λίγο...
8-> 8-> 8-> ;;) ;;) ;;)

Άραγε τα πρότυπα τα κοινωνικά, θρησκευτικά κλπ, λειτουργούν και αυτά σαν ένα εγρηγορός;
:-?
Και είναι αυτό το εγρηγορός συγγενικό με αυτό που λέμε "μαζικό συναίσθημα";
:-?
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος

Το ζητούμενο του κάθε ερευνητή, δεν είναι να πείσει τους υπόλοιπους για την πλάνη τους, αλλά να μπορεί να στέκεται με ευλάβεια απέναντι στην ίδια του την ζωή και να στηρίζει την αλήθεια του, μέσα από τον σεβασμό του σ' αυτήν.
@};- @};- @};-

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ναι Θοδωρή, είναι μια πονεμένη ιστορία αυτή με τα θρησκευτικά εγρηγορότα...

γιατί δημιουργούνται απο ομάδες πιστών που πιστεύουν σε έναν "εκδικητικό" θεό και έτσι τα τρέφουν με τα αρνητικά συναισθήματα του φόβου. Δημιουργούν δηλαδή οι ίδιοι οι άνθρωποι έναν θεό-τέρας, με βάση τις υποδείξεις των πνευματικών καθοδηγητών τους. Από αυτό το εγρηγορός δύσκολα ξεφευγει η ανθρώπινη συνείδηση, γιατί δεν έχει ιδέα για τον αστρικό κόσμο της.

Τα εγρηγορότα είναι δονητικά παράγωγα που κατασκευάζει ένα σύνολο πολυάριθμων ανθρώπων, που ενώνουν την θέλησή τους σε έναν σκοπό. Έχουν μορφή και συνείδηση στον αστρικό και στον νοητικό κόσμο, που εξαρτώνται απο τον σκοπό στον οποίο εστιάζεται αυτή η θέληση...

Έτσι όσο βρίσκεσαι υπό το καθεστώς αυτής της ομάδας πιστών, γίνεσαι και εσύ μέρος του ελέγχου του εγρηγορότος της θρησκείας σου.
Χρειάζεται μεγάλη Δύναμη και κυρίως Θέληση για να απεγκλωβιστείς από τον φόβο...ακόμα και αν δεν πιστεύεις φαινομενικά, μέσω της οικογένειάς σου εμπλέκεσαι, χωρίς να είναι συνειδητή η εμπλοκή σου αυτή.

Μια ομάδα όμως που εστιάζεται στην Αγάπη, δημιουργεί ένα εγρηγορός που να είναι προστατευτικό προς την ομάδα, γιατί η Θέλησή της είναι σε υψηλότερη συχνότητα από τον φόβο.

Ακόμα και οι ποδοσφαιρικές ομάδες έχουν εγρηγορότα...Φαντάσου λοιπόν τι δημιουργεί αυτόν τον φανατισμό μεταξύ ακόμα και φίλων...

Ο αστρικός κόσμος είναι μια άγνωστη περιοχή για την ανθρώπινη συνείδηση, δυστυχώς!

:x

Εικόνα

Μια ομάδα όμως που εστιάζεται στην Αγάπη, δημιουργεί ένα εγρηγορός που να είναι προστατευτικό προς την ομάδα, γιατί η Θέλησή της είναι σε υψηλότερη συχνότητα από τον φόβο.
Το αισθάνομαι κάθε φορά που μπαίνω εδώ μέσα. Κάθε φορά που έρχομαι στις συναντήσεις, ακόμα και εάν δεν μιλάω ή δεν παρακολουθώ τα όσα λέγονται. Απλά το αισθάνομαι: Αγάπη! Μια αγκαλιά Αγάπης! Που με βοηθάει να συνδεθώ και εγώ με την Αγάπη και να μπορώ να την διοχετεύω κι εγώ με την σειρά μου στην ομαδούλα μας!
:x :x :x

Άβαταρ μέλους
Ταρούλα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

Το ίδιο αισθάνομαι κι εγώ Θοδωρή, Αγάπη και Ευγνωμοσύνη :x :x :x
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Valia

Δημοσίευση από Valia »

Τολμώ να πω νομίζω όλοι μας παιδάκια :x

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”