Τασούλη, δεν έχω να σχολιάσω κάτι.
Εσείς οι άντρες, αν ξεπεράσετε την συναισθηματική "κακοποίηση" από την μητέρα σας, είστε πιο απλοί στο θέμα της συντροφικότητας.
Οι άντρες που εργάζονται εσωτερικά με τον Εαυτό τους, έχω παρατηρήσει ότι είναι άμεσα πιο δεκτικοί σε μια σχέση και έτοιμοι να ξεπεράσουν τα κοινωνικά πρότυπα, πολύ πιο γρήγορα και ουσιαστικά, από τις γυναίκες.
Τα χαρίσματα που ζητάς να έχει ο σύντροφός σου, είναι αυτά που εσύ δούλεψες πρώτος για να αναπτύξεις, οπότε είναι πιο εύκολο να βοηθήσεις και τον άλλον να τα εκφράσει, αν τα έχει σε λανθάνουσα μορφή, όπως πχ. το θέμα της ειλικρίνειας.
Σύμφωνα με αυτά που περιγράφεις, σε μια σχέση θα ήθελες να έχεις
-ασφάλεια (και όχι επιβεβαίωση)
-ειλικρίνεια (και όχι ωμότητα)
-Τρυφερότητα (και όχι εξάρτηση)
-Πραότητα, που θα το συνδύαζα εδώ με ευγένεια (και όχι μαλθακότητα)
-Ενδιαφέρον (και όχι αντικατάσταση της μητέρας σου)
-Επικοινωνία (και όχι επίκριση)
Οι διευκρινήσεις που γράφεις για τα χαρίσματα δείχνουν ότι το "μάθημα" των σχέσεων το έχεις μάθει πρώτα μέσα σου.
΄Ισως παλαιότερα αναζητούσες ακριβώς τις ίδιες ποιότητες, αλλά αδούλευτες αυτές οι ποιότητες, εκφράζονται όπως τις έχω στις παρενθέσεις...
Τώρα, αυτό που αναφέρεις για το ρέικι, σου δίνω την πληροφορία, ότι όσοι έχουν ρέικι, δεν είναι απαραίτητο να έχουν αγγίξει τα επίπεδα αυτογνωσίας. Μάλλον θα έλεγα, αν κρίνω από αυτά που ακούω, ότι δεν έχουν αγγίξει, οι περισσότεροι, το βαθύτερο επίπεδο του εαυτού τους...
Αρα για την τελευταία παράγραφο, θα σου έλεγα να κρατάς κάποιες επιφυλάξεις και να μην εντυπωσιάζεσαι από τα συστήματα που έχει παρακολουθήσει κανείς, αλλά να εμβαθύνεις στην ουσία αυτών που αποκόμισε κάποιος από τις τεχνικές θεραπείας.
Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω, που είναι πρόθυμοι να ανοίξουν στις εσωτερικές πληροφορίες και να είναι πολύ πιο δεκτικοί στην προσφορά βοήθειας πάνω στον τομέα του εαυτού τους, και ας μην έχουν ιδέα πως να το κάνουν.
Πάνω σ' αυτό το κομμάτι, συμβουλευτικά θα σου έλεγα μόνο, ότι τα πρότυπα της κοινωνίας, σχετικά με γάμο και παιδί, οι γυναίκες το κουβαλάνε αιωνίως, γιατί μεγαλώνουν με την ιδέα ότι μέσα από αυτά παίρνουν την αξία που δεν τους δείχνει η κοινωνία και η θρησκεία.
Αρα είναι αυτό ένα κριτήριο, για να το βάλεις στα πόδια...
Να διευκρινήσω βέβαια, ότι δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό, να θέλει κάποιος να κάνει οικογένεια...Αυτό που χρειάζεται μια εσωτερική διεργασία, είναι ο λόγος που το θέλει και τι είναι διατεθειμένος να "πληρώσει" για να το αποκτήσει...
΄Ετσι για την τελευταία παράγραφο, θα σου έλεγα να βάλεις λίγο νερό στο κρασί σου...
Γνωρίζοντας εσύ, υπάρχει η πιθανότητα να βοηθήσεις και τον άλλον να είναι πιο ειλικρινής με τον εαυτό του...
