Σσσσςςς.......... Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10

Re: Σσσσςςς.......... Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλλην

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10 »

evi έγραψε:Ρε... μίλησε ο Παπούλιας;;;;
Ναι το "παιδί" μίλησε και είπε και το κορυφαίο ανέκδοτο 8-}

Η πανικόβλητη μαριονέτα
http://filologos10.wordpress.com/2012/0 ... %84%ce%b1/" onclick="window.open(this.href);return false;
''Οταν μπορεί ένας, μπορούν όλοι αρκεί να θέλουν!!"

-Το "ναί"σου να είναι ναί καί το "όχι"σου να είναι όχι-

-Σύμπαν,τι κάνεις αυτό το διάστημα???
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Η επικοινωνιακά αστεία κίνηση του Δανειστή, είναι η ύστατη προσπάθεια να γλυτώσει τα γιαούρτια που θα πέσουν την 25η Μαρτίου και τις φάπες που θα φάει όταν με το καλό πέσει η Χούντα, της οποίας είναι πιστός υπηρέτης.

:D :D :D :D :D :D
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

"Σήμερα ένιωσα γυμνός και βιασμένος στο άκουσμα της είδησης για την κλοπή στο μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας. Πέθανε η Ελλάδα, σκέφτηκα, τελείωσε η χώρα μας, τέρμα.
Δεν το χωράει ανθρώπου νους αυτό που συμβολίζει η κλοπή. Δεν υπάρχουνε λόγια να το περιγράψουνε. Ο Μακρυγιάννης το προσέγγισε μ' έναν τρόπο τότε που είχε πει στους στρατιώτες "και δέκα χιλιάδες τάλαρα να σας δώσουνε, να μην καταδεχτείτε να φύγουνε αυτά τα αγάλματα από την πατρίδα μας, γι αυτά πολεμήσαμε".

Όσες φορές κι αν έχω διδαχτεί, κι αν έχω ακούσει, κι αν έχω διαβάσει αυτή τη φράση, από τα μαθητικά μου χρόνια μέχρι σήμερα, όλοι, δάσκαλοι, δημοσιογράφοι, υπουργοί, όλοι οι μεγάλοι πάντα τονίζανε την κατάληξη της φράσης. Το "γι' αυτά πολεμήσαμε". Θέλανε να δείξουνε τι σημαίνει πατρίδα, ποια είναι τα ιδανικά, για ποιες ιδέες και ποια κληρονομιά πολεμάει ο άνθρωπος.

Εγώ πάντα όμως σκόνταφτα αλλού. Στο ρήμα που χρησιμοποίησε αυτός ο λογοτέχνης πάνω στον αυθορμητισμό της ψυχής και του λόγου του. "Να μην καταδεχτείτε", τους είπε. Να κοιτάξετε με περιφρόνηση κι αυτούς και τα φράγκα τους. Να νιώσετε πως εσείς είστε πολύ πιο ψηλά από κείνους, πως κατέχετε την ψυχή, την Ιδέα, τον κόσμο όλον κι ας μην έχετε μία στην τσέπη ούτε για να φάτε ούτε για να πάρετε όπλα.

Τον πλούτο δεν τον κάνουν τα φράγκα και τον αγώνα δεν τον κερδίζουν τα όπλα.

Μάλλον τον διδαχτήκαμε στραβά τον Μακρυγιάννη μου φαίνεται, δώσαμε έμφαση στο αυτονόητο, στο ρηχό νόημα της φράσης του κι αφήσαμε ανέγγιχτο το βάθος της ψυχής του. Φταίει ίσως που από σπουδαγμένους διδαχτήκαμε του λόγου την τέχνη. Διότι οι τέχνες δεν διδάσκονται από σπουδαγμένους. Μόνο από ψυχωμένους. Κι είναι σπάνιοι αυτοί που τα 'χουν και τα δυο.

Μου φαίνεται πως η ψυχή μένει πίσω στο δρόμο της σύγχρονης εκπαίδευσης. Μένει ακαλλιέργητη τον καιρό που είναι η εποχή της σποράς. Κι ύστερα πια, μεγαλώνοντας, έρχονται δύσκολοι καιροί, διλήμματα προσωπικά, συμβιβασμοί, γίνονται οι άνθρωποι καταδεχάμενοι στην υποταγή για την επιβίωση.

"Να μην καταδεχτείτε" το χρήμα δεν μας έμαθε κανείς όσο ήμασταν παιδιά. "Να μην καταδεχτείτε" να δώσετε τη ζωή σας αντάλλαγμα σε κανέναν για να λάβετε χρήμα, κανένας δεν μας συμβούλεψε. Απεναντίας. Μας μάθανε να σκύβουμε το κεφάλι, να γινόμαστε σκλάβοι για να επιβιώσουμε, να τα μετράμε όλα με την αξία κάποιων ευτελών χαρτονομισμάτων. Τέτοια κατάντια.

Και τώρα, τώρα που καταντήσαμε να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε χρήμα ή, ακόμα χειρότερα, την υπόσχεση χρήματος, αρκούμαστε μονάχα να βλέπουμε τη χώρα μας νεκρή, να τη σκυλεύουν και όχι μόνο να μην έχουμε το τσαγανό να τους πάρουμε φαλάγγι αλλά να σκεφτόμαστε μονάχα την εικόνα της στο εξωτερικό που θα χαλάσει κι άλλο, και τι επιπτώσεις θα 'χει αυτό για τα εκκρεμή μας οικονομικά ζητήματα και για τον τουρισμό μας.

Μια λάθος προσέγγιση ενός λογοτέχνη τι ζημιά μπορεί να κάνει σε ένα λαό ε;
Τρομερό.

Γιάννης Μακριδάκης
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

:-(
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

"Να μην καταδεχτείτε" το χρήμα δεν μας έμαθε κανείς όσο ήμασταν παιδιά. "Να μην καταδεχτείτε" να δώσετε τη ζωή σας αντάλλαγμα σε κανέναν για να λάβετε χρήμα, κανένας δεν μας συμβούλεψε. Απεναντίας. Μας μάθανε να σκύβουμε το κεφάλι, να γινόμαστε σκλάβοι για να επιβιώσουμε, να τα μετράμε όλα με την αξία κάποιων ευτελών χαρτονομισμάτων. Τέτοια κατάντια.

:-( :-( :-(
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Τον πλούτο δεν τον κάνουν τα φράγκα και τον αγώνα δεν τον κερδίζουν τα όπλα.

Ας το κρατήσουμε μέσα μας..
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

όχι όχι, εδώ να δώσουμε σημασία! Εδώ είναι το ζουμί όλο!

Μου φαίνεται πως η ψυχή μένει πίσω στο δρόμο της σύγχρονης εκπαίδευσης. Μένει ακαλλιέργητη τον καιρό που είναι η εποχή της σποράς. Κι

Σπάνια έχω ακούσει ανθρώπους να μιλάνε για την Ψυχή! Για όλους είναι ένα φαινόμενο, άξιο πειραματισμού μέσω της επιστήμης...Εγώ όμως την Ψυχή την έχω βασίλισσα...Σ' αυτήν τα δίνω όλα, γιατί μόνο αυτή μπορεί να μου δώσει πίσω τον σπόρο, σε καρπό!

κανείς άλλος, όποιος κι αν είναι...

@};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Ellaki »

:-( @};-
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

@};- @};- @};- :x
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Ελενίτσα

Δημοσίευση από Ελενίτσα »

Εγώ όμως την Ψυχή την έχω βασίλισσα...Σ' αυτήν τα δίνω όλα, γιατί μόνο αυτή μπορεί να μου δώσει πίσω τον σπόρο, σε καρπό!
:-( :x :x
Ο ΄Ανθρωπος δεν έχει απλά την νοημοσύνη του λεξικού, αλλά την Σοφία του θεού…Και για να την εκφράσει, χρειάζεται πρωτίστως να αφοσιωθεί σ’ αυτό που Είναι… B.N.

Είμαι Άνθρωπος! @};-
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

@};-
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

«Όταν είμαι άρρωστος, δεν θέλω “άγνωστο” φάρμακο»

Κόλαφος οι τοποθετήσεις στην Επιτροπή της Βουλής, κατά του νομοθετήματος του υπουργείου Υγείας, που θέλει να ταΐζει τα παιδιά μας με πάμφθηνα σκευάσματα-δολοφόνους

«Όταν είμαι άρρωστος, δεν θέλω “άγνωστο” φάρμακο»

Ομοβροντία βουλευτών κατακεραυνώνει τον παραλογισμό του νομοσχεδίου που έφερε το υπουργείο Υγείας στη Βουλή -ως εφαρμοστικό νόμο του νέου μνημονίου- και ουσιαστικά αδειάζει τα ράφια των φαρμακείων και νοσοκομείων από τα ποιοτικά ελληνικά φάρμακα, υπέρ των πάμφθηνων εισαγόμενων σκευασμάτων, αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας!

Μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, οι βουλευτές έχουν χαρακτηρίσει το νομοθέτημα -που προωθείται με τη διαδικασία του επείγοντος- ως «μαύρη βίβλο» και απαράδεκτη ρύθμιση, αφού -ουσιαστικά- θα έχει συνέπεια να ταΐζουν εμάς και τα παιδιά μας φάρμακα που παράγονται στο Μπαγκλαντές, στην Ινδία και στο Πακιστάν, φάρμακα που συχνά έχουν θεωρηθεί ύποπτα ακόμη και για σοβαρές παρενέργειες. Μόνο κριτήριο για τη χορήγηση ενός φαρμάκου θα είναι η πιο φθηνή τιμή και η ύπαρξη της δραστικής ουσίας, άσχετα με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, εξέλιξη που νομοτελειακά οδηγεί σε λουκέτο τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες παράγουν επώνυμα και υψηλής ποιότητας φάρμακα.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Κιλκίς του ΛΑΟΣ, Κωνσταντίνος Κιλτίδης -ολοκληρώνοντας την ομιλία του και τις εργασίες της επιτροπής- μίλησε για νομοθέτημα-«μαύρη βίβλο». Αναφέρθηκε, χαρακτηριστικά στην περίπτωση της Ιταλίας, όπου θεσπίστηκε ανάλογη ρύθμιση για τη δραστική ουσία, η οποία κατέπεσε στη συνέχεια στη Δικαιοσύνη, αφού κρίθηκε ξεκάθαρα ότι «είναι διαφορετικό πράγμα η δραστική ουσία και διαφορετικό το ίδιο το φάρμακο». Ο κ. Κιλτίδης αναρωτήθηκε γιατί η Ελλάδα δεν παίρνει επιτέλους τα μαθήματα από εκείνους που έχουν προηγηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι, με το συγκεκριμένο νομοθέτημα, μένουν στο δρόμο 5.000 οικογένειες Ελλήνων εργαζομένων στη φαρμακοβιομηχανία.

Από την πλευρά της, η βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Περλεπέ, τόνισε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση δημιουργεί καρτέλ μεγαλοεισαγωγέων, εις βάρος της αξιόλογης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, που απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους. Η ίδια επισήμανε ότι έχει παρατηρηθεί τα φάρμακα που πλέον θα κατακλύσουν τα ελληνικά φαρμακεία και νοσοκομεία συχνά να μην έχουν τη ίδια δράση -και, άρα, να μην αντιμετωπίζουν την ασθένεια- ή και να παρουσιάζουν σοβαρές παρενέργειες. «Εγώ, προσωπικά, σαν άρρωστη δεν θέλω να παίρνω ένα φάρμακο που δεν θα ξέρω ποιο είναι», υπογράμμισε η κυρία Περλεπέ.

Ηθικοί αυτουργοί για το θάνατο παιδιών όσοι το υπογράψουν

Ύπουλη γενοκτονία σε βάρος του ελληνικού λαού, των παιδιών μας και των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων προωθούν όσοι υπογράφουν το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία.

Ηθικοί αυτουργοί για το θάνατο παιδιών όσοι το υπογράψουν

Τόσο εκείνοι, όσο και οι βουλευτές που θα το υπερψηφίσουν είναι ηθικοί αυτουργοί μιας νέας γενοκτονίας που θα κοστίσει στην Ελλάδα σε έμψυχο δυναμικό, ποιότητα ζωή και θέσεις εργασίας.

Ποιους βαρύνει το πολιτικό κόστος αυτή η προδοσία εις βάρος του λαού; Ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί τούτης της ατιμίας απέναντι στα παιδιά μας, τους γέροντες και τους ασθενείς;

Σημειώστε: ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ.Δημήτρης Ρέππας, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, η υπουργός Παιδείας κ.Άννα Διαμαντοπούλου, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης και ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης.

Εκείνοι είναι οι υπεύθυνοι για την επιβολή επικίνδυνων αντιγράφων φαρμάκων που εισάγονται από χώρες του τρίτου κόσμου. Εκείνοι επιβεβαιώνουν το βίαιο υποβιβασμό της Ελλάδας από μέλος του ισχυρού πυρήνα της Ευρώπης σε τριτοκοσμική αποικία της Τρόικας.

Οι κατά τ' άλλα εθνοσωτήρες κάνουν τα παιδιά μας πειραματόζωα και στέλνουν τους συνταξιούχους στα «κρεματόρια» των εργαστηρίων για να δοκιμαστούν οι καλύτερες παρτίδες γενόσημων από την Κίνα, την Ινδία, το Βιετνάμ και την Ταϊλάνδη.

Αυτή είναι η πολιτική ξετσιπωσιά όσων θέλουν τη συντεταγμένη χρεοκοπία της χώρας στους ευαίσθητους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Άμυνας.

Τα πρώτα παραδείγματα

Οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της ύπουλης γενοκτονίας, γνωρίζουν ήδη ότι σκευάσματα που χορηγήθηκαν σε δημόσια νοσοκομεία ή συνταγογραφήθηκαν από ασφαλιστικά ταμεία έχουν προκαλέσει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις και σε πολλές περιπτώσεις οδήγησαν ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Οι ερασιτεχνικοί πολιτικοί πειραματισμοί, η αποδυνάμωση του ΕΟΦ, καθώς και η αδυναμία διενέργειας επαρκών εργαστηριακών ελέγχων διαμορφώνουν συνθήκες για να στηθούν παραμάγαζα προώθησης τριτοκοσμικών φαρμάκων.

Όσοι το υπογράψουν κι όσοι ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο θα πρέπει να το γνωρίζουν και να το καταλάβουν καλά: Είναι ηθικοί αυτουργοί για το θάνατο των παιδιών και των συνταξιούχων που θα οδηγηθούν από τη φτώχια στον αργό θάνατο των τριτοκοσμικών φαρμάκων
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Θεοί του Ολύμπου.. :thumbsdown: :thumbsdown: :thumbsdown:
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Αυτό είναι το ΔΝΤ, Βασίλη. Το συζητούσαμε και παλαιότερα.
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Μου φαίνεται Ευούλα, θα γεννήσω πριν από σένα! Ε, αϊ σιχτίρ πια με όλα αυτά τα σαυροειδή!!!

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”