Μια αστείρευτη Πηγή Αγάπης!
Μια αστείρευτη Πηγή Δημιουργικότητας!
Εμπνευση-Αγάπη-Δημιουργικότητα
΄Όλα όσα μπορούν να ορίζουν μια Ανθρώπινη ΄Υπαρξη, περικλείονται μέσα σ’ αυτές τις τρεις καταστάσεις.
΄Οσα μαθήματα χρειάζονται να πάρει ένας άνθρωπος στην φυσική του ζωή, αφορούν κάποιες δυσλειτουργίες σ’ αυτές τις τρεις καταστάσεις μέσα του.
Η πρώτη κατάσταση αφορά τον Πνευματικό του Κόσμο, η δεύτερη τον Αστρικό του Κόσμο (σκέψεις-συναισθήματα) και η τρίτη τον φυσικό του Κόσμο.
Ο φυσικός μας Κόσμος είναι το πεδίο που εκφράζεται η Δημιουργικότητα, όταν ο ΄Ανθρωπος έχει Πνευματική ΄Εμπνευση, μέσα από την Συναισθηματική και Νοητική του Πληρότητα…
Το βλέπουμε αυτό να γίνεται στην Ζωή μας?
Αυτό που παρατηρούμε είναι μια διαφορετικότητα σε προτιμήσεις, τρόπο ζωής, μόρφωσης, ηθών, θρησκείας, αξιών...Αυτή όμως η διαφορετικότητα, δεν εμποδίζει τον παρατηρητή, να διαπιστώσει ότι παρ’ όλη αυτήν την διαφορετικότητα μεταξύ μας, έχουμε όλοι οι άνθρωποι ένα κοινό! Την ασθένεια…
Παρατηρώντας πιο πέρα ακόμα, θα παρατηρήσουμε ότι η Αγάπη μεταξύ μας είναι επισφαλής, γιατί περιορίζεται εντός «συνόρων», είτε τα σύνορα είναι η οικογένειά μας και το άμεσο περιβάλλον μας, είτε είναι η πατρίδα μας, είτε είναι μια προσωπική αντίληψη.
Άλλο ένα κοινό…
Αν δούμε όλοι οι άνθρωποι ταυτόχρονα ένα λουλούδι, θα υπάρξουν αυτόματα πολλές διαφορετικές απόψεις, όσον αφορά το χρώμα του, την μυρωδιά του, το ύψος του, την ομορφιά του…
΄Όμως κανείς δεν θα αμφισβητήσει ότι πρόκειται περί ενός λουλουδιού…
Αν δούμε έναν άνθρωπο, θα υπάρξουν πάλι πολλές διαφορετικές απόψεις, για το παρουσιαστικό του. ΄Άλλος θα τον βρίσκει όμορφο, άλλος συμπαθητικό και άλλος άσχημο, ψηλό, κοντό, χοντρό, αδύνατο…
Θα αμφισβητήσει όμως κανείς ότι πρόκειται περί ενός ανθρώπου?
Πιστεύω πως ναι…
Για να έχεις εσωτερική άποψη για έναν άνθρωπο, υπάρχουν επιπλέον στοιχεία, εκτός από την εμφάνισή του, που θα χρειαστεί να συμπεριλάβεις…
Γιατί για να έχεις άποψη για έναν άνθρωπο, χρειάζεται να γνωρίζεις τις ποιότητές του…
Δηλαδή χρειάζεται να έχεις μια ηθική αντίληψη γι’ αυτόν.
Αν έχεις ηθική αντίληψη γι’ αυτόν, τότε μπορείς να κατανοήσεις αν έχει ΄Ηθος!
Αν δεν έχεις άμεση ηθική αντίληψη γι’ αυτόν, τότε θα προσπαθήσεις να τον γνωρίσεις ηθικά, για να έχεις και πιο ολοκληρωμένη άποψη, περί της ανθρωπιάς του και των ποιοτήτων που μπορεί να εκφράσει…
Η Ηθική ενός Ανθρώπου μπορεί να ερμηνευτεί από πολλές παραμέτρους…
Από την αξιοπιστία, το θάρρος, την ακεραιότητα, την γενναιοψυχία και κυρίως από την συνέπεια στις ανθρώπινες αξίες.
΄Ετσι όταν γνωρίζουμε έναν άνθρωπο ηθικά, όλα αυτά που έχει εκφράσει, εκφράζει και θα εκφράζει διαρκώς, θα μας οδηγήσουν να τον εμπιστευθούμε…
Νομίζω ότι αυτή είναι μια Λογική, που δεν σηκώνει αμφισβήτηση από κανέναν.
Κι όμως!
Το 20% της ΝΔ, με κάνει να αμφιβάλλω για την Λογική ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού…
Η Λογική δεν έχει σχέση με την λογική ενός συναισθηματικά ανώριμου ανθρώπου…
Εχει να κάνει με την ολοκλήρωση των τριών καταστάσεων μέσα του…
Έμπνευση -Αγάπη- Δημιουργικότητα
Η εποχή δεν σηκώνει ανωριμότητες…
Είναι οριακό το σημείο που βρίσκεται σήμερα η ανθρωπότητα…
΄Η να εκφράσει την ολοκλήρωσή της στις τρεις αυτές καταστάσεις μέσα της, ή να συνεχίσει τον ανηφορικό δρόμο προς τον Θεό, βιώνοντας αργά τον πόνο της!
Εμείς επιλέγουμε!
Όσο και να τρίψουμε το λυχνάρι, ένας άνθρωπος ποτέ δεν θα γίνει κάτι άλλο από αυτό που είναι, αν δεν στραφεί μέσα του.
Ο Κόσμος μας ποτέ δεν θα γίνει Ηθικός, αν η επιλογές μας είναι επιλογές κοπαδιού…Γιατί τα ζώα έχουν μέσα τους, αρχέγονα, τούς Ηθικούς Νόμους του Θεού, ενώ ο άνθρωπος χρειάζεται να τους ξαναθυμηθεί…


