Συμφωνώ πάρα πολύ μαζί σου Θοδωρή και σχετικά με την εμπειρία σου να αναφέρω ότι υπάρχει και μια ιδιότητα των κρυστάλλων που είναι η αποϋλοποίηση και επαναϋλοποίηση των κρυστάλλων. Είναι η πέμπτη φορά που ακούω για παρόμοιο περιστατικό. Επίσης και η Κατριν Ραφαελ σε κάποιο από τα βιβλία της αναφέρει το συγκεκριμένο θέμα.
Η συνταγή που περιέγραψαν πιο πάνω τα παιδιά είναι και η συνταγή που έχουν πει και σε μένα.
Αυτό που είναι συμπληρωμένο στην δικιά μου συνταγή είναι ότι τον κρύσταλλο πριν τον βάλεις στο κουτί τον τυλίγεις με ένα μεταξωτό πανάκι ή με ένα βαμβακερό.
Ποιος μπορεί όμως να μιλήσει πραγματικά για το τι θέλει ένας κρύσταλλος?
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτό που θέλει γενικός ένας κρύσταλλος για να είναι χαρούμενος είναι να βρίσκετε (τουλάχιστον κατά περιόδους) κοντά σε στοιχεία της φύσης όπως λουλούδια φυτά, σπόρους, δέντρα κ.α. Σημαντικός πάρα πολύ είναι και ο ήλιος που είναι μια πολύ δυνατή πηγή ενέργειας (προσοχή στον αμέθυστο όμως που χάνει το χρώμα του στον ήλιο). Κάποιοι από αυτούς που η σκληρότητα τους το επιτρέπει νιώθουν ωραία να βρίσκονται και σε ροή νερού από ποτάμι ή στη βροχή. Ακόμα και κοντά σε κάποιο ρυάκι της εξοχής ειδικά τώρα την άνοιξη που η φύση βρίσκετε σε έξαρση.
’ντε να βρεις όμως καθαρό τρεχούμενο νερό!
Η επαφή με την φύση τους δίνει δύναμη, χαρά και τους αποφορτίζει από τυχόν αρνητικές ενέργειες.
Ένας άλλος τρόπος όπως είπε και ο Θοδωρής πιστεύω και εγώ οτι είναι η πραγματική αγάπη που μπορεί να τους δώσει ο άνθρωπος άλλα όχι η εγωιστική. Με την πραγματική αγάπη μπορούν να θεραπευτούν ακόμα και από ένα μεγάλο σοκ και θα μας ανταποδώσουν στο μέγιστο δυνατό την αγάπη που έλαβαν.
Να φέρω και ένα παράδειγμα τι εννοώ πραγματική αγάπη. Αν ένας κρύσταλλος θέλουμε να γιατρευτεί από ένα σπάσιμο πρέπει να του δώσουμε αγάπη γιατί πραγματικά ενδιαφερόμαστε για αυτόν και όχι γιατί μας ενδιαφέρει να θεραπευτεί επειδή χάλασε η εμφάνιση του ή επειδή έπεσε η δόνηση του και δεν είναι τόσο αποτελεσματικός πια για εμάς.
Όταν νιώθουμε πραγματική αγάπη και πραγματικό ενδιαφέρον το συναίσθημα μας παίρνει τέτοιας συχνότητας δόνηση που κάνει τους κρυστάλλους χαρούμενους, αναζωογονούνται και αυτό το συναίσθημα με την σειρά τους το ανταποδίδουν.