είναι μια βαθύτατη ανάγκη όλων των ανθρώπων, να μπορούν να ελευθερώνονται μέσα στις σχέσεις τους...
Παραμένει ελπίδα μέσα στις ανθρώπινες καρδιές, να βρουν εκείνον τον άνθρωπο που θα καταλαβαίνει κάθε τους διάθεση, ανάγκη, έκφραση, χωρίς να χρειάζεται να πουν πολλά...
Να βρουν εκείνον τον άνθρωπο που θα νιώθει αυτά που νιώθουν, θα τα κατανοεί, θα τα μετασχηματίζει όταν χρειάζεται, θα συγχωρεί τα λάθη, θα ανέχεται την ελαττωματική φύση του φόβου...
Ψάχνουν να βρουν δηλαδή το τέλειο, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι αυτό που μπορούν να προσφέρουν είναι μόνο η δική τους έλλειψη
Αυτό είναι μια δικαιολογία «κανείς δεν είναι τέλειος»
Ουσιαστικά οι άνθρωποι θέλουν να βιώσουν την Αγάπη χωρίς όρους από κάποιον άλλον, χωρίς όμως να σκεφτούν ότι όταν ένας άνθρωπος έχει φτάσει σε μια τέτοια κατάσταση συνείδησης, δεν αντέχεται η Αλήθεια του, γιατί κάνει εμφανέστατα τα ψέματα που λένε στον εαυτό τους
Εγώ δεν ήθελα, στην αρχή του Δρόμου μου, να με αγαπάει κανείς όπως ήμουν, γιατί τότε δεν θα έπαιρνα είδηση την έλλειψη μου τους φόβους μου τις αδυναμίες μου ΄Ηθελα κάποιον να με αγαπάει γι αυτό που θα μπορούσα να γίνω
Aυτή είναι μια δύσκολη επιλογή, γιατί προϋποθέτει απόλυτη εμπιστοσύνη σ αυτόν που θα μπορούσε να «δει» αυτήν την δυναμική του Εαυτού μου
Να βλέπει σε Εμένα την Πνευματική Δυναμική και να με ενθαρρύνει στις προκλήσεις μου, χωρίς να δέχεται τους φόβους μου να μην τους δικαιολογεί και κυρίως να μπορεί να με τραβάει από την λάσπη της άγνοιας
Έναν τέτοιον ΄Ανθρωπο ήθελα να έχω δίπλα μου
Να αγαπήσει την τρέλα μου και να αθωώσει τα «αμαρτήματά» μου
Στην πορεία κατάλαβα ότι αυτή μου η επιλογή ήταν πολύ δύσκολη
Γιατί όσο καλή διάθεση και να έχεις υπάρχουν στον κόσμο επικίνδυνα στοιχεία που πλησιάζουν ακόμα και τον «καλύτερο» άνθρωπο, που νομίζεις ότι είσαι
Και η επίδρασή τους είναι επικίνδυνη και διαλυτική Χρειάζεται άμεση αναγνώριση για να αποφύγεις την επιρροή τους, που δρα ύπουλα και χωρίς να το παίρνεις είδησή
Σε κάνουν να μην εμπιστεύεσαι την Αλήθεια
Σε παραπλανούν με κοσμικές απολαύσεις
Σε προδιαθέτουν να θεωρείς «εχθρό» αυτόν που σ αγαπάει
Σε κάνουν να χάνεις την κατεύθυνση
Κι αυτό, όχι τυχαία
Όταν βρίσκεσαι στην αρχική αναγνώριση του εαυτού σου, πάντα υπάρχει μέσα σου ένας τοίχος που δεν σου επιτρέπει να μπεις βαθύτερα και να βρεις την δική σου αθλιότητα Ελα όμως που την βρίσκουν τα επικίνδυνα κοσμικά στοιχεία και επιδρούν σ αυτό που δεν αναγνωρίζεις σαν δικό σου
Και όσο δεν το αναγνωρίζεις, κατεβαίνεις ένα ένα τα σκαλιά της αθλιότητας και ενώ νομίζεις ότι διαφέρεις, ενσωματώνεσαι στην μάζα της, σε χρόνο dt
Κοινά γίνεσαι ίδιος με αυτό που αποστρέφεσαι Με την μικροπρέπεια και την αγένεια
Εψαχνα να βρω εκείνον τον άνθρωπο που θα μπορούσε να με αγαπήσει, χωρίς να εντάσσει μέσα στην σχέση μας τα επικίνδυνα στοιχεία του κοσμικού, δηλαδή δεν θα είχε εκείνη την αστάθεια που χαρακτηρίζει τους αναξιόπιστους
Που θα μπορούσε να εντοπίζει τους κινδύνους των απολαύσεων και τις δήθεν ικανοποιήσεις της συμπάθειας και της αντιπάθειας
Εψαχνα να βρω έναν γενναιόδωρο άνθρωπο που να «κερδίζει» την Ζωή με την ευγένεια
Εψαχνα να βρω έναν άνθρωπο που θα μπορούσα μαζί του να εφαρμόζω τις Αλήθειες της Ζωής
Οι καρδιές των ανθρώπων κερδίζονται με την ευγένεια
Όχι με την υποκριτική ευγένεια, αλλά με εκείνο το χάρισμα της Ψυχής που ξέρει να διατηρεί την σταθερότητα και την γενναιοδωρία και στις πιο αντίξοες συνθήκες
Για να πω την αλήθεια, από την αρχή που ξεκίνησα, μέχρι σήμερα δεν βρήκα έναν άνθρωπο να μοιραστώ την «τρέλα» μου, σε προσωπικό επίπεδο, αλλά πολλούς ανθρώπους που κοιτάγαμε την ίδια κατεύθυνση και η σχέση μας είχε εκείνη την ζωογόνα δύναμη της Αλήθειας και της δημιουργικής επικοινωνίας Σχέσεις βαθύτερες, που στοχεύουν κατευθείαν στην Αγάπη
Το χάρισμα της ευγένειας και της γενναιότητας δίνει τις αρχικές ωθήσεις να συμπορεύεσαι με ανθρώπους ίδιας νοοτροπίας, που δεν σε βλέπουν σαν «εχθρό» επειδή βρίσκεσαι λίγα βήματα πιο μπροστά τους
Να το πω παραλήρημα αυτό τώρα?
Αντε περιμένω και το δικό σας «παραλήρημα» ..
Και το λαλά, απαραίτητο
Αφιερωμένο στις Ψυχές και στις Αγάπες που χάνονται πριν προλάβουν να ανθίσουν
http://youtu.be/McWrZtCvw8A