ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΑΛΛΟ ΦΟΒΑΣΑΙ...

Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Η αηδία δεν είναι καθαρό συναίσθημα... Περιέχει και φόβο μέσα.
Δεν γίνεται να σε αηδιάζει κάτι που δεν φοβάσαι... ’λλωστε και το "δεν θέλω να με ακουμπήσει" δηλώνει φόβο, και ας μας βγαίνει πιο έντονα η αίσθηση του σιχαμένου...
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

ο άλλος μισός κάνει πως τάχα την "σιχαίνεται"...

Είναι εντελώς σιχαμερή όμως, δεν μπορείς να πεις! :)) :)) :))
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

Πραγματικα ειμαι ικανος να πηδηξω πολυ ψηλα αν μου πεταχτει κατσαριδα και αν ειναι ειδικα αυτες που πετανε παιζει να τσιριξω κιολας =)) :)) :D
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Εμενα με ανατριχιάζει λίγο το "κριτςςςςς " που κάνει όταν την πατάω! :D
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Iούυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ αιδιαστικό :P :P :P
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ωραία...καλή μας όρεξη! :D
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Ελενίτσα »

Vaso έγραψε:ωραία...καλή μας όρεξη! :D
:* >:d< >:d<
Ο ΄Ανθρωπος δεν έχει απλά την νοημοσύνη του λεξικού, αλλά την Σοφία του θεού…Και για να την εκφράσει, χρειάζεται πρωτίστως να αφοσιωθεί σ’ αυτό που Είναι… B.N.

Είμαι Άνθρωπος! @};-
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Ναι, οι Κινέζοι τρώνε κάποια από τα περίπου τρειάμιση χιλιάδες είδη κατσαρίδας που υπάρχουν... Νομίζω.... ’ραγε αυτοί να έχουν διαφορετικές σκεπτομορφές? :D

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Ελενίτσα

Δημοσίευση από Ελενίτσα »

Εικόνα
Ο ΄Ανθρωπος δεν έχει απλά την νοημοσύνη του λεξικού, αλλά την Σοφία του θεού…Και για να την εκφράσει, χρειάζεται πρωτίστως να αφοσιωθεί σ’ αυτό που Είναι… B.N.

Είμαι Άνθρωπος! @};-
Άβαταρ μέλους
mairy

Δημοσίευση από mairy »

Ελενη....... :)) =)) =)) =))

Εγω στη ζωη φοβαμαι δυο πραγματα.
Το εγγεφαλικο, λογο δουλειας και εχω δει τοσα χρονια πολλα, και τη μοναξια.
Επισεις φοβαμαι οτι αυτα που φοβαμαστε καμια φορα μας συμβαινουν
Άβαταρ μέλους
Εφη

Δημοσίευση από Εφη »

mairy έγραψε: Επισεις φοβαμαι οτι αυτα που φοβαμαστε καμια φορα μας συμβαινουν
Εμένα μαίρη μου συμβαίνουν ΠΑΝΤΑ αυτά που φοβάμαι. Και προσπαθώ να μη τα σκεφτομαι γιατί πιστεύω ότι τα ελκύω αλλά σιγά...αν δεν αλλάξω το συναίσθημα το μυαλό είναι πολύ μικρό για να ακολουθήσει. :pale:

Θα σας αηδιάσω όμως εγω σε όταν δω κατσαρίδα δε προκειται να ησυχάσω αν δεν την σκοτώσω. Και δεν με ενδιαφέρει ούτε ο θόρυβος ούτε τίποτα. Δε μπορώ να ησυχάσω αν ξέρω ότι είναι κάπου ζωντανή μέσα στο σπίτι. Θα την "κυνηγήσω" οπωσδήποτε :P

Δε γράφω τι φοβάμαι γιατί ακόμα είμαι στο επίπεδο όπου οι φόβοι μου μπορούν ανετα να γραφτούν σε....πάπυρο!!! :-(
O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

Δεν ειναι τιποτα ζαιρα...σιγα σιγα :-D >:d<
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Ζαίρα, Μαιρούλα, είχα το ίδιο πρόβλημα σε πάρα πολύ έντονο βαθμό... Νόμιζα πως μόνο η πίστη στο "δεν θα μου συμβεί κάτι" θα με έσωζε... Ήξερα πως ο φόβος μου μπορεί να προκαλέσει πράγματα στο περιβάλλον μου. Αυτό ήταν εξακριβωμένο!

Αλλά όσο θέληση και να έβαζα, ήταν απλά μια νοητική παρηγοριά.

Το πρόβλημά μου είναι ο φόβος. Και δεν θα το λύσω ποτέ με το να προσπαθώ να πιστέψω πως δεν φοβάμαι. Όσες δηλώσεις και να κάνω, όση αυθυποβολή και να κάνω...
Θα ήταν όμως μια αρχή αν αφήσω τον φόβο να έρθει να μου μιλήσει... Το συναίσθημά μου ξέρει που πρέπει να κοιτάξω...

Οι φόβοι μας βασίζονται κυρίως στην έλλειψη εμπιστοσύνης (ένα από τα χαρακτηριστικά της Αγάπης). Αν μπορέσω να αφεθώ στο να φοβηθώ... Να νιώσω τις φοβίες αυτές... Είναι μια καλή επαφή με το συναίσθημα... Να με "ακούσω", με σεβασμό. Δεν χρειάζεται να χωρίζουμε ότι φοβόμαστε σε αληθινό, πραγματικό, παράλογο ή λογικό. Αρκεί που μας απασχολεί. Το συναίσθημα μας μιλάει, ουρλιάζει μέσα μας και εμείς φοβόμαστε να σταθούμε λίγο και να ακούσουμε... Να δώσουμε την προσοχή μας... Αλλά δεν υπάρχει λόγος.

Φοβόμαστε γενικά να ζήσουμε, μιας και μάθαμε πως ο έλεγχος είναι η μόνη ασφάλεια... Καλουπώσαμε την ζωή και την χάνουμε... Η εμπιστοσύνη σε οτιδήποτε έξω από εμάς ξεκινάει με το να εμπιστευτούμε τον εαυτό μας. Δύσκολο πράγμα.

Όπως μπορεί να βοηθηθεί κανείς... Έχουμε και τα σύμβολα του Ρείκι, που μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της ασφάλειας...

Η προσωπική μου άποψη είναι πως δεν θα μας έρθουν πράγματα που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε... Γιατί δεν μας έρχονται τιμωρίες, ούτε η Ύπαρξη μας μισεί και μας αδικεί... Ότι έρχεται σε εμάς είναι μάθημα, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό... Είναι στον δρόμο μας γιατί η Ψυχή μας το χρειάζεται για την εξέλιξή της. Αν εμπιστευτούμε λίγο περισσότερο την θειότητα μέσα μας, το περιβάλλον μας δεν θα είναι τόσο "βαρύ".

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ο φόβος δεν εκλογικεύεται ποτέ, γιατί η λογική δεν έχει επιχειρήματα για να αγγίξει το ασυνείδητο...Δεν το γνωρίζει καν...

και οι μικρές καθημερινές φοβίες δεν είναι το εμφανές συναίσθημα...Πιο πίσω υπάρχει κάτι βαθύ και σκοτεινό, που ο άνθρωπος εύκολα δεν φτάνει εκεί, παρά μόνο πνευματικά...

Η πίστη χρειάζεται να είναι βαθιά και απόλυτη για να μπορέσει κανείς να ανταμώσει και με την Αγάπη και με την Σοφία, αλλιώς πάντα η λογική θα τρώει τις ήττες της, όταν το πιο βαθύ συναίσθημα επηρεάζει όλη την δομή του ανθρώπου, από τον αστρικό του χώρο...

και επειδή το συναίσθημα αυτό διαρρέει το νευρικό σύστημα, από ένα πιο λεπτοφυές πεδίο, είναι ισχυρότερο από τον φυσικό νου...

ο φυσικός νους δεν είναι ο "αρχηγός" της ύπαρξής μας, ούτε καν της ανθρώπινης φύσης μας...
Ας τον συνδέσουμε λοιπόν με κάτι ανώτερο που είναι η Συνειδητότητα μας...

Η μοναξιά που φοβάσαι Μαιρούλα, δες μήπως πρώτα βρίσκεται μέσα σου...όταν ο άνθρωπος διαχωρίζει εσωτερικά σε ύλη και πνεύμα την Ψυχή του, τότε η μοναξιά δεν είναι φόβος, αλλά κατάσταση συνείδησης...Και αυτή δεν θεραπεύεται με "παρέα", αλλά με ενότητα...

Τίποτα δεν θεραπεύεται απλά ισορροπώντας με το "αντικείμενο" του φόβου...

:x :x :x :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Εσείς τι φοβάστε?
Την έλλειψη σιγουργιάς, την έλλειψη ελέγχου, την έλλειψη δύναμης.

Ότι θα έρθω αντιμέτωπος με μία κατάσταση που δεν θα μπορώ να ανταπεξέλθω.

Ότι θα βρεθώ σε μία άσχημη κατάσταση από την οποία δεν θα μπορώ να βγω.

Τον εγκλοβισμό.

Την μοναξιά.

Πως κάποια στιγμή θα βρεθώ μόνος, και μόνος θα πρέπει να ανταπεξέλθω σε δυσκολίες που δεν θα καταφέρω.

Φοβάμαι το άγνωστο. Αυτό που δεν το ξέρεις, αυτό που δεν το ελέγχεις.

@};-
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:

Επιστροφή στο “ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ”