Θα συμφωνήσω με τον Βασίλη: άλλο πράγμα το Ουσούι ρέικι και άλλο το Αγγελικό.
Για τον πρώτο βαθμό θες ένα σαββατοκύριακο: εκτός από τους συντοντισμούς, υπάρχει και ύλη που πρέπει να διδαχθεί (ιστορία, θεωρία, συμβουλές, τεχνικές κλπ), καθώς επίσης και πρακτική, τόσο στον εαυτό μας, όσο και στους άλλους.
Οι συντονισμοί στο Ουσούι είναι 4 για τον πρώτο βαθμό, και συνήθως δίνονται 2 την μία μέρα και 2 την άλλη. Σε αυτούς, το άτομο που σε συντονίζει "ξεκλειδώνει" τα κανάλια της ενέργειας μέσα σου, για να μπορέσεις να διοχετεύεις πλέον ρέικι από τα χέρια σου. Αυτή η διαδικασία δεν έχει προκαθορισμένη διάρκεια, αν και συνήθως, από την προσωπική μου εμπειριά, είναι γύρω στο 10λεπτο ο καθένας. Σκέψου όμως ότι είναι 4 συντονισμοί, επί όσα άτομα θα είναι στο σεμινάριο, καθώς οι συντονισμοί είναι προσωπικοί και δίνονται στον καθ'έναν προσωπικά και ατομικά (υπάρχουν και μερικοί που τους κάνουν ομαδικά - εγώ διαφωνώ σε αυτό, αλλά αυτή είναι προσωπική μου άποψη). Βάλε και λίγα διαλημματάκια που χρειάζονται μετά τους συντονισμούς, ε, βγαίνει αρκετή ώρα στο σύνολο.
Όμως: για το Αγγελικό ρέικι δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα. Άμα έχει και αυτό βαθμούς, τότε υποθέτω ότι πρέπει να ξεκινήσεις από τον 1ο κλπ.
Δεν είναι Ουσούι ρέικι και ούτε και έχει κάποια σχέση με αυτό, ούτως ώστε να "συνδιάζεις" τους βαθμούς (να πάρεις τον 1ο στον Ουσούι, τον 2ο στο Αγγελικό κλπ).
Θα σε συμβούλευα κι εγώ να ξεκαθαρίσεις τι θες, να ψάξεις και να ενημερωθείς και να συζητήσεις με το όποιο άτομο διαλέξεις να πάρεις το οποιοδήποτε σύστημα, και να εμπιστευτείς την διαίσθησή σου στο εάν αυτό το άτομο "σου κάνει" ή όχι.