Ειδήσεις και νέα από το ιντερνετ

΄Ο,τι θα θέλατε να κουβεντιάσετε
΄Ο,τι θα θέλατε να μοιραστείτε
΄Ο,τι θα θέλατε να μάθετε
Άβαταρ μέλους
Fotinoula

Re: Ειδήσεις και νέα από το ιντερνετ

Δημοσίευση από Fotinoula »

=)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

=)) =)) =)) =)) =)) =))
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Annoula
Site Admin

Δημοσίευση από Annoula »

μεγαλεία ο Τάκης :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :))
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Μπεττουλα

Δημοσίευση από Μπεττουλα »

sos!! τσεκάρετε και εσείς τον υπολογιστή σας...

Παγκόσμιο ιντερνετικό μπλάκ άουτ, ενδέχεται να δημιουργηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 9 Ιουλίου, από τα μολυσμένα συστήματα, που χρησιμοποιούνταν από απατεώνες του Διαδικτύου, προκειμένου να βομβαρδίζουν τους χρήστες με παράνομες διαφημίσεις. Την πληροφορία δίνει το FBI, που όπως υποστηρίζει, έφτασε στα ίχνη των δραστών, το 2011.

Το πρόβλημα είναι ότι τα μολυσμένα PC επικοινωνούν με διακομιστές που είχαν στήσει οι χάκερ προκειμένου να συνδεθούν σε οποιονδήποτε δικτυακό τόπο. Το FBI έθεσε εκτός λειτουργίας αυτούς τους διακομιστές και τους αντικατέστησε με «καθαρούς» σέρβερ, οι οποίοι επιτρέπουν στα μολυσμένα συστήματα να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο.

Στις 9 Ιουλίου, το FBI θα θέσει εκτός λειτουργίας αυτό το εφεδρικό σύστημα, οπότε εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τον Παγκόσμιο Ιστό.

Οι χρήστες των υπολογιστών, μπορούν να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες dcwg.org και dns-ok.us, όπου μπορούν να ελέγξουν αν είναι μολυσμένοι και πώς μπορούν να απαλλαγούν από τον ιό.

http://www.enikos.gr/international/5946 ... ytera.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Η εσωτερική σπουδαιότητα του ανθρώπου είναι το Φως που τον ακολουθεί, όπου και να βρίσκεται...Να πολεμάει γι' αυτήν την σπουδαιότητα είναι το ζητούμενο
Άβαταρ μέλους
panos

Δημοσίευση από panos »

Να αποφεύγεται γενικότερα να μπαίνετε σε σελίδες που δεν γνωρίζεται, ειδικά οταν σας προσφέρουν κάποια υπηρεσία όπως η ποιο πάνω είναι σαν να δίνεται τα κλειδιά του σπιτιού σας και όχι μόνο αν έχετε υποψία οτι έχετε κάποιον ιο κάντε ενα απλό φορματ η ζητήστε απο κάποιον να σας βοηθήσει για να το κάνετε είναι η καλύτερη λύση

Μπετουλα και εσυ να προσεχεις!
Πίστη και εμπιστοσύνη στο ότι όλα γεννήθηκαν για εσένα και εσύ γεννήθηκες για όλα, χωρίς να είσαι το κέντρο του Σύμπαντος, αλλά να νιώθεις σαν κέντρο σου το Σύμπαν...
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

>:d< >:d< >:d<
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Μπεττουλα

Δημοσίευση από Μπεττουλα »

ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέα απάτη ανακάλυψαν οι κακοποιοί(;)

Την παρακάτω ιστορία μας την έστειλε μια κοπέλα προφανώς για να ενημερώσει τον κόσμο.
Σας την μεταφέρουμε:
"Πραγματική ιστορία που συνέβη...
σε εμένα και την οικογένεια μου το Σάββατο τα ξημερώματα. Η ιστορία περιλαμβάνει μια ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ και μια ΑΠΑΓΩΓΗ!

Εδώ και αρκετά χρόνια δεν μένω στο πατρικό μου. Εκεί πλέον μένουν ο πατέρας μου, η μητέρα μου και ο αδερφός μου. Στην ίδια πολυκατοικία μένει και ο θείος μου! Ξημερώματα Σαββάτου χτύπησε το σταθερό τηλέφωνο του πατρικού μου - στις 3 μισή με 4 το πρωί. Η μητέρα μου είδε το δικό μου νούμερο κινητού να εμφανίζεται στην αναγνώριση, πράγμα που την έκανε φυσικά να υποθέσει ότι κάτι δεν πάει καλά. Το σήκωσε και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν μια κοπέλα (και καλά εγώ) η οποία της είπε ξέπνοα «μαμά δεν είμαι καλά».

Από πίσω ακουγόντουσαν φωνές του τύπου «βάλε την στο οξυγόνο». Αμέσως μόλις ακούστηκε αυτό, το τηλέφωνο το πήρε ένας άντρας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν ο νοσηλευτής του ΕΚΑΒ. Είπε στην μητέρα μου ότι είχα λιποθυμήσει και ότι η κατάσταση ήταν πολύ σοβαρή. Έπαθα, λέει, έμφραγμα και με πήγαινα εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Και καλά πρώτα με πήγαν στον Ευαγγελισμό και μετά στο Ωνάσειο. Της είπαν ότι χρειαζόμουν άμεσα μεταμόσχευση καρδιάς (!) και ότι θα έπρεπε να ταξιδέψω εσπευσμένα στην Θεσσαλονίκη ρωτώντας της ποιος θα με συνοδεύσει.

Επιπλέον της έδωσαν ένα όνομα γιατρού - που θα έκανε την επέμβαση - και ένα τηλέφωνο έτσι ώστε να επικοινωνήσει μαζί του. Ο γιατρός λεγόταν - και καλά - κος Μιχαηλίδης και το τηλέφωνο άρχιζε από 72. Για την επέμβαση της ζήτησαν 36.000 ευρώ. Η μητέρα μου πήρε τον γιατρό τηλέφωνο όπου το σήκωσε η γραμματέας του λέγοντας ότι ο γιατρός ήταν στο χειρουργείο. Η ώρα 4 και κάτι το πρωί όλα αυτά. Της ζητήσανε να πάει ο αδερφός μου στο ΚΑΤ και να υπογράψει τα χαρτιά για την μεταμόσχευση καρδιάς στο γραφείο της κας Ρουσφέτη. Επιπλέον, της ζήτησαν ο θείος και ο πατέρας μου να πάνε στο αεροδρόμιο για να δώσουν προκαταβολή για την επέμβαση. Μέσα λέει στην ατυχία μου ήμουν τυχερή αφού βρέθηκε μόσχευμα. Καταλαβαίνετε φαντάζομαι τον πανικό όλης μου της οικογένειας.

Σημειωτέον ότι όταν έπαιρναν τηλέφωνο στο κινητό μου δεν το σήκωνα εγώ αλλά ο τύπος που υποτίθεται με συνόδευε μιας και είχα πέσει σε κόμμα. Αυτό κράτησε ώρα αφού οι γονείς μου προσπαθούσαν να βρουν τα χρήματα. Η μητέρα μου έδωσε το κινητό της - πράγμα που οδήγησε στο να μπλοκαριστεί και αυτό το τηλέφωνο. Από την άλλη γραμμή του σταθερού που έχουμε στο πατρικό μου πήρε τηλέφωνο όλα τα προαναφερθέντα νοσοκομεία αλλά και το ΕΚΑΒ ρωτώντας αν υπάρχει έκτακτο περιστατικό με το δικό μου όνομα. Δεν υπήρχε όμως! Έτσι πήρε τηλέφωνο πάλι στο κινητό μου - όπου βγήκε ο τύπος. Του είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιο περιστατικό σε κανένα νοσοκομείο και τον ρώτησε τι συμβαίνει. Εκείνος της είπε ότι με έχουν απαγάγει και θέλουν λύτρα. Αλλιώς θα με σκοτώσουν.

Η μητέρα μου και ο πατέρας μου πήραν την αστυνομία εξηγώντας τους την κατάσταση. Εκείνοι είπαν ότι θα στείλουν περιπολικό και φύλαξη. Εντωμεταξύ - επειδή όλο αυτό ήταν φοβερά αληθοφανές. προσπαθούσαν να βρουν τα χρήματα έτσι ώστε να σωθεί η ζωή μου. Οι απαγωγείς στο τέλος ζητούσαν 4.200 ευρώ για να μην με σκοτώσουν. Όλη αυτή η ιστορία κράτησε για 2 ώρες και κάτι. Όλη μου η οικογένεια ήταν εκτός ελέγχου. Ο πατέρας μου πάσχει από την καρδιά του. Φαντάζεστε λοιπόν τι του έκανε όλο αυτό το σοκ. Σε κάποια φάση αφού συνέβαιναν όλα αυτά η μητέρα μου δοκίμασε να πάρει για άλλη μια φορά στο κινητό μου. Για κακή τους τύχη το κινητό μου είχε ξεμπλοκάρει με συνέπεια να .χτυπήσει.

Εγώ ήμουν σπίτι και κοιμόμουνα. Το σήκωσα και άκουσα όλη μου την οικογένεια σε άθλια κατάσταση να προσπαθεί να μου εξηγήσει τι συνέβη. Ευτυχώς όμως όλα ήταν μια απάτη. Αποφασίσαμε να κινηθούμε νομικά. Το πρωί - όταν ξημέρωσε για τα καλά δηλαδή - πήγαμε στην Wind και στην αστυνομία. Στην Wind δεν είχα ξανακούσει λέει αυτό το περιστατικό και αποκλείεται να έγινε εκτροπή χωρίς να το έχω κάνει εγώ. Τους ζητήσαμε να δούμε τις κλήσεις μου έτσι ώστε να δούμε τι έγινε αφού εγώ δεν είχα κάνει κάτι τέτοιο (προφανώς). Μας είπα ότι αυτό δεν γίνεται παρά μόνο με εισαγγελική παρέμβαση.

Στην αστυνομία μας είπαν ότι δεν είναι κακούργημα η απάτη (και αυτό δεν θεωρείται απειλή κατά της ζωής) οπότε δεν δικαιολογείται η εισαγγελική παρέμβαση. Επιπλέον , μας είπα ότι το φαινόμενο είναι σύνηθες. Μόνο στο αστυνομικό τμήμα Άνω Πατησίων έχουν σημειωθεί 600 τέτοιου είδους περιστατικά. Εμείς τελικά δεν δώσαμε χρήματα - αφού τελικά με βρήκαν στο κινητό - πολλοί όμως έχουν δώσει τεράστια ποσά. Το κόλπο είναι πολύ οργανωμένο και δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης.

Παίρνουν τηλέφωνο στην μέση της νύχτας λέγοντας ότι κάποιος δικός σας άνθρωπος χρειάζεται μεταμόσχευση ή ότι έχει χτυπήσει σοβαρά από ατύχημα και ζητάνε μεγάλα ποσά για τα έξοδα νοσοκομείου.. Εκείνοι που πάνε στα νοσοκομεία - μας είπε η αστυνομία - καταλήγουν χτυπημένοι στον δρόμο, αφού τους έχουν κλέψει τα χρήματα. Η άλλη εκδοχή είναι όταν φύγουν από το σπίτι να τους αδειάσουν όλο το σπίτι.

Δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα που να μπορούμε να κάνουμε. Αυτό όμως που με ανησυχεί είναι ότι πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο - οπότε πέφτουν στην παγίδα και δίνουν τα χρήματα. Βέβαια, το θέμα δεν είναι μόνο χρηματικό αφού όλη αυτή η διαδικασία είναι πολύ επίπονη για τους ανθρώπους που εμπλέκονται. Έχουν περάσει ήδη δύο ημέρες και η οικογένεια μου ακόμα να ηρεμήσει. Εγώ από την άλλη νιώθω φόβο αφού το να παίρνει τηλέφωνο κάποιος στο σπίτι σου από το δικό σου νούμερο είναι κάτι σαν βιασμός των προσωπικών σου δεδομένων.

Από εσάς θέλω μια χάρη. Θέλω να πείτε αυτή την ιστορία παντού. για να προφυλαχτούμε όλοι από τέτοιες απάτες.

Το τι πρέπει να κάνετε στην περίπτωση που σας συμβεί κάτι αντίστοιχο είναι απλό:
Μην δώσετε κανέναν αριθμό κινητού και μην αποκαλύψετε κανένα στοιχείο σας.

Από άλλο σταθερό τηλέφωνο - από αυτό που σας πήραν - πάρτε τα νοσοκομεία για να ρωτήσετε αν αυτό που σας έχουν πει ισχύει.

Δοκιμάστε να πάτε στο σπίτι του ατόμου που και καλά χτύπησε ή χρειάζεται μεταμόσχευση για να δείτε αν είναι εκεί - το πιο πιθανό είναι ότι θα κοιμάται.

Διατηρείστε την ψυχραιμία σας και πάρτε αμέσως την αστυνομία.

Πρέπει να στους σταματήσουμε! Και αυτό γίνεται μόνο όταν ξέρουμε το τι συμβαίνει. Ο πατέρας μου θα μπορούσε να έχει πάθει κάτι πολύ σοβαρό από αυτή την ιστορία, ο αδερφός μου θα μπορούσε να έχει πάθει κάτι οδηγώντας πανικόβλητος προς το ΚΑΤ.

Η ιστορία αυτή είναι πέρα για πέρα αληθινή! Συνέβη σε εμένα. Προστατέψτε τους γύρω σας και ειδικά αυτούς που έχουν παιδιά. Πρέπει να το μάθουν όλοι!!!"

http://www.alexiptoto.com/2012/07/blog-post_5926.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Η εσωτερική σπουδαιότητα του ανθρώπου είναι το Φως που τον ακολουθεί, όπου και να βρίσκεται...Να πολεμάει γι' αυτήν την σπουδαιότητα είναι το ζητούμενο
Άβαταρ μέλους
elenaki

Δημοσίευση από elenaki »

:-o :-o :-o
"Ευχαριστώ που βρίσκομαι μεσα στην Ανάσα Σου"!
----------------------------
Πολεμα και Οραματισου!
Άβαταρ μέλους
Ελενα Κ.

Δημοσίευση από Ελενα Κ. »

ελεος :mad: :mad: :mad:
Το Θέλημά ΣΟΥ είναι Θέλημά μου
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

8-| 8-| 8-|
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Βικούλα

Δημοσίευση από Βικούλα »

@-) @-) :mad:
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Το έχω ξανακούσει, είναι γνωστή εδώ και χρόνια διαδικασία, απλά φαίνεται ότι τώρα έχει ενταθεί...

έχει συμβεί πραγματικά και στην μητέρα της πρώην συζύγου του αδερφού μου!

Νομίζω αν δεν κάνω λάθος, ότι εκείνη δεν είχε 500.000 που είχαν ζητήσει και τους έδωσε ότι μπόρεσε να μαζέψει, γύρω στις 150.000 δρχ....Η ώρα γύρω στις 3 τα ξημερώματα...Περιοχή Κυψέλη! Ο τύπος έκανε τον αστυνομικό. Ο λόγος που της είπαν ήταν ότι ο γαμπρός της και η κόρη της ήταν στην φυλακή με αυτόφωρο και χρειαζόταν κάποιος να πληρώσει την εγγύηση για να βγουν. :?
Νομίζω ότι εκείνη την εποχή όντως ο γαμπρός της είχε κάποια χρέη...και μέσα στην σύγχυσή της η γυναίκα δεν σκέφτηκε ότι δεν βγαίνεις από το αυτόφωρο με εγγύηση.

γι' αυτό χρειάζεται να έχει ένα ζευγάρι κλειδιά του σπιτιού μας ένας δικός μας άνθρωπος! Και να μην αφήνουμε κλειδιά πίσω από την πόρτα ποτέ!

η αλήθεια είναι ότι μας παρακολουθούν...Και δεν ξέρω αν μέσα σ' αυτά τα κυκλώματα δεν εντάσσονται και κάποιοι από την "ευυπόληπτη" κοινωνία...

Ουφ!

:?
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Συντονιστής

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Οι απατεώνες , από πάντα ήταν εφευρετικοί ,
ειδικά όμως τον τελευταίο καιρό οι απάτες έχουν ενταθεί
και είναι αρκετά αληθοφανείς ώστε να την πατάμε .

Γιαυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να συμβουλευόμαστε
δικούς μας ανθρώπους πριν ενεργήσουμε ,
γιατί μόνο έτσι μπορούμε να προφυλαχτούμε .

Ότι ώρα και να είναι πριν κάνουμε κάτι ,
ας προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε με κάποιο άτομο
εμπιστοσύνης μας , που σίγουρα θα είναι πιο ψύχραιμο και
θα μπορέσει να μας βοηθήσει.

Σας το λέω ,
γιατί μια πιο ψύχραιμη σκέψη και μια προσπάθεια για βοήθεια
φέρνει αποτελέσματα και έχει προλάβει καταστάσεις δύσκολες :)
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

Συντονιστής

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Acxiom: Ο Μεγάλος Αδελφός που κανείς δεν γνώριζε

Ένα εκτενές άρθρο στην εφημερίδα New York Times,αρχίζει με τον πιο τρομακτικό τρόπο:

Γνωρίζει ποιος είστε. Γνωρίζει πού μένετε. Γνωρίζει τι κάνετε… Διεισδύει βαθειά στην Αμερικανική ζωή, πολύ πιο βαθιά από το FBI ή την Εφορία, ή τα αδιάκριτα μάτια του Facebook και της Google. Αν είστε Αμερικανός ενήλικας, κατά πάσα πιθανότητα γνωρίζει πράγματα για εσάς, όπως η ηλικία σας, η φυλή σας, το φύλο σας, το βάρος, το ύψος, την οικογενειακή σας κατάσταση, το μορφωτικό σας επίπεδο, τις καταναλωτικές σας συνήθειες, το οικογενειακό σας εισόδημα, όσα σας ανησυχούν για την υγεία σας, πού θέλετε να πάτε διακοπές, κλπ κλπ.

Αυτή τη στιγμή, στην πόλη Conway της Πολιτείας του Άρκανσο, περισσότεροι από 23.000 servers συγκεντρώνουν, συνδέουν και αναλύουν πληροφορίες καταναλωτών για μία εταιρεία που, αντίθετα από αυτές που γνωρίζουμε στη Silicon Valley, σπάνια εμφανίζεται στην ειδησεογραφία. Είναι η Axciom Corporation και είναι ο ήσυχος γίγαντας μίας βιομηχανίας πολλών δισεκατομμυρίων που ονομάζεται database marketing.

Οι servers της Axciom επεξεργάζονται περισσότερες από 50 τρισεκατομμύρια συναλλαγές κάθε χρόνο. Διαθέτει πληροφορίες για περισσότερους από 500 εκατομμύρια καταναλωτές παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης τηςπλειοψηφίας των ενήλικων Αμερικανών.

Τι στοιχεία όμως «μαζεύει» η Axciom από τον καθένα και τα πουλάει στους πελάτες της; Την online συμπεριφορά τους; Όχι μόνο. Όπως αποκαλύπτουν οι Times, ένα από τα «προσόντα» της Axciom είναι ότι χρησιμοποιεί πολύ περισσότερα πράγματα από τα cookies, δηλαδή, τον κώδικα που τοποθετείται στους browser μας και παρακολουθούν την online δραστηριότητά μας. Μαζεύει στοιχεία και από την εκτός δικτύου ζωή μας που μπορεί να βρει και με αυτά να φτιάξει το καταναλωτικό προφίλ μας. Τις “offline” λεπτομέρειες , η Axciom τις συλλέγει εδώ και 40 χρόνια, όταν οι διαδικτυακές βάσεις δεδομένων ήταν ακόμα ένα όνειρο.

Πώς λειτουργεί; Ας χρησιμοποιήσουμε μία φανταστική προσωπικότητα που χρησιμοποίησε και η ίδια η εταιρεία σε μία παρουσίασή της για να δείξει τον τρόπο που δημιουργεί τα προφίλ των καταναλωτών, ή αλλιώς την «προσέγγιση των 360 μοιρών» όπως την ονομάζει και την πουλάει. Ο Scott Hughes λοιπόν είναι ο ιδανικός καταναλωτής για την Axciom. Ιδιοκτήτης μίας μικρής επιχείρησης, σε μία Αμερικανική πόλη, μπαίνει στο Facebook και βλέπει ότι μία φίλη του έχει γίνει μέλος της σελίδας μίας επιχείρησης για υπολογιστές. Βλέποντας ότι η φίλη του έκανε “Like” στη σελίδα, κάνει κι εκείνος και μέσα από τη σελίδα, ψάχνει να βρει μία καλή προσφορά για inkjet εκτυπωτή.

Η συγκεκριμένη διαδικασία πλοήγησης μπορεί να φαίνεται άσχετη. Κι όμως, δείχνει πως έτσι ενεργοποιείται ένα σύστημα της Axciom που είναι σχεδιασμένο να αναγνωρίζει τους καταναλωτές, να θυμάται τις δραστηριότητές τους, να καταγράφει την συμπεριφορά τους και να τους επηρεάζει προσφέροντας προσωποποιημένες προτάσεις marketing.

Όταν λοιπόν ο κος Hughes ακολουθεί ένα link από το Facebook στη σελίδα του καταστήματος υπολογιστών, το σύστημα αναγνωρίζει τη δραστηριότητά του στο κοινωνικό δίκτυο και κατευθείαν του προτείνει ένα inkjet εκτυπωτή που θα μπορούσε να αγοράσει. Κάνει εγγραφή στο site του καταστήματος, αλλά δεν αγοράζει τον εκτυπωτή εκείνη τη στιγμή. To σύστημα της Axciom όμως, τοναναγνωρίζει. Έτσι, το επόμενο πρωί, όταν διαβάζει τα αθλητικά σε μία άλλη σελίδα, βλέπει ξαφνικά την διαφήμιση για τον εκτυπωτή που είχε δει την προηγούμενη μέρα.

Το βράδυ που επιστρέφει στο site του καταστήματος υπολογιστών, το οποίο τον αναγνωρίζει, του παρουσιάζεται μία προσφορά για 10$ έκπτωση και δωρεάν μεταφορικά. Μη νομίζετε ότι είναι μία τυχαία προσφορά. Η Axciom έχει το δικό της σύστημα καταχώρησης που ονομάζεται PersonicX, που καταχωρεί τους καταναλωτές σε μία από τις 70 κοινωνικοοικονομικές ομάδες που έχει διακρίνει και προωθεί προϊόντα και υπηρεσίες, ανάλογα με αυτή την ομάδα. Στην περίπτωση αυτού του φανταστικού πελάτη, τον έχει κατηγοριοποιήσει στην ομάδα των ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνηση, ανήκουν στην μεσαία-ανώτερη κοινωνική τάξη, εκτελούν τις τραπεζικές τους πράξεις online, πηγαίνουν σε δημοφιλείς αθλητικούς αγώνες και συγκρίνουν τιμές…. Αλλά τους αρέσουν πολύ οι προσφορές για δωρεάν μεταφορικά.

Ο κος Hughes αγοράζει τον εκτυπωτή…

Είναι νόμιμη η Axciom; Προς το παρόν ναι, καθώς δεν υπάρχει η νομοθεσία η οποία θα εμπόδιζε να κάνει κάποια εταιρεία αυτό που κάνει εκείνη. Πολλές φορές όμως, είναι αρκετά υπονομευτικοί οι τρόποι που οι καταναλωτέςοδηγούνται στην απόφαση να δώσουν οι ίδιοι ένα μέρος από τα προσωπικά τους στοιχεία.

Όταν η συντάκτης της New York Times θέλησε να δει το προφίλ της, έτσι όπως βρίσκεται στη βάση δεδομένων της Axciom, ένα από τα πράγματα που της ζητήθηκαν να εισάγει στην σχετική φόρμα του site της εταιρείας ήταν ο Αριθμός Κοινωνικής Ασφάλισής της. Πριν το κάνει όμως, θέλησε να ελέγξει με έναν ειδικό στην ασφάλεια, κατά πόσον ήταν προστατευμένα τα ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία που η Axciom της ζητούσε να υποβάλλει. Ο ειδικός διαπίστωσε πως το site της εταιρείας, δεν χρησιμοποιούσε πρωτόκολλο κωδικοποίησης, ανάλογο που χρησιμοποιούν εταιρείες όπως η Amazon. Θα μπορούσε αν το αποκαλέσει κάποιος «διάτρητο».

Η ίδια συντάκτης έστειλε επιστολή τότε στην Axciom, ζητώντας την αποστολή του προφίλ της σε έντυπη μορφή, αποστέλλοντας και μία προσωπική επιταγή 5 δολαρίων που ήταν το τέλος επεξεργασίας του αιτήματός της. Μέχρι και την περασμένη Κυριακή που δημοσιεύτηκε το άρθρο, δεν είχε λάβει απάντηση.

Υπάρχει ένα ρητό που λέει πως οι πλέον επικίνδυνοι «εχθροί» μας είναι οι αόρατοι. Αυτοί για τους οποίους δεν γνωρίζουμε. Με τη ολοένα και μεγαλύτερη άνθιση του database marketing, το οποίο, κατά τα άλλα, θα μπορούσε να είναι μία εξαιρετική υπηρεσία, καθώς θα μας προσφέρει προσωποποιημένες προτάσεις αγορών, γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί πρώτα απ’ όλα ένα πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα ενημερωνόμαστε. Κι έπειτα, ο καθένας από εμάς θα επιλέγει ποιες πληροφορίες θέλει να μοιραστεί με την κάθε εταιρεία που θα μπορεί να του δίνει οποιαδήποτε «πρόταση» και αν κερδίζει από αυτό.

Η επιλογή, τεχνικά, υπάρχει. Θα πρέπει να υπάρχει και ουσιαστικά.

Πηγή: New York Times, Gizmodo
digitallife.gr
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

Δημοσίευση από panos »

Μιας και ασχολούμαι χρονιά με τους υπολογιστές δεν μπορείτε να φανταστείτε τη μπορεί να μας συμβεί! φανταστείτε το ιντερνέτ σαν ένα μεγάλο μυαλό(έναν άνθρωπο) που οπότε μπαίνεις μέσα είναι σαν να γράφεις κάτι(μια πληροφορία,σαν να δέχεται το μυαλό αυτό ένα ερέθισμα ) αυτή η πληροφορία πάντα είναι γραμμένη κάπου (στην μνήμη του μυαλού αυτού. σκληρή δίσκοι.σερβερς κλπ).αν εγώ γνωρίζω που να ψάξω και έχω τα κατάλληλα εργαλεία τότε μπορώ να βρω τα πάντα και κατάλληλα εργαλεία ,ην φανταστείτε τεράστιους υπολογιστές και μηχανήματα και και και......! Αρκεί το μυαλό μας, οι γνώσεις και μερικά προγαμματάκια.
Ακόμα και ο υπολογιστής σας είναι ένα βιβλίο (μυαλό) το οποίο καταγράφει όλες σας τις κινήσεις.ΟΙ υπολογιστές είναι καθ εικόνα και ομοίωση μας. Έχουν μνήμη και χώρο για να την αποθηκεύσουν και έχουν και έναν μεγάλο αδερφό για την μοιραστούν ΙΝΤΕΡΝΕΤ.
Πίστη και εμπιστοσύνη στο ότι όλα γεννήθηκαν για εσένα και εσύ γεννήθηκες για όλα, χωρίς να είσαι το κέντρο του Σύμπαντος, αλλά να νιώθεις σαν κέντρο σου το Σύμπαν...

Επιστροφή στο “Ο,ΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ”