Τασούλη χρόνια πολλά, ο επιμένων Ελλην-νικά.
και προσθέτω δικές μου απορίες στα ανωτέρω...
Τι ή πόσα γνωρίζουμε για την Ιστορία της Θρησκείας των παππούδων μας Ελλήνων, σε σχέση με όσα γνωρίζουμε,μαθαίνουμε,διδασκόμαστε για την ιστορία ,τη θρησκεία των Εβραίων,Αβραάμ,Ισαάκ ,Ιακώβ και λοιπών συγγενών;
(και δεν είμαι αντισημιτικός,έχω φίλους Εβραίους και Καθολικούς και Προτεστάντες και Μουσουλμάνους στη Ρόδο ζω)
Τι ή πόσα γνωρίζεις για το Δια ή την Αθηνά τη Δήμητρα ή τον Ορφέα τον Διόνυσο Ζαγρέα?(ποιός είναι αυτός)? και πόσα για τον Μωυση και τον Γιαχβέ;
Ασπάστηκες κι αρπάχτηκες απ'όσα είπαν άμαθείς,αμόρφωτοι,απολίτιστοι αλλότριοι γιδοβοσκοί [συμπαθέστατοι κατά τα άλλα]και δεν αναρωτήθηκες τι , που και πως πίστευαν οι παππούδες σου που δημιούργησαν Τον πολιτισμό.
Γνωρίζεις τα ''ου'' των εντολών, τα Δελφικά παραγγέλματα τα΄χεις ακουστά;
Και δεν είμαι εθνικός ούτε δωδεκαθειστής πόσο μάλλον ειδωλολάτρης ..και για ποιά είδωλα μιλάμε πήγες εκκλησία αυτές τις αγιες
μέρες να χαρεί η ψυχή και το μάτι σου είδωλα και παραστάσεις ξύλινους Χριστούς και θέατρα δρόμου εν είδη Επιταφίου
κι αναπαραστάσεις Παθών γκροτέσκο κακόγουστης υπερβολής που μόνο με το Ινδικό Μπόλιγουντ συναγωνίζονται...
Κι αγωνίζεσαι κι αγωνιάς λες και πονάς και κλαίς με Χολιγουντιανές αυτή τη φορά υπερπαραγωγές και θλίβεσαι και νηστεύεις και πριν αλέκτωρ λαλήσει και λαλήσεις κι εσύ με των Παθών σου τον τάραχο και το''θείο'' δράμα... ''α στο καλό πιά εγώ τον σταύρωσα'' χυμάς μετά και ξεσπάς στα αθώα αμνοερίφια των ταπεινών γιδοβοσκών που 'λεγαμε πιο πάνω και τρως τους φίλους σου(τα ζώα) μασάς πτώματα κι αναμασάς πτωμαίνη παρελθόντος και τη προκατάληψη και θες να δεις μέλλον και άσπρη μέρα
σ 'ολο αυτό το μαυροφορεμένο σκηνικό και τοπίο,κρανίου τόπος και τα παίρνω στη κράνα
όταν ακούω να λες ...
'' αααα...εμείς στο σπίτι μας αυτά τα ''εθίματα'' είχαμε και η μάνα μου κι η γιαγιά μου αυτά μου έμαθαν''
κι η γιαγιά από τη προγιαγιά κι 'κεινη απ' τη δική της που αν ζούσε η συγχωρεμένη και τη ρωτούσες ''ξερω'γω παιδάκι μου απ΄τη γιαγιά μου τα βρήκα'' θα ΄λεγε η χριστιανή...
,
Μα κι άλλα βρήκες από τους παπούδες και τις γιαγιάδες Ομηρο ας πούμε Ηράκλειτο, Πλάτωνα,Καζαντζάκη, Ελύτη λέω τώρα εγώ τυχαία ονόματα..
Κι αν ήτανε όλα καλά κι άγια και συ και η ζωή σου,η Ζωή μας, δεν θα απορούσα μα δε βλέπεις πως είμαστε κι εμείς και η πατρίδα μας;
Και μη μου πεις οι σκοτεινές ξένες δυνάμεις,ξένους θεούς προσκυνάς και ξένα συμφέροντα στηρίζεις και ψηφίζεις γιατί
'' αααα....εμείς στο σπίτι μας αυτά ξέρουμε,αυτά πιστεύουμε,αυτούς ψηφίζουμε,χρόνια τώρα''!!!