Αλαζονεία
Σαν ήμουν μικρή ο κόσμος μου ήταν όμορφος και γενναιόδωρος!
Κάθε μέρα ένα κόκκινο φως μέσα μου ξεδιπλωνόταν και κυριαρχούσε στα όνειρά μου, ανοίγοντας τον δρόμο μου στην Ζωή με απεριόριστη εμπιστοσύνη και εκείνη την διάθεση του παιχνιδιού που δεν υπονοεί καμία νίκη Εχει από μόνη της μέσα τον θεο
Μεγαλώνοντας αυτή η διάθεση άρχισε να αλλάζει
Μαγικά, μυστικά, γλυκά τόσο που δεν την πήρα είδηση ότι ντυνόταν με ρούχα βολικά και πολυποίκιλα Μου πρόσθετε ομορφιά
Γινόμουν ολοένα και πιο αχόρταγη Πρόσθετα, πρόσθετα, πρόσθετα όλο και πιο πολλές «πούλιες» στο φανταχτερό
Σταμάτησα να παιζω ήθελα να νικήσω!
Επινόησα τρόπους να βγάλω τον «εχθρό» από την μέση
Πολέμησα μαζί του σώμα με σώμα
Και πάντα νικούσα
Και όσο νικούσα, τόσο πρόσθετα πούλιες
Ναι ήμουν όμορφη, έξυπνη, καλλιεργημένη σε αντίθεση με άλλους που ήταν άσχημοι, χαζοί και αμόρφωτοι
Ναι ήμουν εκείνος ο νικητής που νομίζει ότι μετράει τα θύματα στους αντίπαλους
Και όσο πιο πολλά, τόσο πιο κοντά στον θεό νομίζει ότι είναι Νομίζει ότι θα σώσει τον κόσμο με τις νίκες του
Βρε συ?
Ξύπνα
Περνιέσαι για πονηρή? Τι περισσότερο έχεις από τους άλλους?
Τα ίδια σκ@@τά είσαι για να μην σου πω ότι εσύ καμαρώνεις γι αυτά, ενώ οι άλλοι ντρέπονται Μην παίζεις με τις πιθανότητες η ντροπή είναι η ίδια, ακόμα κι αν την κρύβεις!
Κοίτα τι έκανες στον θεό σου!
Πώς να τον δεις τίγκα στην πούλια?
Το κόκκινο φως είχε πια απηυδήσει μαζί μου!
΄Εγινε σκούρο και απειλητικό Με πέταξε στα βράχια για να ματώσω
Ωχ! Θύμωσε ο θεός μαζί μου?
Και τότε άρχισαν όλα ξανά ΄Οσα είχα ξεχάσει, παρασυρμένη από την φιλοδοξία του ανθρωπάκου, ήρθαν μέσα μου με στοργή και με Αγάπη με «ξέντυσαν»....
Μόνο τα παιδιά θα μπουν στο Βασίλειό μου
Εκείνα που δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν ότι θα χάσουν
΄Οσοι νομίζουν ότι έχουν και όσοι νομίζουν ότι δεν έχουν, πάντα φοβούνται να μην χάσουν την αλαζονεία τους να νομίζουν .
Εσείς? Πως βλέπετε την δική σας αλαζονεία?
Και το απαραίτητο λαλά για καλημέρα!
http://youtu.be/dVxnVikZv1U