Ο έρωτας στη ζωή μας
Συντονιστής: Emmaki
- galazia_sfaira
Kαλοί μου συνοδοιπόροι θα σας πω ένα μυστικό.........
,που όλοι το ξέρουμε ....
ότι πιο όμορφο ειναι να αφήνεσαι με εμπιστοσύνη και να νοιώθεις.
Να παραδίνεσαι και να μην ζητάς!
Να τολμάς
Να πετάς
Να φέγγεις
Να μοιράζεις
Να γελας
Να απλώνεσαι
Να γεμίζεις
Ποσα "Να"μπορεί να δημιουργήσει η Αγάπη .............πόσα;
Απειρα οπως η φυση της.

ότι πιο όμορφο ειναι να αφήνεσαι με εμπιστοσύνη και να νοιώθεις.
Να παραδίνεσαι και να μην ζητάς!
Να τολμάς
Να πετάς
Να φέγγεις
Να μοιράζεις
Να γελας
Να απλώνεσαι
Να γεμίζεις
Ποσα "Να"μπορεί να δημιουργήσει η Αγάπη .............πόσα;
Απειρα οπως η φυση της.
Μπορεί να αισθανθείς ότι έχεις χάσει το παιχνίδι. Ότι όλα εξαρτώνται από την τύχη, να πιστεύεις πως ο έρωτας δεν θα σε βρει ποτέ. Εκεί είναι που βάζεις τη μεγαλύτερη δύναμή σου και δίνεις ώθηση να σηκωθείς όπως λέει και ο Ηλίας. Εκεί μπαίνεις δυναμικά στο παιχνίδι και αρχίζεις να νιώθεις τη μοναδικότητα του εαυτού σου. Γιατί μπορείς
γιατί αξίζεις
γιατί η εξωτερική δύναμη που πιστεύεις και ελπίζεις ότι υπάρχει είσαι εσύ
. Μην ξεχνάμε ότι ο έρωτας είναι από τα μεγαλύτερα μαθήματα στον άνθρωπο. Εμείς απλά το δεχόμαστε με τεράστια χαρά και ευγνωμοσύνη!!!
:lol:
:lol:
ΟΛΟΙ ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ...ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ" ΤΗΣ ΖΩΗΣ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ...ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ...ΑΡΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΟΝΟΥ, ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΩΦΕΛΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ...ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΞΗΣ...ΕΣΥ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΣΕ ΑΠΑΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΡΧΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ/ΑΝ ΑΛΛΟ/Η ΚΑΙ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΗΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΘΥΜΕΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΦΟΡΜΗ...Η ΣΧΕΣΗ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΣΟΥ "ΕΦΥΓΕ" Η ΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΙΣΩΣ, ΕΝΩ Ο/Η ΠΡΩΗΝ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΣ ΕΣΥ...ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΠΟΤΕ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ (ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΠΟΛΥ ΚΛΙΣΕ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΩ) ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ...ΑΓΑΠΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ,ΣΥΜΠΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Σ’ΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ...ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΜΕ ΜΟΝΗ ΒΛΕΨΗ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ...ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΤΑΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑΝΟΥ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ...ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΧΙ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΤΑΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟΙ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ"...ΚΑΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝ ΥΠΟΜΕΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ, ΕΙΤΕ ΦΙΛΟΣ ΕΙΤΕ ΣΥΓΓΕΝΗΣ..."ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΟΥ ΩΣ ΕΑΥΤΟΝ" ΕΛΕΓΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ...ΚΑΙ ΕΓΩ ΡΩΤΩ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΟΥ ΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΕΒΕΣΑΙ???
Λυπάμαι που το λέω αλλα ήμουν και εγώ ένας κρίκος σ'αυτή την αλυσίδα... αφου μετά από ένα χωρισμό είχα γίνει πολυ ζηλιάρης και περίεργος.. ανασφαλής.. κάποια
:lol: όμως με βοήθησε να δώ την αλήθεια και να αλλάξω τη στάση μου.. κατάλαβα ότι οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίδιοι.. και πώς έστω και άν μας πλήγωσαν να κρατάμε τις καλές και όμορφες στιγμές.. και όχι να εκδικούμαστε.. ούτε να ξεσπάμε.. το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να ικανοποιήσουμε το πληγωμένο μας έγω.. και αν...
Καλό θα είναι να βγάλουμε το εγώ από τη μέση και να βάλουμε μπροστά την καρδια.. την ψυχη.. και να βαδίσουμε στο δύσβατο αλλά πανέμορφο μονοπάτι της αγάπης
Καλό θα είναι να βγάλουμε το εγώ από τη μέση και να βάλουμε μπροστά την καρδια.. την ψυχη.. και να βαδίσουμε στο δύσβατο αλλά πανέμορφο μονοπάτι της αγάπης
- galazia_sfaira
Γιατί αγαπάμε με το μικρό μας "εγώ" και όχι με τον Εαυτό μας!προσπαθούμε πολλές φορές να κάνουμε τον σύντροφό μας, κτήμα μας και υποχείριο μας. Αυτό δεν είναι ο αγνός έρωτας ούτε η αληθινή αγάπη..
Δεν δίνουμε τον χώρο στον σύντροφό μας, γιατί τον αγαπάμε για εμάς! Τον αγαπάμε για να αισθανόμαστε εμείς καλά!
΄Ετσι η αγάπη, αντί να είναι εσωτερική πληρότητα, καταντά ανάγκη.
Και μέσα από αυτήν την ανάγκη "χρειαζόμαστε"...για να "καλύψουμε"!
Η αγάπη όμως δεν χρειάζεται τίποτα να καλύψει...
Ούτε τους φόβους μας, ούτε τις ανασφάλειές μας, ούτε τις επιδιώξεις μας.
Παραμένει σταθερή αξία που τα περιέχει όλα σε ίσες δόσεις.
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Αισθανόμαστε λύπη, αγωνία, χαρά, έλξη, έρωτα για κάποιον, και μέσα από αυτά τα συναισθήματα οριοθετούμε το αληθινό!
Βιώνουμε την σχέση με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά, μέχρι να κατανοήσουμε την αγάπη.
Και έτσι την αναγνωρίζουμε ολοένα και πιο βαθιά στον Εαυτό μας.
Αυτή η αναγνώριση είναι που σταματά τις εξαρτήσεις, τις μάχες.
Και έτσι η αγάπη γίνεται χαρά και συνύπαρξη
΄Ετσι γίνεται μοίρασμα
΄Ετσι γίνεται η τέλεια ένωση
Γιατί πια δεν περιμένεις να "πάρεις" κάτι, αλλά να δώσεις αυτό που έχεις μέσα σου σε πληρότητα. Δεν ζητάς, δεν περιμένεις, δεν προσδοκάς.
Δεν διεκδικείς, γιατί γνωρίζεις ότι ό,τι είναι αληθινά δικό σου, σου ανήκει.
Κανείς δεν μπορει μετά να καταλύσει αυτές τις εσωτερικές αλήθειες και αν κάποιος προσπαθήσει, απλά διαχωρίζεται από εσένα και έτσι φεύγει από την ζωή σου, χωρίς πόνο!
Γιατί τώρα πια αναγνωρίζεις το αληθινό!
Και ότι "διαχωρίζεται" δεν είναι δικο σου!
Μέσα από αυτές τις εξαρτημένες σχέσεις, τις σχέσεις "μάχης", που θεωρούμε ότι είναι αγάπη, μαθαίνουμε να ξεχωρίζουμε το αληθινό, από την ψευδαίσθηση.
Αισθανόμαστε λύπη, αγωνία, χαρά, έλξη, έρωτα για κάποιον, και μέσα από αυτά τα συναισθήματα οριοθετούμε το αληθινό!
Βιώνουμε την σχέση με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά, μέχρι να κατανοήσουμε την αγάπη.
Και έτσι την αναγνωρίζουμε ολοένα και πιο βαθιά στον Εαυτό μας.
Αυτή η αναγνώριση είναι που σταματά τις εξαρτήσεις, τις μάχες.
Και έτσι η αγάπη γίνεται χαρά και συνύπαρξη
΄Ετσι γίνεται μοίρασμα
΄Ετσι γίνεται η τέλεια ένωση
Γιατί πια δεν περιμένεις να "πάρεις" κάτι, αλλά να δώσεις αυτό που έχεις μέσα σου σε πληρότητα. Δεν ζητάς, δεν περιμένεις, δεν προσδοκάς.
Δεν διεκδικείς, γιατί γνωρίζεις ότι ό,τι είναι αληθινά δικό σου, σου ανήκει.
Κανείς δεν μπορει μετά να καταλύσει αυτές τις εσωτερικές αλήθειες και αν κάποιος προσπαθήσει, απλά διαχωρίζεται από εσένα και έτσι φεύγει από την ζωή σου, χωρίς πόνο!
Γιατί τώρα πια αναγνωρίζεις το αληθινό!
Και ότι "διαχωρίζεται" δεν είναι δικο σου!
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Ο έρωτας στη ζωή μας είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσουμε την πόρτα με τα κρυμμένα μυστικά του εαυτού μας. Μόνο αυτά όμως είναι αληθινά, επειδή ακριβώς είναι καταχωνιασμένα και η προσωπικότητά μας δεν θέλει να τα αναγνωρίσει. Εδώ μπαίνει ο έρωτας που ανοίγει την πόρτα καμιά φορά και χωρίς κλειδί... μόνο με μια κλωτσιά με το πόδι!!!!
:shock: :shock:

Ανοίγουμε την εύθραστη καρδούλα μας και ερωτευόμαστε τυφλά... αγνοούμε τους κανόνες και τους νόμους...
αλλά μόλις πληγωθούμε μετανιώνουμε που το ζήσαμε...
μήπως όμως θα έπρεπε να το σκεφτούμε καλύτερα;;; γιατί αυτό για το οποίο μετανιώσαμε τώρα... πριν λίγο μας έδωσε ζωή....!! ’ρα πρέπει να το ευγνωμονούμε...που έστω και για λίγο είδαμε τη θεική μας ουσία μέσα απο τα μάτια του έρωτα!!!!!

αλλά μόλις πληγωθούμε μετανιώνουμε που το ζήσαμε...
μήπως όμως θα έπρεπε να το σκεφτούμε καλύτερα;;; γιατί αυτό για το οποίο μετανιώσαμε τώρα... πριν λίγο μας έδωσε ζωή....!! ’ρα πρέπει να το ευγνωμονούμε...που έστω και για λίγο είδαμε τη θεική μας ουσία μέσα απο τα μάτια του έρωτα!!!!!