Σσσσςςς.......... Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες!

Άβαταρ μέλους
Ταρούλα

Re: Σσσσςςς.......... Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλλην

Δημοσίευση από Ταρούλα »

Ολοι τα ίδια ρε γμτ :)) :)) :))
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10 »

Πωλείται η Ελλάδα στο ebay!!!

http://moneypost.gr/54977/%CE%A0%CF%89% ... BF-ebay---" onclick="window.open(this.href);return false; :-o :-o
''Οταν μπορεί ένας, μπορούν όλοι αρκεί να θέλουν!!"

-Το "ναί"σου να είναι ναί καί το "όχι"σου να είναι όχι-

-Σύμπαν,τι κάνεις αυτό το διάστημα???
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Έλεοοος xD

Εγώ πάντως θα πω το γνωστό "printscreen or didn't happened" :-D
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Θα προτιμούσα ως πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας τον Ισλανδό πρόεδρο Όλαφουρ Ράγκναρ»…

11/04/2012
Καταχωρήθηκε σε: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Προς τον κ. Παπούλια: Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αν είχα τη δύναμη θα προτιμούσα ως πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας όχι εσάς αλλά τον Ισλανδό πρόεδρο, τον Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον. Μπορεί να καυχιόμαστε ότι εμείς γεννήσαμε τη δημοκρατία, αλλά πάει καιρός πια που δεν έχουμε συγγένεια μαζί της.

Όταν το ισλανδικό Κοινοβούλιο ενέκρινε κάποιο νόμο παρόμοιο με το Μνημόνιο 1 και στάλθηκε για επικύρωση στον πρόεδρο της δημοκρατίας, αυτός ενεργοποίησε το μόνο… δικαίωμα που είχε, όπως κι εσείς: δεν το υπέγραψε και κάλεσε το λαό σε δημοψήφισμα. Ήταν η πρώτη φορά που έγινε δημοψήφισμα στη χώρα αυτή. Η εξήγηση ήταν σαφής: «Δε μπορώ εγώ ή οι λίγοι βουλευτές που ψήφισαν αυτό το νόμο να αναλάβω την ευθύνη να επικυρώσω ένα νόμο που θα επηρεάσει τη ζωή κάθε πολίτη της χώρας μου. Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα μόνο ο λαός μπορεί να αποφασίσει».
Το δημοψήφισμα έγινε και ο λαός απέρριψε το νόμο. Δεν είχε άδικο: τρεις τράπεζες είχαν δανειστεί 80 δις ευρώ, ήτοι το δεκαπλάσιο από το Ακαθάριστο Εθνικό Εισόδημα της χώρας, είχαν χρεοκοπήσει και τώρα ζητούσαν από το λαό να πληρώσει τους δανειστές σε διάφορες χώρες.

Οι πολιτικοί άρχισαν νέες συνομιλίες με τους δανειστές και έφεραν τροποποιημένο σχέδιο στη Βουλή, κάτι σαν Μνημόνιο 2, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και στάλθηκε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για επικύρωση. Και πάλι εκείνος είπε όχι και ζήτησε νέο δημοψήφισμα. Το επιχείρημά του ήταν σαφέστατο: «Στα μεγάλα θέματα δεν αποφασίζουν προσωρινοί ηγέτες, ηγέτης είναι ο λαός και αυτός θα αποφασίσει».

Χρειάστηκε να κατεβεί στους δρόμους για να υπερασπιστεί τη θέση του ενάντια στη λυσσαλέα επίθεση των πολιτικών. Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν τη σύζυγό του να αγκαλιάζει διαδηλωτές που η αστυνομία τους έχει πνίξει στα καπνογόνα. Ήταν ανένδοτος στις αρχές του: «Υπάρχουν χώρες πιο ισχυρές οικονομικά από μας, εμείς όμως δεν πρόκειται να βάλουμε το κέρδος πάνω από τη Δημοκρατία».

Στο νέο δημοψήφισμα ο λαός απέρριψε και το «Μνημόνιο 2».

Ο πρόεδρος το πήγε ακόμα πιο πέρα και ζήτησε αναθεώρηση του συντάγματος, μόνο που αυτή τη φορά η αναθεώρηση δε θα γινόταν από πολιτικούς αλλά από τον ίδιο το λαό. Το επιχείρημά του ήταν και πάλι ατράνταχτο: «Ο λαός είναι η υπέρτατη εξουσία, αυτός πρέπει να συντάξει το σύνταγμα». Έγιναν χιλιάδες συναντήσεις, στάλθηκαν άπειρα ηλεκτρονικά μηνύματα και η λαϊκή επιτροπή κατέληξε σε μια μορφή του συντάγματος που φυσικά δεν είχε ούτε παραγραφές, ούτε ασυλίες και ούτε φοροαπαλλαγές για τους πολιτικούς. Δεν έχει γίνει ακόμα δημοψήφισμα για το σύνταγμα, καθώς οι πολιτικοί παλεύουν με κάθε μέσο να το καθυστερήσουν, αλλά δε θα το πετύχουν για πολύ.

Σε κάποια στιγμή χρειάστηκε να καλέσουν το ΔΝΤ για βοήθεια, αλλά υπό ένα όρο: «Θα σας πληρώσουμε ό,τι δανειστούμε, αλλά υπό ένα όρο: δε θα πειραχθούν οι μισθοί, οι συντάξεις και τα κοινωνικά προγράμματα, γιατί είμαστε μια σκανδιναβική σοσιαλιστική κοινωνία και σκοπός μας είναι η ευημερία του πολίτη και όχι τα κέρδη των τραπεζών». Ούτε κεραμίδα να έπεφτε στα κεφάλια των αρμόδιων του ΔΝΤ, αλλά τελικά το δέχτηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία του ταμείου, γιατί κατάλαβαν ότι δεν έχουν να κάνουν με άτομα όπως – (δε χρειάζεται να αναφέρω ονόματα)…
Αλλά ο πρόεδρος μιας δημοκρατίας δε σταμάτησε εκεί: ζήτησε να γίνει έλεγχος στα οικονομικά όλων των πολιτικών και πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν τον πέλεκυ της δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του πρωθυπουργού. Η έκθεση της αδέσμευτης επιτροπής έφτασε τις 2,500 σελίδες και χρειάστηκαν 45 συνεχείς ώρες για να διαβαστεί από καλλιτέχνες, συγγραφείς, απλούς πολίτες σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας.

Και το συμπέρασμα ήταν σαφές: δεν ευθύνεται ο λαός για όσα έκαναν οι πολιτικοί οι οποίο εκλέχτηκαν λέγοντας τα αντίθετα από όσα υποσχέθηκαν.

Τρία χρόνια μετά η Ισλανδία αρχίζει να βγαίνει από την κρίση, στην Ελλάδα μας λένε ότι θα χρειαστούν δεκαετίες και αν….

Και κάτι ακόμα: ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ισλανδίας δεν το έκανε αυτό για να κρατηθεί στην καρέκλα. Πριν λίγες μέρες δήλωσε ότι δε θα είναι υποψήφιος για επόμενη θητεία. «Εκπλήρωσα το χρέος μου στο λαό μου», ήταν η λακωνική δήλωσή του (όχι δεν είπε αν ήταν και στην Εθνική Αντίσταση).

Μήπως κ. Παπούλια θα ’πρεπε να επισκεφθείτε τους Βίκινγκς της Ισλανδίας για να πάρετε κάποια μαθήματα δημοκρατίας; Μήπως αυτοί που έτρωγαν βελανίδια όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες τώρα ξέρουν καλύτερα τι σημαίνει δημοκρατία ενώ εσείς την ευτελίζετε – ουσιαστικά μια πράξη αιμομιξίας – στη χώρα που γεννήθηκε;

Και μια ακόμα δήλωσή του Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον: «Έχω την σταθερή εντύπωση ότι τα κόμματα στη Βουλή δεν εκφράζουν αυτή την εποχή αντίστοιχη αναλογία στο λαό». Εσείς θα κάνατε ποτέ αυτή τη δήλωση, που είναι πασιφανής σε κάθε έλληνα πολίτη;

Χρήστος Μαγγούτας
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Έτσι για να μην ξεχνάμε. Ενώ είναι λαλίστατοι για την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ισπανία ή την Πορτογαλία, η Ισλανδία κάνει τζιζζζζ!
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Τί ωραία...! Σήμερα συμφωνώ με όλους! 8->

Άβαταρ μέλους
Μπεττουλα

Δημοσίευση από Μπεττουλα »

εγώ πάλι σήμερα οτι και να διαβάζω κλαίω!! :-( :-( :-(
Η εσωτερική σπουδαιότητα του ανθρώπου είναι το Φως που τον ακολουθεί, όπου και να βρίσκεται...Να πολεμάει γι' αυτήν την σπουδαιότητα είναι το ζητούμενο
Άβαταρ μέλους
Annoula
Site Admin

Δημοσίευση από Annoula »

Τί ωραία...! Σήμερα συμφωνώ με όλους! 8->
:-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Είδες Αννούλα μου; Κι όμως γίνονται Θαύματα! :-D :-D

Άβαταρ μέλους
Fotinoula

Δημοσίευση από Fotinoula »

:)) :)) :)) ) :)) :))
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

:)) :)) :)) :)) :x >:d<
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Η άλλη ανάγνωση της έκθεσης Μπαρόζο

Ζείτε περισσότερο από εμάς, για αυτό... κόψτε από συντάξεις και φάρμακα

Μονόδρομο θεωρεί για τη χώρα μας ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο τις μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, φαρμακευτικές και προνοιακές δαπάνες, εξαιτίας της οικονομικής κρίσεως αλλά... και για έναν επιπλέον λόγο: οι Έλληνες έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από τους άλλους Ευρωπαίους!

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=191181" onclick="window.open(this.href);return false;

8-x 8-x 8-x
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Έλεος αδέρφια.. θα χαζέψουμε τελείως με αυτά που διαβάζουμε. :?
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

διάβασέ τα σαν τον Αστερίξ, Βασιλάκη μου! :D
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από VasilisM »

γαμώτο ούτε Αστερίξ διάβαζα.. :D