για να δείξεις στον άλλον ποιός είναι, χρειάζεται πρώτα να ξέρεις να το κάνεις όμορφα

για να δείξεις στον άλλον ποιός είναι, χρειάζεται πρώτα να ξέρεις να το κάνεις όμορφα
Mολις βρηκα την νεα μου υπογραφηΘοδωρής έγραψε:για να δείξεις στον άλλον ποιός είναι, χρειάζεται πρώτα να ξέρεις να το κάνεις όμορφα![]()
Ποτέ δεν το εξέλαβα ως κυνισμό. Αντιθέτως. Πάντα θεωρούσα πως η Αγάπη και η Αυστηρότητα είναι αδερφές και συμπληρώνει η μία την άλλη. Γιατί η πρώτη χωρίς την δεύτερη, είναι πιθανόν να δώσει άλλοθι και η δεύτερη μόνη της, είναι μόνη στεγνή επίκριση.του έδειχνε ποιός είναι, ναι μεν χωρίς ωραιοποιήσεις, αλλά ποιός είπε ότι η κυνικότητα είναι Αγάπη?
και αν έχω πιάσει τον εαυτό μου τόσες φορές να μου δείχνουν αντί να με βοηθούν.. άλλες τόσες και διπλάσιες διαπίστωσα ότι το έκανα και εγώ στους άλλους....Vaso έγραψε: γιατί η μεγαλύτερη σημασία στον Δρόμο δεν είναι να σου δείχνουν οι άλλοι τα λάθη σου, αλλά να σε οδηγούν να τα ανακαλύπτεις μόνος σου...Τότε μόνο μπορούμε να μιλαμε για μια μελλοντική συνειδητοποίηση....
γιατί η μεγαλύτερη σημασία στον Δρόμο δεν είναι να σου δείχνουν οι άλλοι τα λάθη σου, αλλά να σε οδηγούν να τα ανακαλύπτεις μόνος σου...Τότε μόνο μπορούμε να μιλαμε για μια μελλοντική συνειδητοποίηση....
αλλιώς φοβάσαι και να το αγγίξεις το ασυνείδητο!
γιατί η πνευματική Αλήθεια δεν δημιουργει΄Σχολές, αλλά Δρόμους...
evi έγραψε: Εκείνη λοιπόν την εποχή, μου άρεσε όπως έφερνε τον άνθρωπο αντιμέτωπο με τον εαυτό του.Δεν του άφηνε κανένα περιθώριο για δικαιολογίες. Του έδειχνε ποιός ακριβώς ήταν, χωρίς όμως να τον αφήνει μετέωρο.
δεν μπορείς να συμφωνείς μαζί μου Γιώργο, γιατί εγώ ένιωσα ακριβώς το αντίθετο...΄Οτι τον αφήνει μετέωρο...χωρίς όμως να τον αφήνει μετέωρο.
Μερικές φορές πρέπει να είσαι σκληρός Βάσω. Αν το παιδί σου πάει να καεί στο μάτι της κουζίνας, δεν θα το συζητήσεις έτσι δεν είναι; Θα του τραβήξεις το χέρι, χωρίς να σε νοιάξει αν η πράξη σου είναι βίαιη. Μετά θα του εξηγήσεις.μα μόνο επίκριση είχε το βιβλίο...
Ουδέποτε είπε αυτό. Απλά του έδειξε τις διαφορές και το σημείο που στεκόταν. Του είπε πως μπορούσε να γίνει όπως και αυτός, αν άφηνε τις διαστρεβλωμένες πεποιθήσεις του στην άκρη και αν σταματούσε να κοιτάζεται μέσα από παραμορφωτικό καθρέφτη. Του είπε πως είναι μίζερος, επειδή θεωρεί τον εαυτό του μίζερο. Του έδειξε πως μπορεί να είναι. Τον έθεσε μπροστά στις ευθύνες του, καταρρίπτοντας τις δικαιολογίες πως για την κατάστασή του, φταίνε εξωτερικοί παράγοντες.Του λέει λοιπόν ο Ανώτερος Εαυτός του..."κοίτα, μπορώ να είμαι και είμαι μόνο επιτυχημένος. Μπορώ να έχω ότι θέλω, εσύ όμως δεν μπορείς γιατί κουβαλάς την μιζέρια σου..."
ουάου! Ερμηνεύουμε με διαφορετικό τρόπο Ευούλα...Ουδέποτε είπε αυτό. Απλά του έδειξε τις διαφορές και το σημείο που στεκόταν