ΓΝΩΣΕΙΣ...

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

ΓΝΩΣΕΙΣ...

Δημοσίευση από Vasoula »

Υπάρχει ένας κανόνας που λέει «μην κάνεις στους άλλους, αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν»…

Σε μια μη συνειδητή κατάσταση όμως, ο κοινωνικός μας ρόλος λέει «κάνε στους άλλους, αυτό που φοβάσαι ότι θα σου κάνουν»…

Η Ζωή Μας είναι ο μεγαλύτερος δάσκαλος…Δεν έχει αυθεντία για να σου πει τι κάνεις λάθος και τι σωστό, σου τα δείχνει όλα, όσα είσαι και όσα νιώθεις…

Προσπαθείς να αποκλείσεις κάτι αληθινό…το αποφεύγεις, το πολεμάς, κι όμως η Ζωή στο φέρνει ξανά και ξανά μπροστά σου.

Γιατί εκείνη δεν ξέρει να λέει ψέματα, ούτε τα πράγματα με άλλο όνομα…είναι αυτό που είναι…

Φοβάσαι…φοβήθηκες…θα φοβάσαι πάντα να αγαπήσεις…
Και μέσα σ’ αυτήν την κατάσταση, η Ζωή πάντα θα σου φέρνει μπροστά σου την Αγάπη για να την διώχνεις, κάνοντάς της αυτό που φοβάσαι ότι θα σου κάνει…

Εγκαταλείποντας…

Κανέναν δεν μπορείς όμως να εγκαταλείψεις, εκτός από τον Εαυτό σου…Αυτό το σκέφτηκες άραγε?

Πως γίνεται και ταυτιζόμαστε με το «λίγο» μας κομμάτι? Κάθε φορά ένα συναίσθημα γίνεται ένας ολόκληρος Εαυτός και η Συνείδησή μας χάνεται μέσα σ’ αυτό, το κάνει γνώρισμά της και αυτοχαρακτηρίζεται… «είμαι θλιμμένος, χαρούμενος, ερωτευμένος, φοβισμένος…» δεν τελειώνουν τα συναισθήματα, δεν τελειώνει η ζωή…΄Όμως…δεν είμαστε μόνο ένα συναίσθημα…

Κάποιος με ρώτησε τι άραγε να είναι η Ψυχή…
Και του είπα… «θέλεις να παίξουμε με τους ορισμούς?»

Μήπως χανόμαστε στους ορισμούς και τις ορολογίες της μεταφυσικής?
Αναζητάμε ότι δεν ξέρουμε ότι υπάρχει, ή απλά υποψιαζόμαστε ότι υπάρχει….

Δεν ξέρουμε ή υποψιαζόμαστε ότι υπάρχει ο κόσμος του θεού και αυτό μας κάνει με ελπίδα να ατενίζουμε ένα μέλλον που φοβόμαστε να το φέρουμε στο παρόν μας!

Τα βγάζουμε όλα έξω από εμάς και το θεωρούμε έναν άλλον κόσμο που χρειάζεται να ερευνήσουμε και κρατάμε μόνο για εμάς τα συναισθήματα και τις σκέψεις, για έναν κόσμο που δεν ξέρουμε πώς να τον φτάσουμε…και έτσι χάνουμε τον δικό μας κόσμο!

Αυτές τις πνευματικές εικόνες που έχουμε μέσα μας, δεν τις κάνουμε δικές μας! Τις έχουμε σαν ξεχωριστό ερέθισμα, για τις στιγμές που διαλογιζόμαστε, που προσευχόμαστε, που νιώθουμε μια ανεξήγητη εσωτερική ευλάβεια…Μα όταν ανοίγουμε τα μάτια, πάλι η ίδια απόγνωση…ο ίδιος κόσμος…ο ανελέητος!!

΄Ισως μέσα στην πληθώρα της γνώσης ξεχνάμε όσα είμαστε, και προσπαθούμε να γίνουμε όσα ελπίζουμε…

Πόσο συνειδητοί όμως είμαστε μέσα σε οποιαδήποτε ελπίδα? Χάνουμε ένα μεγάλο μέρος της αυθεντικότητάς μας, όταν παλεύουμε με φόβους και ελπίδες, χωρίς διάκριση…΄Όταν αναζητάμε την ουσία σε γνώσεις και ορισμούς και ορολογίες, που απλά τρέφουν τον διψασμένο νου μας για κάτι που εμείς οι ίδιοι δεν θεωρούμε δικό μας και προσπαθούμε να το κάνουμε…

Ποτέ δεν σταματήσαμε να είμαστε συνδεδεμένοι με τον θεό…Τώρα αν αυτό που μας συνδέει, έχει και μια ονομασία, τι μας ενδιαφέρει?
Εκείνο που χρειάζεται να μας ενδιαφέρει είναι γιατί ξεχάσαμε αυτήν την σύνδεση?

΄Ότι νομίζουμε ότι δεν είμαστε, αυτό είμαστε σαν θεωρητική άποψη του Εαυτού μας!
Η θεωρία σε κάνει να μαθαίνεις
Και η πράξη σε κάνει να εμπειριώνεις την θεωρία

Σπουδάζεις γιατρός πχ. και η πρακτική σου εξάσκηση σου δίνει την εμπειρία, για όσα έμαθες…
Μα δεν είσαι μόνο γιατρός…
Ενας γιατρός δεν μπορεί να είναι μόνο γιατρός, όπως ένας δάσκαλος δεν μπορεί να είναι μόνο δάσκαλος!

Μια γυναίκα, δεν μπορεί να είναι μόνο γυναίκα…ούτε ένας άντρας να είναι μόνο άντρας…

Μήπως μάθαμε πολύ θεωρία για τον άνθρωπο και πρακτικά προσπαθούμε να αποκτήσουμε την εμπειρία αυτού που μάθαμε?

Μα είπαμε…ο γιατρός δεν είναι μόνο γιατρός…Αυτό δεν χωράει καμία αμφισβήτηση…Μια ιδιότητα μας έκανε να αισθανόμαστε ζωντανοί και χρήσιμοι ή αντίθετα άχρηστοι…Παλεύουμε με τις αξίες, τις ιδιότητες και τους χαρακτηρισμούς, με τις ονομασίες και τις επιστήμες…

Καλά και χρήσιμα όλα αυτά, όμως ο θεός που είναι?

Που δείχνεις ω Άνθρωπε?

καλημέρα :x

και τσιγαράκι και καφεδάκι και λαλά @};-

http://youtu.be/DADiaeAMVhE" onclick="window.open(this.href);return false;
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Re: ΓΝΩΣΕΙΣ...

Δημοσίευση από elenaki »

Μήπως μάθαμε πολύ θεωρία για τον άνθρωπο και πρακτικά προσπαθούμε να αποκτήσουμε την εμπειρία αυτού που μάθαμε?

Μα είπαμε…ο γιατρός δεν είναι μόνο γιατρός…Αυτό δεν χωράει καμία αμφισβήτηση…Μια ιδιότητα μας έκανε να αισθανόμαστε ζωντανοί και χρήσιμοι ή αντίθετα άχρηστοι…Παλεύουμε με τις αξίες, τις ιδιότητες και τους χαρακτηρισμούς, με τις ονομασίες και τις επιστήμες…

Που δείχνεις ω Άνθρωπε?
Ποσο αληθεια Βασω μου ειναι αυτο!!!
Εχουμε χασει τη μπαλα μεσα απο τις ταμπελες που φοραμε..
Τι σημασια εχει αν ειμαι γυναικα αν ειμαι αισθητικος η' καθαριστρια η' ψυχολογος??????
Μεσα απ'οτι και να κανουμε μπορουμε να αποκτησουμε την εμπειρια να ειμαστε Ανθρωποι!
Και μεσα απο το οτι ειμαστε Ανθρωποι να αφουγκραζομαστε τη καρδια μας,η οποια χωρις την αγκαλια της ψυχης μας δεν θα μπορουσε να χτυπαει...
Εκει ακριβως βρισκεται ο Θεος..στο κεντρο της υπαρξης του Ανθρωπου και της φυσης ολης... :x
"Ευχαριστώ που βρίσκομαι μεσα στην Ανάσα Σου"!
----------------------------
Πολεμα και Οραματισου!
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

Ποτέ δεν σταματήσαμε να είμαστε συνδεδεμένοι με τον θεό…Τώρα αν αυτό που μας συνδέει, έχει και μια ονομασία, τι μας ενδιαφέρει?
Για μένα αυτό είναι το "κλειδί". Γνωρίζω και καθαρίζω το λαβύρινθό μου, αλλά χωρίς το κλειδί δεν θα γίνει ποτέ εννιαίος
ο χώρος.... θα είναι πάντα λαβύρινθος.

:x :x :x
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

Υπάρχει ένας κανόνας που λέει «μην κάνεις στους άλλους, αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν»…

Σε μια μη συνειδητή κατάσταση όμως, ο κοινωνικός μας ρόλος λέει «κάνε στους άλλους, αυτό που φοβάσαι ότι θα σου κάνουν»…
Αυτός ήταν ο μοναδικός κανόνας που μου είχα επιβάλλει για να έχω καθαρή τη συνείδησή μου.

Ευχαριστώ για τη τηγανιά!!!

>:d< >:d< >:d<
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Valia

Δημοσίευση από Valia »

Vaso έγραψε: Ποτέ δεν σταματήσαμε να είμαστε συνδεδεμένοι με τον θεό…Τώρα αν αυτό που μας συνδέει, έχει και μια ονομασία, τι μας ενδιαφέρει?

που είναι...? :-( :-(
παρόμοιες σκέψεις είχα χτες μετά τη δουλειά... τώρα τι να πω για τη συγχρονικότητα? τι κάνεις, κρυφακούς? @};-
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ακούω... :)) :)) :))

μόνο να μιλάς στο σωστό αυτί ε? :)) :)) >:d< >:d< >:d< >:d<

Εικόνα

Δημοσίευση από Valia »

πωπω συγγνώμη βρε Βασούλα, γιατί σ' έχω παρλαπιπιάσει τον τελευταίο καιρό!! :D :D

@};- @};- @};- @};-
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

γιατί καλο μου? μια χαρά είμαι εγώ >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<

δεν λες και τίποτα ψέματα...ακούω έτσι κι αλλιώς! :* :* :*

Εικόνα

Δημοσίευση από Valia »

αχ, Βασούλα :x :x :x
Άβαταρ μέλους
Ελενίτσα

Δημοσίευση από Ελενίτσα »

Vaso έγραψε:ακούω... :)) :)) :))

μόνο να μιλάς στο σωστό αυτί ε? :)) :)) >:d< >:d< >:d< >:d<
=)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))
Ο ΄Ανθρωπος δεν έχει απλά την νοημοσύνη του λεξικού, αλλά την Σοφία του θεού…Και για να την εκφράσει, χρειάζεται πρωτίστως να αφοσιωθεί σ’ αυτό που Είναι… B.N.

Είμαι Άνθρωπος! @};-
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Μια ιδιότητα μας έκανε να αισθανόμαστε ζωντανοί και χρήσιμοι ή αντίθετα άχρηστοι
Αν καταφέρουμε να την παρακάμψουμε αυτή την υποκρισία θα είμαστε πιο χαρούμενοι.. Έχω συναντήσει ανθρώπους που ξεκινήσαμε μια μεταφυσική συζήτηση, στην πορεία μου είπε κάποιος "δεν ξέρω εγώ είμαι γιατρός".. λες και αν ήταν ο Χαρδαβέλας θα ήξερε..

Ταυτιζόμαστε με μια ιδιότητα και έτσι αυτοπεριοριζόμαστε. Κατηγοριοποιούμε τον Εαυτό μας και σκεφτόμαστε αν οι πράξεις και οι προτιμήσεις μας συμβαδίζουν με αυτές των υπόλοιπων μελών της κατηγορίας.. Φοβόμαστε μην φύγουμε από το κοπάδι και χαθούμε..

Ταμπέλα στα πάντα για να μπορούμε να τα αναγνωρίζουμε, μια "ανάγκη" που μας είπαν πως χρειάζεται για να προοδεύσει ο κόσμος.. έτσι προχωρά η επιστήμη σου λέει..

Αν οι άνθρωποι ένοιωθαν αντί να σκέφτονται μόνο, σχεδόν δεν θα χρειαζόταν να μιλάνε.. @};-
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

σχεδόν δεν θα χρειαζόταν να μιλάνε
:cry:

στην εσωτερική επικοινωνία δεν υπάρχουν "λόγια"...!!!

@};-

Εικόνα

Δημοσίευση από eirini »

Vaso έγραψε:Τα βγάζουμε όλα έξω από εμάς και το θεωρούμε έναν άλλον κόσμο που χρειάζεται να ερευνήσουμε και κρατάμε μόνο για εμάς τα συναισθήματα και τις σκέψεις, για έναν κόσμο που δεν ξέρουμε πώς να τον φτάσουμε…και έτσι χάνουμε τον δικό μας κόσμο
Vaso έγραψε: Πόσο συνειδητοί όμως είμαστε μέσα σε οποιαδήποτε ελπίδα? Χάνουμε ένα μεγάλο μέρος της αυθεντικότητάς μας, όταν παλεύουμε με φόβους και ελπίδες, χωρίς διάκριση…΄Όταν αναζητάμε την ουσία σε γνώσεις και ορισμούς και ορολογίες, που απλά τρέφουν τον διψασμένο νου μας για κάτι που εμείς οι ίδιοι δεν θεωρούμε δικό μας και προσπαθούμε να το κάνουμε…
[
Vaso έγραψε:Καλά και χρήσιμα όλα αυτά, όμως ο θεός που είναι?
quote="Vaso"]

Η Ζωή Μας είναι ο μεγαλύτερος δάσκαλος…Δεν έχει αυθεντία για να σου πει τι κάνεις λάθος και τι σωστό, σου τα δείχνει όλα, όσα είσαι και όσα νιώθεις…

Προσπαθείς να αποκλείσεις κάτι αληθινό…το αποφεύγεις, το πολεμάς, κι όμως η Ζωή στο φέρνει ξανά και ξανά μπροστά σου.

Γιατί εκείνη δεν ξέρει να λέει ψέματα, ούτε τα πράγματα με άλλο όνομα…είναι αυτό που είναι…

Φοβάσαι…φοβήθηκες…θα φοβάσαι πάντα να αγαπήσεις…
Και μέσα σ’ αυτήν την κατάσταση, η Ζωή πάντα θα σου φέρνει μπροστά σου την Αγάπη για να την διώχνεις, κάνοντάς της αυτό που φοβάσαι ότι θα σου κάνει…

Εγκαταλείποντας…

Κανέναν δεν μπορείς όμως να εγκαταλείψεις, εκτός από τον Εαυτό σου…Αυτό το σκέφτηκες άραγε?[/quote]

Οντως ακούς...... :cry: :cry: :cry: @};-
Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

Κάποιος με ρώτησε τι άραγε να είναι η Ψυχή…
Και του είπα… «θέλεις να παίξουμε με τους ορισμούς?»

Μήπως χανόμαστε στους ορισμούς και τις ορολογίες της μεταφυσικής?
Αναζητάμε ότι δεν ξέρουμε ότι υπάρχει, ή απλά υποψιαζόμαστε ότι υπάρχει….
Με ρωτησαν πολυ προσφατα που μιλουσαμε για ρεικι και τους νομους γενικος σε αυτα τα συστηματα οπως το δεν μπορεις να δινεις ρεικι αν δεν εχεις παρει την εγκριση του ανθρωπου,οπως επισης και γενικος τους νομους..
Με ρωτησαν και πως ξερουμε αν αυτοι οι νομοι ειναι αυθεντικοι και ποιος τους οριζει οτι πρεπει να ειναι ετσι ;
Επισης του φανηκε πολυ εγωκεντρικο η καπως ετσι μου το ειπε,δηλαδη γιατι να περιστρεφονται ολα γυρω απο τους ανθρωπους.
Αν και αυτο προερχεται απο την αγαπη του για τα ζωα και προφανως απογοητευση απο τους ανθρωπους απο οτι καταλαβα γιατι δεν μπορουσε να δεχτει οτι τα ζωα δεν εχουν ψυχη οπως οι ανθρωποι.
Δεν εκατσα να επιμεινω και εξηγησα οτι ο καθενας ερευνα μονος του και οτι νιωθει ποιο αληθινο τοτε το εμπιστευεται με την καρδια του και το ακολουθαει.

:x >:d<
Άβαταρ μέλους
Fotinoula

Δημοσίευση από Fotinoula »

Vaso έγραψε: Μια ιδιότητα μας έκανε να αισθανόμαστε ζωντανοί και χρήσιμοι ή αντίθετα άχρηστοι…Παλεύουμε με τις αξίες, τις ιδιότητες και τους χαρακτηρισμούς, με τις ονομασίες και τις επιστήμες…

Που δείχνεις ω Άνθρωπε?

@};- @};- @};- @};-
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”