«΄’κουσε με παιδί μου», ο Αρίμανδρος πήρε μια βαθιά ανάσα. Αυτό το κορίτσι τον δυσκόλευε. Γιατί οι ερωτήσεις της περιείχαν μια βαθιά αλήθεια, που όμως δεν μπορούσε εύκολα να ισορροπήσει με την πραγματικότητα. «σου είπα ότι η βαθιά αληθινή αγάπη βιώνεται με την ψυχή μας, είναι αλήθεια. Και τότε πραγματικά δεν υπάρχουν όρια και ούτε εμπόδια. Οι ψυχές που νιώθουν την αγάπη υπερνικούν τα εμπόδια που υπάρχουν στο περιβάλλον. ΄Όμως οι άνθρωποι πολλές φορές δεν νιώθουν αυτήν την βαθιά αγάπη. Τους μπερδεύει ο εγωισμός και τον βάζουν ανάμεσα τους, κι έτσι δεν αναγνωρίζουν την ευδαιμονία της ψυχής τους που αγαπάει. Και βρίσκουν ένα σωρό δικαιολογίες για να θέσουν την αγάπη με όρους και προϋποθέσεις. Και αν δεν ανταποκρίνεται σ αυτούς τους όρους την αποδιώχνουν. Και τότε η ψυχή τους πονά, αλλά εκείνοι δεν το καταλαβαίνουν. Γιατί δεν έχουν άμεση επαφή μαζί της. Και νομίζουν ότι ήταν μια ψευδαίσθηση. ΄Ότι δεν ήταν αγάπη. Πολύ σπάνια θα βρεθεί άνθρωπος που θα ακούσει τον ψίθυρο της ψυχής του, που του λέει πόσο είναι ευτυχισμένη. Γι αυτό σου έθεσα αυτές τις δυσκολίες. Γιατί αυτός ο άνδρας που θα σε αγαπήσει θα πρέπει να έχει μάθει να ακούει πέρα από την φωνή σου, και να βλέπει μέσα από τα μάτια σου, την ψυχή σου». «Δεν με ενδιαφέρει καμία άλλη αγάπη, εκτός από αυτήν», είπε η Αλαΐδα «αυτήν που αφήνει τις ψυχές των ανθρώπων να ανιχνεύσουν τις επιθυμίες τους, αυτήν που περιλαμβάνει όλα όσα είναι και δεν επικεντρώνεται στο σώμα, αυτήν που αφήνει όλες τις αισθήσεις να συμμετέχουν στο παιχνίδι του αγγίγματος και γίνεται ύμνος και δόξα των θεών». «Παιδί μου, πρόσεχε», είπε ο Αρίμανδρος, «είναι πολύ αγνή και βαθιά αυτή η αγάπη που αναζητάς. Τέτοια αγάπη είναι δύσκολο να βρεθεί ακόμα και μεταξύ των Θεών»
Η Ζωή Μου...η Ζωή Μας!
3000 χρόνια μετά...και ακόμα τα ίδια!
Δεν αλλάζει ο ΄Ανθρωπος τελικά...Σε όλες τις Ζωές του ιδια θα είναι η Ψυχή του...
Ακουω γνώμες...

και Δημητράκη, ναι ξανα-άλλαξα τσιγάρα...

άντε και λαλά...

Πολιτης ενός άλλου Βασίλειου...
http://youtu.be/wycmkQPBaBM