Σσσσςςς.......... Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες!

Λευκός Κρίνος

Δημοσίευση από Λευκός Κρίνος »

Vaso έγραψε: για μένα να καούν όλα...!!! Μια σπηλιά μου αρκεί...ε αει σιχτήρι που θα αγχωθώ για τα υλικά "καθώς πρέπει" μας...βρε ουστ!

:?
Επέτρεψέ μου,να υπερθεματίσω πάνω σε αυτό σου το σχόλιο,παραθέτοντας απόσπασμα από κείμενο του Κώστα Βαξεβάνη. (αξίζει να διαβαστεί)

Πού πάμε; Τι θα μας συμβεί;Θα χάσουμε τη δουλειά μας,το σπίτι;Θ’αναγκαστούμε να ψάχνουμε στα σκουπίδια;Δεν είμαι σίγουρος πως η πτώχευση είναι η καταστροφή της Ελλάδας.Προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που θα πτωχεύσει.Η Παιδεία των προσωπικών Πανεπιστημίων και της κομματικής συναλλαγής;Οι εφορίες της διαφθοράς;Τα νοσοκομεία με το φακελάκι;Μήπως θα συντριβεί το πολιτικό μας σύστημα,αυτή η μεγάλη ...αποθήκη με ψεύτες & φαφλατάδες;Υπάρχουν πολλά που θα χάσουμε,αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτά που δικαιούμαστε και πολύ περισσότερο αυτά που χρειαζόμαστε.Στη γειτονιά μου θα κλείσουν τα 7 καταστήματα μανικιούρ-πεντικιούρ και τα 6 κομμωτήρια και θα μείνει μόνο ο ένας φούρνος που θα πουλάει είδος ανάγκης:ψωμί.Οι κυρίες θα πάψουν να ισορροπούν επικίνδυνα πάνω σε αφόρετες γόβες και τεχνητές επιθυμίες.Οι τράπεζες δεν θα έχουν διακοποδάνεια.Ο Ρέμος δεν θα βρίσκει κανέναν να του ρίξει δυο γαρύφαλλα.Τα παιδιά μας,όταν βγάζουν με 10 το λύκειο,θα πηγαίνουν σε κάποια τεχνική σχολή και όχι στο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο του Λονδίνου που αναλαμβάνει να βαφτίσει τους κατιμάδες επιστήμονες με το αζημίωτο.Ίσως χρησιμοποιούμε το κινητό τηλέφωνο όπως σε όλη την Ευρώπη,για να επικοινωνούμε και όχι για να εξευτελιζόμαστε.Το «ουάου» θα πάψει να είναι το υποκατάστατο του οργασμού στις κουβέντες που ψάχνουν την επιβεβαίωση της ανοησίας.Μπορεί να ψάξουμε περισσότερο τον πραγματικό οργασμό,μαζί με τους κανονικούς ανθρώπους που θα μας κάνουν να τους εκτιμάμε. Θ’ αρχίσουμε να αξιολογούμε ποιος είναι ικανός και χρήσιμος και όχι αναγνωρίσιμος.Οι μανάδες δεν θα ζητάνε αυτόγραφο από την Τζούλια για τις κόρες τους. Οι αγρότες θα επιστρέψουν στα χωράφια.Και οι Ουκρανές,που έτρωγαν τις ψεύτικες επιδοτήσεις,στα σπίτια τους.Οι DJs,οι image makers,οι κουρείς σκύλων,ίσως χρειαστεί να βρουν μια άλλη δουλειά.Τα επαρχιακά μουσεία της χώρας δεν θα έχουν δέκα κηπουρούς,θα καταργηθούν οι «Οργανισμοί Αναξιοπαθούντων Κορασίδων» και οι «Πολιτιστικοί σύλλογοι για τη σουρεαλιστική προσέγγιση της ζωής του Λάμπρου Κατσώνη».Οι ανύπαντρες κόρες αξιωματικών δεν θα παίρνουν επίδομα.Μπορεί ξαφνικά οι καλλιτέχνες ν’ αρχίσουν να παράγουν κι αυτοί,πατώντας σε αυτό που είναι ζωή και όχι στις κρατικές επιδοτήσεις,σαν να πουλάνε βαμβάκι,και στις δημόσιες σχέσεις.Ίσως δεν ξαναψηφίσουμε εκείνους που μας έφεραν σε αυτήν τη θέση. Ίσως ψάξουμε για μια πιο δίκαια ζωή, χωρίς να μετράμε την απόδοση δίκιου με τη σύγκριση τραπεζικών λογαριασμών.Μπορεί να μη θέλουμε πια να γίνουμε πλούσιοι, αλλά ουσιαστικοί.Μπορεί ίσως και ν’ αγαπηθούμε περισσότερο,ανακαλύπτοντας τη συλλογικότητα και το ενδιαφέρον για μια ζωή που είναι κοινή.Πιο πολύ,νομίζω,θα καταστρέψουμε με τα χέρια μας εκείνο το διεστραμμένο «εγώ» που επιμένει να μας αξιολογεί και να μας συγκρίνει με βάση τις πισίνες,τη μάρκα του αυτοκινήτου και τις κακόγουστες καρό ταπετσαρίες που φοράμε επειδή γράφουν Burberry.Δεν είμαι σίγουρος πως όλα αυτά είναι κακά.Ναι, θα υπάρξουν χιλιάδες άνεργοι.Θα χτυπηθεί το Δημόσιο.Αυτό που βρίζουμε όλοι πως είναι αντιπαραγωγικό,μας ταλαιπωρεί και δεν μας εξυπηρετεί.Φοβάμαι,όπως όλοι. Αλλά θέλω και να συντριβεί ένα σύστημα που αναπαράγει τη σαπίλα.Που βαφτίζει Δημοκρατία τον διεφθαρμενο του εαυτό,κι ευτυχία την κενότητα.Γι’ αυτό θέλω να τελειώνουμε.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Μπορεί ίσως και ν’ αγαπηθούμε περισσότερο,ανακαλύπτοντας τη συλλογικότητα
ναι ρε γμτ!!!

προλαβαίνουμε!!!!!!!!!!!!

:-( :-( :x :x
Γι’ αυτό θέλω να τελειώνουμε
και εγώ που να πάρει!!!! :? :?

όχι πια "κάποια στιγμή θα καταλάβουμε και θα αφυπνιστούμε..."

τώρα είναι η ώρα!!! ΤΩΡΑ ρε γμτ!!!!!!!!!
@};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Yess!!!

Να θυμίσω, πως ο Βαξεβάνης ήταν αυτός που έβγαλε το σκάνδαλο του Βατοπεδίου το οποίο γρήγορα έγινε μια μεγάλη γαργάρα.

Το παρακάτω είναι πολύ σοβαρό... :-?
Οι DJs,οι image makers,οι κουρείς σκύλων,ίσως χρειαστεί να βρουν μια άλλη δουλειά
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Μπορεί να μη θέλουμε πια να γίνουμε πλούσιοι, αλλά ουσιαστικοί
’ντε μπράβο....!!!
Φοβάμαι,όπως όλοι. Αλλά θέλω και να συντριβεί ένα σύστημα που αναπαράγει τη σαπίλα.Που βαφτίζει Δημοκρατία τον διεφθαρμενο του εαυτό,κι ευτυχία την κενότητα.Γι’ αυτό θέλω να τελειώνουμε.
Κι εγώ! :-(

Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Ναι ρε γμτ! :-(
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

..Μπορεί ίσως και ν’ αγαπηθούμε περισσότερο,ανακαλύπτοντας τη συλλογικότητα και το ενδιαφέρον για μια ζωή που είναι κοινή.Πιο πολύ,νομίζω,θα καταστρέψουμε με τα χέρια μας εκείνο το διεστραμμένο «εγώ» που επιμένει να μας αξιολογεί και να μας συγκρίνει με βάση τις πισίνες,τη μάρκα του αυτοκινήτου και τις κακόγουστες καρό ταπετσαρίες που φοράμε επειδή γράφουν Burberry.Δεν είμαι σίγουρος πως όλα αυτά είναι κακά.

.Φοβάμαι,όπως όλοι. Αλλά θέλω και να συντριβεί ένα σύστημα που αναπαράγει τη σαπίλα.Που βαφτίζει Δημοκρατία τον διεφθαρμενο του εαυτό,κι ευτυχία την κενότητα.Γι’ αυτό θέλω να τελειώνουμε.

Ετσι ακριβως! @};-
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Σ' ευχαριστούμε, Γιώργο! @};-
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Δημοσίευση από Sofoula »

Απίστευτο το κειμενάκι! Ανατρίχιασα!
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Όλος ο λαός πλέον θέλει να χρεοκοπήσουμε και δεν μας αφήνουν τα ευρωπαϊκά συμφέροντα.. μα να θες να αγιάσεις και να μην σ'αφήνουν..;
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Πού πάμε; Τι θα μας συμβεί;Θα χάσουμε τη δουλειά μας,το σπίτι;Θ’αναγκαστούμε να ψάχνουμε στα σκουπίδια;Δεν είμαι σίγουρος πως η πτώχευση είναι η καταστροφή της Ελλάδας

Ετσι @};-
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10 »

Vaso έγραψε: για μένα να καούν όλα...!!! Μια σπηλιά μου αρκεί...ε αει σιχτήρι που θα αγχωθώ για τα υλικά "καθώς πρέπει" μας...βρε ουστ!

Βασσούλα απλά για μένα είναι λίγο ιδιαίτερο το θέμα της φωτιάς
Προσωπικά βιώμματα. :-?
evi έγραψε:
για μένα να καούν όλα...!!!
Αρχής γενομένης από ένα ωραίο οίκημα, πίσω από τον ’γνωστο Στρατιώτη.
Μπουρλότοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!
Έυη. ^:)^
Γεμάτο ή άδειο??? :D
Danny έγραψε:Κοριτσάκια, (κι αγοράκι) σεβαστες οι αποφάσεις και οι απόψεις σας...
Προσωπικά αναρωτηθηκα τι θέλω ΕΓΩ να κάνω αυτη τη δεδομένη στιγμη της ζωης μου και της εργασίας μου με την ύλη, που μου έχει πέσει πάνω μου η χιονοστοιβάδα των συνειδητοποιησεων πάνω στην εκ γεννετης ανευθυνότητα μου στα οικονομικά!
@};- :D
Ντάννυ μου,να μη σου μιλήσω για τη δική μου ανευθυνότητα σχετικά με τα οικονομικά.. :D
''Οταν μπορεί ένας, μπορούν όλοι αρκεί να θέλουν!!"

-Το "ναί"σου να είναι ναί καί το "όχι"σου να είναι όχι-

-Σύμπαν,τι κάνεις αυτό το διάστημα???
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Λες να ενοχλεί την αισθητική μου, η αρχιτεκτονική του κτιρίου; :-D

ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10 »

evi έγραψε:
Λες να ενοχλεί την αισθητική μου, η αρχιτεκτονική του κτιρίου; :-D
Όχι,ποιός μίλησε για αρχιτεκτονική?? :-D

Αναφερόμουνα στον GAP!! ;)
''Οταν μπορεί ένας, μπορούν όλοι αρκεί να θέλουν!!"

-Το "ναί"σου να είναι ναί καί το "όχι"σου να είναι όχι-

-Σύμπαν,τι κάνεις αυτό το διάστημα???
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

1. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!!!! την Έκτακτη Εισφορά

Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί έως 30/09, σύμφωνα με το σημείωμα της ΔΟΥ. Αν δεν το πληρώσεις έως τότε, προστίθεται προσαύξηση μόνο 1% κάθε μήνα.

Π.χ. εάν είναι 300 ευρώ η δόση, έως 30/10, το ποσό που πρέπει να πληρώσεις είναι 303 ευρώ κ.ο.κ.

* ’ρα αν καθυστερήσεις έστω και ένα ή δυο μήνες να το πληρώσεις η προσαύξηση είναι αμελητέα, μπροστά στο ποσό που καλείσαι να πληρώσεις ούτως ή άλλως, μα κυρίως μπροστά στον στόχο μας: αν αρνηθούμε μαζικά να πληρώσουμε.

Μπορούμε να τους αναγκάσουμε να το πάρουν πίσω, ακόμα και να τους διώξουμε!

* Στην περίπτωση που σου χρειάζεται φορολογική ενημερότητα, μπορείς να πας να την πάρεις ΤΩΡΑ! Πριν τις 30/09. Ισχύει για 1-12 μήνες, ανάλογα.

* Για τις απειλές τους (για αναγκαστικά μέτρα, κατασχέσεις, πλειστηριασμούς), κυρώσεις μπορούν να υπάρξουν για ποσά των 5.000 ευρώ και άνω.

* Επίσης, έχει συνταχθεί κείμενο που επεξεργάστηκαν Δικηγόροι, Εφοριακοί και συνδικαλιστικές οργανώσεις και αφορά τη δήλωση αντίθεσης και αδυναμίας πληρωμής προς την αρμόδια ΔΟΥ.

Εδώ μπορείς να βρεις το κείμενο, καθώς και οδηγίες : http://www.eforiakoi.org/images/stories ... THESIS.pdf

* Τέλος, ακόμα ένας λόγος να καθυστερήσεις την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς, είναι για να δείξεις την αλληλεγγύη σε όσους δεν έχουν να την πληρώσουν!

* Έχεις την Ιστορία με το μέρος σου: το 1991 ένα κίνημα άρνησης πληρωμής του κεφαλικού φόρου έριξε την κυβέρνηση Θάτσερ.

Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου:

Σε όποιους νομικούς εκβιασμούς και τερτίπια κι αν προχωρήσουν, θ’ απαντήσουμε οργανωμένα και όλοι μαζί ενωμένοι και όχι ατομικά.

Η συλλογικότητα είναι το όπλο μας – κανένας μόνος του.

Μίλα με τους συναδέλφους, τους γείτονες, τους φίλους σου. Διάδωσε το! Οργάνωσε μια συζήτηση στην πολυκατοικία σου, στην γειτονιά σου. Δράστε από κοινού!

Μπορούμε να μαζέψουμε συλλογικά δηλώσεις άρνησης πληρωμής και να τις καταθέσουμε στο Υπουργείο Οικονομικών.

Όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε!

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ των Μνημονίων!

2. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!!! Φόρο Ακίνητης Περιουσίας

Ο πρώτος λογαριασμός που θα έχει προστεθεί ο φόρος ακίνητης περιουσίας (ο οποίος πλέον είναι μόνιμος!!!!) θα έρθει μέσα στον Οκτώβρη .

Καλό είναι, αν βέβαια μπορούμε, να έχουμε εξοφλήσει τους προηγούμενους λογαριασμούς.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι έχουμε 85 μέρες περιθώριο από την επίδοσή του λογαριασμού για να τον εξοφλήσουμε και 25 ημέρες μετά την έγγραφη ειδοποίησή μας με τον επόμενο λογαριασμό, μέχρι την επικείμενη διακοπή ρεύματος.

Πρέπει να γνωρίζουμε επίσης ότι δυνατότητα διακανονισμού για τον φόρο δεν προβλέπεται (το αποφάσισε η «δημοκρατική» μας κυβέρνηση).

Μπορούμε να πάμε να πληρώσουμε το ποσό για την παροχή ρεύματος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (είτε ατομικά, είτε συλλογικά) . Η σύμβαση με την ΔΕΗ αφορά μόνο την παροχή ρεύματος και όχι τους φόρους. Αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί νομικά στην συνέχεια.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Πέντε μήνες χρειάζεται το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ για να ολοκληρώσει την αποστολή των εκκαθαριστικών για το τέλος ακινήτων, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, που σημαίνει ότι το τέλος για το 2011 θα πληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2012.

Η Ομοσπονδία αναφέρει, επίσης, ότι το κόψιμο της παροχής ρεύματος «δεν είναι εφικτό, καθώς σε παρά πολλά ακίνητα είναι ανέφικτη η είσοδος σε συνεργεία της ΔΕΗ, επειδή οι μετρητές βρίσκονται σε εσωτερικούς απροσπέλαστους χώρους κλπ». Δεν έχουμε κανένα λόγο να φοβόμαστε! Αν αρνηθούμε μαζικά να πληρώσουμε:

* Θα δημιουργηθεί χάος στο μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ.

* Μα κυρίως θα δημιουργηθεί χάος και πανικός στην κυβέρνηση της Τρόικας και του ΔΝΤ!

Επειδή τα μέτρα τους δεν έχουν τελειωμό,

Ας τελειώνουμε μια και καλή με αυτούς!

Όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε!

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ των Μνημονίων!

3. Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου ημέρα αποκλεισμού των εφοριών

Άβαταρ μέλους
Fotinoula

Δημοσίευση από Fotinoula »

Vaso έγραψε:για μένα να καούν όλα...!!! Μια σπηλιά μου αρκεί...ε αει σιχτήρι που θα αγχωθώ για τα υλικά "καθώς πρέπει" μας...βρε ουστ!

πέστα! πέστα! ευλογημένη!

κάθονται και κλωσάνε ακόμα τις πιστωτικές, τις θεσούλες και τα κεκτημένα :-(

και το κακο είναι ότι όσο "χειροτερεύει" υπάρχουν αρκετοί που αγκιστρώνονται απο φόβο ακόμα περισσότερο, δυστυχως σε αυτες τις περιπττώσεις το ξυπνημα θα ειναι ηχηρο..
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”