Ανθρωπος Α-Διδακτος = Ερμαιο Της Κολασης !

Θέματα κατηγορίας που "κοιμούνται"...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Να επικοινωνήσει με τον Ανώτερο Εαυτό?

Μήπως τώρα εσύ μιλάς με ευχολόγιο?

Πόσο δύσκολο είναι αυτό, το έχεις καταλάβει?

Οι άνθρωποι συνήθως θεωρούν την φωνή του εγώ, Ανώτερο Εαυτό...και προσαρμόζονται σε μια καλοσύνη και αγάπη ιδεατή...

Δεν ξεχνώ ποτέ πάντως...

Αλλά δεν ξεκίνησα με τον Ανώτερο Εαυτό μου, αλλά με εσωτερική διδασκαλία...γιατί αυτό ήθελα!!! Ή ένωση μαζί του προέκυψε όταν αντιληφθηκα τα πρότυπα που με εμπόδιζαν να ζήσω...

Είναι δύσκολο να θυμηθείς, προτού καταρρίψεις τα πρότυπα...
Γιατί τότε και ο Ανώτερος Εαυτός σου θα σου δίνει μηνύματα "πρότυπα"...όπως
αγάπα τον πλησίον σου
αγάπα τον θεό σου
να έχεις συμπόνοια
και άλλα τέτοια ευχολόγια, που τα έχουμε μάθει κι από την θρησκεία μας...αλλά...για δες...δεν λειτουργούν...
:cry: :cry: :cry:
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Skapaneas »

Vaso έγραψε: 1. Οι άνθρωποι συνήθως θεωρούν την φωνή του εγώ, Ανώτερο Εαυτό...και προσαρμόζονται σε μια καλοσύνη και αγάπη ιδεατή...

2. Δεν ξεχνώ ποτέ πάντως...

3. Αλλά δεν ξεκίνησα με τον Ανώτερο Εαυτό μου, αλλά με εσωτερική διδασκαλία...γιατί αυτό ήθελα!!!

4. Ή ένωση μαζί του προέκυψε όταν αντιληφθηκα τα πρότυπα που με εμπόδιζαν να ζήσω...

5. Είναι δύσκολο να θυμηθείς, προτού καταρρίψεις τα πρότυπα...
Γιατί τότε και ο Ανώτερος Εαυτός σου θα σου δίνει μηνύματα "πρότυπα"...όπως
αγάπα τον πλησίον σου
αγάπα τον θεό σου
να έχεις συμπόνοια
και άλλα τέτοια ευχολόγια, που τα έχουμε μάθει κι από την θρησκεία μας...αλλά...για δες...δεν λειτουργούν...
Αριθμησα κατα τη γνωμη μου μερικα σημεια ευδιακριτα στη δημοσιευση σου, ωστε να τα επισημανω, προκειμενου να γινει συζητηση επ' αυτων για οποιον το χρειαζεται.

Εγω θα σταθω στο σημειο 3, για να σου πω οτι κανεις δεν μπορει να ξεκινησει με εσωτερικη διδασκαλια.

Η εσωτερικη διδασκαλια ειναι η τελευταια λυση για τον ανθρωπο που αγωνιζεται μεσα στον κοσμο να βρει την ακρη.

Και δεν "εμφανιζεται" παρα μοναχα οταν εχουν εξαντληθει ολες οι αλλες προοπτικες.

Απο προσωπικη πειρα αναφερω ( οπως ηδη σου εχω πει ) οτι, οταν ολοι οι περιξ εμου σταθηκαν "ανικανοι" να πληρωσουν το κενο της "ψυχης" μου, τοτε ως μονη και μοναδικη λυση απεμεινε η στροφη στα ενδον και η κραυγαλεα προσευχη μου προς τον Θεο: Κυριε Ιησου Χριστε Υιε Του Θεου Ελεησον Με !

Και πηρα φυσικα απαντηση την καταλληλη στιγμη !

Και εξακολουθω να παιρνω, εννοειται, οταν το χρειαζομαι ! 8)

Δεν νομιζω οτι υπαρχει ανθρωπος, ο οποιος να μην εχει φτασει κατα καποιο τροπο στα προθυρα της απελπισιας αναζητωντας απαντησεις, ο οποιος ελαβε αυτες τις απαντησεις απο τον "Ουρανο" ετσι απλα, μια ωραια ημερα που δεν ειχε τι αλλο να κανει !

Ο Ουρανος δεν σου απανταει αν δεν κτυπησεις δυνατα με προθεση να του σπασεις την πορτα, αν δεν σου ανοιξει !

Και δεν φτανεις στο σημειο να γκρεμισεις τον Ουρανο, αν τα ερωτηματα σου δεν ειναι πελωρια ωστε να φτανουν ισαμε τα σκαλια της ξωθυρας του.

Γιατι πανω σε αυτα σου τα ερωτηματα-αιτηματα αναρριχασαι και φτανεις σ΄αυτον !
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Και τι διαφέρει αυτό που διηγείσαι από την εσωτερική διδασκαλία?

΄Εχεις μια μανία, να τα τοποθετείς όλα έξω από εσένα...κάπου στον ουρανό, κάποιος άγνωστος θεός που απαντά...

Σημασία έχει να έχεις ερωτήματα...Και να σιωπήσεις για να ακούσεις τις απαντήσεις...

Από όπου κι αν τις λάβεις έχουν την αξία της σιωπής!!!

Εχω βιώσει διαφορετικά την σιωπή από εσένα Σκαπανέα, αλλά αυτό δεν μειώνει την αξία και των δυό μας ε?

Αρκεί ο καθένας μας να αναγνωρίζει την αλήθεια και να ζει σύμφωνα με αυτήν...Αυτό είναι και η αυτοπραγμάτωση και η εκδήλωση.

Η υλική πραγματικότητα γίνεται "παιχνίδι" με την αλήθεια!
Και μόνο σ' αυτό μένω με σεβασμό!

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Θα μου επιτρέψεις επίσης να σου πω, από την δική μου πείρα ότι η απόσταση που αφήνεις μεταξύ εσένα και του θεϊκού, σε βάζει στην "αγωνία" της ζωής.

Και τότε τα ερωτήματα σου έχουν μόνο φιλοσοφικό χαρακτήρα, μεταφράζοντάς τον στην καθομιλουμένη με τον πιο "υλικό" τρόπο!

Τοποθετείς τον θεό τόσο μακρυά, που χρειάζεσαι εξωτερική υποταγή για να τον φτάσεις...

Χρειάζεσαι το χειρότερο πρότυπο που έχει κληρονομηθεί ποτέ στα κύτταρα της ανθρωπότητας...

Χρειάζεσαι τις 10 εντολές, για να τις τηρήσεις πιστά, συλλογιζόμενος την εύνοια του θεού, σε απαντήσεις σου, που θαρρείς πως σε λυτρώνουν, αλλά τελικά σε βάζουν στον χειρότερο διαχωρισμό...αυτόν που ήρθες στην γη να ενώσεις!!!

Η πόλωση Σκαπανέα, δεν βοηθά την ανθρωπότητα...Ούτε καν μεμονωμένους πνευματικούς ηγέτες που διαχωρίστηκαν από το σύνολο των πιστών τους.

Αν είσαι ευχαριστημένος από την κάθε στιγμή σου, τότε ναι έχεις βρει και τις απαντήσεις σου και την αιωνιότητα.

Για μένα έχει σημασία το εδώ και τώρα, μέσα στην αιώνια ζωή μου!
Γιατί για μένα είναι η μόνη υπαρκτή πραγματικότητα της εκδήλωσης μου...Αν αυτή περιέχει την μιζέρια της ανθρωπότητας, τότε ο θεός με αδίκησε...
Αν όμως αυτή περιέχει την ζωή μου, τότε είναι η ζωή μου...η ζωή μας, Σκαπανέα!!!

Εικόνα

Δημοσίευση από Rainmaker »

Τοποθετείς τον θεό τόσο μακρυά, που χρειάζεσαι εξωτερική υποταγή για να τον φτάσεις...

Χρειάζεσαι το χειρότερο πρότυπο που έχει κληρονομηθεί ποτέ στα κύτταρα της ανθρωπότητας...

Χρειάζεσαι τις 10 εντολές, για να τις τηρήσεις πιστά, συλλογιζόμενος την εύνοια του θεού, σε απαντήσεις σου, που θαρρείς πως σε λυτρώνουν, αλλά τελικά σε βάζουν στον χειρότερο διαχωρισμό...αυτόν που ήρθες στην γη να ενώσεις!!!

Αυτό θα έγραφα τωρα.. με άλλα λόγια..
το πρότυπο του θεού κάπου ψηλά στον ουρανό.. και των "εντολών " του είναι πολύ ισχυρο για πολύ κόσμο.. έχει αρχίσει όμως πλέον στα πιο νέα παιδιά να περνανε στο εντελώς άλλο άκρο.. στο δεν υπάρχει τίποτα και πουθενα...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

στο δεν υπάρχει τίποτα και πουθενα...
πόσο χαμένος πήγε ο σπόρος της ενότητας τελικά!

Και έρχονται στο ρέικι, η στην αυτογνώσία, με σκοπό να φτιάξουν αυτήν την πραγματικότητα με "τεχνητά" μέσα...

Ξέρεις Ηλία, καμιά φορά μου περνάει από το μυαλό η ιδέα να μείνω μόνο στην δική μου πραγματικοτητα...Καμιά φορά, αλήθεια, δεν παλεύεται η αποκρυστάλλωση της ανθρωπότητας, μωρέ!!!

Καμιά φορά... :(

Εικόνα

Δεν νομίζω ότι πήγε χαμένος... απλά ότι όπως όλοι πάντα θα αντιμετωπίζουμε νέα προτυπα νεες αντιληψεις.. καμιά φορα η προσπάθεια των ανθρωπων να μην περάσουν πρότυπα στα παιδιά τους .. λειτουργει εντελως αντιθετα.... και τους περνανε νεα προτυπα...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

α, κι αυτό το έχω δει...
Γιατί δεν έχουν καθαρίσει τα δικά τους οι γονείς...

Και αρέσκονται στις συμβουλές των ψυχολόγων απλά, χωρίς ενδότερη αξιολόγηση του εαύτού τους και των αναγκών τους.

Το νέο πρότυπο το ξέρεις Ηλία μου? Το "κρυστάλλινο" παιδί!!!

Αντε τώρα το παιδάκι να μπορέσει να βιώσει την παιδικότητα και την εφηβεία του, με ένα τόσο μεγάλο βάρος στις πλατούλες του!!!

Εικόνα

Πως δεν το ξέρω.. το έχω ακούσει φυσικά.. και το πρωτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν αυτό που λες...
Αντε τώρα το παιδάκι να μπορέσει να βιώσει την παιδικότητα και την εφηβεία του, με ένα τόσο μεγάλο βάρος στις πλατούλες του!!!
κι όχι μόνο αυτα αλλα και την ζωή γενικότερα...
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

[/quote]Το νέο πρότυπο το ξέρεις Ηλία μου? Το "κρυστάλλινο" παιδί!!!

:cry:
πόσο χαμένος πήγε ο σπόρος της ενότητας τελικά!
:cry:
Καμιά φορά, αλήθεια, δεν παλεύεται η αποκρυστάλλωση της ανθρωπότητας, μωρέ!!!
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: !
Καμιά φορά θλίβομαι τόσο βαθιά!
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ευτυχώς Δωρούλα...μόνο "καμιά φορά"... :wink:

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Ευτυχώς :D
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Fotinoula

Δημοσίευση από Fotinoula »

Το "κρυστάλλινο" παιδί!!
γιατί τα indigo! τα έχετε ζήσει ποτέ σε τάξη! έχετε γνωρίσει ποτέ τους γονείς τους και τα πιστέυω τους!
"είσαι έξυπνο", ΄"είσαι χαρισματικό", "είσαι ο καλύτερος στην τάξη"

βλέπεις λοιπόν ένα παιδί επιθετικό και απομακρο που κοροιδεύει και δεν θέλει φίλους διότι όλοι έιναι κατώτεροι και χαζοί!

έχω τσακωθεί άγρια με ένα τέτοιο παιδί στη τάξη γιατί απαξιώνε και υποβίβαζε όλους τους συμαθητές του, η νόηση μόνο και το σύναισθημα θαμμένο΄ούτε και εγώ ξέρω που
Skapaneas

Δημοσίευση από Skapaneas »

Vaso έγραψε:Και τι διαφέρει αυτό που διηγείσαι από την εσωτερική διδασκαλία?
Βασω, ως "συνηθως", παρανοησες αυτο που εγραψα !

Ακριβως ειναι ενα παραδειγμα εσωτερικης διδασκαλιας αυτο το οποιο αναφερω...

Και δεν το τοποθετω καπου εξω απο μενα, αλλά μεσα σε εμενα.

Και το αναφερω για να πω τελικα οτι ειναι δυσκολο να φτασεις μεχρις εκει, στην εσωτερικη διδασκαλια δηλαδη !

Μεχρι λοιπον να φτασεις στο σημειο αυτο της εσωτερικης διδασκαλιας, πρεπει να εχεις εξωτερικη διδασκαλια, για να πορευτεις με ασφαλεια στην εσωτερικη αναγνωριση της δυνατοτητας και εν τελει ικανοτητας, να επικοινωνεις με τον Ανωτερο Εαυτο και οχι μονο.

Καθενας μας λοιπον χρειαζεται ενα εξωτερικο δασκαλο για να τον καθοδηγησει να βρει τον Ανωτερο Εαυτο του.

Δεν γινεται διαφορετικα και ανωδυνα !

Αν θελεις να μαθεις, παλευοντας με τα κυματα της αγνοιας και σπαζοντας τα μουτρα σου σε καθε λογης τοιχους, ειναι δικαιωμα σου !

Υπαρχουν κι αλλοι ομως οι οποιοι εχουν γευτει αρκετα και αλλοι που θελουν να αποφυγουν τις τοιχοκεφαλιες και να προχωρησουν γρηγορα !

Αυτους δεν τους βοηθας λεγοντας τους απλα: ξερετε παιδια, δε γινεται διαφορετικα πρεπει να σπασετε τα μουτρα σας για να μαθετε...

Διοτι αυτη ειναι η μια γραμμη...

Κι οπως δεν αφησες τα παιδια σου να ανακαλυψουν την αλφαβητα απο την αρχη, αλλά τους διδαξες και επεμενες μαλιστα καποιες φορες για την ορθοτητα και την αναγκαιοτητα της διδασκαλιας τους απο αλλους ( τους δασκαλους ), ετσι κι εδω απαιτειται να καταλαβει ο κοσμος, να καταλαβουμε ολοι μας, οτι χωρις εξωτερικο δασκαλο αρχικα, δεν προχωρας προς τα εσωτερικα !

Και αυτη ειναι η αλλη γραμμη !
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Κι οπως δεν αφησες τα παιδια σου να ανακαλυψουν την αλφαβητα απο την αρχη, αλλά τους διδαξες και επεμενες μαλιστα καποιες φορες για την ορθοτητα και την αναγκαιοτητα της διδασκαλιας τους απο αλλους ( τους δασκαλους ), ετσι κι εδω απαιτειται να καταλαβει ο κοσμος, να καταλαβουμε ολοι μας, οτι χωρις εξωτερικο δασκαλο αρχικα, δεν προχωρας προς τα εσωτερικα !
Μην τα λες φωναχτά μωρέ Σκαπανέα, γιατί παίρνουν τα μυαλά των "δασκάλων" αέρα...

κοίτα το μήνυμα που μου είχε έρθει για να με βγάλει από αυτό που λες...
Σ΄αυτήν την διαδικασία είναι μόνος του. Κανείς δεν μπορεί να του επιβάλλει καμία διδασκαλία και έγκειται στον καθένα σας να βρείτε και να εμπιστευθείτε τον Δάσκαλό σας και να συνεργαστείτε μαζί του στο πνευματικό επίπεδο. Το ότι διοχετεύετε τα πνευματικά θεραπευτικά συστήματα σε άλλους ανθρώπους, δεν σας καθιστά δάσκαλό τους. Γιατί τότε θα το κάνατε με ιδιοτέλεια. Αυτό είναι μία από τις μορφές ιδιοτέλειας. Να θέλετε να ονομάζεστε δάσκαλος για άλλους ανθρώπους. Τονώνετε το εγώ σας και αυτό δεν έχει σχέση με την αγάπη.
την έκανα...με ελαφρά πηδηματάκια...
Από όσες εξωτερικές διδασκαλίες πήρα, δεν βρήκα πουθενά τον ιδανικό δάσκαλο, που με αγάπη θα με οδηγούσε στον Ανώτερο Εαυτό μου...Πουθενά!!! ΄Ετσι κράτησα ότι καλό άκουσα και το έστρεψα μέσα μου για να βρει τον δρόμο του στην ψυχή μου!
Δάσκαλο όμως δεν βρήκα ποτέ! Εκτός από τον κάθε συνάνθρωπο που μου μάθαινε ολοένα κάτι περισσότερο για τον εαυτό μου!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Vasoula την 15 Φεβ 2008 4:42 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2”