ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΕΗ

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Re: ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΕΗ

Δημοσίευση από Vasoula »

μην στενοχωριέσαι, μα και εμένα μου είπε ο λογιστής-αδερφή μου ότι θα πληρώσω γύρω στα 800...

αλλά δεν θα πληρώσω...ουκ αν λάβεις, δηλαδή...

;;)
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Συντονιστής

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Σοκ: νέο αναδρομικό χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ

Πριν καλά-καλά εμφανιστεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το περίφημο ΕΕΤΗΔΕ για το 2012, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες καλούνται να πληρώσουν ένα νέο «κρυφό» χαράτσι το ύψος του οποίου μπορεί να υπερβαίνει ακόμη και τα 100(!) ευρώ. Υπεύθυνοι αυτή τη φορά είναι οι δήμοι οι οποίοι αναζητούν αναδρομικά το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και μάλιστα για μια ολόκληρη 5ετία.

Το αναδρομικό χαράτσι επιβάλλεται σε δόσεις ενώ η πρώτη δόση έχει ήδη αποτυπωθεί στους λογαριασμούς που λαμβάνουν οι πελάτες της ΔΕΗ μέσα στον Μάιο. Μάλιστα, στους λογαριασμούς δεν υπάρχει καμία απολύτως αιτιολόγηση της επιβάρυνσης με αποτέλεσμα ο κόσμος να αναρωτιέται πως προκύπτει το χαράτσι. Η αιτία, είναι η εξής:

Μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, εκτός από το ΕΕΤΗΔΕ (το λεγόμενο έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών), εισπράττονται τα δημοτικά τέλη αλλά και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ). Συνήθως, στο ΤΑΠ δεν δίνουμε σημασία καθώς το ποσό είναι μικρό. Τώρα όμως, θα μας φανεί και θα μας τσούξει καθώς ζητούν αναδρομικά πέντε ετών.

Πως υπολογίζεται το ΤΑΠ

Το ΤΑΠ υπολογίζεται με βάση τον ακόλουθο μαθηματικό τύπο:

Επιφάνεια ακινήτου x Τιμή Ζώνης x Παλαιότητα Ακινήτου x Συντελεστής ΤΑΠ

Τα αναδρομικά προκύπτουν λόγω των αλλαγών που έγιναν στις τιμές ζώνης. Ως γνωστόν οι τιμές ζώνης (οι περίφημες αντικειμενικές αξίες της εφορίας) έχουν αλλάξει από το 2007. Όμως οι δήμοι δεν προχώρησαν στην αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης παρά πριν από λίγους μήνες. Ο δήμος Χαλανδρίου για παράδειγμα –ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους δήμους που διεκδικεί αυτή τη στιγμή τα αναδρομικά 5ετίας- άλλαξε τις τιμές ζώνης το 2011. Επέβαλε τις τιμές ζώνης που τέθηκαν σε ισχύ από το 2007 ενώ μέχρι τότε (δηλαδή μέχρι το 2011) χρησιμοποιούσε τις τιμές του 2005. Προέκυψε λοιπόν μια σημαντική αύξηση στο ΤΑΠ η οποία όμως καταρχήν δεν έγινε αισθητή. Για παράδειγμα, σε ακίνητο 100 τετραγωνικών στο δήμο Χαλανδρίου, η τιμή ζώνης για τη συγκεκριμένη περιοχή, αναπροσαρμόστηκε από τα 800 ευρώ στα 1500 ευρώ. Αυτή η αλλαγή, αύξησε την επιβάρυνση του ΤΑΠ από τα 4,28 ευρώ ανά δίμηνο, στα 8,02 ευρώ ανά δίμηνο.

Τα αναδρομικά

Τώρα όμως, ο συγκεκριμένος δήμος –και ενδεχομένως αρκετοί ακόμη δήμοι σε ολόκληρη τη χώρα- ζητούν αναδρομικά αυτό το ποσό από το 2007 μέχρι σήμερα δηλαδή για πέντε ολόκληρα χρόνια. Έτσι, για ένα σπίτι 100 τετραγωνικών σε μια μεσαία περιοχή, προκύπτει αναδρομική επιβάρυνση 100 ευρώ. Ο δήμος Χαλανδρίου στην προκειμένη περίπτωση, θα παρακρατήσει αυτό το ποσό σε τέσσερις διμηνιαίες δόσεις. Η 1η δόση φάνηκε στον λογαριασμό του Μαίου και οι επόμενες στους τρεις διμηνιαίους λογαριασμούς που ακολουθούν.

Μόνο στο δήμο Χαλανδρίου, το χαράτσι θα αποσταλεί σε περίπου 50.000 ιδιοκτήτες κατοικιών, καταστημάτων και γραφείων. Μένει να φανεί ποιοι άλλοι δήμοι έχουν ήδη μπει στο παιχνίδι των αναδρομικών.

Πως θα το αντιληφθείτε

Για να αντιληφθείτε την επιβάρυνση, θα κοιτάξετε στον πίνακα όπου γίνεται η ανάλυση του λογαριασμού της ΔΕΗ. Εκεί υπολογίζεται το ΤΑΠ. Ακριβώς κάτω από το ποσό που αντιστοιχεί στον διμηνιαίο λογαριασμό, υπάρχει ένα ποσό το οποίο δεν δικαιολογείται. Αυτό είναι η μία από τις δόσεις του αναδρομικού χαρατσιού.

Η δεύτερη απόπειρα

Είναι η δεύτερη φορά που επιχειρείται η είσπραξη αναδρομικού ΤΑΠ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Την πρώτη φορά, η ιστορία δημιουργήθηκε για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που προχώρησαν σε τακτοποίηση των ημιυπαίθριων. Τότε, το υπουργείο Εσωτερικών είχε εκδόσει εγκύκλιο προκειμένου να ζητήσει από τους δήμους να εισπράξουν αναδρομικά το ΤΑΠ για τα επιπλέον τακτοποιημένα τετραγωνικά. Ο θόρυβος που προκλήθηκε τότε, ανάγκασε την κυβέρνηση να κάνει πίσω. Αυτή τη φορά, το χαράτσι επιβλήθηκε αναδρομικά και οι λογαριασμοί έχουν ήδη αποσταλεί.

Πηγή : FPress.gr

Από ότι έψαξα, σύμφωνα με τον παρακάτω νόμο οι Δήμοι έχουν δικαίωμα να ζητήσουν την είσπραξη του τέλους αυτού ,για διάστημα μιας ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ :mad: :mad:

{Η βεβαίωση των οφειλομένων τελών και κατ΄επέκταση του προστίμου δεν μπορεί να γίνεται
από τους δήμους οποτεδήποτε.
Ο Α.Ν. 344/1968 στο άρθρo 2 «Αποσβεστική προθεσμία βεβαιώσεως εσόδων» ορίζει :«1. Η
βεβαίωσις των φόρων, τελών, δικαιωμάτων, εισφορών και αντιτίμου προσωπικής εργασίας
ενεργείται υπό των δήμων και κοινοτήτων εντός αποσβεστικής προθεσμίας πέντε ετών από της
λήξεως του οικονομικού έτους, εις ό ανάγονται
.
"Κατ΄εξαίρεση είναι δυνατή η βεβαίωση μετά την πάροδο της παραπάνω προθεσμίας αν: α) είναι
άγνωστος ο υπόχρεος, β) ………………..» , ενώ το άρθρο 6 του ιδίου νόμου ορίζει «Ο χρόνος της
παραγραφής των αξιώσεων των δήμων και κοινοτήτων είναι είκοσι ετών, αρχόμενος από της
λήξεως του οικονομικού έτους εντός του οποίου εβεβαιώθησαν αύται οριστικώς. Κατ΄ εξαίρεσιν αι
προερχόμεναι εκ φόρων εν γένει, τελών, δικαιωμάτων, εισφορών και αντιτίμου προσωπικής
εργασίας παραγράφονται μετά πενταετίαν αρχομένην ως ανωτέρω».}
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

δηλάδή είμαστε υποχρεωμένοι να το πληρώσουμε αναδρομικά?

αει σιχτήρ :angry-tappingfoot:

Εικόνα
Συντονιστής

Αν έχεις δηλώσει λιγότερα τ.μ. για το ακίνητο που ηλεκτροδοτείται
και το ανακαλ'υψουν ή χρειάζεσαι πιστοποιητικό ΤΑΠ από το Δήμο ,
σου τα παίρνουν για τα 5 προηγούμενα χρόνια .
Τώρα αν έχεις δηλώσει παραπάνω δεν νομίζω πως θα στα δώσουν εύκολα πίσω :mad:
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

όχι δεν έχω δηλώσει λιγότερα, κανονικά είναι όλα...πρέπει δηλαδή να πληρώσω? γιατί ήρθε στον λογαριασμό της ΔΕΗ, αλλά εγώ λέω να το αφάιρέσω και να δώσω τα υπόλοιπα...

Εικόνα

Δημοσίευση από Fotinoula »

εμένα μου ήρθε 1200....

φυσικά δεν πληρώνω :D
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

:-o έλααααααα ρεεεεεεεε

εμένα 25 μου ήρθε και λεω να τα αφαιρέσω...Καλά ηλίθιοι είναι?????????????????????

Εικόνα

εεεε συγνώμη μαλλόν θα φταίει που πετάχτηκα στην συζήτηση με τον Αλεξιάκι σαν την..... ;))

εννούσα η εφορία μου ηρθε 1200 οχι η ΔΕΗ :D
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

είπα κι εγώ :lol:

Εικόνα

:)) :)) :)) :))
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Η Εφορία έχει δικαίωμα όμως ν' αρχίσει τις κατασχέσεις. Τι γίνεται τότε παιδιά? :-(
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

κατάσχεση δεν μπορούν στην ιδιοκατοίκηση...τουλάχιστον αυτό ξέρω μέχρι τώρα...

τώρα αν έχει κανείς περιουσια, τότε αλλάζουν τα δεδομένα...

:x :x :x

Εικόνα

Δημητρούλα εγώ το σκέφτηκα καλά, και δεν πληρώνω γιατί έτσι νοιώθω το μέσα μου, δεν θα κάνω σενάρια, όταν έρθει εκείνη η ώρα θα δω τι θα κάνω, να μπω στην τρομοκρατεία τους δεν μπορώ
ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος... απλά
και δεν είμαι μόνο ότι δεν έχω εγώ αλλά δεν έχει και ο διπλανός μου, πως θα μπορώ να στηρίξω μια πολιτική ληστείας σκεπτόμενη συλλογικά
δεν ξέρω εγώ αύτή την στιγμή έτσι νοιώθω αρμονικά με το μέσα μου για άυριο βλέπω....

εγω φορολογηθηκα 1200 ευρω, απο τον μισθό μου το φοβερο ποσό των 720 ευρω και απο ενα ενοίκιο των 230 ευρω το μηνα, :-|

για το ενοίκιο επειδη φέυγει η κοπελα τελη Ιουλίου, ειλικρινα το σκέφτομαι αν θα το ξανανοικιάσω καθώς λόγω που είναι και παλιό σπίτι ίσως και να μην με συμφέρει πλέον αυτό το δέυτερο βοήθημα, όλα είναι ανοιχτά θα δείξει :x
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

και εγώ αφήνομαι, συνειδητά δεν θα πληρώσω για την ώρα και αφήνομαι στο Σύμπαν, για να δημιουργήσω τις πιο ωφέλιμες για εμένα και τους άλλους, προϋποθέσεις...

:x :x :x

Εικόνα
Συντονιστής

Λοιπόν να σας ενημερώσω για να ξέρετε ,
για το φόρο εισοδήματος και τα χαράτσια , που ούτε και γω τάχω πληρώσει ,
και δεν έχω , όπως και πολλοί άλλοι , συζητείται να τα κάνουν
σε δόσεις γιατί ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει .
Και γω είμαι σε στάση αναμονής , βλέποντας και κάνοντας .

Προσοχή όμως για όποιον έχει εισοδήματα από ενοίκια , θα πρέπει να προσέξει ,
και όταν του έρθει το χαρτί να δει τι θα κάνει , γιατί η Εφορία προχωράει
σε κατάσχεση ενοικίου στα χέρια τρίτου , δηλαδή στέλνει κατασχετήριο στους
ενοικιαστές και αυτοί είναι υποχρεωμένοι να καταθέτουν το ενοίκιο στην εφορία ,
πράγμα που δεν συμφέρει καθόλου και καλύτερα είναι να ρυθμίσεις σε δόσεις με την Εφορία ,
παρά να σου το παίρνουν ολόκληρο το ενοικιο , που μπορεί να έχεις κανονίσει να πηγαίνει σε άλλες υποχρεώσεις .( σας το λέω γιατί αυτό το κάνανε στον αδελφό μου την προηγούμενη εβδομάδα για 2.000 χρέος )

Στην παρούσα φάση εξαιρείται η πρώτη κατοικία από κατάσχεση , αλλά δεν ξέρω για πόσο ,
ισχύει όμως για την άλλη περιουσία και εκεί απειλούν ότι θα αρχίσουν τις κατασχέσεις.
Βέβαια έχουν αφήσει απέξω τα τόσα λαμόγια και κυνηγάνε τον κοσμάκη :mad: :mad:

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”