Γενέθλια ReikiCenter-Forum 2012
Υπάρχουν πολλά είδη προσευχής...
Η επικοινωνία με τον Θεό, γίνεται με πολλούς τρόπους μεν, αλλά και για διάφορους λόγους δε...
Η Ζωή των Ανθρώπων δεν θα μπορούσε να έχει εκείνη την Σοφία και εκείνη την Αγάπη, χωρίς τον θεό, ανεξάρτητα από το πως σκεφτόμαστε γι' Αυτόν και Του ζητάμε ανταπόκριση στην ζωή μας...
Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται ότι η ανθρωπότητα, έτσι όπως πορεύεται, έχει ξεχάσει τον Θεό!
΄Ισως είναι αλήθεια...΄Ατυπη αλήθεια…γιατί ίσως οι περισσότεροι δεν νιώθουν την Φυλή των Ανθρώπων, μέρος Του!
Ακόμα και η προσευχή μας γίνεται από φόβο, από απόγνωση πολλές φορές…
΄Όλα ξεκινάνε από τον Εαυτό μας…Επικοινωνούμε συνήθως με εκείνο το μέρος μας που νιώθει μικρό και απογοητευμένο από την Ζωή, από την Αγάπη…Εκείνο το μέρος μας που πληγώνεται και φοβάται…Εκείνο το μέρος μας που δεν απολαμβάνει την Ζωή, αλλά τρέχει διαρκώς να την προλάβει και συγκρίνεται στα επιτεύγματα…
Εκείνο το μέρος μας που βλέπει μόνο την πείνα και τον πόλεμο, την ασθένεια και την φιλοδοξία, απογοητεύεται και παραιτείται…
Οι άνθρωποι έχουν την τάση να ταυτίζονται με το μικρό, το αδύναμο, το ασθενές…γιατί κοιτάνε σε λάθος καθρέφτη…Σε λανθασμένη κατεύθυνση…
Αν θέλεις να δεις τον Εαυτό σου, μου είχε πει ο Δάσκαλός μου, κοίτα μόνο μέσα σου!
Αν πραγματικά δεις τον Εαυτό σου, τότε δεν θα με ξαναπείς «Δάσκαλο», αλλά θα με νιώθεις «Φίλο»…
Οι Φίλοι δεν χρειάζεται να είναι ίδιοι σε συμπεριφορές, αν εμείς δεν προσδοκάμε να είναι ίδιοι…Αρκεί να τους νιώθουμε σαν ένα μέρος του θεού, που ανθίζει με διαφορετικό τρόπο…
Ενας κήπος δεν έχει πανομοιότυπα λουλούδια και αυτό του δίνει την μοναδικότητα του…Μια μοναδικότητα που μόνο από τον Θεό μπορεί να εκφραστεί…μόνο από εκείνη την Πηγή που συμπεριλαμβάνει όλα τα είδη, όλα τα χρώματα, όλα τα αρώματα και τους δίνει την «κίνηση» της Ζωής μέσα στην Αγάπη και την Σοφία Της…
Πίστευε στον θεό, σαν να είσαι ο μοναδικός άνθρωπος στην Γη…μου είχε πει ο Δάσκαλός μου…Οι Πνευματικές Δημιουργικές Δυνάμεις δεν παρεμβάλλουν μεταξύ Σας νοοτροπίες, ούτε συμπεριφορές, ούτε τρόπους…Απλά επιτρέπουν στον κόσμο σου να ανταποκριθεί σε ένα Μεγαλείο και να το εκφράσουν!
Αν ο δικός σου κόσμος είναι ειρηνικός, δεν χρειάζεται να παρακαλάς τον Θεό για Ειρήνη…Αν ο δικός σου κόσμος έχει αφθονία, δώσε και πάρε από αυτήν αυτήν, ανεξάρτητα από το πώς και το πόσο…ακόμα και από το που…
Το δύσκολο στην ζωή των ανθρώπων είναι να οραματίζονται…Τους είναι πιο εύκολο να ονειρεύονται…
΄Ένα όραμα, είναι ένας Στόχος! Εσύ τον θέτεις και είσαι έτοιμος για την διαδικασία…΄Εχεις προετοιμαστεί να αφήσεις τον κάθε άνθρωπο να είναι όσο διαφορετικός θέλει, χωρίς να σε αποσυντονίζει από το όραμά σου…Γιατί είναι δικό σου, μοναδικό…Η υπόσχεση μεταξύ Εσένα και του Θεού…Εκείνος έχει την Αγάπη και την Σοφία να σε εμπνεύσει και εσύ έχεις την αυτό-πειθαρχία να το πραγματώσεις…
Και θα δεις τότε τον κόσμο σου να γεμίζει Φίλους…
Αν μπορείς να επιτρέψεις να είναι ο καθένας όσο διαφορετικός θέλει, θα διαπιστώσεις ότι ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει…
Υπάρχει μια Σοφία στις Συμπαντικές Δημιουργικές Δυνάμεις που εκφράζεται στον κόσμο, ανάλογα με το πώς ανταποκρίνεται κανείς στην τελετουργία της Ζωής…Παίρνει ακριβώς αυτό που είναι…
Κι αν αυτό που είναι, είναι μικρό, μικρό θα πάρει…
Δεν υπάρχουν όμως μικρά οράματα, αλλά μικρά όνειρα…
Το όραμα είναι Μεγάλο, γιατί είναι Υπόσχεση μεταξύ Εσένα και του Θεού…
Δεν το λέω εγώ, αλλά η κάθε στιγμή μας…
που μπορεί να είναι μια Αγάπη και μια Σοφία για όσα μοιραζόμαστε και για
όσο Θάρρος έχουμε να Είμαστε ΄Ανθρωποι…
Γι’ αυτήν την στιγμή μας, που ο Θεός μέσα μου χαιρετά τον Θεό μέσα σας!
Ακόμα κι αν για κάποιους, αυτή η στιγμή, είναι μια κοινωνική εκδήλωση, για μένα είναι μια Στιγμή με τον Θεό…Και σ’ αυτήν την Στιγμή νιώθω μόνο Φίλους!
Το λουλούδι έχει αυτήν την Πνευματική Δύναμη να ανθίζει ακόμα και στο τσιμέντο…Να το τρυπάει και να ξεπροβάλει στο Φως για να υμνήσει την ζωή του…Ας είναι και για ένα λεπτό...
Ο ΄Ανθρωπος όμως μπορεί να το κάνει αυτό στην αιωνιότητα…Να την διαπεράσει και να φτάσει στην ΖΩΗ…
Σας ευχαριστώ!