απλά το σκέφτομαι είπα...μην βιαστείτε να χαρείτε ε?

ΙΩΑΝΝΑ έγραψε:δουλέυοντας με τα θρησκευτικά πρότυπα συνειδητοποίησα αυτά που λές ΒασούλαΤο μίσος για τον Θεό, είναι ασυνείδητο...Συνειδητός είναι ο φόβος...
Φοβάται την τιμωρία και υποκρίνεται...Και αυτά ξεκινάνε από την παιδική ηλικία...
Ξέρεις πόσους κακοποιημένους πνευματικά ανθρώπους έχω συναντήσει στην ζωή μου?
Τύψεις και ενοχές για τις αμαρτίες και μετά υποκρισία για να τις ξεπεράσουν...
είδα πώς τίποτα από τα "" καλά "" που έκανα για τους άλλους δεν έγεινε επειδή το ήθελα εγώ πραγματικά αλλά γιατί είχα πειστεί πώς έτσι θα άρεζα στο θεό
Vaso έγραψε:Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κάνω το Αγάπη-Σοφία και για τους φίλους μου...
απλά το σκέφτομαι είπα...μην βιαστείτε να χαρείτε ε?
η νονά δεν είναι μόνο για τις πασχαλιάτικες λαμπάδες βρε Μπεττούλα...αυτό δεν το είχα σκεφτεί σαν συνυπεύθυνη
Τασούλη το βίωμα της εσωτερικής Ελευθερίας, σε τούτη την εποχή θα έρθει για λίγους...^tasoulis^ έγραψε:Απο την αλλη σκευτομαι οτι εν μερη εχει ενα δικιο ο φιλος απο την πλευρα που το λεγε γιατι ποιος θα αντεχε τετοια ελευθερια;
Να μαθει ξαφνικα ο κοσμος οτι δεν υπαρχει τιμωρια ουτε κολαση ουτε τιποτα,αραγε τι θα γινοταν;
Αλέξανδρε , Βάσω ,Το θέμα δεν είναι να σπάσουμε την αλυσίδα, αλλά να μην την παραχωρήσουμε και σε νέο «δάσκαλο»…
Για την εσωτερική μας ελευθερία, αρκεί να αναζητήσουμε με λαχτάρα να μυηθούμε στην Τέχνη της ΄Υπαρξης… Και ο Δάσκαλος θα έρθει…΄Όχι, έτσι όπως γνωρίζουμε μέχρι τώρα…
Θα τον αντέξουμε όμως?
Πολλες φορές πίσω από έναν δάσκαλο, κρύβουμε μια μορφή αλαζονείας...Να σωθούμε, είναι αλαζονεία, όταν δεν γνωρίζουμε ποιός μας κυνηγάει...
Δεν υπάρχει στην ουσία καμία θρησκεία και καμία μορφή διδασκαλίας, για κάτι που ήδη είναι μέσα μας και απλά ξεχάσαμε να ρίξουμε το βλέμμα μας εκεί που ανθίζει η Ψυχή μας.
«Αν εκείνοι που σας καθοδηγούν, σας πουν, ιδού η Βασιλεία του Ουρανού, τότε τα πουλιά βρίσκονται πιο κοντά, απ’ ότι εσείς. Αν σας πουν, ιδού είναι στην θάλασσα, τότε τα ψάρια το γνωρίζουν ήδη.
Το Βασίλειο βρίσκεται μέσα σας και βρίσκεται και έξω από έσάς.
΄Όταν θα γνωρίσετε τον Εαυτό σας, τότε θα γνωρίζεστε μέσα σας και θα γνωρίζετε ότι είστε οι Υιοί του Ζώντος Πατρός.
Αλλά αν δεν γνωρίζετε τον Εαυτό σας, βρίσκεστε μέσα στο μάταιο και είστε ματαιότης»
Ευαγγέλιο του Θωμά
και τι νομίζεις Αλεξιάκι μου?Τασούλη ξέρεις πολλούς να τόχουν τολμήσει ????