Vaso έγραψε:
Η αφοσίωση, πχ., ποιότητα του μυστικιστή, είναι από μόνη της Δρόμος ανάπτυξης, γιατί του δίνει εσωτερικά κίνητρα σταθερότητας, ασφάλειας και δύναμης να μείνει προσηλωμένος στον εσωτερικό του Στόχο, σαν να είναι ο μόνος άνθρωπος επί της Γης…
Η αφοσίωση που δεν χρειάζεται υποκείμενο και αντικείμενο, δεν αφορά τα πάθη, αλλά το πάθος! Κάθε στιγμή έχει έμπνευση και αγάπη που δεν αφορά το «γίνομαι», αλλά το «Είμαι», σε έναν ΄Ανθρωπο που έχει αποφασίσει να Είναι περισσότερα, από όσα του έμαθαν να γίνει…΄Ενα δόγμα σε κάνει να προσπαθείς να το φτάσεις, αλλά
το θείο δεν αφορά μια προσπάθεια, αλλά μια αφοσίωση...
στην αρχή δεν ήθελα να γράψω τίποτα για την αφοσίωση.. ουσιαστικά δεν την ξέρω την έννοια.. η "αφοσίωση" η δική μου ήταν πάντα προσωρινή ανεξαρτήτου προσώπων, ή επιθυμιών και καταστάσεων. Δεν ήταν σταθερή.. και φορές που φαίνεται οτι κρατούσε καιρό ήταν μάλλον περισσότερο εξάρτηση και προσήλωση και όχι αφοσίωση..και συνειδητοποιώ τώρα ότι όλες οι φορές που νόμιζα οτι αφοσιωνόμουν στην ουσία εξαρτιόμουν με προσδοκίες..
μα μετά ξαναδιαβάζοντας σήμερα το κείμενο με "βρήκα" στο παραπάνω απόσπασμα και νιώθω πως ίσως για πρώτη φορά να αφοσιώνομαι πραγματικά σε κάτι.. σε μένα..και θέλω πραγματικά αυτή τη φορά να είναι αφοσίωση και όχι εξάρτηση..