Θα "ρισκάρω" να γράψω εδώ μερικά λόγια, εκφράζοντας το παράπονό μου για το forum.
Τον τελευταίο καιρό, παρατιρώ ότι έχουν πληθήνει τα topics που αφορούν την οικονομική, πολιτική κλπ κατάσταση, με αναφορές σε επαναστάσεις, άσχημες καταστάσεις, συνομωσίες κατά της χώρας και δηλώσεις του στυλ "ο καιρός γαρ εγγύς".
Να σας πω την καθαρά μου αλήθεια, αυτό πλέον με πειράζει. Γνωρίζω ότι όλα αυτά είναι μέρος της ζωής και γνωρίζω ότι, όντας μέρος της, δεν θα είναι σωστό να τα αγνοούμε ή να εθελοτυφλούμε. Και ναι σίγουρα κάτι σημαίνουν και αυτά από την μεριά τους.
Όμως εγώ προσωπικά μπαίνω στο forum για να διαβάσω πράγματα για την Αγάπη, την προσωπική εξέληξη, τον ’νθρωπο, την Θεραπεία. Να πάρω δύναμη και έμπνευση για την Ζωή. Να μοιραστώ και να διαβάσω εμπειρίες προσωπικής εξέληξης. Να αποκρήσω γνώσεις για την Ψυχή του ανθρώπου. Και να διαβάσω ιστορίες για την ομορφιά του κόσμου.
’μα ήθελα να ακούσω για οικονομική και πολιτική επικαιρότητα, για επαναστάσεις και τέλη του κόσμου, θα άνοιγα το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, θα διάβαζα blogs, θα έψαχνα το facebook και πάει λέγοντας.
Καταλαβαίνω ότι το συλλογικό και το ατομικό συνδέονται και αλλιλοτροφοδοτούνται. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει αγάπη και προσωπική εξέληξη και μέσα από αυτά. Καταλαβαίνω ότι είναι και αυτά μέρος της θεραπείας της ανθρωπότητας.
Όμως με έχουν κουράσει. Όλα αυτά είναι ο λόγος που εδώ και καιρό δεν ανοίγω την τηλεόραση, δεν ακούω ραδιόφωνο, δεν διαβάζω εφημερίδες. Και, δυστυχώς, έχει γίνει και ο λόγος που πλέον δεν συχνάζω και τόσο στο forum.
Ναι, πείτε με φυγόπονο και θα το δεχθώ. Πείτε μου ότι θα μπορούσα να τα αγνοήσω, όμως και μόνο το γεγονός ότι πατάω το "αδιάβαστες δημοσιεύσεις" και μου βγάζει μια λίστα με λέξεις όπως "οικονομική κρίση", "παγμόσμιος ξεσικωμός" και άλλες που δεν θέλω να βλέπω, με ενοχλεί. Πείτε μου ότι αν θέλω να εξεληχθώ θα πρέπει να μπορώ να τα αντέχω και αυτά, θα το δεχθώ. Αλλά μπορώ να έχω πρόσβαση σε αυτά απλά και μόνο κοιτώντας γύρω μου.
Δεν θέλω πια να μπαίνω σε ένα forum αγάπης, θεραπείας και φωτός, και να διαβάζω επαναστατικά μανιφέστα και οικονομικές και πολιτικές αναλύσεις.
Και δεν το λέω για να θίξω κανέναν, ούτε για να "πάω κόντρα". Απλά θέλω να επισημάνω ότι δεν είμαι σίγουρος εάν όλα αυτά ταιριάζουν σε ένα τέτοιο forum.
Ζητώ συγγνώμη αν αυτά που γράφω ακούγονται υπερβολλικά ή πολύ "παιδικά". Αλλά είναι ένα ειληκρινές παράπονο που έχω εδώ και αρκετές μέρες. Και αισθάνομαι πως πρέπει να το πω.