άσε τι πιστεύω εγώ, Γιώργο μου και πες μου τι πιστεύεις εσύ...
μπορεί κάποιος να το κάνει και με ποιόν τρόπο?
κάπου διάβασα..."αυτός που γνωρίζει την Αλήθεια, πως ξέρει ότι είναι η Αλήθεια?"
αν ακουω τέτοιες ερωτήσεις, το μόνο που καταλαβαίνω είναι ότι αυτό που αποδυναμώνει την Αλήθεια είναι η αμφισβήτηση της...μόνο!
Μέσα από αυτήν την οπτική, αν πω τι πιστεύω ή καλύτερα τι έχω εγώ πνευματικά εμπειριώσει, θα έχει και το επόμενο ερώτημα..."πως το ξέρεις"...
Ετσι, το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να σιωπήσω, για πράγματα που δεν μπορώ να τεκμηριώσω και να στρέψω το ενδιαφέρον του ανθρώπου σε μια πιο ειλικρινή σχέση με τον Εαυτό του, ώστε να εξακριβώνει μόνος του τα συμπτώματα της "ασθένειάς" του...
Αλλά μην νομίζεις, κι αυτός ο τρόπος δεν είναι για όλους...και ούτε που με νοιάζει φυσικά...
γιατί για να μπορέσεις να γίνεις Δάσκαλος του Εαυτού σου, θα πει ότι έχεις πέρα από κάθε αμφιβολία την ικανότητα να αντιλαμβάνεσαι μια ανώτερη διάνοια Σοφίας και Αγάπης...Θα έχεις τα πνευματικά "επιχειρήματα" για να "ακούς"...Συνήθως οι άνθρωποι δεν "ακούνε"...ή "ακούνε" ότι θέλουν...
Αποδείξεις γι' αυτά δεν υπάρχουν...Ο καθένας πιστεύει για τον εαυτό του ότι θέλει, γιατί από τους ανθρώπους λείπει το βασικό συστατικό της ταπεινότητας να είναι απλά ΄Ανθρωποι πρώτα...
΄Ολοι εργάζονται για την θέση δίπλα στον θεό...ενώ όλοι θα έπρεπε να εργάζονται για την θέση δίπλα στον άνθρωπο...
Δεν ξεφεύγουμε καθόλου από το θέμα...έτσι κι αλλιώς ότι είχε να μας προσφέρει δεν χάνει την αξία του...στην 1η σελίδα είναι!