ΠΡΟΤΥΠΑ
Αυτές οι "ενοχές" όμως ανήκουν στο ασυνείδητο μέρος μας. ΄Ετσι αφήνουμε το συνειδητό να εισπράξει τις ενοχές σαν συναίσθημα από το περιβάλλον, γιατί χρειάζεται αυτό να το αναγνωρίσουμε.
Είναι μέρος της "εμπειρίας" μας! Γιατί μόνο έτσι μπορούμε και να ενσωματώσουμε την αντίληψή της.
Αναγνωρίζοντας το, φτάνουμε και στην πραγματική του αιτία, που δεν είναι το περιβάλλον. Αυτό λειτουργεί σαν αποκωδικοποίηση του ασυνείδητου. Και το συνειδητό μας μέρος εισπράτει τις ενοχές, σαν οτιδήποτε κάναμε που δεν "άρεσε" στο περιβάλλον μας.
Επειδή όμως αυτό το "οτιδήποτε" μας πονάει, σπρώχνουμε πια στο υποσυνείδητο αυτό που τις προκάλεσε και το αφήνουμε να δρα από εκεί.
Οι γονείς μας πάίρνουν στην συνείδησή μας την θέση του θεού και έτσι αναζητάμε την αναγνώριση από αυτούς, θεωρώντας ότι έτσι κερδίζουμε και τον δρόμο της επιστροφής...
Αρχίζει λοιπόν η σχέση της εξάρτησης...και σ' αυτήν την σχέση ακουμπάμε όλες μας τις ελπίδες για την ανάπτυξή μας, που όμως δεν έχει πνευματικό προσανατολισμό, αλλά υλική πραγματικότητα.
"Κληρονομούμε" συμπεριφορές των γονιών μας, καθώς και βιώματα δικά τους, που σε εμάς φτάνουν σαν μεταδότες ασυνείδητων "εμπειριών". Αφού όμως δεν είναι δικές μας, περνάνε με μεγάλη ευκολία στο υποσυνείδητο και δρουν χωρίς να τις γνωρίζουμε.
Είναι μέρος της "εμπειρίας" μας! Γιατί μόνο έτσι μπορούμε και να ενσωματώσουμε την αντίληψή της.
Αναγνωρίζοντας το, φτάνουμε και στην πραγματική του αιτία, που δεν είναι το περιβάλλον. Αυτό λειτουργεί σαν αποκωδικοποίηση του ασυνείδητου. Και το συνειδητό μας μέρος εισπράτει τις ενοχές, σαν οτιδήποτε κάναμε που δεν "άρεσε" στο περιβάλλον μας.
Επειδή όμως αυτό το "οτιδήποτε" μας πονάει, σπρώχνουμε πια στο υποσυνείδητο αυτό που τις προκάλεσε και το αφήνουμε να δρα από εκεί.
Οι γονείς μας πάίρνουν στην συνείδησή μας την θέση του θεού και έτσι αναζητάμε την αναγνώριση από αυτούς, θεωρώντας ότι έτσι κερδίζουμε και τον δρόμο της επιστροφής...
Αρχίζει λοιπόν η σχέση της εξάρτησης...και σ' αυτήν την σχέση ακουμπάμε όλες μας τις ελπίδες για την ανάπτυξή μας, που όμως δεν έχει πνευματικό προσανατολισμό, αλλά υλική πραγματικότητα.
"Κληρονομούμε" συμπεριφορές των γονιών μας, καθώς και βιώματα δικά τους, που σε εμάς φτάνουν σαν μεταδότες ασυνείδητων "εμπειριών". Αφού όμως δεν είναι δικές μας, περνάνε με μεγάλη ευκολία στο υποσυνείδητο και δρουν χωρίς να τις γνωρίζουμε.
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Σαν καθρέπτης του. Η αποκωδικωποίηση γίνεται από το εγώ ή αν γίνεται από εξωτερικό περιβάλλον γίνεται από κάποιον ο οποίος αναφέρεται πάλι στο εγώ σου.Αυτό λειτουργεί σαν αποκωδικοποίηση του ασυνείδητου
Το βρέφος τη στιγμή που γεννιέται χωρίς να έχει την επίγνωση της υλικής του πραγματικότητας και του εγώ, γίνεται εξαρτώμενο από αρσενικά και θηλυκά πρότυπα τα οποία το ορίζουν. Μην έχοντας συνείδηση ως δέκτης απορροφά πληροφορίες χωρίς δυνατότητες επεξεργασίας, λόγω έλλειψης κρίσης σωστού-λάθους(απουσία εγώ).Οι γονείς μας παίρνουν στην συνείδησή μας την θέση του θεού και έτσι αναζητάμε την αναγνώριση από αυτούς, θεωρώντας ότι έτσι κερδίζουμε και τον δρόμο της επιστροφής...
Αποτέλεσμα η συμπεριφορά(των άλλων) να κλωνοποιείται παντού.
Η εξάρτηση αυτή μεταφέρεται και στην επιλογή σχέσεων όπου αναπαράγουμε τη σχέση γονιού-παιδιού και από τις δυο μεριές.
Η αληθινή επιστροφή περνάει από την αποδοχή της ανάγκης πως θέλουμε την έγκριση από τους γονείς, όχι με την άρνησή της(άσχετα αν εμείς μας την προσφέρουμε στο τέλος).
Η αποδοχή της έλλειψης του εγώ είναι αυτή που ξεκινάει τα πρώτα βήματα ανακάλυψής του, και αυτή που το φτάνει στο διαχωρισμό από τις λάθος πεποιθήσεις και στην ανακάλυψη της ταυτότητάς του.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nikos την 15 Ιαν 2008 12:04 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
There is a difference between knowing the path and walking the path
σ΄ευχαριστώ Νίκο... 

Θάθελα αφου σας ευχαριστήσω,να σας παρακαλέσω αυτο το θεμα να δειτε με "ζεστασιά".Εχω την αναγκη να κατανοήσω καθε λεξη σε βαθος.Αν μπορειτε να ειστε λιγακι ....πιο αναλυτικοί.Δεν ξερω πως να σας το πω αλλα .........
Ειναι ότι πιο σημαντικό γιατι απο δω ξεκινάει η αναγνώριση των πολλών,(δυστυχως ειναι πολλα΄κι όχι ενα)ΕΓΩ.
Η αποδοχή τους,η ενσωματωση και μετα η επιγνωση του πως διαμορφωθηκαμε και ερχεται η επιλογή.
Σας φιλω πολυ πολυ!
Ειναι ότι πιο σημαντικό γιατι απο δω ξεκινάει η αναγνώριση των πολλών,(δυστυχως ειναι πολλα΄κι όχι ενα)ΕΓΩ.
Η αποδοχή τους,η ενσωματωση και μετα η επιγνωση του πως διαμορφωθηκαμε και ερχεται η επιλογή.
Σας φιλω πολυ πολυ!
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!
"Αφίεσθε Ημών"
"Αφίεσθε Ημών"
"Κληρονομούμε" συμπεριφορές των γονιών μας, καθώς και βιώματα δικά τους, που σε εμάς φτάνουν σαν μεταδότες ασυνείδητων "εμπειριών". Αφού όμως δεν είναι δικές μας, περνάνε με μεγάλη ευκολία στο υποσυνείδητο και δρουν χωρίς να τις γνωρίζουμε.Αρχίζει λοιπόν η σχέση της εξάρτησης...και σ' αυτήν την σχέση ακουμπάμε όλες μας τις ελπίδες για την ανάπτυξή μας, που όμως δεν έχει πνευματικό προσανατολισμό, αλλά υλική πραγματικότητα.
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΟΝΕΙΣ, ΕΦΗΒΙΑ .
ΜΕΤΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΙΣΩ ΠΟΥ ΣΕ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΒΑ
ΠΌΣΟ ΒΑΘΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΗΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΕΧΕΙΣ
ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ!!!!
ΒΑΣΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΣ :lol: :lol: :lol:
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΣΑ ΔΙΝΟΥΜΕ,ΑΛΛΑ ΠΟΣΗ ΑΓΑΠΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
Σφαιρούλα μιας και δεν μπορώ να αναλύω συχνά, σου λέω τούτο για το "εγω" και την ανακάλυψή του, ελπίζοντας να είμαι σαφής.
Στην αρχή σε ένα οποιοδήποτε μπλοκάρισμα αρχίζεις από την πνευματική υπόσταση, τις πεποιθήσεις και τις ιδέες.
Αρχίζεις να τις καθαρίζεις και να νιώθεις καλύτερα. Όμως αργότερα κάτι λείπει. Βλέπεις πως σιγά-σιγά κάποιες πιο βαθιές ιδέες αρχίζουν να ενοχλούν και βλέπεις πως η παλαιότερη γνώση σου δεν μπορεί να ισορροπεί τα πράγματα. Αρχίζεις και περνάς σε πιο βαθιές αρνησεις και να αποδέχεσαι σιγα-σιγα διαφορετικότητα στα συναισθήματα.
Όμως μετά, ούτε αυτό θα αρκεί και θα αρχίσεις να συνειδητοποιείς πως η συμπεριφορά δεν είναι ανάλογη των ιδεών και των συναισθημάτων. Πιο βαθιά λοιπόν βλέπεις πως το καθάρισμα χρειάζεται να βιωθεί σε όλα σου τα κύτταρα πια και αντιλαμβάνεσαι πως ένα πρότυπο δεν είναι μόνο ιδέα αλλά έχει και σωματική ρίζα.
Όταν βιωθεί η άρνηση του εαυτού σε αυτό το κομμάτι, τότε αρχίζει αυτός να ενώνεται(άρα και να φωτίζεται). Όταν ενωθεί τότε το εγώ, αντιλαμβάνεται γη και ουρανό μέχρι ενός σημείου(ένα κύκλο). Πολλά εγώ συνθέτουν μεγαλύτερο ομόκεντρο κύκλο και διευρύνουν το εσώτερο είναι.
Αυτό που μεταβάλλεται είναι η διαρκεια που αντιλαμβάνεσαι και νιώθεις, πως κάθε τέλος για να έρθει χρειάζεται βιώμα της διαδικασίας, και κάθε κομμάτι της διαδικασίας είναι από μόνο του ένα τέλος ταυτόχρονα.
Στα πάνω κομμάτια ενός μπλοκαρίσματος χρειάζεται αφηρημένη σκέψη, ενώ στα κάτω γίνεται περισσότερο με συνειδητή παρατηρηση και ανάλυση.
Το πάνω είναι το αέριο που απλώνεται παντού, το κάτω είναι το στερεό με τα όριά του.
Στην αρχή σε ένα οποιοδήποτε μπλοκάρισμα αρχίζεις από την πνευματική υπόσταση, τις πεποιθήσεις και τις ιδέες.
Αρχίζεις να τις καθαρίζεις και να νιώθεις καλύτερα. Όμως αργότερα κάτι λείπει. Βλέπεις πως σιγά-σιγά κάποιες πιο βαθιές ιδέες αρχίζουν να ενοχλούν και βλέπεις πως η παλαιότερη γνώση σου δεν μπορεί να ισορροπεί τα πράγματα. Αρχίζεις και περνάς σε πιο βαθιές αρνησεις και να αποδέχεσαι σιγα-σιγα διαφορετικότητα στα συναισθήματα.
Όμως μετά, ούτε αυτό θα αρκεί και θα αρχίσεις να συνειδητοποιείς πως η συμπεριφορά δεν είναι ανάλογη των ιδεών και των συναισθημάτων. Πιο βαθιά λοιπόν βλέπεις πως το καθάρισμα χρειάζεται να βιωθεί σε όλα σου τα κύτταρα πια και αντιλαμβάνεσαι πως ένα πρότυπο δεν είναι μόνο ιδέα αλλά έχει και σωματική ρίζα.
Όταν βιωθεί η άρνηση του εαυτού σε αυτό το κομμάτι, τότε αρχίζει αυτός να ενώνεται(άρα και να φωτίζεται). Όταν ενωθεί τότε το εγώ, αντιλαμβάνεται γη και ουρανό μέχρι ενός σημείου(ένα κύκλο). Πολλά εγώ συνθέτουν μεγαλύτερο ομόκεντρο κύκλο και διευρύνουν το εσώτερο είναι.
Αυτό που μεταβάλλεται είναι η διαρκεια που αντιλαμβάνεσαι και νιώθεις, πως κάθε τέλος για να έρθει χρειάζεται βιώμα της διαδικασίας, και κάθε κομμάτι της διαδικασίας είναι από μόνο του ένα τέλος ταυτόχρονα.
Στα πάνω κομμάτια ενός μπλοκαρίσματος χρειάζεται αφηρημένη σκέψη, ενώ στα κάτω γίνεται περισσότερο με συνειδητή παρατηρηση και ανάλυση.
Το πάνω είναι το αέριο που απλώνεται παντού, το κάτω είναι το στερεό με τα όριά του.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nikos την 15 Ιαν 2008 1:17 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
There is a difference between knowing the path and walking the path
Η εμπειρία δεν μεταφέρεται με λόγια...Βοηθήθηκα γι' αυτό...
Ο Νίκος διορθώνει, συμπληρώνει, εξηγεί...
Χαίρομαι τόσο που γίνεται πράξη...
Σφαιρούλα, το κατά δύναμη!!!!!
Το ξέρω, θέλεις παραδείγματα...Αλλά δεν θέλω να αρχίσω έτσι γιατί θα χάσω την ουσία.
΄Ισως θα το κάνει κάποια στιγμή ο Νίκος...
Χρειάζεται η κατανόηση αρχικά, με το συναίσθημα ε?
ή με την νόηση? :roll:
Θα δείξει...έτσι κι αλλιώς "καθοδηγούμενο" βγαίνει...
Ο Νίκος διορθώνει, συμπληρώνει, εξηγεί...
Χαίρομαι τόσο που γίνεται πράξη...
Σφαιρούλα, το κατά δύναμη!!!!!
Το ξέρω, θέλεις παραδείγματα...Αλλά δεν θέλω να αρχίσω έτσι γιατί θα χάσω την ουσία.
΄Ισως θα το κάνει κάποια στιγμή ο Νίκος...
Χρειάζεται η κατανόηση αρχικά, με το συναίσθημα ε?
ή με την νόηση? :roll:
Θα δείξει...έτσι κι αλλιώς "καθοδηγούμενο" βγαίνει...

Καλλιοπη μου,
Παντα η μαμα μου ελεγε οτι εγω τα παιδια μου μεχρι τα 18 τους τα εζησα μετα ας ανοιξουν τα φτερα τους να ζησουν
το εζησε σαν ορφανη και παραπεταμενη
το απαιτησε οταν την στριμωξανε τα δυσκολα να φυγει.
Οταν λοιπον ηρθε η ωρα να φυγω να πεταξω για σπουδες
με βοηθησε,
Οταν τελειωσα και βρηκα τον αντρα μου εδω και εμεινα .....την πουλησα και την αφησα μονη της
και τωρα παρολο που με την επικειμενη κριση του γαμου μου
χαρηκεοτι ειχα τα α--------- να μεινω μονη μου να τολμησω να προχωρησω γιατι ετσι με μεγαλωσε εκεινη......
Οταν της λεω να ερθει, να χαρει το εγγονακι της να κανει τα μπανια της και να αλληλοβοηθηθουμε ,
μου το χτυπαει οτι δεν μπορει και οτι εγω την πουλησα οταν με ειχε αναγκη και τωρα δεν μπορει να ερθει
Θα κανει μονο την ΘΥΣΙΑ να με βοηθησει για να κανω 2ο παιδι
Εμμεσος εκβιασμος
Και μετα το γυρναει στην πλακα οτι και καλα με πειραζει
ενω κατα βαθος γνωριζει το αισθημα ευθυνης που με χαρακτηριζει
και παταει πανω μου για να με καπελωνει....και οποτε της την λεω την πιανει το αισθημα της εγκαταλειψης ....λογω τον βιωματων της.
Σας ευχαριστω πολυ :!:
Παντα η μαμα μου ελεγε οτι εγω τα παιδια μου μεχρι τα 18 τους τα εζησα μετα ας ανοιξουν τα φτερα τους να ζησουν
το εζησε σαν ορφανη και παραπεταμενη

Οταν λοιπον ηρθε η ωρα να φυγω να πεταξω για σπουδες
με βοηθησε,
Οταν τελειωσα και βρηκα τον αντρα μου εδω και εμεινα .....την πουλησα και την αφησα μονη της
και τωρα παρολο που με την επικειμενη κριση του γαμου μου
χαρηκεοτι ειχα τα α--------- να μεινω μονη μου να τολμησω να προχωρησω γιατι ετσι με μεγαλωσε εκεινη......
Οταν της λεω να ερθει, να χαρει το εγγονακι της να κανει τα μπανια της και να αλληλοβοηθηθουμε ,
μου το χτυπαει οτι δεν μπορει και οτι εγω την πουλησα οταν με ειχε αναγκη και τωρα δεν μπορει να ερθει
Θα κανει μονο την ΘΥΣΙΑ να με βοηθησει για να κανω 2ο παιδι
Εμμεσος εκβιασμος
Και μετα το γυρναει στην πλακα οτι και καλα με πειραζει
ενω κατα βαθος γνωριζει το αισθημα ευθυνης που με χαρακτηριζει
και παταει πανω μου για να με καπελωνει....και οποτε της την λεω την πιανει το αισθημα της εγκαταλειψης ....λογω τον βιωματων της.
Σας ευχαριστω πολυ :!:
Απόφαση να μην επιτρέψω σε κανεναν να με εκπλήξει. Ο μονος που εχει αυτο το δικαίωμα είναι ο Εαυτος μου και ο Θεος μεσα μου
https://m.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g#dialog

https://m.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g#dialog
- galazia_sfaira
Ω Νίκο δεν είχα διαβάσει το ποστ σου, όταν έγραφα το δικό μου!

Εγω ευχαριστω ολους σας.
Βασω μου εμαθα να σε περιμενω εσενα κι ολα.
Θα σας παραθεσω πως εγω κατεβαινω στον λαβυρινο και τι ακριβως επεξεργαζομαι.
Ζωντας στο εδω και τωρα κι εχοντας νατιληφθεί ότι σε ολα ειμαστε συνδημιουργοί.
Τελευταια βιώνω άσκηση εξουσίας με διαφορα γεγονότα στην δυλεια.
Το ευκολοθα ηταν να επικεντρωθω στους ασκουντες την εξουσια και βλεπω "εξω"
Δεχομαιλοιπον ότι το Συμπαν θελει να δω το δικο μου κομματι εξουσίας δουλευω σε βαθος με την Καλλιοπη και το εξουσιαστικό της κομματι.(αυτο ελκω αρα αυτο εχω μεσα μου και θελει να δω).
Αποτελεσμα βρηκα το προτυπο της μητερας μου το οποιο ειχα οικειοποιηθεί απολυτα αλλα ειδα και τι κρυβοταν πισω απο αυτο.(ανασφαλεια άγχος και φοβος της αλλαγής)
Μπηκα μεσα στο εξουσιαστικο μου κομματι.
Το ειδα ως οντοτητα(ένα πρότυπο δεν είναι μόνο ιδέα αλλά έχει και σωματική ρίζα,λέει ο Νίκος).
Μιλησα μαζι του.Εκανα κανονικό διαλογο.Με επαιζε και το επαιζα.
Με θυμωνε και με ταραζε την ηρεμία μεχρι να δω ότι μονο αποδοχή χρειάζεται και βιωμμα του φοβου της αγωνίας που σε προκαλει για να καταλαβεις οτι ειναι μεσα σου διαμορφωμένο και οσο εσυ το συντηρείς ,τοσο το Συμπαν θα στο φερνει μπροστα σου με εξετερικους καθρεφτες.
Βασω μου εμαθα να σε περιμενω εσενα κι ολα.
Θα σας παραθεσω πως εγω κατεβαινω στον λαβυρινο και τι ακριβως επεξεργαζομαι.
Ζωντας στο εδω και τωρα κι εχοντας νατιληφθεί ότι σε ολα ειμαστε συνδημιουργοί.
Τελευταια βιώνω άσκηση εξουσίας με διαφορα γεγονότα στην δυλεια.
Το ευκολοθα ηταν να επικεντρωθω στους ασκουντες την εξουσια και βλεπω "εξω"
Δεχομαιλοιπον ότι το Συμπαν θελει να δω το δικο μου κομματι εξουσίας δουλευω σε βαθος με την Καλλιοπη και το εξουσιαστικό της κομματι.(αυτο ελκω αρα αυτο εχω μεσα μου και θελει να δω).
Αποτελεσμα βρηκα το προτυπο της μητερας μου το οποιο ειχα οικειοποιηθεί απολυτα αλλα ειδα και τι κρυβοταν πισω απο αυτο.(ανασφαλεια άγχος και φοβος της αλλαγής)
Μπηκα μεσα στο εξουσιαστικο μου κομματι.
Το ειδα ως οντοτητα(ένα πρότυπο δεν είναι μόνο ιδέα αλλά έχει και σωματική ρίζα,λέει ο Νίκος).
Μιλησα μαζι του.Εκανα κανονικό διαλογο.Με επαιζε και το επαιζα.
Με θυμωνε και με ταραζε την ηρεμία μεχρι να δω ότι μονο αποδοχή χρειάζεται και βιωμμα του φοβου της αγωνίας που σε προκαλει για να καταλαβεις οτι ειναι μεσα σου διαμορφωμένο και οσο εσυ το συντηρείς ,τοσο το Συμπαν θα στο φερνει μπροστα σου με εξετερικους καθρεφτες.
"Αφίεσθε Ημών"
"Αφίεσθε Ημών"
- galazia_sfaira
Ξεκινάς σίγουρα με το συναισθημα.Αυτο σε καθοδηγεί.Μπαίνεις μεσα σε αυτο και το βιώνεις με ολες τις αισθησεις.Γράφοντας αποδεχομενος κια αγαπωντας τον εαυτο σου,μεσα σε αυτο τοσ υγκεκριμενο συναισθημα..........ξετυλιγεις το κουβαρι στου υποσυνεισητου.Αναδύεται η αληθεια σου.Εκει χρειάζεται Φως,Αποδοχή Ενσωματωση.Χρειάζεται η κατανόηση αρχικά, με το συναίσθημα ε?
ή με την νόηση? Rolling Eyes
Είναι διαδικασία αλλα μου λειεπει ενα κομμάτι πνευαμτικό.Ειμαι σιγουρη οτι απο τα λεγόμενα σας θα με καθοδηγείστε.Υπαρχει κατι παραπερα .........
:arrow:
"Αφίεσθε Ημών"
"Αφίεσθε Ημών"
Ναι σφαιρούλα μου...Αποτελεσμα βρηκα το προτυπο της μητερας μου το οποιο ειχα οικειοποιηθεί απολυτα αλλα ειδα και τι κρυβοταν πισω απο αυτο.(ανασφαλεια άγχος και φοβος της αλλαγής)
΄Ομως τα πρότυπα είναι τόσο βαθιά ριζωμένα, που οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται, βρίσκει αντιστάσεις στο βάθος...Γιατί εκεί κανείς δεν πάει εύκολα.
Η αρχική αντίδραση είναι να "αλλάξεις" συμπεριφορά, γιατί επιφανειακά βλεπεις ότι ακολουθείς ένα "ίδιο" μονοπάτι που βέβαια το εμπλουτίζεις και με τον δικό σου χαρακτήρα που έχει αποκτήσει κι άλλα βιώματα εντωμεταξύ.
Αυτό είναι μία αρχική αντίδραση...
Για να φτάσεις στην δράση...πρέπει αυτή η δράση να κατέβει στο βάθος και να ακινητοποιηθεί.
Δεν φτάνει μόνο να δεις την ομοιότητα που "κουβαλάς", αλλά πρέπει αυτή την ομοιότητα να την "κατεβάσεις" στο βάθος για να διαλύσεις ότι την είχε "ποτίσει" για να μεγαλώσει.
Και εκεί βλέπεις πως "λειτούργησε" για σένα η ομοιότητα...
Δεν είσαι πανομοιότυπο της μητέρας σου...Απλά στο βάθος βλέπεις, πως αυτή η "ομοιότητα" σε οδήγησε σε διαμόρφωση του δικού σου εγώ, και πόσο ρόλο έπαιξε στο να θέλεις να αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου "διαφορετικό"...Γιατί μέσα σ' αυτήν την "διαφορετικότητα" που επιφανειακά αντιλαμβάνεσαι, κρύβονται συναισθήματα που δημιουργήθηκαν από την αντίδραση στην ομοιότητα...
Είναι σημαντικό να ανακαλύπτεις μια δική σου συμπεριφορά και να την αναλύεις σε βάθος, για να βρεις τις μνήμες που σε οδήγησαν να την υιοθετήσεις.
Ο φόβος πχ. είναι ένα δεδομένο στοιχειο...Το συναίσθημα της απώλειας!
Το βάθος έχει γεμίσει από αυτόν, όμως οι αντιδράσεις είναι σχεδόν ίδιες για όλους τους ανθρώπους...Αλλάζει η εκδήλωση, και όχι το αποτέλεσμα.
Ο πνευματικός προσδιορισμός της αναζήτησης έχει ρόλο καταλύτη, ώστε να επεξεργάζεσαι το βάθος με το πνεύμα.
Η ενέργεια εδώ παίζει σημαντικο ρόλο στο κατέβασμα, γιατί σε διευρύνει, ώστε να μπορείς να "αναλύσεις" την πυκνή ύλη και να την κάνεις αραιότερη...
Αναγνωρίζοντας αρχικά την διαφορετικότητα στην πυκνότητα των συναισθημάτων, μπορείς και να τα διαχειριστείς με περισσότερη δεκτικότητα.
Η αγάπη πχ. στην πυκνή ύλη έχει προσδιορισμούς...Και όσο αγαπάς με δεδομένα, το συναίσθημα αυτό "πονάει" και μένει στατικό.
Η πνευματική βοήθεια στην ανάλυση των συναισθημάτων, είναι το ουσιώδες φως, που φέρνει αραίωση...
Πίσω από κάθε μορφή αγάπης "πυκνής ύλης" υπάρχει η αντίστοιχη σκεπτομορφή του εγώ που διεκδικεί και "υπολογίζει"...Κάτι περιμένει...
΄Οσο αυτή η σκεπτομορφή "επεξεργάζεται" με φως, τόσο πιο πολύ αραιώνεται, ώστε κάποια στιγμή να διαλυθεί
Και εκεί βλέπεις ότι δεν "πονάει" η αγάπη, αλλά πονάνε όσα εσύ είχες τροφοδοτήσει την σκεπτομορφή σου, που για να τραφεί ήθελε να τα πάρει "ενεργειακά" από σένα...