Ταξίδια και διακοπές...

Rainmaker

Δημοσίευση από Rainmaker »

Τα Κουφονήσια βρίσκονται νοτιοανατολικά της Νάξου και δυτικά της Αμοργού, στο μέσον του Αιγαίου. Η ονομασία Κουφονήσια περιλαμβάνει ουσιαστικά δύο νησιά τα οποία χωρίζει ένας στενός πορθμός περίπου 200 μέτρων: το Πάνω Κουφονήσι, ή απλώς Κουφονήσι, και το Κάτω Κουφονήσι. Στα Κουφονήσια περιλαμβάνεται και η Κέρος, ένα έρημο κοντινό νησί, το οποίο αποτελεί προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο αφού στο έδαφος του έχουν βρεθεί κατά καιρούς σημαντικά ευρήματα κυκλαδικής τέχνης.

Το Κουφονήσι, με έκταση περίπου 4 τετραγωνικών χιλιομέτρων, είναι ένα από τα μικρότερα νησιά των Κυκλάδων, με περίπου 300 μόνιμους κατοίκους. Η κύρια ασχολία των κατοίκων είναι η αλιεία με αποτέλεσμα το νησί να είναι περίφημο για τα φρέσκα ψάρια του, που τελούν εν αφθονία όλες τις εποχές του χρόνου. Το Κουφονήσι είναι το δημοφιλέστερο νησί των Μικρών Κυκλάδων και, τα τελευταία χρόνια, αγαπημένος προορισμός πολλών που αναζητούν ήρεμες διακοπές χωρίς να απαιτούν πολλές ανέσεις.

Σήμερα το νησί έχει "ανακαλυφθεί" και δεν είναι πιά έρημο το καλοκαίρι. Πάντως τα Κουφονήσια έχουν να προσφέρουν αρκετά στον επισκέπτη και, κυρίως, χαλαρούς ρυθμούς, φρέσκο ψάρι και ωραίες παραλίες.

Η Χώρα είναι ο μοναδικός οικισμός στο Κουφονήσι και είναι χτισμένη στην νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, ακριβώς επάνω από το πανέμορφο μικρό λιμάνι. Ανατολικά του λιμανιού ξεκινά ο κύριος δρόμος του νησιού, μήκους λίγων μόνο χιλιομέτρων, στον οποίο βρίσκονται και τα περισσότερα καταλύματα.

Ο δρόμος καταλήγει στην παραλία του Φοίνικα ή Χαροκόπου. Από την παραλία του Φοίνικα, πεζοί, βρισκόμαστε σε μια δεύτερη στη σειρά παραλία με την ονομασία Φανός. Συνεχίζοντας παραλιακά, φτάνουμε στην πιο πολυσύχναστη παραλία του νησιού, την Πλατειά Πούντα ή Ιταλίδα, που πήρε το όνομα της από μια κάτοικο της περιοχής που καταγόταν από την Ιταλία.

Συνεχίζοντας προς την ίδια κατεύθυνση και περνώντας την Ιταλίδα, βρισκόμαστε με μια βραχώδη περιοχή όπου υπάρχουν οι λεγόμενες "πισίνες": μικροί κλειστοί κόλποι και ανοίγματα πάνω στα βράχια, όπου μπορεί κάποιος να κολυμπήσει άνετα. Τέλος, έχοντας φτάσει στο βόρειο άκρο του νησιού, θα συναντήσουμε το Πορί, μια μεγάλη αμμουδιά και το ακρωτήρι του Ξυλοβάτη.

Το Κουφονήσι διαθέτει αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια και μερικά ξενοδοχεία. Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του νησιού είναι πραγματικά αξιόλογα.

Tο Kάτω Kουφονήσι είναι σχεδόν έρημο και θα το επισκεφθείτε με βάρκα που, την καλοκαιρινή περίοδο, αναχωρεί τρεις φορές την ημέρα από το λιμάνι στο Κουφονήσι. Στο μώλο στο Κάτω Κουφονησιού στέκει μόνη της η εκκλησία της Παναγίας, χτισμένη πάνω σε αρχαία ερείπια.

Τα ενδιαφέροντα
Οι παραλίες και των δύο νησιών.
Το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά που αφθονούν εδώ.

Να επισκεφθείτε το Κάτω Κουφονήσι για μπάνιο και υπέροχο φαγητό στην μοναδική ταβέρνα που υπάρχει εκεί.
Να πάτε για φρέσκο ψάρι στην ταβέρνα του Καπετάν Νικόλα.

Δε συνιστάται
Να πάτε για πάνω από 2-3 μέρες εάν σας ενδιαφέρουν οι κοσμικές και θορυβώδεις διακοπές.
Να πάτε τους μήνες αιχμής χωρίς να έχετε κάνει κράτηση.

Όσο για το πώς θα πάτε εκεί...

Οι Μικρές Ανατολικές Κυκλάδες στις οποίες ανήκουν τα Κουφονήσια, συνδέονται όλο το χρόνο με το λιμάνι Πειραιά. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 8,30 ώρες.
Τα Κουφονήσια μέσο της γραμμής: Μήλος – Φολέγανδρος – Ίος – Θήρα – Κουφονήσι – Αμοργός και της γραμμής Πάρος – Νάξος – Ηρακλειά – Σχοινούσα – Κουφονήσια – Κατάπολα, συνδέονται με τα αντίστοιχα νησιά.
Επίσης, έχουν τακτική τοπική σύνδεση με τη Νάξο.
Περισσότερες πληροφορίες:
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 210 4226000

Όσο για πληροφορίεσ για ξενοδοχείο και δωμάτιο ... υπάρχουν μερικα που τσιμπάνε αρκετα τις τιμές.. αλλα και αρκετά φτηνά τουλάχιστον μέχρι μέσα ιουλίου... αν θές μπορώ να σου ψάξω τιμές και τέτοια...
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Ευχαριστώ πάρα πολύ Ηλία μου!!!!
Πολύτιμη η βοήθειά σου.... Ακόμη το ψάχνω για κουφονήσια!! Αν τελικά κάτσει, ίσως να χρειαστώ ξανά την βοήθειά σου...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΣΟΟΟΟΟΟΟ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ!!!!!!!!!
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Rainmaker

Δημοσίευση από Rainmaker »

Όποτε θές ξέρεις που να με βρείς... :wink: :lol:
nikos

Δημοσίευση από nikos »

Έχω ακούσει για Τήνο καλά λόγια και μάλλον θα πάω. Έχει πάει κανείς?
There is a difference between knowing the path and walking the path
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Ναι! Είναι ωραία...άλλα όχι τίποτα το ιδιαίτερο!!!
Παρόλο που δεν είμαι της εκκλησίας, ούτε πατάω... :shock: , αξίζει να περπατήσεις προς την εκκλησία....έχει ενα σωρό μαγαζάκια!!!!!! :shock: :shock: :shock:

Και γενικά είναι νησάκι που έχει τα πάντα, απλά λόγω της εκκλησίας, έχει θρησκευτικό χαρακτήρα!!!!!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Εμμανουέλα μου Τήνος δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε μόλις φτάσουμε.

΄Εχω ακούσει απίθανα λόγια για την εσωτερική Τήνο, που κανείς μας δεν την ξέρει.

Νίκο, θα μάθω και θα σου πω. ΄Εχω φίλους που ξέρουν...

Αν θέλει κανείς να του πω για Σύρο, ξέρω την κάθε γωνιά της! :)
Εκεί και για εφέτος!! Δεν αλλάζω τελικά. Τουλάχιστον 5 ημέρες!

Μετά βλέπουμε...
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Βάσω έχω πάει Τήνο.....για μια μέρα(ανταπόκριση απο Μύκονο,χεχε)!!
Είναι ωραία, εξαρτάται απο το τι ψάχνεις....αν θέλεις πιο πολύ χαλάρωση, και γενικά μια περίεργη ομορφιά πας...αν θες κάτι άλλο...πας Σαντορίνη!!!!!!!!!!!!!!!!
nikos

Δημοσίευση από nikos »

Καλά κι εγώ δεν πάω για την εκκλησία, για το υπόλοιπο πάω που έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Ευχαριστώ πάντως!
There is a difference between knowing the path and walking the path
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Ετοιμαστείτε...........

Οι διακοπές έρχονται....πλησιάζουν........

Εικόνα

Αααααχχχχ Φύτζι έρχομαι!!!
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Εικόνα

Μια μικρή γεύση.....απο Σαντορίνη!
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Εικόνα

Μια άλλη γεύση απο Κρήτη....
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Εικόνα

Μια πιο μικρή γεύση απο Μύκονο!!!!!
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Εικόνα

Μια άλλη οπτική γωνία απο Μήλο!!!!
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Εικόνα

Μια άλλη οπτική γωνία απο τη Λευκάδα!!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Εικόνα

Μια τελείως διαφορετική γωνία απο τη Σύρο........!!!

Επιστροφή στο “ΤΑΞΙΔΙΑ”