Σσσσςςς.......... Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10 »

Βασίλη,αν μου επιτρέπεις κάποιες επισημάνσεις.Μεγάλος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων,του στενότερου δημόσιου τομέα,διορίστηκε κυρίως τη δεκαετία του `80,από πολιτικούς της εποχής εκείνης, με αντάλλαγμα την ψήφο στις εκλογές..Τα αποτελέσματα,τα βλέπουμε σήμερα..
Στον ιδιωτικό τομέα,τα πράγματα είναι περίπου αντίστοιχα.Απλά αντί για πολιτικούς,που και αυτοί υπάρχουν,βάλε τους λεγόμενους "γνωστούς".Η μόνη διαφορά είναι πως στον ιδιωτικό τομέα-καί σε συνάρτηση με τον γνωστό-κάποια στιγμή,θα αναγκαστείς να δουλέψεις,ενώ στο δημόσιο...
Εξαρτάται,βεβαιώς καί από το είδος καί τη φύση της δουλείας..
Ευούλα κλαίω!!! @};- @};- ^:)^ ^:)^ =)) =))
Έχω πέσει κάτω.. =)) =)) =))
''Οταν μπορεί ένας, μπορούν όλοι αρκεί να θέλουν!!"

-Το "ναί"σου να είναι ναί καί το "όχι"σου να είναι όχι-

-Σύμπαν,τι κάνεις αυτό το διάστημα???
Άβαταρ μέλους
Madraoulas

Δημοσίευση από Madraoulas »

Παρτε ενα λινκ τ οποιο με 'ακουμπησε' και λεει πολλα...δωστε λιγη ωρα να το διαβασετε

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΗς ΠΛΑΤΕΙΑΣ

http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/ ... teias.html
ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΩ ΟΛΟΥΣ!!..ετσι απλα....
''΄Όταν μέσα μας έχουν εκλείψει οι αιτίες της πράξης, τότε η πράξη η ίδια δεν άγεται από τα συμπτώματα, αλλά εκδηλώνεται αυθόρμητα και αυτούσια, ως αγαθοσύνη. "
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΛΟΪΖΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

Κυρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.

Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι αυτή η κίνησή μου είναι συμβολική, εν τούτοις η συνείδησή μου, και η αξιοπρέπειά μου ως ενεργού πολίτη μου επιβάλλει να σας γνωστοποιήσω τα εξής:

Ο πατέρας μου Μάνος Λοΐζος αγωνίστηκε με τον δικό του τρόπο, για αξίες όπως η Ελευθερία, η Δημοκρατία, και η Κοινωνική Δικαιοσύνη. Προσπάθησε να υπηρετήσει μέσω της τέχνης του, τα οράματα και τις αξίες ενός καταπιεζόμενου Λαού, ο οποίος με πολύ κόπο, αίμα και δάκρυα αγωνίστηκε για την Δημοκρατία, την οποία τόσο βάναυσα του την στερούσαν.

Αφού αυτός ο Λαός κατοχύρωσε με πολλούς αγώνες τα στοιχειώδη Δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία στην Ευρώπη είχαν κατακτηθεί χρόνια πριν, έρχεστε σήμερα και όπου Δικαιώματα βάζετε ευκαιρίες.

Τα Δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την Παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα έχετε κάνει ένα απέραντο fast track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο τον Δημόσιο πλούτο αυτή της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.

Τόσα χρόνια σας ακούω να χρησιμοποιείτε το “Καλημέρα Ήλιε” στις Κομματικές σας συγκεντρώσεις.

Παλιότερα, απλά με ενοχλούσε αισθητικά καθώς και με πλήγωνε, εξαιτίας αφενός της υποκρισίας σας, -διότι οι δικές σας αξίες επέβαλαν και έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής, και δημιούργησαν σκλάβους αντί για ελεύθερους ανθρώπους, και ενεργούς πολίτες- και αφετέρου διότι οι δικές σας αξίες δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτό που προσπαθεί να πει το συγκεκριμένο τραγούδι.

Τώρα όμως πλέον εξοργίζομαι, γιατί δείχνει ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του Λαού και των εργαζομένων, πράγματα τα οποία ενέπνευσαν τον πατέρα μου, και του έδωσαν και μια αντίστοιχη στάση ζωής στην καθημερινότητά του ως πολίτη, και στις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του.

Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου Λαού, για Δημοκρατία και Ελευθερία.

Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος.

Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα.

Βέβαια ίσως να απαντήσετε ότι το έργο του Μάνου Λοΐζου ανήκει στον Λαό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως και η συγκεκριμένη πράξη εκ μέρους μου.

Ο Ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας, και όχι δικός σας.

Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει.

Μυρσίνη Λοϊζου
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής

Δημοσίευση από ALEXOULA »

:thumbsup: @};- @};-
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

Ναι και χεστηκανε αυτοι με το συμπαθειο... :?
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ο λαός θα θέτει τις "προδιαγραφές" —ως απόλυτος κυρίαρχος και εργοδότης— και η εκάστοτε "Εργολαβική Κυβέρνηση" θ' αναλαμβάνει απλά να "εκτελέσει" τις εντολές του. Υπόλογος στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή στον Πλανήτη ολόκληρο θα είναι ο λαός και όχι η Κυβέρνηση. Ο λαός θα είναι ο Κυρίαρχος και αυτός θ' αναλάβει να στηρίξει το βάρος των επιλογών του. Κανένας διεθνής παράγοντας δεν θα μπορεί να πιέσει αυτήν την Κυβέρνηση, γιατί απλούστατα θα είναι Κυβέρνηση-"εργολάβος".

Κάποιος μάλλον με άκουσε... :D

Γιωργάκη, αυτή είναι η Δημοκρατία στην αυθεντική της μορφή...
Να δίνει "εντολή" στον εκάστοτε διαχειριστή, να διαχειρίζεται τα θέματα του κράτους και των πολιτών, πάντα όμως υπό την επίβλεψη του λαού...

Ελεγα τις προάλλες, ότι είναι σαν τον διαχειριστή μιας πολυκατοικίας, στον οποίο αναθέτουμε να διαχειρίζεται τα χρήματά μας και να διεκπεραιώνει τις εργασίες για το κοινό καλό...
Δεν τον αφήνουμε να κάνει ότι θέλει, τον ελέγχουμε και συμμετέχουμε στις κοινές αποφάσεις...Μόνος του δεν μπορεί να αποφασίσει...Αυτό λέει ο όρος "διαχειριστής"...

΄Ομως, ακόμα και στην πολυκατοικία (συνέβη σε εμάς και από ότι ρώτησα συμβαίνει σχεδόν στους περισσότερους τελικά) οι ένοικοι, σαν μικροκραφία των πολιτών, ψηφίζουν τον διαχειριστή, απλά για να μην έχουν καμία ευθύνη στις κοινές εργασίες...
Με έκπληξη παρατηρώ το περιβάλλον μου...
Δεν τους ενδιαφέρει αν θα πάρουμε πετρέλαιο και σε ποιά τιμή, δεν τους ενδιαφέρει αν θα γίνει μόνωση στην ταράτσα ή βάψιμο στους τοίχους...Αφήνονται στις διαθέσεις του κάθε διαχειριστή, αφου τον ψήφισαν...του έδωσαν δηλαδή εν λευκώ την εμπιστοσύνη τους, όχι γιατί τον εμπιστεύονται, αλλά γιατί βαριουνται να ασχοληθούν...
Πληρώνουν υπάκουα τα κοινόχρηστα και μέχρι εκεί τελειώνει και η ευθύνη τους για την σωστή λειτουργία της πολυκατοικίας...!!!!!!!

Σε κάποια μάλιστα εργασία που θύμωσα και ζήτησα εξηγήσεις από τον διαχειριστή, έγιναν διάφορα ευτράπελα μεταξύ μας...Κυρίως εισέπραξα επίθεση από τον ίδιο, αλλά επειδή οι υπόλοιποι με εκτιμούν, επανεξετάστηκε το θέμα...έτσι ακριβώς όπως ήθελα...
Τι έκαναν όμως οι υπόλοιποι ένοικοι? Τίποτα...Τόσο απλά! :-(

Είναι η μόνη λύση αυτή που περιγράφει το "μανιφέστο"...Αλλά από λόγια και έννοιες έχουμε χορτάσει πια...
Νομίζω ότι για να γίνει αυτό, χρειάζεται οι πολίτες να είναι και ώριμοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους...Και γι' αυτό, όπως γνωρίζεις πολύ καλά, χρειάζεται εκπαίδεύση και μάθηση...

Δεν αφυπνίζεται κανείς άμεσα και τυχαία...Χρειάζεται να γνωρίζει τι σημαίνει ωριμότητα και τι σημαίνει ευθύνη...
Αυτό ούτε καν οι γονείς δεν το γνωρίζουν, θα το μάθουν ξαφνικά οι πολίτες?

Αυτό που φοβάμαι ότι θα συμβεί, όντας κανείς σε κίνδυνο, είναι να δώσει πάλι τα ηνία σε έναν άλλον διαχειριστή που μπορεί και να μην είναι τίμιος, αλλά τουλάχιστον δεν είναι γνωστός απατεώνας...

Ρίσκο έχουν όλες οι αποφάσεις αυτήν την στιγμή, γι' αυτό λέω ότι χρειάζεται οι πολίτες να ενδιαφερθούν για τον εαυτό τους και τις ευθύνες τους, αλλιώς θα ακολουθούν πάντα σαν πρόβατα τις λύσεις του αδιέξοδου...

Οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις, το πιο συνηθισμένο είναι, να παραδίδονται σε κάποιον πιο "δυνατό", απλά για να ησυχάσουμε εμείς από το μεγαλύτερο ποσοστό τους και να κρατάμε το λιγότερο που είναι η πληρωμή των φόρων μας... :-(
Για να αλλάξει αυτό, δεν θα αλλάξει μέσα από κανέναν διαχειριστή, αλλά από μέσα μας!

απλά στο λέω για να μην βιάζεσαι να συγκινηθείς...

@};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Λευκός Κρίνος »

Παιδια,
να ρωτησω
τι ειπε ο Παγκαλος περί τανκς και ξεσηκωθηκαν διαμαρτυριες?
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Γιώργο, εδώ... :-D :-D :-D

Ο Πάγκαλος, τα τανκς και η επιστροφή στη δραχμή
Όσοι υποστηρίζουν την επιστροφή στη δραχμή είναι βλάκες σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην El Mundo. Θα χρειαστεί να επιστρατεύσουμε τανκς για να αντιμετωπίσουμε τους τρομαγμένους πολίτες που θα συνέρρεαν στις τράπεζες, τόνισε

"Τεράστια βλακεία" χαρακτήρισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος τις προτάσεις περί επιστροφής στη δραχμή και την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo.

"Αυτοί που λένε κάτι τέτοιο είναι εντελώς βλάκες. Είτε πρόκειται για αναλυτές, είτε για καθηγητές πανεπιστημίου ή οικονομολόγους και μόνοπουτο λένε αυτό, είναι τεράστια βλακεία", είπε χαρακτηριστικά ο Πάγκαλος.

Επισήμανε δε πως αν επιστρέψουμε στη δραχμή την επόμενη μέρα "οι τράπεζες θα γεμίσουν ασφυκτικά από πανικόβλητους πολίτες που θα προσπαθούν να αποσύρουν τα χρήματά τους, και τότε ο στρατός θα έβγαζε στους δρόμους τα τανκς για να τις προστατεύσει γιατί δεν η αστυνομία δε θα επαρκεί".

"Θα υπήρχαν παντού αναταραχές, τα μαγαζιά θα άδειαζαν, κάποιοι άνθρωποι θα πηδούσαν από τα παράθυρα… Και όλο αυτό θα ήταν καταστροφικό για την Ευρωζώνη συνολικά" εξήγησε ο Πάγκαλος.

Μεταξύ άλλων, αν και εμφανίστηκε επιφυλακτικός για τον εφαρμοστικό νόμο και τις ιδιωτικοποιήσεις κρατικών εταιρειών, ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.

Όπως είπε στα πεδία αυτά ενδεχομένως και να υπάρξουν προβλήματα, καθώς θεωρεί πιθανό βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν "κατά".

:?

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Fotinoula »

:? :?
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Λευκός Κρίνος

Ευχαριστω Βασω μου @};-
αχ τα λόγια είναι περιττά που λέει και η Μαρινέλλα!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

πάντα η δεύτερη επιλογή είναι τα τανκς γμτ!!!!!!!!!!!!!! :-( :-( :-(

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Ε, ναι... Η Ιστορία επαναλαμβάνεται. :-D
Σου λέει ο χοντρός: Έπιασε με τον Θεοδωράκη, γιατί να μην πιάσει και με μένα που έχω και μεγαλύτερο εκτόπισμα; (λίπους, μην μπερδευόμαστε...)

Τουλάχιστον εύχομαι αυτή την φορά, να μην το χάψουμε τόσο εύκολα...

@};-

Λευκός Κρίνος

Vaso έγραψε:πάντα η δεύτερη επιλογή είναι τα τανκς γμτ!!!!!!!!!!!!!! :-( :-( :-(
Εγω παντως μεσα από όλο αυτό,αισιοδοξω.
Βλεπω καποιες απεγνωσμενες προσπαθειες του "συστήματος",να εμποτίσει φόβο,τρόμο στον κόσμο.
Αυτό σημαίνει,πως έχουν νιώσει απειλή.
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Αν μια δημοκρατία αναγκάζεται να υψώνει φράχτες έξω από το κοινοβούλιο...
Αν μια δημοκρατία, χρειάζεται αστυνομικές δυνάμεις, για να προστατέψει τους βουλευτές από τον λαό
Αν μια δημοκρατία, χρειάζεται να ενισχύσει τις δυνάμεις καταστολής, απέναντι σε όσους διαμαρτύρονται
Αν μια δημοκρατία, αποφασίζει και διατάσει χωρίς να ακούει την φωνή του Δήμου,
Αν μια δημοκρατία, χρειάζεται τανκς για να επιβάλλει την τάξη...

Εικόνα

τότε κάτι δεν πάει καλά...με την δημοκρατία...

Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”