To θέμα για μένα δεν είναι το άγαλμα αλλά ο λόγος που φτιάχνετε
ας μη μιλάμε για τα χρήματα γιατί και η εκκλησία μας έχει δις όπως και το Βατικανό και θα μπορούσαν να ταΐσουν όλο τον κόσμο.
Για μένα όλο αυτό στα Σκόπια γίνετε καθαρά και μόνο
για να προκαλέσουν που σημαίνει πως με το θέμα αυτό
κάτι θέλουν ..Γιαυτό και έβαλα έναν τίτλο
που μιλάει για το πως το βλέπω εγώ και όχι τις μετρητής για αυτά
που λένε...μη κολλάμε μόνο στα υλικά!
Ωραία... Και ποιους θα προκαλέσουν? Τους Έλληνες? Ποιους Έλληνες? Οι μόνοι Έλληνες που θα ένιωθαν πρόκληση από αυτήν την κίνηση είναι όσοι χρειάζονται κάτι για να αποδεικνύουν στον εαυτό τους τι Έλληνες που είναι. Ένα άγαλμα, φερ' ειπείν.
Οι υπόλοιποι δεν ενδιαφέρονται.
Και όσοι είναι μέσα τους Έλληνες, δεν χρειάζονται ντε και καλά να αντιδράσουν σε τέτοιες προκλήσεις.
Εντάξει, ναι, δεν συμφωνώ με αυτήν την πολιτική, με όποια σκοπιμότητα και αν νομίζουν ότι έχει. Αλλά δεν τρέχει και στις φλέβες μου το αίμα του Μ. Αλέξανδρου, ξέρω γω. Δεν είναι κτήμα, να λέμε σε ποιον ανήκει, έλεος δηλαδή. Μια ξεχωριστή προσωπικότητα που έζησε, χρόνια πριν, κάτω από άλλες συνθήκες και πέτυχε αυτά που πέτυχε. Σεβαστό. Και αυτό, φτάνει.
Ο Χριστός ούτε που θυμάμαι τι εθνικότητα είχε (ναι ρε παιδιά, συγνώμη) αλλά μου αρκεί που μπορώ να δεχτώ γνώσεις και αλήθειες από το έργο του.
Το να προσπαθούμε να (απο)δείξουμε κάτι με ένα χαρακτηριστικό, εδώ δηλαδή την εθνικότητα, ενός ιστορικού προσώπου, δεν μου δίνει καμία ουσία. Τι ουσία δίνει σε σένα, Λέων?
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...
Καμία σχέση το τι εθνικότητα ήταν ο Μ.Αλέξανδρος με αυτό που λέω εγώ!!!
Το Έλληνας άραγε τι να σημαίνει απ την στιγμή που όλοι είναι άνθρωποι;;;
Δεν θα το αναλύσω εδώ γιατί θα βγω εκτός...
Και αν χαλαρώσουν τωρα λίγο με αυτά που γίνονται
στις πλατείες *άσκοπα χωρίς νόημα για μένα*
και δουνε και όλα τα άλλα γυρω τους θα καταλάβεις
που ΔΕΝ θέλω να γίνω συνένοχος!
Και τι είναι αυτό που θέλουν? Γιατί το να προκαλέσουν από μόνο του δεν λέει πολλά. Τι είναι αυτό που δολοφονούν, στο οποίο δεν δηλώνεις συμμέτοχος? Γιατί αυτό που καταλαβαίνω είναι αυτά στα οποία απαντάω, οπότε, αν θες να βοηθήσεις την συζήτηση στην δική σου κατεύθυνση, ενημέρωσέ με πλήρως
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...
Πρεπει καποια στιγμη να σταματησουμε να ζουμε με συμβολα ομως.. καποια στιγμη πρεπει να τα φερουμε μεσα μας ολα αυτα, για να σταματησουμε και τα μικροπρεπη παιχνιδια του τυπου 'σε προκαλω να μου την πεις..' και η μονη επιδιωξη μας να μην ειναι η διαμαχη και ο πολεμος..
ΟΣΟ%20ΥΠΑΡΧΕΙ%20ΑΝΘΡΩΠΙΑ[1].jpg (57.9 KiB) Προβλήθηκε 2386 φορές
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
________________ Πολέμα και Οραματίσου!
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν.